- morcov
- telina
- ceapa
- radacina de patrunjel
- ardei gras rosu
- patrunjel verde
- sare marina
Am spalat,curatat si feliat legumele,
si le-am aranjat pe gratarul cuptorului peste care am pus o hîrtie de copt.

Patrunjelul l-am pus cu sarea în robot si l-am maruntit putin.

Legumele feliate + sarea verde,le-am dat în cuptor la 50°C cu ventilatie si usa întredeschisa.
În interiorul cuptorului erau între 35-40°C.Se racea,de cum deschideam usa sa învîrt în sare.
Daca usa nu sta de singura întredeschisa,folositi cu încredere o lingura de lemn
(a mea are coada verde de cum amestecam în sarea cu patrunjel


Patrunjelul este primul gata(dupa aproximativ 2 ore),urmat de morcovi.
Le-am scos si lasat pe un gratar pe care l-am pus pe pervazul ferestrei,
sub care am un calorifer(le-am pastrat la uscat).

Sare,am scos-o dupa aproximativ 2 ore si ceva.

A urmat telina,ceapa si ultimul a fost ardeiul.
În vreo 3 ore,în mod normal totul este uscat.



Am bagat totul la robotel,si am macinat grob.
Merge si mai fin,sau chiar praf daca mojariti.
Cînd am facut prima data am avut si o parte facuta la mojar.
A fost la fel de buna,dar mie mi-a placut asa,mai grob.
Varianta de azi:


Varianta dedata trecuta,pe lînga ingredientele de mai sus,
a continut pastîrnac si frunze de leustean.
Foarte buna si gustoasa si varianta asta,
doar ceva mai verde,de la mai multe frunzaraie.

-nu le uscati la temperaturi mai ridicate.
-feliati legumele cît de subtire posibil(eu cu un curatator de cartofi si legume)
-timpul de uscare,posibil sa difere din cauza cantitatii/grosimii legumelor
-uscate,sînt atunci cînd le rupeti cu mîna si pocnesc ca niste...chips uscati

-nu stiu cît se pastreaza,ca eu fac portii mici-cîte un borcanas
-vegeta asta este foarte parfumata si gustoasa...deci merge si fara MSG/E 621
La ce folosesc:
-o linguriuta cînd fierb un orez,de exemplu(dar nu de fiecare data cînd fierb orez

-Denise,pe cartofi fierti si pîine cu unt

-varianta cu leustean la ciorbe
(am folosit la o ciorba de fasole-super!)
-pe aripioare la cuptor
-varianta a doua merge la supe de pui
...de fapt merge acolo unde va place
