Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#801 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 May 2011 - 09:41 PM

Azi dupa masa am fot plecatzi totzi 3 si nu am putut sa ne intoarcem la timp seara acasa. Cand am vazut ca se face ora 5 am mers repede la Netto ( asta era in apropiere) si am luat 2 borcanele de mancare de seara. ( Abendbrei)-unul cu gris ( si vanilie , ca nu era fara) si celalalt cu biscuitzi. DE la Bebivita ca numai d-astea erau. Abia a mancat 60 de gr .

Am gustat si eu , pur si simplu budinca dulce!!!! Bleacs! Pai cum sa manance saraca?
Bine ca papa covrigi :violent1:

Trebuia sa-i iau eu un iaurt , dar nu m-am gandit.

Oricum , vreau sa-i mai iau borcane , sa vad ce si cum....daca se mai intampla asa ceva , ce fac cu ea? Daca am inceput cu d-astea de seara , o sa-i tot iau d-astea sa vad care-i place. Cu Bebivita m-am lamurit.

Voi de care atzi folosit? ( borcane), Eu am luat pana acum cateva , dar numai fructe , astea le mananca. Nu ca pe fructele fierte de mine, dar merge. Si am luat o data carne , s-a stranbat de numa , se scutura. Apoi am vazut ca era sarata!!!!!!!!!!!

#802 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2011 - 09:12 AM

Eu am luat majoritatea de la Humana BIO si le mananca la fel ca si acasa (cand mai bine, cand mai putin ... ea mananca max jum de borcanel de regula ...rarissim sa-mi mancance mai mult...ins mananca la 2 ore si mai des ultimamente): fructe (asu fructe cu branzica de vaci, sau cu iaurt), legume simple sau legume cu curcan/vita si un desert ... o budinca+fructe.
Am mai incercat si de la babylove BIO mar, nu i-a prea placut. Oricum Bea nu se omoara cu mancarea nici acasa. Am mai luat si de la Hipp BIO un borcanel de morcovi si o lasagna cu legume (e tot un amestec) de la Organix. In general nu e nici o dif fata de mesele sale de acasa. Eu i-am dat doar cand am fost plecati, pentru ca nu e un pericol ca nu ai ce sa-i dai sa manance, asa ca nu vad de ce sa ii dau borcanele (le pastrez de excursii, vacante). Peste tot am gasit carnita de la noi (peste fiert/gratar, sau vita)sa-i pun in borcanelul de legume; am gasit iaurturi, am gasit legume la gratar stropite cu masline, fucte, sau la fata locului gasesti borcanelele de cumaparat.

Uite nu era yakult era asta:

Fisiere atasate

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#803 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 May 2011 - 10:03 AM

La noi nu e Humana , cel putzin n-am vazut , exista asa: Alnatura ( cica-s de la Demeter , adica bio-dinamice) , Hipp , Bebivita , Bebylove , Babydream ( una de la Rossmann si una de la DM ) , Milasan ( de la Schlecker) si....cam atat cred. Mai sunt marci mai mici....dar nu le stiu.

Elena mananca fructe la borcan , dar nu cu pofta.

Chestia aia din poza ta nu stiu ce e , dar nu e bio :rolleyes: , scrie pe ea ca e CU bio.

Elena a mancat azi prima cireasa din gradina si 2 zmeure!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#804 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 26 May 2011 - 10:40 AM

la mine Heinz sant la moda , borcanele pt copii. eu le luam unele organice cica :rolleyes: si le mancau cu placere cand aveam nevoie. homemade scria pe ele parca. nu aveau zahar sau altceva. le-am dat si eu cand era nevoie desi de cele mai multe ori in vizite luam casoleta mea si doar incalzeam.
am si acum o gentuta mica doar a lor, insulata, statea laptele si mancarica bine acolo pt cateva ore cand aveam eu nevoie. cred ca exista si pe la voi (vara tinea rece, iarna cald)

#805 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 11:24 AM

daaaa...asa e Angel, bine ca ai amintit!
vroiam sa-ti spun si eu Mutti, pentru concediu e minunata gentuta termica si eu am la fel (e cam 25x20) si-mi incape biberonelul (ar incape si mare, dar noi folosim tot mic, ca abia daca bea cateva pic de apa din el), 2-3 borcanele (pt toate 2-3 mese/gustari/iaurtel), servetele, babetica, 1 lingurita si un coltuc de paine (Are si buzunare laterale pe afara pe 3 dintre laturi). Asta mi-a fost minunat si la plaja si seara cand noi plecam la masa si tot timpul am asta cu mine cand plec pt mai mult de 1 ora de acasa (pt ca daca Bea mananca putin la o masa am inceput sa-i dau mai des si mananca acelasi gramaj de fiecare data ... circa 100 g) sa am ceva sa-i dau de lucru ... o bucata de paine.

La noi mai este in afara de cele pomenite Hamme (am luat si de la astia 1 borcanel mic de fructe) si Nestle (De la astia nu am luat ca toata lumea ii vorbeste ca sunt chimicale ... nu m-am uitat pe etichete).
In orice caz citind etichetele singurele ok (fara sare, zahar, adaosuri) sunt Humana, BabyLove, Organix, cel putin ce am cumparat eu.

#806 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,450
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 May 2011 - 01:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 10:01 AM, a spus:

O fi bun/recomandat? sau vreo porcarie?

sincer, eu prefer sa cumpar un iaurt natural pe care scrie clar la ingrediente doar lapte si fermenti lactici

#807 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 May 2011 - 01:54 PM

Si eu iau borcanele cu mine si tot Heinz, organic. Am luat si din cele cu fructe, si masa principala si ceva pentru seara, o crema de porumb (mamaliga cred =)) , dar un pic dulceaga). Problema cu teo, cand plecam pentru o zi sa zicem, e ca nu prea manaca si nici nu doarme. Daca e scos din rutina lui, din patutul lui, din locurile pe care le cunoaste, s-a terminat cu odihna. E atat de entuziasmat ca nu-i trebuie nici mancare nici somn. Si bineinteles ca plange, de oboseala :-* Si mie la fel imi vine sa plang, tot de oboseala =))
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#808 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 01:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 May 2011 - 01:21 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 19 May 2011 - 10:01 AM, a spus:

O fi bun/recomandat? sau vreo porcarie?

sincer, eu prefer sa cumpar un iaurt natural pe care scrie clar la ingrediente doar lapte si fermenti lactici

corect, asa si EU! dar am zis sa iau bio pt fetita si pe acestea le gasesc doar nemtesti la noi, iar pe astea nemtesti de cele mai multe ori nu scrie nici o traducere, iar eu si germana ...

Eu nu am vazut la noi Heinz, dar o sa ma mai uit. Sosurile Heinz de adulti (soia, etc) sunt f bune, dar au chimicale.

#809 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 26 May 2011 - 03:02 PM

De Nestle am uitat , Alete , parca , se numesc borcanele. Eu de la astia am laptele ca altul n-a vrut sa bea , d-asta i-au dat in spital , d-asta a ramas! Beba bea ea.
Heinz n-am vazut aici , Organix nici atat.

Si noi avem geanta d-aia , daca atzi stii de care :-* , e de la bere , de la Schoffenhoffer =)) :-* =)). Dar as vrea una alta forma , tre sa vad ce gasesc. In asta incap 3-4 sticle de bere ( de 1/2 l) in picioare. E ingusta si inalta.

#810 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 26 May 2011 - 05:34 PM

intre timp noi am mai mancat asa:

supa de sfecla
mamaliga cu kefir si branza proaspata
avocado cu kefir si cartofi fierti
supa de brocoli

#811 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 May 2011 - 08:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 09:12 AM, a spus:

Eu am luat majoritatea de la Humana BIO si le mananca la fel ca si acasa (cand mai bine, cand mai putin ... ea mananca max jum de borcanel de regula ...rarissim sa-mi mancance mai mult...ins mananca la 2 ore si mai des ultimamente): fructe (asu fructe cu branzica de vaci, sau cu iaurt), legume simple sau legume cu curcan/vita si un desert ... o budinca+fructe.
Am mai incercat si de la babylove BIO mar, nu i-a prea placut. Oricum Bea nu se omoara cu mancarea nici acasa. Am mai luat si de la Hipp BIO un borcanel de morcovi si o lasagna cu legume (e tot un amestec) de la Organix. In general nu e nici o dif fata de mesele sale de acasa. Eu i-am dat doar cand am fost plecati, pentru ca nu e un pericol ca nu ai ce sa-i dai sa manance, asa ca nu vad de ce sa ii dau borcanele (le pastrez de excursii, vacante). Peste tot am gasit carnita de la noi (peste fiert/gratar, sau vita)sa-i pun in borcanelul de legume; am gasit iaurturi, am gasit legume la gratar stropite cu masline, fucte, sau la fata locului gasesti borcanelele de cumaparat.

Uite nu era yakult era asta:

Asta e un iaurt de baut cu culturi probiotice LA-5...etc..etc,si zahar brun(de aici gustul dulceag,culoarea si aroma).
Iaurtul si zaharul sînt bio,deci produsul e bio,dar totusi eu nu as da fetii de asta cu zahar.
Mai bine un iaurt simplu,si eventual adaugi tu un fruct facut piure în el,asta daca ii place mai dulceag.

Firma e germana,dar totusi acest iaurt e facut în Italia.Nu stiu care-i smecheria,ca oricum mie porcariile astea probiotice nu-mi spun nimic.Mai mult ma încurca :D

Fisier atasat  Unbenannt.png (123.58K)
Number of downloads: 0
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#812 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 09:47 PM

Multumesc Maya. Asa arata la bax de 4 sticlute exact cum ai pus tu foto. Am luat ca nu am gasit atunci iaurt natural bio si fiind acest produs la raionul de BIO m-am gandit ca e un iaurt, apoi am vazut ca e dulce.

#813 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 09:48 PM

Vezi postareaaura, la 26 May 2011 - 05:34 PM, a spus:

supa de sfecla
supa de brocoli

Aura, cum ai facut supa de broccoli si pe cea de sfecla?

#814 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 May 2011 - 01:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2011 - 09:48 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 26 May 2011 - 05:34 PM, a spus:

supa de sfecla
supa de brocoli

Aura, cum ai facut supa de broccoli si pe cea de sfecla?

Uite ca ne lasa cu ochii-n soare :notworthy: ca si io d-aia am intrat , sa vad retzeta. Azi am cumparat sfecla rosie tocmai ca sa-i fac fetii supa. Am vazut ca ai intrebat si m.am gandit ca pana acum ne-a fericit Aura cu retzeta.

AURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#815 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 29 May 2011 - 12:52 PM

acum vin!!!

supa de sfecla am facut-o si pentru noi, doar ca am pus sarea la urma, dupa ce am scos din ea pentru teo.

2 sfecle mici
1 morcov
ceapa
telina
1 cartof mic
lapte de vaca

eu am copt sfecla, am curatat-o de coaja si apoi am pus-o impreuna cu celelalte legume in oala la fiert in apa plus o cana de lapte de vaca si un pic de ulei de masline sau unt. Cand s-au inmuiat, le-am pasat si asta a fost tot. Pentru noi am pus si sare, piper. Am pregatit si ceva crutoane cu patrunjel si usturoi, tot pentru cei mari :drool:

supa de brocoli:

telina
ardei gras verde
ceapa
dovlecel
brocoli
cartof

pun la fiert toate legumele, mai putin brocoli pentru ca nu vreau sa-l fierb foarte tare. Adaug in oala si ceva unt sau ulei de masline. Dupa ce toate s-au inmuiat, adaug brocoli taiat buchetele, mai las 5 min si pasez cu blenderul vertical.

#816 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 May 2011 - 01:32 PM

Merci mult.

Eu am fiert-o , am pasat-o si i-am dat-o cu iaurt. Nu-i prea place. Dar am citit ca-i tare buna la digestie , si cum Elena-i constpata cateodata.

O sa incerc si varianta ta.

#817 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 29 May 2011 - 02:34 PM

cica sfecla se da de la 9 luni, ca si spanacul, din cauza nitritilor.

si teo e constipat, cred ca de la banana, i-am dat ieri o banana.

voi ce dati dimineata? eu ii dau laptele cu cereale la 6 am, apoi peste jumatate de ora ii dau un fruct (azi para). De obicei se satura cu fructul, dar daca mai vrea ii dau si paine cu unt, cu toate ca nu prea mananca painea. Noi inca suntem la stadiul de piure din cauza lipsei dintilor. Are 11 luni jumatate si nici un dinte. Nada. Zero.

ieri i-am facut carne de vitel cu fasole verde pastai si couscous. I-am pasat totul bine si vad ca i-a placut.

pentru azi cred ca-i dau mazare cu morcov si cu carne de porc. Asta o sa fie bun si pentru stefania =))

#818 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 May 2011 - 03:40 PM

I-am luat sfecla bio , astea cica au mai putzni nitritzi.
E voie carne de porc?

Elena bea lapte la 6 , 200 de ml , apoi mananca la 9.30 cereale cu fructe ( 200-300 gr) , apoi la 11.30 iaurt cu fructe ( azi i-am dat cu sfecla) 130 ml si la 14-15.00 mananca de amiaza , legume , carne si fructe. Seara gris cu lapte.

#819 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2011 - 10:55 PM

Aura merci de retete.

noi la trezire (7-8) suge ...cat nu stiu...
10:30 fructe (para in ultimele 2-3 saptamani si de 2 ori pe saptamana banana)
11:30 un iaurtel mic (sau branzica de vaci cu galbenus x 2/sapt)
14:30 masa de pranz (carne cu legume pasate) Asta e teoretic, ca ea nu stiu cum dar cam doarme la ora aia cate 3 ore (12-15)
17:30 iaurtel
19:30 cereale cu lapte
20:30 suge si in timpul asta alearga tot patul mare de-a rostogolul vreo ora si jumatate... pe la 21:30-22 nani

Azi am fost toata ziua plecati, asa ca am dat pe la un magazin cand am vazut ca trece de pranz (dormea), si i-am luat un borcanel de Humana de carne de vita cu conopida, morcov, orez. I-a placut mult. In doua transe l-a mancat pe tot 200g (Cam asa serveste pranzul domnisoara ... din 2 transe...caci dupa 10-15 lingurite se plictiseste/satura ... nu stiu ...)....bunica-sa pleaca in parc cu ea cu borcanelul si dimineata si la pranz si seara ... .

#820 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 30 May 2011 - 01:51 AM

pai fetele voastre mananca bine. Al meu baiat nu e sclifosit, mananca tot ce-i dau, dar mai putin ca inainte. Doctorita mi-a zis sa-i mai reduc din lapte, ca bea aproape 1L pe zi si normal e 600 ml. Am inceput sa-i doar 3 biberoane pe zi, intre mese(biberonul meu are 240ml).

Mutti, carne de porc e voie pentru varsta lui, eu asa stiu. :icescream:

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul