Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#661 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 10 April 2011 - 01:08 PM

Daniella, patrick suge cam de 3ori pe si si cam tot asa noaptea,ziua primeste 3 mese solide, dimineata fructe cu biscuite sau cereale, la prinz legume cu carne sau fara, seara primeste cereale.Bea apa din sticla de la nuk,de aia cu cioc, nu biberon.
Mutti, paseaza para cu furculita,amesteca cu zwieback sau biscuite daca e pre moale, eu asa fac

#662 Useril este offline   lisa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 10 April 2011 - 03:17 PM

Vezi postareaMutti, la 10 April 2011 - 11:43 AM, a spus:

da , am uitat , avocado papam din cand in cand , amestecat cu mar fiert , jumi-juma.
Mango eu ii dau fiert , cu pere. Se da si crud? Cum? Ca sigur se face apa.....

nu dati cu pietre ca ma bag in discutie :rolleyes: . Nu stiu ce varsta are pitica ta, dar da, mango se da si crud,pasat bine in amestec cu iaurt,piure de mere sau mai stiu eu.

Fingerul foodul este f important. Lasati copiii sa exploareze mancarea su manuta, bine acum nu puneti ditamai snitelul pe masa, nu, dar mazarea, orezul fiert bine si bob cu bob nu lipit, dovlecel fiert bine taiata cuburi, etc. Eu i le puneam Anei (FYI are 2 ani si 2 luni :cheers: ) de cand aveam 8 luni in scaunelul ei de papa. Mananca singurica de la 1 an si ceva. Daca se ineaca...da si acum la 2 ani si, dar stau cu ochii pe ea. Se ineaca ca mananca ca si haplea :tongue3: .

Sa va creasca mari ingerasii si :tongue4: pt toate mamicile.
Mama de strumfi blonzi

#663 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 April 2011 - 03:42 PM

Mutti eu i-am dat mango crud si para cruda blenduite. Daca se fac prea zemoase adaug cereale pana ajung la consistenta dorita.
I.am pus azi paine in mana nu duce la gura, la fel cu biscuitele ala de orez. In schimb fata de masa, telecomenzi, telefoane, jucarii drept in gura le duce :rolleyes:

Lisa :tongue3: sa-ti traiasca Ana :tongue4: si wellcome in club!

Sissi deci aveti 6 mese de lapte pe zi + 3 solide. Noi 2-3 lapte si 3 solide ...si suntem slabuta ... 6,5 kg la 6 luni!!!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#664 Useril este offline   lisa 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 10 April 2011 - 04:47 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 April 2011 - 03:42 PM, a spus:

Mutti eu i-am dat mango crud si para cruda blenduite. Daca se fac prea zemoase adaug cereale pana ajung la consistenta dorita.
I.am pus azi paine in mana nu duce la gura, la fel cu biscuitele ala de orez. In schimb fata de masa, telecomenzi, telefoane, jucarii drept in gura le duce :rolleyes:

Lisa :tongue3: sa-ti traiasca Ana :tongue4: si wellcome in club!

Sissi deci aveti 6 mese de lapte pe zi + 3 solide. Noi 2-3 lapte si 3 solide ...si suntem slabuta ... 6,5 kg la 6 luni!!!

multumesc! Sa iti traiasca pitica. :cheers:

Si cand ma gandescc ca imediat o iau de la capat cu diversificarea
Mama de strumfi blonzi

#665 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 04:52 PM

merci la fel!
aha, deci mai ai unul mic?! sa-ti traiasca si tie amandoi :hug:
buuun, esti aici la grupa un pic mai mica decat noi, deci!

intreaba si noi iti povestim ce am facut pana acum ...bine, rau poti afla din experientele noastre ... poate iti vor folosi ...

#666 Useril este offline   lisa 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 10 April 2011 - 10:12 PM

am, dar inca n=a iesit :hug: la inceputul lunii iulie ar trebui sa vina, pana atunci am doar o terorista mica :hug:
Mama de strumfi blonzi

#667 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 11 April 2011 - 03:52 AM

incearca sa-l faci piure si sa-l amesteci cu iaurt cum a zis lisa. sau doar piure, trebuie insa sa fie copt bine. merge si amestecat cu cartof dulce sau piure de cartof normal. are f multe vitamine.

#668 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 11 April 2011 - 01:19 PM

OK , o sa incerc sa-i mai dau crude......Zwieback am mai gagat si...neh....dar poate ca am bagat prea mult , eu stiu?

Tre sa ma apuc sa fac iaurt sa-i dau.

Ieri fata mea a mancat ca sparta: conopida , fenicul , vita. 255 de grame si apoi fructe. Daca mai aveam in castron mancare , mai manca!!!! Nu i-am mai dat de mult combinatzia asta , poate d-aia. Azi iar ii dau. Pun pariu ca azi nu mai manca asa de bine :105:

Ananasul vreau sa-l tai , poate-i dau azi ceva....

#669 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2011 - 09:54 PM

eu i.am dat ieri iaurt natur bio, in amestec cu piure de mar (fiert in coaja la abur) si cu cereale. A mancat very good. Cred insa ca cele acrisoare nu fac parte din gusturile ei preferate.
Ma gandesc ca acum cand se incalzeste sa las eu la temperatura camerei iaurtul 1 zi doua ... nu e asa de sigur...mai bine iau unul facut in mediu controlat. Nu am gasit decat nemtesc, la fel si branzica de vaci si lapte BIO!!! Very strange world! :happy4:

Azi Bea a mancat dimi avocado + mar + branzica vaci, ultimele 2 sunt nelipsite de la micul dejun. Pestele garnisit cu orez cu legume si parmezan nu i-au placut: refuzat sistematic: si ieri si azi si sambata! :((

Azi am avut noroc: a fost agitata cu bona si happy seara dupa ce a plecat ea si a ramas cu noi =)) Good! se mai intoarce si norocul asta! :((

ieri seara m.a scos din minti: nu vroia nimic, nici sa doarma, nici sa suga, nici sa stea in fund, nici pe spate, nici sa ne jucam, nici in brate, nici culcata, nici un fel! Am pus-o in patut si am lasat-o .... sa se linisteasca :occasion14: Offfofooffff Doamne ce greu e cateodata! M-a epuizat in we, daca nu da din maini si picioare ca o morisca: bateriile Duracel!!! In schimb azi a fost asa de dulce iubita mea! De cand am venit numai intr-un ras a tinut-o. Si cand sa se culce si i-am dat sa suga: sugea un pic se oprea si radea la mine ... si tot asa. La fel si dimineata pana sa plec la serviciu, m.a lasat sa imi fac baie, sa imi usuc parul, sa ma imbrac ...foarte cuminte a fost ...s-a jucat frumos cu jucariile ei si a fost vesela, :hug: iubita mea!

#670 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2011 - 10:12 PM

Daniella e posibil sa ii dea vreun dintisor de a avut ieri o zi proasta.
Ne laudam si noi cu un dintisor :occasion14: ieri l-am descoperit ,simbata nu-l avea.
Patrick inca nu maninca bine mincare, titi e baza
Azi i-am facut legume cu orez si piept de curca, am mincat 2-3lingurite si gata .
Am vazut ,mai demult ,da nu mai stiu sigur parca la A&M aparat de facut iaurt,

#671 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2011 - 10:31 PM

Vezi postareasissi, la 11 April 2011 - 10:12 PM, a spus:

Ne laudam si noi cu un dintisor :occasion14: ieri l-am descoperit ,simbata nu-l avea.
Azi i-am facut legume cu orez si piept de curca, am mincat 2-3lingurite si gata .

Patrick :hug: felicitari de dintisor! Sa stea sanatos!

Sissi faci foarte bine cu alaptatul dupa parerea mea!!! Dr ce ti.a spus? Ai introdus picaturi de fier? Daca aveam mai mult timp si nu incepeam serviciul as fi facut si eu la fel. Vaavea timp berechet sa manance mancare! Laptic matern doar acum poate manca! Cat timp i-am dat completare de lapte, nici Bea nu manca decat cateva lingurite si gata. Cu exceptia mesei de seara de cereale cu lapte care i-a placut mereu. Acum de cand i.am introdus branzica de vaci la mic dejun, a inceput sa manance si fructele mai bine. Marul asta fiert in coaja la abur i-a placut mereu. E aromat, nu e acid/acru si are gust nefiind fiert in apa! De cand insa incet incet i.am scos tzitzi de peste zi a inceput sa manance mai bine.
Dupa cate il vad din foto e in grafic cu greutatea! Dar cred ca bea ceva laptic peste zi daca la ...aproape 8 luni nu papa decat 2-3 lingurite/masa solida, avand in vedere ca stiu ca era papacios de mic!

Nu am vazut si nu stiam ca exista aparat de facut iaurt. Lui Denis i-ai facut in casa? :happy4:

#672 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 12 April 2011 - 04:53 AM

Vezi postareasissi, la 11 April 2011 - 10:12 PM, a spus:

lasa ca daca ii dau dintisorii, tzitzi o sa ramina amintire. nu de alta, da' mami n-o sa mai puna rechinu' la tzitzi.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#673 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 April 2011 - 08:17 AM

Daniella , nici eu nu las iaurtul 2 zile sa stea ! Am aparat de iaurt. E , de fapt ,o chestie simpla , borcanelele se baga sub o cupola usor incalzita. A pus Maya , parca , poze pe culinar pe undeva.

#674 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2011 - 10:07 AM

Daniella, mie dr nu mi-a dat sa ii dau picaturi de fier, da o sa intreb vineri cind mergem la control.
Nu am facut iaurt in casa, cind am inceput sa ii dau lui dennis ,i-am luat bio, avem aici producatori buni de la lapte, cel putin eu am incredere in cei de aici din salzburg land.
Vreau sa il mai alaptez o luna maxim 2, vb lui vaxile , nu mai pun rechinu la titi, de muscat titi, musca numa cind au chef de joaca, cu dennis nu am avut probleme decit accidental

#675 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2011 - 12:07 PM

Lisa sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos :D ! Trebuie sa te anunti si pe topicul de burtici!

Sissi, la copiii alaptati la san se termina rezervele de fier mai repede (LP are un aport de fier) dobandite in timpul sarcinii si cel tarziu pe la 6 luni trebuie introdus aport de fier din alimente (carne si legume verzi). La copii alaptati la san se recomanda aici supliment de fier.

Mutti, Sissi deci voi folositi aparatul de facut iaurt?

Dar ala BIO din comert nu o fi ok?

Sissi, Geany spunea ca a alaptat pana la 2 ani si mai stiu si alte mamici. Deci depinde cum va actiona rechinul cu dintisorii...

#676 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 April 2011 - 01:56 PM

Daniella , si eu iau d-ala Bio ( dar nu biyoghurt ca ala e altceva :) ) ca Elena nu prea mananca....si daca fac nu7sh cate borcanele...atunci cand o sa manance , o sa fac in casa. Pana atunci , iaurt Bio nemtzesc, grasime normala.

#677 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2011 - 02:11 PM

Daniella, nu am aparat de facut yaurt, cind voi incepe sa ii dau o sa il cumpar bio, lui dennis tot bio ii dau simplu fara fructe.Eu dupa 10 luni o sa ii dau iaurt si brinza de vaci

#678 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 April 2011 - 08:50 PM

i-am dat piure de para si ananas , nefiert si a mancat bine. Am oprit-o la 100 de gr ca ar fi fost prea multe fructe. Mai mancase si cu iaurt ceva fructe.

I-am luat ieri un borcan de piept de pui ,am zis sa-i mai dau si d-asta. Am amestecat cu legume , n-a mancat. S-a scuturat de numa'. Nu-i place. Cand i-l fac eu ( pieptul de pui) mananca de numa'. L-am gustat , mi s-a parut cam sarat pt ea.

Nu-i mai iau porcarii d-astea.

#679 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 April 2011 - 08:53 PM

Mutti, deci tu ii dai iaurt?
Asa ti-a spus dr ca max 100 g fructe? de ce zici ca e prea mult?

#680 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 April 2011 - 10:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 April 2011 - 08:53 PM, a spus:

Mutti, deci tu ii dai iaurt?
Asa ti-a spus dr ca max 100 g fructe? de ce zici ca e prea mult?

Nu mi-a zis dr de 100 de gr , mi-a zis numai sa nu exagerez. Elena mananca vreo 150 de fructe dimineatza cu cereale si daca mai mananca 100 la pranz eu as spune ca ajunge. Mai mult nu-i dau.

Ii dau rar iaurt , dr a zis ca in mod normal se da de la 10 luni dar ca daca vreau pot sa-i dau si acum. I-am dat iaurt cumparat.

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul