Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#621 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 07 April 2011 - 05:11 AM

Vezi postareaMutti, la 04 April 2011 - 02:59 PM, a spus:

Elena a facut azi figuri la mancare cu mine. Cu tat-su a mancat dimineatza iar la amiaza abia daca a papat 120 de gr de cartof dulce cu carne de vita. Fructe a mancat 100 de gr.

Inainte papa cartof dulce cu placere , acum nu mai vrea.

creca a crescut cam mare pentru cartof dulce. ar trebui sa te bucuri, in curind o sa manince din farfurie cu tine, ce maninci si tu. deci scapi de-o corvoada, ceea ce e bestial!!
Lasati dolarii sa vina la mine!

#622 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2011 - 05:16 AM

Vezi postareaDaniella, la 06 April 2011 - 10:33 PM, a spus:

Mutti te inteleg, ca si eu is cu nervii franjuri de la serviciu, dar eu incerc sa intru sa ma relaxez si detasez pe aici ..., acu mi se pare asa amuzant ...ceea ce acum un an cand eram novice pe forum mi se pareau chestii personale... .

Am intrat acum sa va zic ca pe masura ce mai citesc una alta despre diversificare nu contenesc sa ma minunez ce diferente enorme intre teoriile pt alimentatia sugarului de la o tara la alta si de la un dr la altul, sau de la un an la altul.

Curat mestesug de tampeala! :-*

Io nu stiu altii cum sunt, dar ... =)).... mi se pare ciudat sa fie atat de diferite teoriile privind diversificarea alimentatiei unui sugar. Cu educatia o mai scoti la capat, dar diversificarea defectuoasa poate avea efecte nasoale pe termen foarte lung. :) Asa ca vad totusi necesara o mare atentie!

Cati ai curaj sa-i dai mici si cartofi prajiti ca esti la al doilea ... ! La prima cred ca ai fost mai riguroasa, ceea ce fac si eu. I-am dat si eu sambata din piureul meu din verzituri: frunze de ridichi, ceapa+usturoi verde, leurda si patrunjel calit-innabusite-aburite apoi mixate, inainte insa sa adaug sarea si piperul. A mancat fata mea mai bine decat piureutul ei, cu pestiuc. Pestele eu am incredere ca e mai bun decat zburatoarea si ca si continut de proteine si ca omega 3, fosfor etc.
Iar faptul ca ii dau inainte cu spanacul si urzicile cat e sezonul, eu consider ca e bine pt continutul de fier. Cred ca in curand o sa o incerc si cu oleak de broccolli. Am vrut sa.i dau sambata, eram convinsa ca am in congi, dar m.am inselat :-*

va pupez de nb :blob8:

nu uita ca ideea e sa inveti treptat copilu' cu mincarea normala (de adult). asta fiind obiectivu' final, adaptezi stagiile de evolutie in functie de cupil.

de la al doilea copil e mai cu cintec. se uita la fraxu/sorsa si vrea ce maninca ala/aia mare. e bine pentru ca vrea sa progreseze. e rau pentru ca poate is chestii pe care n-ar trebui inca sa le incerce. mici nu ii dau la ala mic, de exemplu. cartofi prajitz, insa, ii dau. nu poate inca sa-i manince, da-i place sa-i molfaie.

#623 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 07 April 2011 - 09:12 AM

Mai , eu nu i-am dat nimic in mana la fata , cred ca mare prostie am facut....azi merg sa-i iau biscuitzi de bb. Are cineva o retzeta de biscuitzi de BB ca sa-i fac acasa?

Ce faina e mai buna pt bb?

Ba nu , mint , i-am dat lingura cu mancare , cand nu mai vrea sa manance ii dau lingura ei in mana si tzin si eu cum pot de ea si o duce inspre gura si mai linge pe ea....si mai si catapulteaza pe unde apuca.

Am zis ca dupa ce termina astia terasa o scot cu scaunul afara si-i sau sa mance singura :)

#624 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2011 - 10:59 AM

Vezi postareaMutti, la 07 April 2011 - 09:12 AM, a spus:

Mai , eu nu i-am dat nimic in mana la fata , cred ca mare prostie am facut....azi merg sa-i iau biscuitzi de bb. Are cineva o retzeta de biscuitzi de BB ca sa-i fac acasa?

Ce faina e mai buna pt bb?

Ba nu , mint , i-am dat lingura cu mancare , cand nu mai vrea sa manance ii dau lingura ei in mana si tzin si eu cum pot de ea si o duce inspre gura si mai linge pe ea....si mai si catapulteaza pe unde apuca.

Am zis ca dupa ce termina astia terasa o scot cu scaunul afara si-i sau sa mance singura :)

la 8-9 luni? las-o sa mince cu mina. daca o pui direct cu lingura se enerveaza. inca nu poate cu lingura decit foarte putin, nu poa' sa bage in gura cit vrea (ca-i e fuame) si se supara. o lasi intii sa mince cu mina si peste fro 2-3 luni incepi cu lingura/furculita. sfatu' meu, shterpeleste (sau roaga pe cineva care are drum) niste tacimuri de plastic de pe avion. paradoxal, sunt excelente pentru copii. cupa e adinca iar echilibrul e foarte bun.

sa nu-tz fie frica sa-i dai mincare-n mina. la 10 luni potz sa-i dai o pulpa de pui fripta si sa vezi ce mai ramine din ea. da, itz stric surpriza: nimic, daca-i e foame, doar osu'. da' in fond ce e rau in asta? a, stiu, se murdareste. da' nu-i asa, e doar o faza care va trece ... cindva ...

#625 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 07 April 2011 - 11:20 AM

eu le dadeau in mana biscuiti rusks se numesc aici, sant tari dar cand molfaie se topesc....pe la 8-9 luni paine prajita taiata soldatei...si biscuitii normali sant buni, aia mai maricei ca ei ii tin in gurita si se topesc, nu au putere sa rupa sa se inece

#626 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 April 2011 - 11:21 AM

Vezi postareaDaniella, la 06 April 2011 - 10:33 PM, a spus:

Cati ai curaj sa-i dai mici si cartofi prajiti ca esti la al doilea ... !

Daniella, am facut ochii cat cepele cand vazui scris MICI :) . Nu i-am dat mici, ci niste cartofi pai mititei. Nu i-as da mici, au tot felul prin ei, mi-ar fi teama.

Citeaza

La prima cred ca ai fost mai riguroasa, ceea ce fac si eu.

Mai nu stiu sigur cum am fost cu Cati, nu-mi mai amintesc exact, doar ca am mers 'pe mana ei', adica m-am dat dupa ea, m-am ajustat dupa ritmul ei in cam toate. Ceea ce nu prea pot spune ca se intampla cu Cris pentru ca nu mai am nici timp si nici energie. Dar tot asa incerc sa ma tin eu dupa el, dupa ritmul lui. Si copilul asta e un mancau si jumatate.

fetei i-am dat sarmale la 8 luni, de pe la 7 luni i-am dat mancare de-a noastra pe unde s-a putut si s-a potrivit. Ea totusi nu era nici prea pofticioasa, nici mancacioasa.
Bebe in schimb... ar manca si pietre ;) .

Cati a mancat acum cateva zile prima oara in viata ei varza (cu ciolan afumat). A mancat cu palcere, cu paine si cu smantana si a avut gaze doua zile dupa ;) .

#627 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2011 - 11:22 AM

Vezi postareaMutti, la 06 April 2011 - 08:45 PM, a spus:

Sorry , am intrat sa-mi cer scuze . Am avut o zi proasta la servici si in loc sa-mi vars amarul acolo , am intrat aci cu nervi. Pisoi , scuza tonul , te rog.

Stai linistita, te-am scuzat inainte sa te gandesti tu ca ai avut un ton deosebit :) . Daca nici eu nu inteleg o proaspata mamica, cine sa mai inteleaga?

#628 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2011 - 04:02 PM

Vezi postareaAngel, la 07 April 2011 - 11:20 AM, a spus:

eu le dadeau in mana biscuiti rusks se numesc aici, sant tari dar cand molfaie se topesc....pe la 8-9 luni paine prajita taiata soldatei...si biscuitii normali sant buni, aia mai maricei ca ei ii tin in gurita si se topesc, nu au putere sa rupa sa se inece

hihi, andrei voia piine cu brinza topita, la cuptor =)). si acu' mai vrea, da' cu sunca deasupra.

#629 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 April 2011 - 05:32 PM

Vaxile , Elena n-are nici un dinte , cum sa-i dau? Mi-e teama ca se inneaca!!!!

Azi i-am dat un biscuite de la HIPP ( sunt FOAAAAAAAAAARTEEEEE dulci) si iute l-a rupt. Mi-e teama ca se inneaca. Rupe cu gingiile.
Sunt paranoica?

#630 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2011 - 05:37 PM

nu esti paranoica, e normal. stai langa ea cat timp o lasi cu biscuitele si actionezi in caz de ceva.

daca sunt dulci ii mai dai? pe mine ma cam seaca dulciurile, eu am folosit si inca folosesc niste biscuiti care doar au tenta de dulce.

#631 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 April 2011 - 05:43 PM

Nu , nu-i mai dau , am paine prajita d-aia de bebi , o sa-i dau d-aia.

Am gustat biscuitele dupa ce l-a molfait ea....astia-s nebuni!!! Mai dulce ca unul d-al nostru!

Tare as vrea sa-i fac acasa...dar nu stiu ce am voie sa bag in ei. Unt inca nu.....albus de ou nu.....

Faina , ulei si o leaca de zahar? sau ceva piure de fructe?

#632 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2011 - 06:17 PM

faina, zahar, unt de ce nu? sau ulei, lapte? cam asa.

#633 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 April 2011 - 06:48 PM

Vezi postareaCatiCris, la 07 April 2011 - 06:17 PM, a spus:

faina, zahar, unt de ce nu? sau ulei, lapte? cam asa.

mie mi-a zis dr de unt de la 10 luni.....

#634 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2011 - 06:57 PM

aha, daca a zis doctoru - a zis! :D

Eu i-am dat mandrei mele de pe la 7 luni cred. era si inca este unul din alimentele ei preferate. inca nu vorbea decat fo doua cuvinte, da zicea in disperare ut! ut! - adica unt =)) . si acum il mananca pe paine sau gol, al meu face ca trenu cand ma vede ca-i dau gol, dar eu ii dau pentru ca stiu cat e de bun, si eu il mananc gol cand ma apuca =))

#635 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 April 2011 - 08:16 PM

eu nu i-am dat mancare in mana, nu stiam ca trebuie la 7 luni. Nu am ajuns inca la dr pt controlul de 7 luni, doar vineria urmatoare ajung. Nu trebuie sa incepem sa nu mai blenduim, ci sa pasam mai mare cu furculita intai de a-i pune bucatele pe tavita/masuta ei? si bucateleel nu se dau dupa ce ies primii dinti?

voi cum bagati copiii in oala adultilor daca este interzisa sarea, zaharul, prajeala, albusul etc ? eu nu as da cartofi prajiti, ca nu mananc nici eu ... Mici nici atat (Au seu de oaie etc)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#636 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 07 April 2011 - 09:57 PM

Eu ii pun un praf de sare din cand in cand , de de dr citire :occasion15: . Ca cica de o leaca de sare are nevoie. Asa ca un cartof prajit o data la saptamana , ce rau poate sa-i faca? Pt ca nici nu-l mananca de tot.....

#637 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 07 April 2011 - 11:14 PM

Eu, nu le-am pus sare in mincare nici lui dennis si lui patrick,pina la un an, le-am dat biscuiti , sau piine ,cind gatesc , ciorbe, supe nu pun sare ,isi pune fiecare in farfurie

#638 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2011 - 04:25 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 April 2011 - 08:16 PM, a spus:

eu nu i-am dat mancare in mana, nu stiam ca trebuie la 7 luni. Nu am ajuns inca la dr pt controlul de 7 luni, doar vineria urmatoare ajung. Nu trebuie sa incepem sa nu mai blenduim, ci sa pasam mai mare cu furculita intai de a-i pune bucatele pe tavita/masuta ei? si bucateleel nu se dau dupa ce ies primii dinti?

voi cum bagati copiii in oala adultilor daca este interzisa sarea, zaharul, prajeala, albusul etc ? eu nu as da cartofi prajiti, ca nu mananc nici eu ... Mici nici atat (Au seu de oaie etc)

si daca n-au dintz tu crezi ca ei nu mesteca? ai sa ramii kironita cite lucruri se pot face cu gingiile doar. ah, btw, gingiile alea nu-s ca la mosi/babe. in ele se gasesc deja muguri dentari care cresc si asta da destula ascutime la gingii. eu ii dadeam lu' andrei pulpa de pui fripta si el o aducea la stadiu' de os lucios cind inca n-avea nici un dinte. mdeh, carnivor ca taxu.

in legatura cu bagatu' copiilor in uala adultilor, de la un an potz sa-i dai ce minci si tu, minus chestii condimentate/sarate/indulcite in exces (adica daca pe tine te pisca usor la limba, la copil ii ia gura foc). un exemplu: la un an potz sa-i dai carti de la macdonald's, daca iei fiecare cartof si-l freci cu servetelu' pina se duce sarea de pe el. potz sa-i dai si otzir de sundae, dar FARA ciocolata. p-orma ai sa vezi, ei se adapteaza la lumea ta mai repede decit te adaptezi tu la lumea lor. al meu de la 6 luni minca ketchup.

#639 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2011 - 04:29 AM

Vezi postareaMutti, la 07 April 2011 - 05:43 PM, a spus:

Nu , nu-i mai dau , am paine prajita d-aia de bebi , o sa-i dau d-aia.

Am gustat biscuitele dupa ce l-a molfait ea....astia-s nebuni!!! Mai dulce ca unul d-al nostru!

Tare as vrea sa-i fac acasa...dar nu stiu ce am voie sa bag in ei. Unt inca nu.....albus de ou nu.....

Faina , ulei si o leaca de zahar? sau ceva piure de fructe?

ia la copil biscuitz tubulari, d-aia "tare ca piatra iute ca sageata", de la heinz (parca). nu mai stiu cum le zice, io cumpar dupa ambalaj ca tzaranu'. la pariu c-o minca gingiile rau de tot si tre' sa roada ceva. biscuitele ala e calculat in asa fel incit daca s-a rupt o bucata, aia se dizolva rapid in saliva, risc minim de inec

#640 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 08 April 2011 - 06:51 AM

astia sant vaxile, tari beton Rusk se numesc....n-au zahar in ei, se topesc de la saliva lor, ce mai rodeau la ei, cand il scapau din mana era scandal :occasion15:
la prima v-am mai zis, ma repet, am facut si eu ca la carte si ce zicea dr era litera de lege. si voi faceti la fel, e normal pana iti dai seama cu ce se mananca toata treaba :lol:

la a doua, m-am imbolnavit cand avea vreo 5 luni si a inceput efectiv sa fure mancarea din farfurie de la tati si Ada!. avea 6 luni, mi-era rau de nu puteam sta in picioare, nu am putut sta dupa curul ei sa-i introduc alimentele unul cate unul.

supa, piure de cartof si legume, cartof 'prajit' la cuptor faceam atunci - asa fac si acum, paine (coaja mai mult), pui, etc...manca de rupea. ma durea sufletul dar, cand am vazut ca ea manca orice m-am bucurat.
prostia (lui mai mult nu a mea)e ca nu i-a dat fructe deloc( a trebuit sa le gateasca el o perioada), nici macar suc sa-i faca. nu mananca nici la ora asta (are 3 ani) nici un fruct!!!!!!!pepene rosu, 2-3 muscaturi, nimic altceva. el nu mananca decat mere si, daca a refuzat copila, a lasat-o in pace si rau a facut. ada mananca toate fructele posibile.

Sara, legume crude sau gatite, branza, cascaval - nu mai scriu ca mananca orice ii dai, sau cel putin incearca.
Ada, mofturoasa frate. nu dovleac, nu varza, nu rosii(decat pe pizza ca si cascavalul), nu supe, nu friptura, lista e lunga. dar, am invatat sa le ascund in mancare si asa i le dau. a mancat si vinete ascunse in lasagna ;) si n-a stiut :)

eu nu le refuz nimic aproape, sa guste sa nu creada ca e cine stie ce. nu le dau cola - pepsi(au gustst si stiu ca nu e voie, sta sticla in frigi si n-o ating), cartofi prajiti din cand in cand cumparati( le fac la cuptor acasa), mananca iute amandoua daca fac curry sau phad thay sau singapore noodles sau mai stiu eu, sara mananca alune de toate felurile ada nici sa nu le vada, sara masline - ada pas. etc

m-am intins ca o placinta tiganeasca aici , scuze :lol: mai scriu si eu din experienta mea, poate ajuta, desi fiecare copil e diferit.

Simona, sa vezi ce te composteaza Elena cu gingii doar. zici ca nu-i adevarat :)

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul