Diversificarea experientze , pareri
Postat 12 May 2011 - 10:53 AM
nu chair s-au stricat pana seara, dar au inceput sa se maroneasca pe alocuri. Acolo erau intacte si fiecar invelite intr.o foita de hartie, pe care eu am dat-o jos inaitne sa le cantaresc, ca sa nu o mai platesc si pe aia la 14 eur /kg. Cand am ajuns acasa erau deja luate ... Cred ca trebuia sa le aleg mai necoapte, eu le-am luat pe ale mai galbene!
Chestia ca nici macar nu sutn convinsa ca sunt BIO, sau e sarlatanie ... stiti bine cum merg treburile la noi!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 12 May 2011 - 10:06 PM
Cel putzin asa le cumpar eu. Nu numai de la Biotheke , asa e si la supermarket. La REWE merg eu la cumparaturi.
Postat 12 May 2011 - 10:10 PM

Altceva nici n-a mai mancat ca azi a fost ciufuta ( ca cazut dimineatza ca lumea ) si i-am mai si dat mai devreme de mancare ca m-am zapacit ,ma pregateam sa merg cu ea la innot.
Azi seara: bucatzele de branza in kk

branza cu galbenus vreau sa-i dau si eu dar astept pana poimaine. Daniella , galbenusul fiert bine , bine ,da? cata branza la un galbenus ai pus tu?
Postat 13 May 2011 - 09:10 AM
Noi tot prost stam cu mincatu, in schimb, cintareste 11 kile
Postat 13 May 2011 - 10:20 AM
Nu aveau eticheta fiecare! naiba sa fie daca mai sunt si sarlatanii la preturile astea ... am zis sa iau pt aia mica ...dar uite ca m-au pacalit si cu pretul ... una era afisat, alta mi.a incasat la casa ...si eu eram pe fuga, nu am vzt!
Postat 13 May 2011 - 10:21 AM
Fac branza dintr-o ceasca de lapte (cu 1 pastila de calciu lactic) sau o cana de lapte (2 pastile de calciu lactic) depinde cat stii tu ca mananca Elena, ca sa nu ramana ... Asta o amestec eu ori cu fructe ori cu galbenus.
Poti sa mai pui galbenusul si in mamaliguta cu branzica. Si in piureul de legume, sau ce iti mai da prin minte ...
Postat 13 May 2011 - 10:31 AM
Daniella, la 13 May 2011 - 10:21 AM, a spus:
Fac branza dintr-o ceasca de lapte (cu 1 pastila de calciu lactic) sau o cana de lapte (2 pastile de calciu lactic) depinde cat stii tu ca mananca Elena, ca sa nu ramana ... Asta o amestec eu ori cu fructe ori cu galbenus.
Poti sa mai pui galbenusul si in mamaliguta cu branzica. Si in piureul de legume, sau ce iti mai da prin minte ...
pai , Elena a mancat ieri vreo 80 de gr dintr-un foc , amestecul cu fructe a fost 130-140 gr , nu mai stiu exact. Eu i-am cumparat Quark BIO ,20% grasime, e cremos.
Sissi , tu lui Dennis i-ai luat Quark sau ai facut acasa din lapte ca Daniella?
dani , de ce faci acasa? C adoar laptele are aceesi provenientza ca branza....
Postat 13 May 2011 - 10:32 AM
Postat 13 May 2011 - 10:53 AM
I-am dat si brinzica facuta de mine,da nu ii place si iam dat si ricotta si topfen in conbinatie cu fructe, nu se omoara dupa brinza, ou sau ficat inca nu i-am dat, aaaa i dat fratesu cozonac si molfaia cu placere
Mutti lasa fata sa manince piine nu io mai scoate din gura , o sa vezi ca stie sa mestece, numa sa stai linga ea si daca sa ineaca actionezi
Postat 13 May 2011 - 10:57 AM
I-o fac in casa ca stiu ca e proaspata-proaspata si scursa de mine acusica, ce stiu eu in cutie de cand sta branzica aia de vaci. Apoi se face numaidecat, nu iti iai nici cat ai face un piure. Ambele dr mi.au spus sa fac branzica in casa. De iaurt au zis ca e mai problematic (in lipsa de aparat) si ca pot cumpara, dar de branzica nu au pomenit sa cumpar.
daaa... nu se inneaca cu painea, desi pare ca o inghite pe toata cand o baga in gurita, doar o molfaie pana se topeste, mai scoate din ea ...cel mai tare se murdareste pe haine si pe scaunel cand ii dau paine. Eu ii dau si felie intreaga (rau jumatate) sau ditamai coltul ... si nu ii port de grija, nu s-a innecat! Cum ar fi ii place de numa sa o morfoleasca...isi face de lucru, se joaca bucatind-o si scapand-o/luand-o iar in manuta din carut...!!
Postat 13 May 2011 - 11:02 AM
Cum sa actzionez Sissi? mai concret , bitte ! Ca mi-s asa de nestiutoare!
Cum faci branza cu iaurt?
Postat 13 May 2011 - 11:19 AM
Lui patrick ii place sa ii faca la fel, sa farimiteasca piinea si cel mai mult ii place sa storseasca fructe sa ii curga zeama printre degete chitaie de fericire , se face ca porcusorul, da nui bai ca il bag la spalat si ii schimb hainutele si gata si daca suntem in parc si se mozoleste, am servetele umede cu mine si il sterg pe minute ,pe fata il sterg cu servetel de hirtie si hainele le schimbam acasa eu is genul de mama care ii lasa sa se desfasoare , daca cel mare vrea sa isi puna nisp in cap sa isi puna,sau sa sara in balti sa sara, ajungem acasa si intra la dus, am tot tmpul cu mine schimburi pt baieti si in masina am si eu un tricou de rezerva, ca mi sa mai intimplat sa ma murdareasca.
Daniella, la un litru de lapte pun un pahar de iaurt de 250, cind clocoteste laptele pun iaurtul, mai las citeva clocote si dau deoparte, apoi pun la scurs
Postat 13 May 2011 - 11:23 AM
Mutti, la 13 May 2011 - 11:02 AM, a spus:
Cum sa actzionez Sissi? mai concret , bitte ! Ca mi-s asa de nestiutoare!
Cum faci branza cu iaurt?
chair daca o indeasa in gura, apoi o inmoaie cu saliva, nu o taraste pe gat! de ex am incercat sa ii dau si bucatele de carne. nu le-a putut inmuia si le-a tinut in gurita pana i-am dat apa si le-ascos cu apa ... sau i-am bagat degetul in gurita si i le-am scos. La paine, fructe si legume nu e asa ultimele ii dai numai moi, iar painea o inmoaie ea cu saliva. La inceput, primele dati, fii atenta ce face cu bucata aia mare ce zici tu ca o baga in gurita (dar nu i-o mai scoate), apoi o sa vezi ca nu mai tb sa-i porti de grija cu painea ... .
Postat 13 May 2011 - 01:19 PM
aici vad ca i-am putea da:
http://retetebebelus...ategory/8-luni/
Postat 13 May 2011 - 10:33 PM
Postat 14 May 2011 - 07:23 AM
acum nu stiu cum s-or face ...

Postat 14 May 2011 - 11:37 AM
l-am maruntzit cu furculitza ,amestecat cu branza....i-am dat legume apoi amestecul. Branza se lipea de cerul gurii , ea simtzea bucatzele de galbenus si voia sa le scuipe ( asa face cateodata cu bucatzile) , incerca , nu putea , tot se fortza ( gura tot o mai deschidea dupa ce inghitzea) pana cand a vomitat! Cum s-a tot fortzat a vomitat tot!!!!!. Am bagat-o sub dus si i-am dat mai tarziu fructe , mai pe seara. Asta este.
Seara a mancat normal , cam 250 gr de gris cu lapte.
Sa-i mai dau si azi? ( dar i-l fac pasta bine) sau sa mai astept vreo cateva zile?
Postat 14 May 2011 - 11:46 AM