Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#821 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 May 2011 - 10:46 AM

Vezi postareaaura, la 30 May 2011 - 01:51 AM, a spus:

pai fetele voastre mananca bine. Al meu baiat nu e sclifosit, mananca tot ce-i dau, dar mai putin ca inainte. Doctorita mi-a zis sa-i mai reduc din lapte, ca bea aproape 1L pe zi si normal e 600 ml. Am inceput sa-i doar 3 biberoane pe zi, intre mese(biberonul meu are 240ml).

Mutti, carne de porc e voie pentru varsta lui, eu asa stiu. :icescream:

Bea mananca ce am zis in cantitati mici. O para mixata sunt 2-3 linguri de piure. Cam atat mananca ea la o masa. Daca e para mare, de exemplu, o mananca in 2 transe.
Carnea de porc la noi nu se recomanda in primii 3 ani de viata. Are un continut mare de toxine, grasimi nesaturate si saturate, risc mare de paraziti si se digera greu.

http://retetebebelus...ucere-a-carnii/

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#822 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 30 May 2011 - 02:57 PM

Noi am socotit cat mananca Elena , cu laptele de dimineatza cu tot , mananca 1 kg/ zi , cam 1100 de gr. Cateodata 800 :violent1:

Ieri n-a vrut mancare la amiaza , asa ca a mancat iaurt si apoi fructe. Are personalitate , domnisoara. Cand nu vrea , nu vrea.

Azi a mancat conopida , fenicul si galbenus la pranz ( 170 gr ) si 100 de fructe.

#823 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 03:07 PM

Vezi postareaMutti, la 30 May 2011 - 02:57 PM, a spus:

Noi am socotit cat mananca Elena , cu laptele de dimineatza cu tot , mananca 1 kg/ zi , cam 1100 de gr. Cateodata 800 :)

Ieri n-a vrut mancare la amiaza , asa ca a mancat iaurt si apoi fructe. Are personalitate , domnisoara. Cand nu vrea , nu vrea.

Azi a mancat conopida , fenicul si galbenus la pranz ( 170 gr ) si 100 de fructe.

Bea la cele 3 mese 3-400 g adunate. + laptic seara dimineata si eventual noaptea habar nu am cat, dar nu cred prea mult, ca, cel putin seara, mai mult se tavaelste prin pat, se trage de picioare ... 1 ora jum dureaza pana adoarme ...intr-un rostogol stanga-dreapta, inainte-si-napoi ... intrerupt de cateva guri de laptic ...

Aura, spune-mi ca macar si voi sunteti un pic mai nazdravani, ca de Elena stiu ca unde o pune acolo adoarme.
Elena cate kg aveti? noi abia 7,350 kg ...am tras sa ajungem si sa depasim 7 kg astea vreo 2 luni.
Are atata energie nu mai sta o clipa locului! Pe masa de infasat de acum trebuie sa ne luptam cu ea ... nu mai e chip sa o tii pe spate sa o schimbi ca intr-o fractiune de secunda e pe-o parte, pe burta, trage de tot ce apuca ... tulai!

sambata i-am dat avocado la pranz (ulei+lamaie + carnita), la fel si azi si maine. (am luat 3 bucati B) )

#824 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 May 2011 - 09:35 PM

Uf , ce bine ar fi daca asa ar f , daniella :)

Elena doarme NUMAI in patutzul ei....asta-i problema. Si acum cu dormitul mai greu...cred ca ies altzi dintzi ca tare tzipa-n somn , saracutza.

#825 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 10:19 PM

Vezi postareaMutti, la 30 May 2011 - 09:35 PM, a spus:

Uf , ce bine ar fi daca asa ar f , daniella :snorting:

Elena doarme NUMAI in patutzul ei....asta-i problema. Si acum cu dormitul mai greu...cred ca ies altzi dintzi ca tare tzipa-n somn , saracutza.

o sa doarma si in alta parte, dar nu asa repede. Bea adoarme cam intr-o ora jumatate dupa ce ne retragem spre dormitoare. Eu o adorm in patul mare langa mine si doar dupa ce adoarme o duc in patutul ei. Asa am obisnuit-o asa o am. Cred ca e un soi de dependenta alaptatul pentru ea. Cum ma vede cand vin de la serviciu nu mai are rabdare sa-i dau sa suga...ii e dor de tzitzi.

In schimb in Cipru adormea muuult mai repede decat acasa. Se vede treaba ca era obosita....marea, soarele, vantul, plimbarile, toate noutatile, agitatie, copii, oameni ...

#826 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 May 2011 - 02:59 AM

daniella, fii bucuroasa ca Bea e cuminte. Probabil ca-si salveaza energia pentru mai tarziu :snorting: Teodor, ca si Elena, nu doarme decat in patutul lui. In restul zilei se agita destul de mult, dar asta si pentru ca are o surioara, deci tovaras de joaca.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#827 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2011 - 11:41 AM

Azi dimineata i-am dat cateva afine... mancam eu si se uita lung. I-au placut.

#828 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 31 May 2011 - 12:15 PM

Daniella , ce stiu eu de afine:
sunt singurele fructe de padure care nu sunt alergene
dar....

constipa. :)

#829 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2011 - 12:32 PM

ei i-am dat 5-6 bobite, nu te gandi la 1 cana ...
stiu ca e voie, ca nu au samburei (Ca alea toate sunt interzise pana la un an si dupa aia e voie o bucatica asa ...cat gamalia de ac..incetul cu incetul ... )

#830 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 31 May 2011 - 01:35 PM

Eu i-am dat zmeura cruda ,din gradina , cam cate 2 zmeure pe zi. Am sunat la dr si a zis ca in cantitatzi mici-mici e OK.
Am intrebat si de agrise...si de alea pot sa-i dau putzine. Ca agrise am unul plin.

#831 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 May 2011 - 03:02 PM

Fetelor, eu cu Cati nu m-am stresat prea tare... nu a facut niciodata nici un fel de reactie la nic un fel de mancare, exact asa ca ale voastre.

Cred ca grija mare e pentru copiii care arata o predispozitie spre alergii, diverse reactii, probleme de digestie, de piele, de respiratie si ce-o mai fi.

Eu acum 10 zile i-am schimbat laptele praf (antialergic) cu un alt lapte praf antialergic si s-a intamplat minunea! Nu il mai mananca pielea 24/7. Pur si simplu acum e un copil obisnuit care sufera de eczema si ca atare sufera si de mancarimi odata sau de doua ori pe zi moderat. In continuare il ungem cu creme speciale de multe ori pe zi si pielea lui se comporta f bine.

L-am incercat cu doua zile in urma cu niste mancare cu putin lapte in ea, in ideea ca e timpul sa-l testez daca tolereaza cantitati mici de lapte. La o ora au aparut reactiile, a facut pe fata iritatii, pe gat si pe la incheietura mainilor. A fost mai scarpinacios, dar menajabil, si evident mai suparat. Inca nu i-a trecut iritatia. Dar asa am aflat ca nu tolereaza nici cantitati mici de lapte.

Am vazut cativa doctori pana acum, dar degeaba. Adica parerile lor sunt egal cu zero, tot ce-mi pot ei spune noi deja am facut si am incercat. partea buna e ca ne-au facut analize si am aflat cateva chestiuni.

E alergic la ou, desi nu a intrat niciodata in contact direct cu oul. Testul a fost facut pe piele si a dat o reactie de 20 de ori mai mare decat la lapte.

Cu oul a intrat indirect in contact cat a fost la mine in burtica, apoi prin vaccinuri care se pare ca se incubeaza in oua.

Nici analizele de sange nu il arata alergic sau intolerant la lapte, dar el totusi nu il tolereaza. Oricum, analizele astea nu sunt 100% corecte, dar pot indica una-alta.

Din cate am observat eu nu tolereaza nimic fainos, nimic care contine gluten, desi la analize nu a iesit nimic legat de gluten.

#832 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2011 - 03:17 PM

Cati, am fost la un internist acum cateva luni cu o treaba oarecare si mi-a dat acest site, unde mi-a spus ca publica ai mai tari medici din SUA care fac cercetare si cica in SUA se investeste cel mai mult in cercetare medicala:

http://www.uptodate....dTitle=8%7E1077
mi-a spus ca orice problema ai sa nu cauti pe forumuri ci pe siteuri medicale, iar asta a spus el ca e cel mai competent si update din toate. Se cauta simplu cu
www.update.com

apoi dai pe patient

si apoi dai acolo cuvintele cheie, in cazul asta eu am dat atopic dermatitis eczema si mi-a gasit asta, dar te mai joci tu.

Sa-i fie de leac lui Chris!

Sa stii ca am constatat si eu in ultima vreme ca daca am o problema si (pana ajung la medic) caut intai pe net cu ochi lucizi (pe forumuri medicale) gasesti mai multa (sau cel mult egal) informatie decat cea pe care o gasesti la doctori. Dupa ce te lamuresti de pe siteurile medicale, poti citi tot cu ochi lucizi si experiente de pe formuri, dar e mult de sortat ca cele mai multe sunt balarii.

tie ti-au recomandat fluor pt copii?

#833 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 May 2011 - 04:45 PM

Daniela, multumesc pentru Info.

Nu mi s-a recomandat fluor pentru copii.

#834 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 31 May 2011 - 07:13 PM

lui teo ii place pepenele rosu. Voi puneti in mancare condimente ca: usturoi, ghimbir, masala, cimbru, si altele ca astea?

#835 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2011 - 10:11 PM

Vezi postareaaura, la 31 May 2011 - 07:13 PM, a spus:

lui teo ii place pepenele rosu. Voi puneti in mancare condimente ca: usturoi, ghimbir, masala, cimbru, si altele ca astea?

Am pus ceapa si ustoroi verde, marar si patrunjel verzi. As pune doar condimente proaspete pt moment si nu picant (gen ardei iute) ... nu-mi dau seama de ghimbir .. daca o fi cazul inca ... Cimbru verde de ce nu? masala nu stiu ce e?

#836 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcanada

Postat 31 May 2011 - 11:51 PM

nici eu nu i-as da picant, nici noi nu mancam. Patrunjel i-am dat si eu, mararul nu l-a gustat inca. Pentru noi ghimbirul nu intra la categoria iute, oricum, pun cantitati mici, doar pentru aroma. Garam masala e un amestec indian de condimente, foarte bun. Nici asta nu intra in categoria iute si contine cumin, cuisoare, scortisoara si altele.

A propos de scortisoara in mancare, Stefania manca la gradinita couscous, iar acasa nu. Am intrebat-o pe educatoare (o marocanca) care e secretul si mi-a zis ca ea-l face cu multe legume si un praf de scortisoara.

#837 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 June 2011 - 07:05 AM

Eu nu i-am dat inca....i-am dat numai ceapa verde , sa roada pe ea. In rest , verdetzuri....la mine-n carte scria ca numai de la 10 luni sau chiar un an ( unele). Nu stiu de ce.....

#838 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 01 June 2011 - 07:23 AM

ale mele mananca condimentat!
cand avea Ada vreo 2 ani a luat D pad thai si, cum are noodles, s-a intins si ea si a luat de la el din farfurie. iute, dar a mancat de numa. nu va spun cum a fost la popoul ei dupa, tipa de durere. evident nu i-am mai dat voie dupa dar dupa vreun an a inceput sa manance din ce in ce mai condimentat.
amandoua mananca curry medium, dar sant deja maricele de-acuma.

asa ca, daca le dati, aveti grija dupa, e pericol la popou.

Maria, tot nu vrei sa-ti trimit MooGoo sa incerci? mie mi se pare miraculoasa crema

#839 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 01 June 2011 - 09:59 AM

Incepem si noi sa ne dam drumul la mincare, daca ii dau fructe in minuta le maninca, pasate inca nu, eu nu ii pun piper sau chestii iuti in mincare, da ceapa, un pic de usturoi ,da, taicasu mai sterge usturoi de piine si ii da in minuta, ii da ceapa verde si o rontaie

#840 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2011 - 10:21 AM

Eu vad aici ca patrunjelul e permis de la 4 luni, mararul de la 6:
http://retetebebelus...oducere-legume/

eu i le-am dat de la 8 luni, cand am luat pt vacanta un borcanel care avea busuioc, oregano, marar si mirosea asa frumos si ea a mancat de numa.

Ceapoa verde cruda sa roada nu i-am dat (decat o data o frunzulita), nu o ustura limba?

scortisoara cu siguranta e voie si cred ca si garam masala, nu vad de ce nu atata timp cat sunt condimente naturale si nu sunt iuti.

curry nu mi se pare picant, e considerat picant Angel?

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic