Forum Culinar: Friptura delicioasa, foarte frageda si aromata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Friptura delicioasa, foarte frageda si aromata cu care nu veti da gres niciodata, by Daniella

#41 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 04:32 PM

Daniello vino sa te pup, a iesit super extra delicios, revin cu poze mai tarzior!

#42 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 06:07 PM

Iaca si pozele, pulpa si pe-o parte si pe alta si pe farfurie alaturi de cartofii lui Alex.
A fost babana, am avut o pulpa de 1,5 kg.
Minunat de bun :rolleyes:

Eu am taiat carnea direct in vas, am udat-o cu lichidul in care s-a copt si apoi am pus-o pe farfurii.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13260387601559.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13260387728213.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13260387942258.jpg

#43 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2012 - 11:47 PM

Any ma bucur mult ca ti-a placut! Sa incerci si restul carneturilor in aceeasi varianta, acum stii mersul ..., sper sa ramai clienta :D
Si cartofii arata tare fain! Eu ma innebunesc dupa pulpa de curcan, e una din favoritele mele.
Sa va fie de bine! :bounce:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#44 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 11:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 January 2012 - 11:47 PM, a spus:

Any ma bucur mult ca ti-a placut! Sa incerci si restul carneturilor in aceeasi varianta, acum stii mersul ..., sper sa ramai clienta :P
Si cartofii arata tare fain! Eu ma innebunesc dupa pulpa de curcan, e una din favoritele mele.
Sa va fie de bine! :bounce:


Amdat tot jos de pe os, in seara asta am incalzit, am facut o salata cu salata verde, tije de telina, kiwi, ulei ev si da-i batai :D !
Raman client fidel :P !

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13260594466243.jpg


#45 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2012 - 11:54 PM

simt gustul ...desi am mancat aseara la mama, mi s-a umplut gura de apa
nu m.am gandit niciodata la salata verde in combinatia asta. E drept ca la noi tijele de telina nu prea sunt comune ... noi cu radacina si frunzele ne bagam in seama, mai degraba.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#46 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 January 2012 - 01:24 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 January 2012 - 11:54 PM, a spus:

simt gustul ...desi am mancat aseara la mama, mi s-a umplut gura de apa
nu m.am gandit niciodata la salata verde in combinatia asta. E drept ca la noi tijele de telina nu prea sunt comune ... noi cu radacina si frunzele ne bagam in seama, mai degraba.



Iar aici abia gasesc radacina de telina!

#47 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 January 2012 - 03:42 PM

Daniella am vorbit cu mama azi si mi-a zis ca exact asa face si ea friptura de curcan, tot asa la marinat, vas iena, etc. Eu uitasem se vede :) !

#48 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2012 - 06:43 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 January 2012 - 03:42 PM, a spus:

Daniella am vorbit cu mama azi si mi-a zis ca exact asa face si ea friptura de curcan, tot asa la marinat, vas iena, etc. Eu uitasem se vede :) !


pai da, si eu am zis la inceput de topic, ca presupun ca e un mod comun si simplu de a face friptura, poate tocmai de aia nu a postat nimeni procedura, ca e prea banala ... , dar e comoda, e fara risc si iese si buna

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#49 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 January 2012 - 06:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 January 2012 - 06:43 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 09 January 2012 - 03:42 PM, a spus:

Daniella am vorbit cu mama azi si mi-a zis ca exact asa face si ea friptura de curcan, tot asa la marinat, vas iena, etc. Eu uitasem se vede :) !


pai da, si eu am zis la inceput de topic, ca presupun ca e un mod comun si simplu de a face friptura, poate tocmai de aia nu a postat nimeni procedura, ca e prea banala ... , dar e comoda, e fara risc si iese si buna



O fi banala sau nu, ai facut foarte bine ca ai postat-o, eu am ajuns sa fac altele mai complicate (sa dezosez iepuri :) ) da' friptura cu metoda asta pana acum n-am facut .

#50 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2012 - 06:53 PM

aia cu iepurele si ruladele in general sunt f faine, dar de regula necesita mai mult timp pt asamblare, care de cele mai multe ori mie imi lipseste.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#51 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 January 2012 - 05:21 PM

de data asta am lasat la marinat mai mult, vreo 30 de ore si a iesit superb. Si frageda si gustoasa. A fost un pui...

Vineri am mosafiri si am sa fac friptura de porc, tot cu metoda asta :71:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#52 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2012 - 05:23 PM

Vezi postareaaura, la 10 January 2012 - 05:21 PM, a spus:

de data asta am lasat la marinat mai mult, vreo 30 de ore si a iesit superb. Si frageda si gustoasa. A fost un pui...

Vineri am mosafiri si am sa fac friptura de porc, tot cu metoda asta =))

Aura, si eu o las si 48h daca vreodata intervine ceva in program si nu o mai pot face. Miel am lasat si 3 zile ... mai tare o fragezeste. Puteti pune si zeama de lamaie mai ales pe carneturile tari (de vita) fragezeste cel mai tare!
Aura ma bucur ca v-a placut si ca mai faci :71:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#53 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 January 2012 - 05:44 PM

L-am marinat doar 30 minute si apoi nu l-am mai gatit la abur, ci pe grill, deasupra unei tavi cu putina apa. Iese aromat si in varianta asta, dar nu atat de fraged. E diferenta mare inter cele doua metode.
Acompaniat de cartofi prajiti la cuptor in vas de lut si untura de rata, o salata verde cu rosioare si branza de capra, si de un La Cetate - alb.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-685-13262103064718.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-685-13262103387501.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-685-13262103569967.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-685-13262106071686.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-685-13262106254131.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#54 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 January 2012 - 01:47 PM

:blink:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13265416711724.jpg

#55 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 January 2012 - 01:54 PM

Any, bune?
si ce munca putina, asa-i?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#56 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 January 2012 - 02:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 January 2012 - 01:54 PM, a spus:

Any, bune?
si ce munca putina, asa-i?


Da, e super :blink: !

#57 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,414
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 22 January 2012 - 02:21 PM

Daniella, ti-am mai spus ca am facut friptura dupa metoda asta si ne-a placut, ce nu ti-am spus e ca si fiul meu (8 ani), care de cativa ani e (aproape) vegetarian, a gustat iar a doua zi chiar a cerut carne!
Prietenii si sotul zic ca gatesc bine (eu zic ca nici prea-prea, nici foarte-foarte), dar cand e vorba de copii am impresia ca dau numai rateuri. Noroc cu Arta Culinara (datorita Mayei a inceput fiica-mea sa manance avocado), deci un MULTUMESC tuturor :occasion15: !

#58 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 January 2012 - 02:29 PM

Adi_edi ma bucur mult de tot :occasion15: . Nici fiica-mea nu mananca daca e carnita tare (pui/gaina de tara fiarta in ciorba de exemplu, sau friptura de vita daca e tare), scoate carnita din gura, chair daca e taiata marunt de to si amestecata cu ciorbita. Insa facuta asa, carnea iese f frageda si nu refuza niciodata.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#59 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 February 2012 - 03:32 PM

Friptura din pulpa vitel. Extraordinar de frageda si suculenta. Am aruncat si cateva rosii cherry uitate prin frigider peste, si cativa cartofi in acelasi vas de yena cu capac in care am copt carnea. Efort 0, rezultat extra fraged si delicios. Fara suprize (iese sigur!).

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-685-13302630842004.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#60 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 27 February 2012 - 11:31 PM

de 20 minute citesc topicul asta printre alte lucruri....deja balesc pe tastatura...

fripturile nu mi-au iesit niciodata...daca reusesc una din cinci sa iasa cat de cat buna...

acum ca a inceput postul nu o sa fac, desi eu nu tin ca sunt insarcinata, sotul va incerca sa tina si totusi nu vreau sa il torturez....dar de Paste e clar ca asa o voi face...abia astept :sm:

arata demential toate... :tongue3:

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi