Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#581 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 27 March 2011 - 11:43 AM

fiarta.

Eu nu-i dau nimic nefiert.Eventual cate un suc de portocala.....in rest , fierb si fructele.

O sa incerc si cu urzici la Elena, ori de la congi ori cand merg la padure.....

Spanacul chiar nu-i place. I-am dat dinala congelat , parca o data i-am dat proaspat.

Eu i-as da si legume de sera...important e sa nu fie stropite sau cu ingrasaminte chimice...

miercurea asta se pare ca nu am ore de dimnineatza, asa ca o sa merg la noi la piatza ( e doar miercurea aici) sa vad ce mai are tzaranca mea :)

#582 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 March 2011 - 04:42 PM

Cu ce i.ai dat spanacul? eu cu parmezan si ulei (sau in zi de carne + carne) si il mananca, cand are pofta de mancare ... ca la noi e o data la 3 zile :floare: In rest cate 10 lingurite max! :floare:

Adica si mango, para, banana le-ai fiert?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#583 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 March 2011 - 08:54 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 March 2011 - 04:42 PM, a spus:

Cu ce i.ai dat spanacul? eu cu parmezan si ulei (sau in zi de carne + carne) si il mananca, cand are pofta de mancare ... ca la noi e o data la 3 zile :P In rest cate 10 lingurite max! :P

Adica si mango, para, banana le-ai fiert?

ah so? 10 linguritze a mancat si Elena , dar eu am zis ca nu i-a placut :P. Ca n-a mancat mai mult :P

banana n-am fiert-o , am incercat de 2 ori , nu i-a placut ca era cleioasa, nu mai incerc ca si asa are probleme cu scaunul cateodata.

Mango l-am fiert , cu pere , nu gol. Gol nu i-a prea placut.

spanacul i l-a dat ba amestecat cu celelalte legume , ba cu lapte si Zwieback. Ulei pun tot timpul , si in gris cu lapte cand imi aduc aminte.

#584 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2011 - 11:53 AM

Intrebare: in momentul in care intra in contact cu cutitul de maruntire (blender, mixer,...) vitaminele din alimente nu se distrug?

Bona imi zice ca mananca tot cu ea ... :P ! cu mine doar se alinta in we?

#585 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 March 2011 - 02:19 PM

Imi dau si eu cu parerea , Daniella , poate ca pe tine te miroase a lapte , si d-aia nu vrea , de la tine vrea altceva :notworthy:. Pune-l pe tati sa-i dea sa pape si du-te de pe acolo sa vezi ce face.

#586 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 March 2011 - 02:20 PM

Salut mamici si bebelici!

Daniella, numai la cutitele de fier e valabila regula, nu si la cele de inox.

*

Noi am fost fuarte harnicuti peste weekend si am progresat masiv.
- am mancat carnita, dupa care borcanele de legume amestecate cu carne, toate bio. dupa care banana. aproape una mica odata. am stat cu inima stransa de teama ca va reactiona rau, dar nu s-a intamplat.
- am scos un dintisor!

Voi?

#587 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 March 2011 - 05:21 PM

a mea cred ca s-a gandit ca la cat costa dentistul din ziua de azi....mai bine fara dinti :notworthy:

Elena mananca din ce in ce mai putzin.....

#588 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 March 2011 - 09:59 PM

CatiCris, nu ma pricep a ura de dinte, dar anyway felicitari!
Multumesc ca m-ai linistit cu cutitele si vitaminele. :hungry:

Noi nik dinti inca, dar e miorlaita si are momente in care pare ca are pusee de durere si urla. :P

#589 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 12:14 PM

Daniela, e de la dinti, nu te speria.

Noi ne laudam deja cu doi dintisori jos!

In plus mancam trei mese pe zi destul de consistente si ca urmare facem 4-5kk pe zi.

Acum va intreb si eu pe voi, toti cei care ati avut bebei, daca e normal sa faca atat de multi kk, am impresia ca nu digera mai nimic. nu stiu daca sa ma ingrijorez sau sa mai astept. nu stiu daca m-am exprimat corect... am impresia ca nu reuseste sa-si ia energie din mancarea consumata. o alta dovada ar fi ca inca cere biberonul tot la trei ore, inclusiv noaptea. mai face 3.5-4 ore cateodata, dar regula e de 3 ore. deci cum ar veni el tot cu laptele se hraneste. nu e gras, nici slab, e bine zicem noi. foarte energic si vesel cand nu-l doare ceva. pff

#590 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 March 2011 - 03:51 PM

Daca manînca bine si mai bea si lapte/suge,e normal sa faca caca de la 3-5,chiar si mai des :((
Deci poate face kk de mai multe feluri pe zi.Adica mai moale,mai tare,dar sa nu miroase "rau",sau sa fie diaree,sau vreo tenta verzuie..etc.
Nu îti fa griji doar daca apar dureri de burtica sau kk nenormal :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#591 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 03:57 PM

Vezi postareaMaya, la 30 March 2011 - 03:51 PM, a spus:

Daca manînca bine si mai bea si lapte/suge,e normal sa faca caca de la 3-5,chiar si mai des :((
Deci poate face kk de mai multe feluri pe zi.Adica mai moale,mai tare,dar sa nu miroase "rau",sau sa fie diaree,sau vreo tenta verzuie..etc.

Maya, ce inseamna 'miros rau'? miroase de obicei de impute toata casa, nu am alt cuvant mai delicat cu care sa descriu dimensiunea mirosului. crezi ca nu e ok? ar trebui sa sun medicul sa intreb?
despre culoare ce sa zic, mai e si cu tenta verzuie cateodata. diaree nu e sigur. imi cer scuze daca oripilez pe cineva.

#592 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 March 2011 - 05:29 PM

Vezi postareaCatiCris, la 30 March 2011 - 03:57 PM, a spus:

Maya, ce inseamna 'miros rau'? miroase de obicei de impute toata casa, nu am alt cuvant mai delicat cu care sa descriu dimensiunea mirosului. crezi ca nu e ok? ar trebui sa sun medicul sa intreb?
despre culoare ce sa zic, mai e si cu tenta verzuie cateodata. diaree nu e sigur. imi cer scuze daca oripilez pe cineva.

miroase rau de la mancare , asa miroase si la Elena....de te intoxica! Varza stricata , nu alta! De la lapte cica nu miroase asa de rau.

Elena face de cel putzin 2 ori , da' muuuuuuuuuult !!!! +cacarezele de rigoare.

Daca ia in greutate , nu-tzi mai fa griji.

Fetitza prietenei mele tocmai a avut o bacterie d-aia nasoala cu diaree si dr ei i-a zis ca pana la 6 scaune pe zi e normal.

Bucura-te ca face , io m-am chinuit luni de zile cu Elena ca nu facea decat kkreze. Si astea cu greu , saracutza.

#593 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 March 2011 - 05:46 PM

Vezi postareaCatiCris, la 30 March 2011 - 03:57 PM, a spus:

Daca manînca bine si mai bea si lapte/suge,e normal sa faca caca de la 3-5,chiar si mai des :D
Nu îti fa griji doar daca apar dureri de burtica sau kk nenormal :P

Nu oripilezi pe nimeni,ca toti avem sau am avut bb care au facut kk de toate culorile,mirosurile si texturile =))
Cu rau,ma refer rau fata de obicei.Daca are tenta verzuie doar citeodata e doar de la mincare....daca vezi si vreo urma mucilagioasa atunci e bacterie.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#594 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 10:29 PM

Cati nu-ti face griji si Bea face kklici de 3-5 ori pe zi. Si miros cateodata (mai ales dupa ce digera carnea. La noi e verde de la spanac si urzici.
Maine ii dau peste, a fost tati azi pana la Tulcea si a adus salau si scrumbie proaspate de Dunare. Am pus bona sa-i fiarba si ei 2 scrumbii si de maine i le administram :thumleft: .

Bea nu mai apuca sa suga decat dimi si seara, pt ca nu mai vin peste zi sa-i dau sa suga (am rarit de la 3 mese, la 2, la 1 si acum de vineri nu mai vin deloc pt ca zicea bona ca nu mai papa decat putin daca vin sa-i dau sa suga), Cu ea cica mananca tot, dar nu i.am marit inca mesele ca mananca asa ...cat sa mai ramana 2 lingurite ... e educata ca o printesa de la natura ... nu mananca precum nemancatii (ca mine :violent1: ) tot din farfurie!
In schimb in WE cu mine se alinta ... nu mananca mai mult de 10 lingurite ...si alea cu rugaminti!

De azi dimi i.am dat branzica de vaci din lapte BIO, facuta cu vreo cateva picaturi de lamaie. Cica ar fi mancat cu mareee placere (nah ...gust de laptic...).

#595 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 April 2011 - 09:36 AM

a mancat Bea ieri pestiuc foarte bine
branzica de vaci din lapte de vaca BIO, idem mananca f bine

dinti ioc :pupic:
Cris ce simptome a avut inainte sa ii iasa dintisorii? Parca mi-ai zis ceva de niste umflaturici laterale? Sus au iesit, nu? I-ai dat jucarii de dinti sa roada sa sparga gingiutele?
Asta mica re gingiutele subtiri... nu par sa contina nimic consistent inca. :P

Ce mai fac bebitii la fete? ce mai mananca?

#596 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 01 April 2011 - 12:59 PM

Daniella, eu stiam ca prima data ies dintisorii de jos, primii 2.Patrick roade tot ce prinde, nici lui nu iau iesit dintii.
Noi nu stam prea bine la diversificare, maninca 2-3 lingurite si apoi gata, tot titi e baza.
Aici pestele de apa dulce e recomandat dupa un an si cel oceanic dupa doi ani si brinza tot dupa un an e recomandat.

#597 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 April 2011 - 10:32 AM

asa si aici cu pestele , dar io n-am mai zis nimic , n-am vrut s-o sperii. Cica poate sa dezvolte alergii. Dar daca parintzii nu au nici e alergie, e putzin probabil.

Oricum , eu am vazut borcane cu somon :biggrin:

#598 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 03 April 2011 - 10:40 AM

Elena mananca spanac :biggrin:

Stitzi cum am observat ca-i place? Am facut pt noi cu lapte , faina si usturoi si a vazut cratitza pe masa si a inceput sa arate spre ea si sa strige. Am luat o linguritza si i-am dat vreo 3-4 varfuri de linguritza. A mancat.Atunci m-am prins ca spanacul ei pana atunci era facut piure , poate are alt gust. Asa ca i l-am tocat si apoi i l-am amestecat in piure-ul de legume.

Ieri a primit fata mea si o linguritza de pamezan. Am discutat pe indelete despre asta cu doctorul , cu el , deci nu cu doctoritza.

A zis ca o linguritza nu-i face rau , dar nici bine :toothy9; I dau mai multa grasime si atat. Si putzin gust.

Asa ca daca tot zice ca nu-i face rau , am hotarat sa ma iau dupa voi.

Am luat un parmezan de 30 de luni ( asa scrie pe el) si ieri am pus o linguritza in mancare

Ce papam nou? PASTE!

Am luat paste fara ou ( din faina integrala de alac - Dinkel) si am bagat vreo cateva bucatzi in piureul de legume.

Ce fructe papam?

mere , pere , prune , mango. Banana am papat , in sfarsit ne place , dar constipa rau , asa ca facem pauza :floare:

#599 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2011 - 03:17 PM

Si pe lista uneia dintre dr mele scrie ca peste alb (deci nicicm somon) dupa 1 an.
Azi i-am facut ficatel (amestecate cu piure de urzici si parmezan) ca am avut o gaina de tara, dar a luat in gurita ... s-a cam strambat ... a mai luat vreo 3-4 lingurite si gata. I-am dat la repezeala cereale cu lapte si para, ca-mi parea ca plange de foame - d-alea a mancat iuhuuu un castron :toothy9;
I-am lasat bonei si pt maine o portie, poate are mai mult succes, ca eu am uitat sa pun ulei si era cam innecacios. :biggrin:
Dimineata i.am facut ananas cu branzica de vaci. Am gustat ananasul (crud blenduit)era bunicel. Copilul nu vru sa manance. Dau sa gust era amara combinatia !!! Inseamna ca branza de vaci s-o amarat de la vreun sambure de lamaie? Cutia de lapte o terminasem asa ca nu am putut sa mai verific daca s-o fi stricat. Cat tineti o cutie de lapte desfacuta?

#600 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 April 2011 - 02:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 April 2011 - 03:17 PM, a spus:

Si pe lista uneia dintre dr mele scrie ca peste alb (deci nicicm somon) dupa 1 an.
Azi i-am facut ficatel (amestecate cu piure de urzici si parmezan) ca am avut o gaina de tara, dar a luat in gurita ... s-a cam strambat ... a mai luat vreo 3-4 lingurite si gata. I-am dat la repezeala cereale cu lapte si para, ca-mi parea ca plange de foame - d-alea a mancat iuhuuu un castron :violent5:
I-am lasat bonei si pt maine o portie, poate are mai mult succes, ca eu am uitat sa pun ulei si era cam innecacios. :blackeye:
Dimineata i.am facut ananas cu branzica de vaci. Am gustat ananasul (crud blenduit)era bunicel. Copilul nu vru sa manance. Dau sa gust era amara combinatia !!! Inseamna ca branza de vaci s-o amarat de la vreun sambure de lamaie? Cutia de lapte o terminasem asa ca nu am putut sa mai verific daca s-o fi stricat. Cat tineti o cutie de lapte desfacuta?

Daniella , din cate stiu eu ananasul nu se amesteca cu nici un produs lactat ca se amaraste...( nush cum fac astia iaurtul cu ananas)

De la ce varsta se da ficat de pui?

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic