Diversificarea experientze , pareri
Postat 04 April 2011 - 02:59 PM
Inainte papa cartof dulce cu placere , acum nu mai vrea.
Postat 04 April 2011 - 03:18 PM
Sissi, bine ai revenit, mereu ma intrebam ce e cu tine, cu voi.
*
Noi am evoluat mult de cand n-am ami scris. Avem doi dinti in fata jos si cu ei muscam

Mancam dimineata ceva fructe si doua mese peste zi din borcanele. Cumparam borcanele bio (organice) fara nici un fel de conservanti sau chimicale. Nu mai faceam fata sa gatesc separat si pentru el si am acceptat compromisul asta. Acum un an daca mi-ar fi spus cineva ca o sa-mi hranesc bebele cu borcanase i-as fi spus ca nu stie cu cine vorbeste. Asta e viata. Nu sunt suparata, doar cumva resemnata.
L-am incercat ieri cu un biscuite si tare mult i-a palcut. Dupa care l-am observat toata ziua si i-au aparut iar bubite pe la inchieieturile mainilor si pe fata, clar a reactionat rau, a avut mancarimi toata ziua. O sa mai incerc poate peste o luna, doua. Parmezanul inca nu l-am incercat, dar il am in frigider, nu am gasit timp sa ma ocup.
Postat 04 April 2011 - 04:38 PM
Prietena mea , in schimb , ma innebuneste cu borcanele. Parerea mea: fiecare face ce vrea , da? E alegerea fiecaruia.... dar nu trebuie sa-l conving pe celalalt ca e mai bine cum fac eu. Toata ziua ma tromboneste ca i-a zis dr ca borcanele sunt mai bine controlate , ca daca fierbi mancarea acasa nu se distrug toate substantzele nocive......ca alea-s altfel de legume...
Pai doctorii astia atatea zic.... fiecare dintre noi aude altceva de la dr....mie dr imi interzice una , la alta ii recomanda alt dr acelasi lucru....
Si pe langa asta , aia cu borcanele de unde iau legumele de-s mai controlate`? Au altele decat iau eu?
Postat 04 April 2011 - 05:11 PM

Nu, clar nu trebuie sa incercam sa convingem pe cineva ca anoastra metoda e mai buna si nici viceversa. Tare sunt enervanti oamenii care incearca sa-ti bage pe gat felul lor de a fi. Personal inca sunt de parere ca pregatit in casa proaspat nu are cum sa fie mai prost/rau decat ce e la borcanele. De fapt zic invers, pregatit proaspat in casa, de mana mea e cel mai bine. La fetita i-am dat in tota cred 10 borcanele de la 6 la 9 luni, ca dupa aia a mancat cu noi din mancarea noastra.
Postat 04 April 2011 - 06:37 PM

Noi inca nu mincam cum trebuie si eu am incercat cu borcanele , doar doar o minca ceva.Eu de ex dimineata ii fac fruct cu biscuiti pt bebe, maninca citeva lingurite ,dar daca ii dau felia de mar sau para ,e in stare sa muste din ea , asa fara dinti

Si eu ii gatesc aproape in fiecare zi, am timp ca nu lucrez si cel mare e la gradi si ma descurc.
Postat 04 April 2011 - 06:57 PM
Nici Cris nu mananca bine mereu. Are zile si zile, cred ca conteaza mult daca are dureri de la dintisori, in zilele alea nici laptele nu il ia bine. Noi nici nu avem un program pentru ca nu reusesc, din lipsa de energei in special, sa fiu putin mai stricta, dar si pentru ca pentru el orice stres cat de mic ii produce mancarime pe piele si urmarea e scarpinatul pe care noi trebuie sa il prevenim sau sa il evitam.
Postat 04 April 2011 - 08:52 PM
Mutti, la 04 April 2011 - 02:57 PM, a spus:
De la ce varsta se da ficat de pui?
aici de la 7 luni, dar eu nu o sa-i dau decatg cand prind de tara, la voi e bio deci nu-i probl
nu stiu daca azi a mancat ficatel, ca am ajuns dupa ce a plecat bona, maine dimi o intreb si iti spun
nu stiam ca branza de vaci amaraste ananasul

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 04 April 2011 - 09:12 PM
Si eu in we ii pregatesc Beutzei proaspat, sau ii dau din ce am in congelator preparat de mine sau de bona (urzici, spanac), dar am decis ca, voi sacrifica sa mai gatesc pentru noi doi, deoarece nu mai am energie si mai ales pentru ca macar in we vreau sa dedic timp copilului si nu sa pierd cateva ore prin bucatarie dupa care sa fiu lesinata (sunt la pamant fizic si psihic dupa o saptamana de lucru plina de stres, de nervi, de dead-line-uri si probleme).
Pisoi sa stii ca oricum ai da-o nu esti ca mama niciodata sigura ca ceea ce faci e bine. Adica eu ii pregatesc proaspat, dar stiu eu ca in spanacul ala nu sunt chimicale? ca nu se distrug vitaminele prin fierbere? Stiu eu ca nu sunt iradiate? Nu am nici o siguranta ca borcanelele bio nu sunt mai bune decat carnea si legumele, fructele pe care le pot procura eu. Chiar am serioase indoieli.
Ufff ce greu e sa fii mama!

As fi avut mare nevoie de bunici iubitori si pe care sa ma pot baza ... din pacate ...

...insa am zis bogaproste, pentru ca nepoata are 54 kg la 9 ani _(eu am avut 48 kg fiind evident mai inalta ca ea, pana la 30 ani)...deci aveam serioase dubii in leg cu soacra si m-am bucurat ca nu a mai venit

Bea nu mananca mult si nici nu ia in greutate prea bine, dar se mentine pe o curba a ei si arata foarte bine, e vesela, vioaie si pare perfect sanatoasa pana acum

Pisoi, ai grija de tine si relaxeaza-te cat poti mai mult. Eu daca nu o sa reusesc o sa cad curand intr.o depresie.
Sissi, cand ai inceput diversificarea? la 6 luni? Nu-ti face griji! multi copii alaptati la san prefera lapticul in loc de hrana solida. Important ca ia in greutate bine si cum l-am vazut in poza e voinicel, deci cred ca stati f bine!
Postat 04 April 2011 - 10:53 PM
Postat 04 April 2011 - 10:57 PM
din a sasea a inceput un pic mai bine, dar i.am redus incet incet lapticul, ea ar fi supt in continuare doar la tzitzi ...dar cu serviciul a trebuit sa o obisnuiesc incet incet sa ne desprindem pe timp de zi. Aproape de luna a 7a a inceput sa manance 3 mese solide (de circa 130 g/masa) si doar 2 mese de lapte dimineata si seara...desi incepusem a 6-a cu 5 mese de lapte (completare si dupa fiecare masa de solide). In schimb in we cand sunt acasa se rasfata la tzitzi si cam refuza mancarea ...
Postat 05 April 2011 - 01:45 PM
Daniella, la 04 April 2011 - 10:57 PM, a spus:
din a sasea a inceput un pic mai bine, dar i.am redus incet incet lapticul, ea ar fi supt in continuare doar la tzitzi ...dar cu serviciul a trebuit sa o obisnuiesc incet incet sa ne desprindem pe timp de zi. Aproape de luna a 7a a inceput sa manance 3 mese solide (de circa 130 g/masa) si doar 2 mese de lapte dimineata si seara...desi incepusem a 6-a cu 5 mese de lapte (completare si dupa fiecare masa de solide). In schimb in we cand sunt acasa se rasfata la tzitzi si cam refuza mancarea ...
Cum i-ai dat ananasul? Ca am unul copt bine.....
Blenduit? Nu se face zeama?
Se fac lactate cu ananas , dar nush cum....eu am citit ca in combinatzie cu lactatele se amaraste...
Postat 06 April 2011 - 07:25 AM
Eu i l-am dat crud, blenduit. Iese un piure mai zemos. Daca vrei poti adauga cereale pana la consistenta dorita.
Postat 06 April 2011 - 12:42 PM
*
Noi suntem pe cai mari, incercam diverse. Ieri a papat cartofi prajiti, fo trei mititei va dati seama, i-am lasat in tava de la scaunel si i-a prins el in mana si i-a storcit bine, a incercat sa-i duca la gura dar n-a nimerit

Am mai incercat: pramezan, pruna, para
Postat 06 April 2011 - 01:06 PM
Ma laud si eu , ieri patrick a mincat un biscuite de bebe, i l-am dat in minuta si la mozolit bine ,apoi la mincat, am fost si eu si stul atenti sa nu se ince , da nu a avut probleme si cred ca ar mai fi mincat unu daca i-as mai fi dat.
Eu fructe exotice ,in afara de banana ,inca nu ii dau.
Postat 06 April 2011 - 06:12 PM
CatiCris, la 06 April 2011 - 12:42 PM, a spus:
*
Noi suntem pe cai mari, incercam diverse. Ieri a papat cartofi prajiti, fo trei mititei va dati seama, i-am lasat in tava de la scaunel si i-a prins el in mana si i-a storcit bine, a incercat sa-i duca la gura dar n-a nimerit

Am mai incercat: pramezan, pruna, para
nush unde ai citit ca eu vreau sa amestec CEVA cu lapte , sau TOTUL cu lapte. Ii explicam Danielei de ce a fost amar amestecul , atat.
Ce am mai amestecat cu lapte in afara de gris si nu stiu?
Eu nu ii dau fetei lactate langa mancare pt ca la noi se spune ca lactatele impiedica asimilarea fierului. Asa ca fata mea primeste sticla ei cu LP la 7.00 ´dimineatza si seara gris cu lapte de vaca. Atat.
de ananas intrebam cum iese pt ca nu i-am dat niciodata.
Postat 06 April 2011 - 06:13 PM
Postat 06 April 2011 - 08:17 PM
Cati eu ii pun branza de vaci (facuta din lapte) dimineata in fructe (de obicei mar) pt ca aici asa se recomanda la mic dejun ori fructe cu biscuite/cereale ori cu branzica de vaci. Fructele simple nu prea i-ar tine de foame.
La pranz ii amestec parmezan in piureul de legume (si cu carne la fiecare 2 zile) tot pt a fi mai consistent.
Seara ii dau cereale cu lapte (asa e formula de cereale) sau cu piure de fructe depinde.... mai schimb.
I-am pus o data in piureul de spanac, ceea ce e normal si pentru adulti.
Lapte in rest eu nu i-am dat, Bea inca suge dimineata, seara: in timpul noptii se trezeste o data de regula, dar nu mereu.
Postat 06 April 2011 - 08:45 PM
Postat 06 April 2011 - 09:13 PM
Postat 06 April 2011 - 10:33 PM
Am intrat acum sa va zic ca pe masura ce mai citesc una alta despre diversificare nu contenesc sa ma minunez ce diferente enorme intre teoriile pt alimentatia sugarului de la o tara la alta si de la un dr la altul, sau de la un an la altul.
Curat mestesug de tampeala!

Io nu stiu altii cum sunt, dar ...

Cati ai curaj sa-i dai mici si cartofi prajiti ca esti la al doilea ... ! La prima cred ca ai fost mai riguroasa, ceea ce fac si eu. I-am dat si eu sambata din piureul meu din verzituri: frunze de ridichi, ceapa+usturoi verde, leurda si patrunjel calit-innabusite-aburite apoi mixate, inainte insa sa adaug sarea si piperul. A mancat fata mea mai bine decat piureutul ei, cu pestiuc. Pestele eu am incredere ca e mai bun decat zburatoarea si ca si continut de proteine si ca omega 3, fosfor etc.
Iar faptul ca ii dau inainte cu spanacul si urzicile cat e sezonul, eu consider ca e bine pt continutul de fier. Cred ca in curand o sa o incerc si cu oleak de broccolli. Am vrut sa.i dau sambata, eram convinsa ca am in congi, dar m.am inselat

va pupez de nb