Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#741 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 May 2011 - 03:53 PM

poridge se face din orz: se pune o masura de orz si 4 masuri de lapte (sau apa cu lapte) si se fierbe la foc incet pana se ingroasa si nu mai e lichid.

apoi se serveste cu fructe/miere/dulceata/iaurt/zahar etc. sky is the limit =))

ii dau supa. dar eu nu prajesc supele. nu ca nu i-as fi dat prajit, ma rog calit... nu stiu ce intelegi tu prin prajeala.

#742 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 10 May 2011 - 04:48 PM

Daniella , la noi se spune ca trebuie sa fierbem carnea bine-bine, nush unde am citit ( sau dr o fi zis???? ) ca tre sa o fierbem 2 ore. Legumele pot fi si mai putzin fierte , dar carnea nu. Cel putzin asa e la noi.

Maria , si Elena mesteca ce-i mai lichid , de ex iaurtul....papara aia de la amiaza o infuleca rapid , dar iaurtul il mesteca =)) :) :) il savureaza.

Apa n-am incercat sa-i dau cu linguritza ca noi o pacalim cu sticla. Cand nu bea , scuturam de sticla , ii place zgomotul ,rade si bea. Tat'su zice ca-i da sifon :)

#743 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 May 2011 - 06:09 PM

Vezi postareaMariaSan, la 10 May 2011 - 03:53 PM, a spus:

poridge se face din orz: se pune o masura de orz si 4 masuri de lapte (sau apa cu lapte) si se fierbe la foc incet pana se ingroasa si nu mai e lichid.

apoi se serveste cu fructe/miere/dulceata/iaurt/zahar etc. sky is the limit :mad:

ii dau supa. dar eu nu prajesc supele. nu ca nu i-as fi dat prajit, ma rog calit... nu stiu ce intelegi tu prin prajeala.

nu la supa ma refeream cu prajeala, ci la ce e la noi interzis pana al 1 an. Acum si cu interzisul e relativ mi-a spus dr. ca daca o sa ii dau o saptamana mancare normal de sarata in vacanta nu o sa pateasca nik.

orzul intreg sau sfaramat?

Mutti si la noi carnea se fierbe bine de tot, precum si galbenusul. Dar carnea nu pierde din proprietati fiarta, doar legumele si fructele.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#744 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2011 - 06:57 PM

Daniela, orzul sfaramat, aici vine sfaramat special pt porridge, in pungi pe care scrie porridge

#745 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 May 2011 - 10:42 AM

Azi i-am dat pepene galben maruntzit cu furculitza , i-a placut dar dupa cateva linguritze s-a plictisit ca tot arunca bucatzile afara cu limba.

#746 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2011 - 11:50 AM

Mutti, vezi daca nu ii place mai bine sa ii dai bucatele mici cu mana in gurita (fara sa pasezi cu lingurita, taiate). lui Bea ii place asa mai mult ... se distreaza sa le morfoleasca ea ...

Ieri i-am facut prima oara gris de adulti cu lapte (uht de vaca, simplu, neindoit cu apa) ... oooo nu i-a placut deloc =)) a mancat 2 borcane ...de nu se mai oprea :appl: . Lui Bea ii plac toate lactatele de numa. Cu fructele e ok, iar. Ii place si painea ... o morfoleste fara proble, chit ca ii dau bucata mare, mica ...whatevere, nu s-a innecat niciodata si nu mai tb sa o urmaresc.
Nu prea ne intelegem la legume si carne ... :( Astea nu pera le vrea ...doar daca o mai pacalesc sa i le amestec cu ceva iaurt ... :scratch:

#747 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2011 - 12:02 PM

Si eu i-am dat azi lui Cris pepene galben :appl: . I-a placut f mult.

De ieri am taiat urmatoarele de pe lista:
- banane
- parmezan
- avocado
- rosii
- ananas
- papaya
- masline
- spanac
- fructe uscate (prune, caise etc)

Toate contin histamine, care se adauga la stocul de histamine din organismul lui si astfel ii face pielea si mai mancaricioasa. De acum trebuie sa devin cu adevarat inventiva, dar e bine, nu mai sunt chiar atat de ocupata si in plus au inceput sa apara fructele bune, cu gust si miros :scratch: (aici se gasesc fructe si legume de pe toate continentele, slava domnului o sa am de unde alege)

#748 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2011 - 12:07 PM

oare, pesticidele continute in fructe si legume, or fi si ele rele la alergia lui bebe Chris? :scratch:

edit: si parmezanul contine histamine? :appl:

si eu i.am dat fructe uscate (intrega data in manuta si o molfaie pana o inmoaie): caise, smochine, curmale, am uitat sa zic. Nu se omoara ...

#749 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2011 - 12:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 May 2011 - 12:07 PM, a spus:

oare, pesticidele continute in fructe si legume, or fi si ele rele la alergia lui bebe Chris? :appl:

nu stiu, dar chimicalele nu sunt bune, asta se stie. ii cumpar organic (bio) ce gasesc si ce-mi permit, desigur. o sa caut pe internet sa vad ce se spune despre pesticide vs eczema/alergii, mersi de idee.

*Edit
Am gasit destula informatie... pare sa explice de ce cateodata se freaca la gura dupa cateva lingurite de mar ras. la inceput i-am luat doar mere organice dupa care in ultima vreme cred ca am uitat sa mai fiu atenta. :scratch:

link

#750 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 May 2011 - 12:34 PM

Eu ii dau din cand in cand si neorganic , nush de ce , dar ma gandesc sa nu cumva faca un soc daca merge undeva si mananca fructe/legume pline de chimicale...

Am cumparat pere normale din cand in cand , struguri.....numai ca fructele neorganice le curatz de coaja. Celelalte le spal bine-bine si i le fierb asa.

Daniella , mie mi-e frica sa nu se innece fata , morrrrrrrrrrrr de frica. Cred ca mi-s bolnava. Si Elena , daca-i dai o coaja de paine , atata molfaie pe ea pana si-o baga pe toata in guritza!!!!!!!!!! Si sa vezi plasete cand i-o scot.

Laptele de vaca la varsta asta nu mai trebuie indoit cu apa.
Dar UHT? Mie mi-a zis dr sa-i dau proaspat , chiar la tetrapack.Sau poate gresesc eu cu traducerea? H-Milch cica nu e voie , tre sa fie frisch , nu conteaza daca e la Tetrapack sau sticla....

Poate ma ajuta Sissi cu o traducere , sau Maya daca trece p-aci.

Apropos de lactate , ai incercat cu unt?

Ce branza de vaci ii dai? Oare eu Quark ar trebui sa-i dau? Si banui ca nu Magerstuffe.....

Azi fac iar supica , de data asta ma fost atenta cu sarea si am pus mai putzina tzelina. Azi am o sedintza (sunt acasa doar in fuga ,a l meu a plecat la aeroport sa-l ia pe cumnatu' ca vine din Iran) si o sa plec la servici iar , asa ca o sa-i dea tat'su.

Felul 1: cartof dulce cu vita si unt :scratch:
Felul 2: supica pasata ( oare sa pun si gris?????????????)
Felul 3: mango si pere.

#751 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2011 - 12:52 PM

branzica de vaci o fac eu in casa din lapte la cutie: la o cana de lapte 2 pastile de calciu lactic, sau cateva picaturi de lamaie (cand fierbe laptele), mai lasi cateva minutele pe foc si amesteci ...se separa. Atunci il strecori prin strecuratoare in care pun o compresa sterila.
eu nu stiu ce lapte se da, eu am luat BIO la cutie (nu mai stiu dc e UHT, sau doar pasteurizat) ...parca am citit la un mom dat ca se recomanda UHT la bebei... nu mai stiu ...

nu am incercat unt inca

#752 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 May 2011 - 04:49 PM

Nu va pot spune daca a mancat supa sau nu ca tat'su a uitat sa-i dea :rolleyes:

Am luat azi branzica de vaca , Quark....

Daniella , cum i-o dai? Ca desert? Cu fructe? Oare sa incerc sa-i dau dupa gris cu lapte? Sau la amiaza ii dai?

#753 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2011 - 07:17 PM

eu i-am dat la inceput in amestec cu piure de mar, asa imi manca marul mult mai bine

apoi i-am dat si cu galbenus de ou, sau in amestec cu putin iaurt ca sa nu fie innecacioasa

azi a avut loboda cu carnita (piept de curcan)

tu cum faci cu carnea? o fierbi si o congelezi fiarta? ii dai proaspata in fiecare zi? sau o congelezi cruda si o fierbi dupa ce o decongelezi?

#754 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 May 2011 - 09:38 PM

o fierb , o fac piure si apoi o pun la conji in cutiutze mici.

Daniella , cu mar la o masa si atat? fara alte alimente la masa aia? sau ca desert?

#755 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2011 - 09:44 PM

Vezi postareaMutti, la 11 May 2011 - 09:38 PM, a spus:

o fierb , o fac piure si apoi o pun la conji in cutiutze mici.

Daniella , cu mar la o masa si atat? fara alte alimente la masa aia? sau ca desert?

da, mic dejun: piure de mar amestecat cu branzica de vaci (facuta din 1 ceasca de lapte...ulterior am trecut la 1 cana) ...am remarcat ca din laptele de capra nu prea se face (lasa f mult zer si iese putintica branzica)

sau ii dau dimineata fructe goale si la 1 ora dupa ii dau branzica de vaci cu galbenus de ou

#756 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 May 2011 - 10:21 PM

ok.

Hmmmmmmmmm , sa-i dau in loc de cereale , oare? ca Elena primeste dimineatza cereale cu fructe............

#757 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2011 - 10:26 PM

pana sa introduc branzica de vaci si eu ii dadeam tot fructe cu cereale la mic dejun

#758 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2011 - 10:32 PM

am fost sa iau azi fructe si legume bio de la un magazin ...la dracu'n praznic fata de mine si cu nici o sansa de parcare pe o raza de 1 km! :angryfire:
frate kg de pere 56 lei, asta inseamna 14 euro, mi se pare enorm
am luat 5 pere la 11 euro, pana acum ep seara deja au inceput sa se strice :pupic:

aceleasi pere identice ca sortiment si miros le-a luat azi tati din piata cu 1,5 eur/kg

kg de morcovi bio 15,6 lei, asta vine cam 4 eur, in timp ce in piata e 1 leu /kg. 3 morcovei micuti 1 eur

avea ulei de argan, 176 lei, asta inseaman peste 40 euro, ori eu nu inteleg nik ... ori e japca!
nu mai spun ca la pere era pretul afisat gresit (50% mai ieftin, am vazut in masina dupa ce am plecat ... cum era problema de parcare ... ) :( Am sunat totusi sa interb si mi-au spus ca pretul folosit de mine (la cantar) era de la alt sortiment de pere pe care nu il mai aveau (alt pret la pere nu era la cantar!!!) !!! comert de rahat! :)

#759 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 May 2011 - 07:41 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 May 2011 - 10:32 PM, a spus:

am fost sa iau azi fructe si legume bio de la un magazin ...la dracu'n praznic fata de mine si cu nici o sansa de parcare pe o raza de 1 km! :angryfire:
frate kg de pere 56 lei, asta inseamna 14 euro, mi se pare enorm
am luat 5 pere la 11 euro, pana acum ep seara deja au inceput sa se strice :pupic:

aceleasi pere identice ca sortiment si miros le-a luat azi tati din piata cu 1,5 eur/kg

kg de morcovi bio 15,6 lei, asta vine cam 4 eur, in timp ce in piata e 1 leu /kg. 3 morcovei micuti 1 eur

avea ulei de argan, 176 lei, asta inseaman peste 40 euro, ori eu nu inteleg nik ... ori e japca!
nu mai spun ca la pere era pretul afisat gresit (50% mai ieftin, am vazut in masina dupa ce am plecat ... cum era problema de parcare ... ) :( Am sunat totusi sa interb si mi-au spus ca pretul folosit de mine (la cantar) era de la alt sortiment de pere pe care nu il mai aveau (alt pret la pere nu era la cantar!!!) !!! comert de rahat! :)

uleiul de argan e 10-12 €/ 100 ml aici. Cateodata mai ieftin , daca-l prinzi la ceva oferta. Perele alea sunt ENORM de scumpe.

Alea Bio se strica iute , asa era si ´la noi la tzara, asa patzesc si eu cu ele aici ,e normal.

S-au stricat la tine pana seara ca or fo fost aiurea transportate.

#760 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 May 2011 - 07:44 AM

Am uitat sa scriu: eu perele bio le iau cu 3-5 €, depinde de unde le gasesc. Mrcovii: 1,5-2 €.

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul