Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#641 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 08 April 2011 - 07:30 AM

Vezi postareaAngel, la 08 April 2011 - 06:51 AM, a spus:

astia sant vaxile, tari beton Rusk se numesc....n-au zahar in ei, se topesc de la saliva lor, ce mai rodeau la ei, cand il scapau din mana era scandal :occasion15:
la prima v-am mai zis, ma repet, am facut si eu ca la carte si ce zicea dr era litera de lege. si voi faceti la fel, e normal pana iti dai seama cu ce se mananca toata treaba :lol:

la a doua, m-am imbolnavit cand avea vreo 5 luni si a inceput efectiv sa fure mancarea din farfurie de la tati si Ada!. avea 6 luni, mi-era rau de nu puteam sta in picioare, nu am putut sta dupa curul ei sa-i introduc alimentele unul cate unul.

supa, piure de cartof si legume, cartof 'prajit' la cuptor faceam atunci - asa fac si acum, paine (coaja mai mult), pui, etc...manca de rupea. ma durea sufletul dar, cand am vazut ca ea manca orice m-am bucurat.
prostia (lui mai mult nu a mea)e ca nu i-a dat fructe deloc( a trebuit sa le gateasca el o perioada), nici macar suc sa-i faca. nu mananca nici la ora asta (are 3 ani) nici un fruct!!!!!!!pepene rosu, 2-3 muscaturi, nimic altceva. el nu mananca decat mere si, daca a refuzat copila, a lasat-o in pace si rau a facut. ada mananca toate fructele posibile.

Sara, legume crude sau gatite, branza, cascaval - nu mai scriu ca mananca orice ii dai, sau cel putin incearca.
Ada, mofturoasa frate. nu dovleac, nu varza, nu rosii(decat pe pizza ca si cascavalul), nu supe, nu friptura, lista e lunga. dar, am invatat sa le ascund in mancare si asa i le dau. a mancat si vinete ascunse in lasagna ;) si n-a stiut :)

eu nu le refuz nimic aproape, sa guste sa nu creada ca e cine stie ce. nu le dau cola - pepsi(au gustst si stiu ca nu e voie, sta sticla in frigi si n-o ating), cartofi prajiti din cand in cand cumparati( le fac la cuptor acasa), mananca iute amandoua daca fac curry sau phad thay sau singapore noodles sau mai stiu eu, sara mananca alune de toate felurile ada nici sa nu le vada, sara masline - ada pas. etc

m-am intins ca o placinta tiganeasca aici , scuze :lol: mai scriu si eu din experienta mea, poate ajuta, desi fiecare copil e diferit.

Simona, sa vezi ce te composteaza Elena cu gingii doar. zici ca nu-i adevarat :)

aaa, clar! daca-i lasi aia mici fura din farfurie de la aia mari. la ai mei nici nu tre' sa fure, ca ala mare ii da el, daca-l vede p-ala mic ca cere.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#642 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 08 April 2011 - 10:11 AM

oare biscuitii astia Rusk se gasesc si la noi , adica De A?
Angel bine faci ca ne povestesti di expierentele tale si oricne e bine venit sa ne povesteasca .
Al meu sot ia dat lui dennis ceapa si usturoi de pe la 7 luni si abia acuma mi-a spus cind l-am prins ,il initiaza si pe fisu al mic :occasion15: Dennis imi cere sa ii fac sandvisch cu ceapa si brinza sau numa cu ceapa, cit a fost mai mic minca de toate, acum daca nu ii place culoarea nu se atinge ,Cola sau pepsi nu bea, stie ca e bautura lui papa, in schimb e inebunit dupa sprite.

#643 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,450
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 April 2011 - 10:17 AM

Sissi, aici primul biscuite care se da la copiii e Plasmon, exista cel de la 4 luni incolo, cu sau fara gluten, sunt cei care se topesc in lapte in biberon. Nu se gaseste Plasmon la voi?
Uite, pe cel de la 6 luni in sus e scris si ca i se poate da singur de mincat
http://www.plasmon.i...scotti/biscotto

#644 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2011 - 11:47 AM

Aici nu se gaseste acest tip de biscuiti, la noi pt bebe sunt de la hipp si milupa si contin zahar, dai ii mai dau asa cite unu sau ii fac cu fructe.

#645 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,450
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 April 2011 - 11:49 AM

Atunci zi-i sorei sa-ti faca pachetel :occasion15:

#646 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 08 April 2011 - 12:26 PM

Zwieback asta da gogu despre germania ca s-ar gasi

uite o reteta sa faceti acasa. nu au ou in astea si din experienta spun ca sant bune
1 cup flour
1 cup dry infant rice cereal with bananas (or other flavored or
unflavored infant cereal)
3 tablespoons cooking oil
ice water

Directions:
Preheat oven 425F
Mix flour and cereal.
Gradually stir in oil. Mix a little ice water at a time (start with 1/4 cup) until dough begins to form a ball and pull away from the bowl.
Roll out on a floured surface and cut into thick tubes.
Bake on an ungreased cookie sheet 10-12 min. or until lightly brown. Cool completely.

Store in an airtight container. (you may want to try 1/2 plain and 1/2 flavored baby cereal as the taste when using full flavored baby cereal is very strong.)

#647 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2011 - 01:32 PM

Angel sarumina :scratch: pt reteta , zwieback, nu-i problema ca se gaseste peste tot

#648 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 April 2011 - 03:02 PM

Vezi postareaCalugaru, la 08 April 2011 - 04:25 AM, a spus:

si daca n-au dintz tu crezi ca ei nu mesteca? ai sa ramii kironita cite lucruri se pot face cu gingiile doar. ah, btw, gingiile alea nu-s ca la mosi/babe. in ele se gasesc deja muguri dentari care cresc si asta da destula ascutime la gingii. eu ii dadeam lu' andrei pulpa de pui fripta si el o aducea la stadiu' de os lucios cind inca n-avea nici un dinte. mdeh, carnivor ca taxu.

in legatura cu bagatu' copiilor in uala adultilor, de la un an potz sa-i dai ce minci si tu, minus chestii condimentate/sarate/indulcite in exces (adica daca pe tine te pisca usor la limba, la copil ii ia gura foc). un exemplu: la un an potz sa-i dai carti de la macdonald's, daca iei fiecare cartof si-l freci cu servetelu' pina se duce sarea de pe el. potz sa-i dai si otzir de sundae, dar FARA ciocolata. p-orma ai sa vezi, ei se adapteaza la lumea ta mai repede decit te adaptezi tu la lumea lor. al meu de la 6 luni minca ketchup.

de la un an mi se pare ok sa-l muti la oala comuna, pentru ca se ridica cea mai mare parte din restrictii: sare, zahar, albus, maj alimentelor alergene ...
Personal nu mananc fast food, asa ca nu as da nici intr-un caz bebelusului McDonalds, dar fiecare diversifica bebelusul cum considera mai potrivit cu stilul casei si al copilului, dar nu as incalca niste principii alimentare de baza: fara prajeli in primul an de exemplu.
in ceea ce priveste pulpa de pui, ma tem sa nu se desprinda o bucata de carnita sa-i alunece pe gat si sa se inece bebelusul :scratch: . Poate ca sunt exagerata, o sa intreb si dr. despre ce se poate da in manuta. Bea cam de 1-2 saptamani a inceput sa devina atenta la ceea ce mancam noi, dar nu intinde manutele sa apuce. In schimb cand vede castronelul si lingurita ei intinde mainile, trage de ele, baga mainile in ele si suge degetul ... ceea ce face frecvent (suge degetul cand ii e somn, cand ii e foame, cand se enerveaza, cand e obosita, cand e plictisita etc...).
Intre timp am intrebat stomatoloaga mea, care mi-a spus ca cel mai bun si sanatos pt dantura copiilor e morcovul: bucata mare sa nu-i poata scapa pe gat si sa nu poata sa muste din el prea usor. Asa ca as da prin piata sa iau niste morcovi, dar aia mari au chimicale fuck! :drool: scuzati expresia ...mi-a scapat!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#649 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 09 April 2011 - 05:07 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 April 2011 - 03:02 PM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 08 April 2011 - 04:25 AM, a spus:

si daca n-au dintz tu crezi ca ei nu mesteca? ai sa ramii kironita cite lucruri se pot face cu gingiile doar. ah, btw, gingiile alea nu-s ca la mosi/babe. in ele se gasesc deja muguri dentari care cresc si asta da destula ascutime la gingii. eu ii dadeam lu' andrei pulpa de pui fripta si el o aducea la stadiu' de os lucios cind inca n-avea nici un dinte. mdeh, carnivor ca taxu.

in legatura cu bagatu' copiilor in uala adultilor, de la un an potz sa-i dai ce minci si tu, minus chestii condimentate/sarate/indulcite in exces (adica daca pe tine te pisca usor la limba, la copil ii ia gura foc). un exemplu: la un an potz sa-i dai carti de la macdonald's, daca iei fiecare cartof si-l freci cu servetelu' pina se duce sarea de pe el. potz sa-i dai si otzir de sundae, dar FARA ciocolata. p-orma ai sa vezi, ei se adapteaza la lumea ta mai repede decit te adaptezi tu la lumea lor. al meu de la 6 luni minca ketchup.

de la un an mi se pare ok sa-l muti la oala comuna, pentru ca se ridica cea mai mare parte din restrictii: sare, zahar, albus, maj alimentelor alergene ...
Personal nu mananc fast food, asa ca nu as da nici intr-un caz bebelusului McDonalds, dar fiecare diversifica bebelusul cum considera mai potrivit cu stilul casei si al copilului, dar nu as incalca niste principii alimentare de baza: fara prajeli in primul an de exemplu.
in ceea ce priveste pulpa de pui, ma tem sa nu se desprinda o bucata de carnita sa-i alunece pe gat si sa se inece bebelusul :scratch: . Poate ca sunt exagerata, o sa intreb si dr. despre ce se poate da in manuta. Bea cam de 1-2 saptamani a inceput sa devina atenta la ceea ce mancam noi, dar nu intinde manutele sa apuce. In schimb cand vede castronelul si lingurita ei intinde mainile, trage de ele, baga mainile in ele si suge degetul ... ceea ce face frecvent (suge degetul cand ii e somn, cand ii e foame, cand se enerveaza, cand e obosita, cand e plictisita etc...).
Intre timp am intrebat stomatoloaga mea, care mi-a spus ca cel mai bun si sanatos pt dantura copiilor e morcovul: bucata mare sa nu-i poata scapa pe gat si sa nu poata sa muste din el prea usor. Asa ca as da prin piata sa iau niste morcovi, dar aia mari au chimicale fuck! :drool: scuzati expresia ...mi-a scapat!

mai!! ce frica? lasa copila sa ince, sa lerge, sa se catzare. o sa cada, o sa faca vinataie, julitura. well, asta e, durerea e parte din noi
Lasati dolarii sa vina la mine!

#650 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 07:55 AM

aseara aveam noi ciuperci gratinate cu mozzarella
i.am dat bucatele mici cat o boaba de pipar din mozzarella aia coapta. Le-a mestecat, ... a mai inghitit din ele ...

Acum am pus sa-i fac pilaf din orez integral si legume taiate cuburi. Sa vedem daca am curaj a i-l servi. :drool: ... asa neblenduit ... :scratch: Poate se ineaca bebelusa! :mad:

#651 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 08:55 AM

Daniella, paseaza-l cu furculita asa un pic si eu i-am dat ieri lui patrick legumele pasate cu furculita si la inceput le scotea cu limbuta afara apoi sa invatat

#652 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 02:00 PM

Sissi, merci de sfat :) . Asa am facut si i-am dat fara grija; a mancat: orez fiert cu legume si amestecat la sfarsit cu parmezan, ulei si peste. Oricum am facut pilaful mai rascopt, pentru ca era orez integral si m-am gandit sa nu-i ramana bobul tare. Ea ar baga mana in castron ... :)

#653 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 09 April 2011 - 06:22 PM

Fratzilor , nu-i mai dau nik cu zahar! Si asa m-o prins ca baloteaza la fructe de numa. Dupa masa , isi asteapta desertul :). Fierb fructele fara zahar si apoi le fac piure , dar mananca orice !!!! Ii dau multe pere si mere , cateodata prune.....astept sa se faca fructele sa-i dau altele.

Io biscuitzi tari n-am gasit si pe astia mi i-o rupt iute si cum sa o las cu o bucata de 1 cm in gura? ca se inneaca automat!

Ii fac io biscuitzi , numai sa-i dea dintzii.

#654 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 April 2011 - 08:41 PM

Vezi postareaMutti, la 09 April 2011 - 06:22 PM, a spus:

Fratzilor , nu-i mai dau nik cu zahar! Si asa m-o prins ca baloteaza la fructe de numa. Dupa masa , isi asteapta desertul :). Fierb fructele fara zahar si apoi le fac piure , dar mananca orice !!!! Ii dau multe pere si mere , cateodata prune.....astept sa se faca fructele sa-i dau altele.

Io biscuitzi tari n-am gasit si pe astia mi i-o rupt iute si cum sa o las cu o bucata de 1 cm in gura? ca se inneaca automat!

Ii fac io biscuitzi , numai sa-i dea dintzii.

Da-i Zwieback,ala nu se rupe usor :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#655 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 09:02 PM

Am fost azi la magazin si am luat biscuiti organici, dar nu am citit bine etichetele (doar ce m-a interesat: ca nu au adaosuri de zahar, sare, conservanti, coloranti) si sunt de orez si sunt indulciti cu suc de fructe. Nu-i mananca, ii tine in mana ca pe jucarie si ii arunca pe jos :) bine i-am dat dupa masa de seara...poate nu.i era foame...dar nici nu stiu cand sa-i dau: inanite de masa nu.

Mutti, dar ce ii dadeai cu zahar pana acum?

Eu marul il fierb la abur, in coaja, apoi scot continutul fara cotor si il pasez. Nu cred ca poate fi rau ... cat poate sa manance Elena?

#656 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 09:23 AM

Eu in prima luna de divesrsificare i-am dat numai fructe fierte, acum ii dau mai mult crude, mar, para, banana le dau pe razatoarea de sticla si gata.
Mutti se moaie biscuitele si chiar si zwieback, da stai linga ea si in caz de ceva actionezi, se poate ineca si dupa ce ii dau dintii.
eu azi vreau sa fac reteta lui angel de biscuiti sa vad ce o iesi
Daniella eu ii dau biscuite intre mese si stau in pemanenta cu ochii pe el, da el stie sa manince, v-am zis bucatile mari le scoate cu limba.Aseara i-am dat pepene rosu, practic a muscat o bucata din el, cu gingiile, a molfait-o pina nu a mai ramas suc si apoi a scoso afara

#657 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 10:17 AM

Sissi voi beti ceva cu biberonul? Bea nu vrea ... doar se joaca ...precum si cu suzeta....

Tu continui sa-i dai completare tzitzi dupa fiecare masa? Cu ce program il mai alaptezi?

#658 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 April 2011 - 11:02 AM

Maya , i-am dat Zwieback de bebi , se rupe foarte usor! Oare sa incerc sa-i dau Zwieback normal?

Daniella , i-am dat o data biscuitzi d-aia dulci, am cumparat pur si simplu un pachet pe care scria de la luna a 8-a de la HIPP si nu m-am gandit ca au atata zahar. Cand am gustat...mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ii mananc eu :rolleyes:

Elena nu molfaie pe nimic dupa masa , i-am dat azi Zwieback dupa masa de dimineatza , nici macar nu l-a dus la gura! Daca trece vreo ora...atunci molfaie. Sau chiar inainte de masa .

Eu nu pot sa-i dau banana ca se constipa rau. Marul pe razatoare iar constipa....para se face prea lichida pe razatoare si nu ajunge sa manance nici jumate , ca da totul pe ea. Ce as putea sa-i mai dau? ( fructe crude )

#659 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 10 April 2011 - 11:26 AM

avocado ati incercat? e hranitor si multi copii il mananca cu poft si nici nu de ineaca de la el. mango iar e recomandat (la noi)

#660 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 April 2011 - 11:43 AM

da , am uitat , avocado papam din cand in cand , amestecat cu mar fiert , jumi-juma.
Mango eu ii dau fiert , cu pere. Se da si crud? Cum? Ca sigur se face apa.....

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul