Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#781 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 May 2011 - 04:09 PM

Mutti imi pare rau. (Sferturile de) galbenus nu se dau o zi dupa alta, dar in cazul Elenei ea nu a mancat. E ciudat ca la mine gabenusul se farama nu ramane bucatele si il amestec cu lingurita cu branzica de vaci calduta, iese ca o pasta. Zic sa nu ii mai dai dupa alt aliment, da-i ca o masa separata, sa aiba ceva pofta... poate dupa fructe era deja satula.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#782 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 15 May 2011 - 10:30 AM

Nu dupa fructe i-am dat ci dupa legume , dar ai dreptate ,o sa incerc sa-i dau prima data branzica....

Azi vreau sa amestec un sfert de galbenush in cartofi dulci , sa vedem ce iese :D

dar il amestec cu mixerul.

#783 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 May 2011 - 08:08 PM

Teodor a facut deja 11 luni si mananca cam tot ce-i dau. Pentru ca a fost constipat cateva zile am inceput sa-i dau kefir facut de mine in casa si am scapat de problema. Ieri am facut un bors de legume pentru noi toti si i-am dat si lui 2 lingurite de zeama si i-a placut ca era acra (ii place sa manance acru). Dupa cartofii dulci nici acum nu se da in vant...

Intrebare: este bine de dat la varsta asta alge? eu am tot timpul in casa foi de nori (din alea pentru sushi) si stefania le mananca ca pe chipsuri. Am rupt bucatele mici si i-am dat si lui teo. Si lui ii place, dar nu stiu daca e bine de dat. Am auzit ca au prea mult sodiu si nu ar fi indicate pentru bebelusi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#784 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 May 2011 - 10:18 PM

iar i-am dat galbenush , de data asta in cartofi dulci , cu unt :) si...a mancat vreo 100 de gr apoi cred ca a simtzit gustul , a mai luat cateva linguritze si gata. 130 de gr in total. Eu ii pregatisem 200 ca iubeste ( mai nou :) ) cartoful dulce cu unt.

Am incercat sa o pacalesc , sa-i pun si mere pe linguritza , s-a suparat si n-a mai vrut nici mere!!!!!!!!!!! E prima masa de amiaza aproape fara fructe de vreo cateva luni!!!!

Seara i-a fost foame rau , i-am dat sa muste dintr-o jumate de rosie , a supt toata zeama si a bagat dintzii bine in pulpa. Ca sa nu o manance pe toata am mancat-o eu :). A vazut ca rosia a disparut la mine-n gura si a cascat gura sa ma manance nu alta , imi cauta gura sa-mi scoata rosia!!!!

#785 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2011 - 10:26 PM

:) Mutti insista si cu galbenusul, dar doar de 2 ori pe saptamana
Bea ieri dimi avea o spuzeala pe barbita ...nu stiu de la ce... a trecut ... La cat timp apare alergia si cum se manifesta daca e ?

#786 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 18 May 2011 - 10:42 PM

Vezi postareaMutti, la 18 May 2011 - 10:18 PM, a spus:

iar i-am dat galbenush , de data asta in cartofi dulci , cu unt :) si...a mancat vreo 100 de gr apoi cred ca a simtzit gustul , a mai luat cateva linguritze si gata. 130 de gr in total. Eu ii pregatisem 200 ca iubeste ( mai nou :) ) cartoful dulce cu unt.

Am incercat sa o pacalesc , sa-i pun si mere pe linguritza , s-a suparat si n-a mai vrut nici mere!!!!!!!!!!! E prima masa de amiaza aproape fara fructe de vreo cateva luni!!!!

Seara i-a fost foame rau , i-am dat sa muste dintr-o jumate de rosie , a supt toata zeama si a bagat dintzii bine in pulpa. Ca sa nu o manance pe toata am mancat-o eu :). A vazut ca rosia a disparut la mine-n gura si a cascat gura sa ma manance nu alta , imi cauta gura sa-mi scoata rosia!!!!

scumpa de ea, ce nostima e!

#787 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 May 2011 - 11:00 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 May 2011 - 10:26 PM, a spus:

:) Mutti insista si cu galbenusul, dar doar de 2 ori pe saptamana
Bea ieri dimi avea o spuzeala pe barbita ...nu stiu de la ce... a trecut ... La cat timp apare alergia si cum se manifesta daca e ?

Elena a tot avut de vreo luna si ceva , am fost si la dr. Nu e nimic la ea , e doar de la biberon sau de la bale :) Saliveaza prea mult si e din cauza umiditatzii. N-ai ce face, decat poate o crema grasa , dar nu hidratanta , ca e hidratata destul pielea de la cat saliveaza ei la varsta asta.

Aura , cum i-ai dat Kefir-ul? Cu biberonul?

#788 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 18 May 2011 - 11:24 PM

nuuuu, cu lingurita, simplu sau amestecat cu galbenus.

#789 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2011 - 11:31 PM

si eu i-am dat kefir
am luat niste kefir nemtesc BIO in niste sticlute mici (genul de sticluta de la actimel)
i l-am dat direct sa bea cu sticluta asta

Bea transpira mult in zona capului. Cel putin cand e culcata (mai ales seara la culcare sau la somnul de dupa amiaza)...umezeste lenjeria uneori... Se intampla asa si la voi?

Aura, imi pare rau nu am idee cum e cu algele, ai gasit ceva info?

#790 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 May 2011 - 11:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 May 2011 - 11:31 PM, a spus:

si eu i-am dat kefir
am luat niste kefir nemtesc BIO in niste sticlute mici (genul de sticluta de la actimel)
i l-am dat direct sa bea cu sticluta asta

Bea transpira mult in zona capului. Cel putin cand e culcata (mai ales seara la culcare sau la somnul de dupa amiaza)...umezeste lenjeria uneori... Se intampla asa si la voi?

Aura, imi pare rau nu am idee cum e cu algele, ai gasit ceva info?

sticlutze mici? Se numea Yakult? Ca asta-i la sticlutze mici , dar asta nu cred ca-i kefir...

Elena nu transpira asa....ii transpira parul ,cateoadata , dar am grija , de obicei , sa fie racoare la ea in camera si e OK.

#791 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2011 - 11:43 PM

ma uit pe aparat: la ea in camera sunt 25 grade la ora asta! ai dat drumul la aere?

si lui Bea nu i-a crescut parul :)

sticlute mici, da, daca reusesc pozez una si o pun maine...poate confund si nu e kefir ...

ce e yakult? tampitii astia aici comercializeaza produsele astea BIO nemtesti fara traducere, ceea ce e ilegal :)

#792 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 19 May 2011 - 12:24 AM

stefania transpira la cap, nu stiu de ce...si tot asa, cand dormea.

despre alge nu prea gasesc multe. Doar ca are potasiu mult.

#793 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 May 2011 - 07:16 AM

daniela- stefana uda perna de fiecare data cand dormea . pediatra mi-a zis atunci ca sunt semne de rahitism ...deci poate fi semn de lipsa de calciu ; totusi mie mi se pare cam mult 25 de grade ...

#794 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,450
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2011 - 08:08 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 May 2011 - 11:43 PM, a spus:

ce e yakult? tampitii astia aici comercializeaza produsele astea BIO nemtesti fara traducere, ceea ce e ilegal =))

Imagine postata

#795 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 May 2011 - 09:23 AM

25 de grade???????????

La Elena am lasat din greseala intr-o zi usa deschisa si geamul si s-au facut 22 si ceva ,aproape 23 si atunci a ranspirat.

Noi deschidem geamurile amandoua la ea la 6.00 cand se trezeste , racorim apoi inchidem , tragem jaluzele si ramane asa. Casa e foarte bine izolata si nu se incalzesc peretzii desi camera ei e pe SE.

A scris Adriana ce e Yakult-ul. Din cate imi aduc eu aminte e dulceag.

#796 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2011 - 10:00 AM

Vezi postareadani_ela, la 19 May 2011 - 07:16 AM, a spus:

daniela- stefana uda perna de fiecare data cand dormea . pediatra mi-a zis atunci ca sunt semne de rahitism ...deci poate fi semn de lipsa de calciu ; totusi mie mi se pare cam mult 25 de grade ...

aha, deci sa-i spun doctoritei. Merci =)) . Are si fontanela un pic mai mult deschisa, mi-a spus la ultimele 3 controale. :)

La noi sus la etaj se incalzeste tare, asta vara cu aerul conditionat la mine in camera nu puteam scadea sub 26. Insa peste vara eu nu i-as mai tine 21 de grade si sa iasa fara la 35, cred ca e prea mare socul ...mai ales ca nu o mai dezbraci de nimic la intrarea in casa, iar Bea sta foarte multe ore afara.
trebuie sa punem lindab, buba e acoperisul, la vremea respectiva am pus de tabla ca nu mai erau banuti ... Cred ca de aia

#797 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2011 - 10:01 AM

Vezi postareaAdriana, la 19 May 2011 - 08:08 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 18 May 2011 - 11:43 PM, a spus:

ce e yakult? tampitii astia aici comercializeaza produsele astea BIO nemtesti fara traducere, ceea ce e ilegal =))

Imagine postata

Multumesc :)
Da, e dulceag. O fi bun/recomandat? sau vreo porcarie? zice doar ingrediente sanatoase =)) ...cu probioticele nu sunt documentata deloc, nu stiu ce sunt, ar trebui sa cercetez
anyway scrie ca ar contine zahar, si zice ca are doar ingrediente sanatoase =))

#798 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 May 2011 - 02:41 PM

Parca ar fi un soi de Actimel ...

#799 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2011 - 02:50 PM

asa e gustul si sticluta, dar pe el scrie BIO, am uitat sa-i fac poza

#800 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 May 2011 - 03:43 PM

yakult se gaseste si pe aici. e o bautura cu probiotice, nu are prea multe in comun cu laptele sau iaurtul, desi se vinde la sectiunea de iaruturi. cand a aparut aici, am crezut ca e pe baza de zer, dar m-am inselat, e facut cu apa in care sunt adaugate diverse. pe aici prin reclame se lauda ca ar fi foarte sanatos pentru ca are probiotice, daaaar are si zahar si probioticele mor de la zahar, desigur nu se stie sigur cam la cat zahar si din astea. ma rog, pentru mine e inca un produs pe lista NO-NO, alaturi de iaurturile cu fructe si branza topita su saruri de topire. Aici e si foarte scump, si de succes! merge pentru ca oamenii nu sunt obisnuiti sa gandeasca cu capul lor :blush: :lol:

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul