Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#721 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 April 2011 - 12:16 PM

Vezi postareaCalugaru, la 29 April 2011 - 10:46 AM, a spus:

aaseara almic a mincat supa de pui de la fraxu. adica noi i-am dat supa la andrei si pe matei l-am plasat linga andrei (ca de obicei) in vederea alimentarrii cu pireu de nushce. pina una-alta, andrei a luat lingura si a inceput sa mince. alamic a vazut ca alamare minca si el nu (piureu' nu era gata) si a inceput sa scirtziie. asa ca andrei a inceput sa ii dea si lui. io am ramas cu gura cascata, n-am avut reactie. ma uitam la andrei cum ii da si la ala mic, cum minca si el ... pina la urma nu i-am mai dat la alamic piureu.

felicitari Vaxile, te-ai scos! :violent1:
cat are almic?

#722 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 29 April 2011 - 12:19 PM

Auzi , Pisoi? Da pe tine cum te chiama di fapt si di drept? Ca nici nu mai stiu cum sa-tz spun :violent1: :) !

#723 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 April 2011 - 02:14 PM

Maria ma cheama, spune-mi Maria :rolleyes:

#724 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 April 2011 - 04:53 PM

Simona, in legatura cu vecina, cred ca doar carne de porc, picant si prajeli nu se dau pana la 3 ani.

uite inspiratie pentru papa de bebici 7 -12 luni:
http://www.cepapam.r...opii-7-12-luni/

in graficul lunar legume, zice ca rosiile se introduc dupa 10 luni, deoarece irita stomacul:
http://retetebebelus...oducere-legume/

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#725 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 April 2011 - 06:38 PM

Mersi Daniela, ma tot intrebam si eu de rosii, dar n-am avut timp sa verific asa ca m-am abtinut sa-i dau.

#726 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 April 2011 - 11:53 PM

Eu seara ii dau nu doar gris ci mereu alternez: incep cutie din alt fel de cereale. Eu iau de la Milupa, cereale BIO neindulcite, 4 cereale, 7 cereale, gris etc. Le amestec cu apa fiarta si piure de fructe facut de mine.

Azi incet, incet a mancat 300g iaurt: un pic dimineata, la 17:00 grosul si la cina l-a gatat!

Voi ati inceput sa le faceti si vreo supa? mie la ultimul control de 7 luni mi-a spus ca se pot servi deja perisoare (carne proaspata macra macinata de noi pasare/vita), galusti.
Dupa ce ma intorc din CO, o sa incep sa ii dau mancare mai normala, gata cu pastoacele..., fetita vrea sa rontaie/molfaie/mestece. :-*

#727 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 30 April 2011 - 07:48 AM

eu nu-i mai fac pasta la fel....i-o fac mai grob. Dar tot pasta e , inca...

#728 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 April 2011 - 09:05 AM

si eu tot grob de 2 sau 3 sapt, dar ...tot la blender viteza si putere minime
dar ma gandesc sa ii dau mancarica mai buna ...mai de oameni mari ... fara sare si iuteala ... nu-mi dau seama acu cum pot face totul fara sare ... . In farfurie nu se mai sareaza mancarea, oricata sare ai pune, si nu mai iese gustoasa.

#729 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 01 May 2011 - 08:59 AM

Eu i-am pus lui patrick rosie in mincare si ardei gras rosu, le-am decojit , bine nu am pus o rosie sau un ardei intreg, da asa cite-o bucatica si nu in fiecare zi.
Eu ii dau lui patrick felii de fructe in minute si le papa aprope in intregime, banana o storseste in minuta da baga si in gura
Ii dau gris de la Himmeltau si de la firma Ja Natürlich Haferflocken brei(ovaz), Dinkelbrei si mai iau si de la firma alnatura

#730 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 May 2011 - 09:53 AM

Ieri a mancat fiica-mea ca un lup flamd. Pana la 4 luase 4 mese deja. In toate am pus un pic din iaurt. O fi bine, o fi rau adaosul de iaurt??

#731 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 May 2011 - 02:37 PM

poate-i place gustul , Daniella. Sau , poate , o fi prins-o foamea.

Iaurtul e sanatos. In rest , tu stii teoria mea cu lactatele si fierul... :appl:.....

#732 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2011 - 10:50 PM

ne-am descurcat foarte bine cu mancarea in vacanta de o saptamana
am avut borcanele pt fiecare masa, dar cu unele ne.am intors si cate o jum de borcan am mai aruncat.
in schimb i-am dat de acolo:
-iaurt natural (varsat, grecesc) il luam in borcanel dimineata de la mic dejun si o serveam peste zi alaturi sau dupa masa ei ...
- dovlecei la gratar stropiti cu ulei masline
- paine cipriota de toate felurile
- crackers
- grisine cu susan
- galbenus de ou fiert tare cu urda
- poridge (a propos Maria cum se face? e din grau? sau din orez?)
- cateva fire de peste alb proaspat, un dumicat doua de: calamar, crevete, miel, vita
A mancat bine 3 mese pe zi + 2 gustari!!!
nu am cantarit-o inca ...sunt si eu curioasa :105:

pentru noi si bebelusa a fost o vacanta absolut reusita! ...vreau inapoi!!! :105:

#733 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 May 2011 - 10:09 AM

Oh , Daniella , BINE AI VENIT! Era pustiu p-aci fara tine , astia nu mai scriu nik ce dau de mancare la prunci!

Cum i-ai dat dovleceii? maruntzitzi cu furculitza sau facutzi piure?

Ma bucur ca v-atzi simtzit bine!

#734 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2011 - 11:01 AM

dovleceii erau facuti la gratar cubulete si stropiti cu ulei de masline. I-am zdrobit cu furculita si i-am frecat cu o lingura de iaurt (Ca asta ii place ei), dar poti sa incerci si fara iaurtel ...
si branzica de vaci cu galbenus de ou amestecate ii plac de numa ...
i-am dat acolo si rosie coapta la gratar ...dar numai 2-3 lingurite (tot asa zdrobita cu furculita)...
i-a mers super bine, dar: la 6 ne dadea desteptarea (la 7-8 eram deja la micul dejun) si la 8 p.m. stingerea. Deci noi la masa de seara trebuia sa mergem la 6 si cu chiu cu vai rezista cu tot felul de pacaleli pana la 8 ...iar in drum spre casa plangea in carucior daca nu o luam in brate (Era singurul moment al zilei cand plangea ... in fiecare seara pe drumul spre casa). Apoi acasa o puneam in pijamaluta, sugea si adormea ... . Aparatul de ascultat nu a mers acolo ...erau prea multe betoane in hotelul ala (si semnalul la tel se pierdea pe holuri si in lift). Asa ca dupa ce adormea max 30-45 minute mai ieseam sa ne plimbam ... ca ne era frica sa nu se trezeasca si sa se sperie singura. Dar a dormit super bine (cu draperiile trase) si dupa amiaza 2-3 ore si noaptea de la 8 p.m. la 6 a.m. (cam asta e programul ei). Dimineata dormea mai putin circa 1 ora pe la 12-13. Era disperata sa nu doarma sa nu piarda ceva: o puneam pe spate in carucior si se scula singura in fundulet (Am uitat sa spun ca de 2 sapt se ridica singura de pe spate in fund) ca un popandau... nu apucam sa ajung pana in spatele caruciorului (la manere) ca ea era in fund si survola zoina cu privirea :floare:
Seara cand plecam spre masa, la fel ...si tot timpul cand ieseam cu caruciorul era ca popandaul ... sa vada ea tot, era asa de atenta la toti si la toate ce se petreceau ... chiar si la ce vorbeau oamenii, la fiecare trecator, masina, biciclist etc... Doar ca seara la 20 era obo si nu mai vroia decat in brate sa mearga acs.

#735 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 May 2011 - 11:04 AM

ieri i-am facut feii supica dee legume. Am pus si un praf de sare in ea. Mie mi-a placut...am pasat-o si....mama ce s-a strambat. N-a vrut. Presupun ca avea prea multa sare pt ea. O sa-i mai fac peste cateva zile , dupa ce uita....dar ii fac fara sare.

Am pus in supica morcov , tija de tzelina , putzina ceapa , pastarnac si gulie.

#736 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 May 2011 - 11:08 AM

O sa incep sa-i dau si eu din cand in cand ulei de masline , asa ca o sa-i fac si eu dovlecei. In ultima vreme mananca mancarea cu unt si....seamana pe ma-sa :floare: , ii place mult mai mult. I-am dat si o boaba de unt gol , prima data a scuipat-o , na stiut ce e , a doua oara a mancat-o iute si a facut un fel de YUMMMMMMM :floare:. Ii place!!!!!

#737 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2011 - 11:12 AM

de ce ai pus sare? nu trebe pana la un an ...oricum au saruri toate legumele, saruri care sunt hidrosolubile si daca pui putina apa (daor cat trebe sa-ti iasa pasatul ala bun de gros), va avea gust bun si nu se va simti lipsa sarii
cred ca deja le putem pune in cant mici condimente verzi: marar, patrunjel, cimbru, rozmarin (pt ca intr-un borcanel de la humana pt 6 luni pe care l-am avut de legume cu curcan avea cimbru, oregano si marar ... a mancat f bn ... am simtit mirosul condimentelor de cum am deschis borcanul ...avea gust bun asa condimentat... )

edit: ma gandeam eu - supa cu zeama, nepasata cand si cum le dam? cu lingurita cred ca ar fi un chin, dar Bea nu bea nik cu biberonul ... doar cu canita direct ...

#738 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 May 2011 - 11:13 AM

I-am pus sare ca asa a zis dr , sa-i pu n cate un praf de sare din cand in cand. Am scapat prea multa. Verdetzuri o sa-i dau si eu cat de curand.

#739 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2011 - 02:37 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 May 2011 - 11:12 AM, a spus:

edit: ma gandeam eu - supa cu zeama, nepasata cand si cum le dam? cu lingurita cred ca ar fi un chin, dar Bea nu bea nik cu biberonul ... doar cu canita direct ...

de ce sa fie un chin? :)
ce e mai frumos decat sa dai papa cu lingurita la bebe? eu si apa ii dau cu lingura cand nu vrea altfel. din lingura i se pare interesant si chiar o mesteca =)) . eu ii dau oricat de presata as fi de timp pentru ca in 2-3 ani o sa pape singur si placerea asta va fi istorie.

si eu ii pun un praf de sare in mancarurile pe care i le fac.

#740 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2011 - 03:00 PM

Chin pentru ca de regula misca din capsor, din manute, vrea sa ia lingurita, castronelul, misca si din corp si in cazul supei ar fi mai mult pe jos.
Si eu ii dau cu lingurita sau ii dau mancare in manuta (bucatele de fructe, biscuiti, paine) nici ea nu vrea nimic cu biveronul. Apa sau suc insa imi bea cu canuta obisnuita.
ii dai supa?
deci cum/din ce se face poridge?

La mine scrie: sare, zahar, miere, prajeli interzise pana la 1 an, asa ca eu nu ii pun, credeam ca si la voi e reugla asa. Saruri contin toate alimentele in mod natural: fructele, legumele, carnea, totul e sa nu le distrugi prin pregatire la temperaturi exagerate sau timpi prea indelungati.

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic