Forum Culinar: Dieta Montignac - meniuri zilnice - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - meniuri zilnice idei, retete, cu sau fara poze de meniu zilnic

#141 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2014 - 09:07 AM

Ieri...

- mic dejun: brownies cu ceai de fructe de padure
- pranz: mancarica de pastai cu branzica (pecorino)
- cina: inele de calamari ar fi trebuit in sos de soia doar ca nu am idee de ce am pus otet balsamic
Sorina

#142 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 February 2014 - 03:27 PM

Ieri...

- mic dejun: fursecuri cu iaurt (de la stână)
- prânz: chapati cu mâncărică de păstăi
- cină: Iepure cu sos aromat by Anny + 2 fursecuri
Sorina

#143 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 March 2014 - 11:56 AM

Nu am mai scris de cateva zile... sa vad ce-mi mai aduc aminte...

Luni...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu foi Wasa 24% fibre
- gustare: un mar si o para
- pranz (mai intarziat, de asta am avut si gustare): carne de pui la cuptor + rosii
- cina: mancarica de spanac cu putina carnita de pui + 3 cubulete de ciocolata min 72%cacao
- gustare (am fost obligata dupa 3 ore de la cina sa mananc ceva pt ca a trebuit sa iau un antidolorific): macrou marinat (in casa) + un puternic antidolorific

Duminica...

- mic dejun: kefir, migdale, caise uscate si ciocolata min 72% cacao
- pranz: carne mixta la cuptor, apoi am rontait 4-5 morcovi superbuni si supergiganti + un pahar de vin rosu
- gustare: seminte prajite
- cina: branza cottage cheese cu multi alti morcovi

Sambata...

- mic dejun: kefir cu migdale
- pranz: oua prajite cu rosii
- cina: tomini allo speck cu salata verde (mixta) si rosii
Sorina

#144 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 March 2014 - 11:11 PM

Azi...

- mic dejun: macrou marinat cu câteva foi Wasa 24% fibre unse cu cremă de brânză cu masline
- pranz: ouă ochiuri cu mâncărică de spanac + nuci/migdale cu caise uscate și ciocolată minim 72% cacao
- cina: mâncărică de mazăre cu un pic de brânzică afumată
Sorina

#145 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 March 2014 - 11:10 AM

Ieri....

- mic dejun: ceai de fructe de pădure cu câteva foi Wasa 24% de fibre
- prânz: supă de legume cu găluște cu cascaval by Carmella + pancake cu suc de visine/dulceață de căpșuni
- cina: shepherd's pie by Aura + câteva bucățele de macrou marinat
Sorina

#146 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 March 2014 - 04:18 PM

Ieri...

- mic dejun: ceai de fructe de pădure cu câteva foi Wasa 24% de fibre
- prânz: mâncărică de mazăre cu un pic de speck
- cină: înainte de fizioterapie am opărit niște urzici și le-am lăsat la scurs; clinica unde fac recuperarea e lângă magazinul românesc așa că mi-am făcut plăcerea... urzicile așa cum erau le-am trântit în farfurie iar peste am răsturnat muuuuuultă smântână + un pic de ciocolată min 72% cacao
Sorina

#147 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 March 2014 - 09:17 PM

Azi...

- mic dejun: ceai de fructe de pădure cu migdale
- prânz: mâncărică de urzici cu brânzică fetta
- cina: pizza integrală Margherita
Sorina

#148 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 March 2014 - 05:21 PM

Ieri...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu saratele
- pranz: tarta cu gamberi si zucchine
- gustare: 2 mandarine minuscule
- cina: supa de zarzavat cu galuste de cascaval
Sorina

#149 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 March 2014 - 10:05 AM

Ieri...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu foi Wasa 24% fibre
- pranz: pateu de ficat de curcan intins pe foi Wasa 24% fibre cu smantana si rosii
- cina: tarta lui Hulk cu un pic de smantana + desert chec rapid
Sorina

#150 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2014 - 04:08 PM

Ieri...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu foi Wasa 24% fibre
- pranz: carne la gratar cu salata
- cina: mancarica de spanac cu branza fetta + caise uscate

Azi...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu foi Wasa 24% fibre
- pranz: mancarica cu spanac cu smantana (de la Satu Mare) si carnati afumati (de la Iasi) + waffle cu ciocolata si faina de migdale
- cina: am in plan mamaliga by Cerra cu smantana, branza de burduf (de la Sibiu) si eventual cu ceva carnaciori afumati

* banuiesc ca se vede ca am trecut pe la magazinul romanesc*
Sorina

#151 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2014 - 11:04 AM

Ieri (vineri)...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu waffle cu faina de migdale si goji
- pranz: salata de fasole si ton (fasole, ton, ceapa, rosii, masline, ulei de masline si zeama de lamaie) cu cateva waffle sarate cu faina de linte
- cina: ostropel de pui cu mamaliga by Cerra

Joi...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu foi Wasa 24% fibre
- pranz: omleta cu spanac cu rosii si waffle sarate cu faina de linte
- cina: ciulama de ciuperci

Miercuri...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu waffle cu faina de migdale si goji
- pranz: mancarica de spanac cu waffle sarate cu faina de linte cu smantana
- cina: carnita la cuptor cu mamaliga by Cerra

Marti...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu foi Wasa 24% fibre
- pranz: waffle sarate cu faina de linte (proaspat facute) cu speck si castraveti in otet + waffle cu faina de migdale si goji
- cina: mancarica de spanac cu cascaval

... pana aici ma duce memoria...
Sorina

#152 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 March 2014 - 01:02 PM

Sambata:

- mic dejun: foi Wasa 24% fibre cu ceai de fructe de padure
- pranz: ostropel de pui + cateva coacaze rosii uscate
- cina: tomini allo speck by Adriana cu salata verde si rosii

Duminica:

- mic dejun: un pic de ostopel (trebuia sa-l mananc)
- pranz: ciorba de burta, carne la cuptor cu ciuperci in otet, waffle cu ciocolata
- cina: salata de ton cu masline

Luni:

- mic dejun: foi Wasa 24% fibre cu ceai de fructe de padure
- pranz: ciorba de burta, coacaze rosii uscate, alune prajite sarate
- cina: carne la cuptor cu salata, ceva seminte prajite (la un film)
Sorina

#153 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 March 2014 - 08:25 PM

Azi...

- mic dejun: foi Wasa 24% fibre cu ceai de fructe de padure
- pranz: ciorba de burta, caise uscate
- cina: peste (invelit in faina de tarate de ovaz) prajit cu mamaliga by Cerra si eventual niste smantana ca am trecut iar pe la magazinul romanesc (cum sunt inca la stadiul de prajit pestele, ma voi lamuri peste vreo ora ce si cum)
Sorina

#154 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 March 2014 - 02:30 PM

Ieri...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu foi Wasa 24% fibre
- pranz: peste prajit cu mamaliga by Cerra + Prajitura Catrinel (mi-am fript limba, ca nu am rezistat si am mancat-o fierbinte)
- cina: salata de ton cu masline si un pic de cascaval Rucar

Azi...

- mic dejun: ceai de fructe de padure cu (se subintelege) Prajitura Catrinel
- pranz: placinta cu carne tocata si ciuperci (chiodini) by Cerra cu rosii
- cina: am in plan o mancarica de mazare (daca oi reusi sa o fac, daca nu actualizam cu ce va fi)
Sorina

#155 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 March 2022 - 11:48 PM

Luni

- mic dejun: 4 foi Wasa 26% fibre și dulceață de caise (cu fructozã, făcută de mine) cu ceai de fructe de padure
- gustare: 3 portocale roșii (micuțe)
- pranz: salată de ton, roșii, ceapă, ulei de măsline și oțet de mere
- cina: ciorbă de burtă și un pic de ciocolată cu 70% cacao

Marți

- mic dejun: 4 foi Wasa 26% fibre și dulceață de caise (cu fructozã, făcută de mine) cu ceai de fructe de padure
- gustare: 6 clementine (cât o nucă)
- prânz: salată de avocado, soia edamame, salmone afumat, susan și ulei de măsline cu brânză provola dulce
- cina: (8 martie) pinsa cu friarielli și cârnați (excepțională), am băut un Hugo fără alcool și un sorbetto de lămâie fără alcool; am băut 700ml apă

Azi, miercuri

- mic dejun: 4 foi Wasa 26% fibre și dulceață de caise (cu fructozã, făcută de mine) cu ceai de fructe de padure
- gustare: 6 clementine (cât o nucă)
- prânz: passato di verdure (zucchine, ceapă, țelină mixate cu un pic de ulei de măsline și un pic de grana) + un pic de ciocolată 72% cacao
- cina: ciorbă de burtă și 3 cubulețe și fi ciocolată 72% cacao
Sorina

#156 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 March 2022 - 09:16 PM

Azi, joi:

- mic dejun: 4 foi Wasa 26% fibre și dulceață de caise (cu fructozã, făcută de mine) cu ceai de fructe de pădure
- prânz: măcinici
- Cina: mâncărică de fasole cu pepene murat
Sorina

#157 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 March 2022 - 10:07 PM

Hai și eu la "turnat" ce mănînc, să ne mai inspirăm :drool:

Md: fructe, acum portocale, că sînt la maximum de bune. Cîteva migdale sau nuci.
Wasa cu magiun - Râureni parcă - fără zahăr.
Prăjitură cu făină de migdale și mere (e pusă rețeta pe forum, voi edita să dau link), o fac de seara și mănînc cîteva felii dimineața.
Mic dejun englezesc în fiecare din cele 3 zile dintr-o excursie la Londra (mici excepții cu sosul de la fasole și cîte o felie de toast, altfel este totul permis în dieta Montignac. Am preferat așa în loc de croissante și cereale cu lapte care se serveau la micul dejun de la hotel);

Prînz: ciorbă de pui cu dovlecei în loc de cartofi, dreasă cu smîntînă.
Varză cu carne;
Piept de pui cu sos de roșii și parmezan la cuptor (am scris la "ce am gătit azi" cum l-am făcut);
Piept de pui la grătar cu sos de smîntînă și piper verde + salată cu fulgi de parmezan;
Salate din pungă, gata făcute, cu brînză sau ton;
Budincă de broccoli cu conopidă și bacon cu ou și smîntînă;
Fasole cu varză murată;
Ciuperci sote ca garnitură la chestii cărnoase la grătar, vită, pui;
Iaurt gras cu mentă uscată la friptură de berbecuț.

Seara mănînc un grătar cu salată, Wasa cu magiun, depinde ce am mîncat la prînz.
Desert: ciocolată cu 70-75% cacao, mucenici din paste integrale făcute cu fructoză (nu-s chiar ok, că au avut multă nucă, care are și uleiuri, dar nu m-am putut abține).

Poate ar trebui să scriem și ce refuzăm să mîncăm :hug: am refuzat mucenici normali, deși am făcut și de-ăia...

Nici nu știu dacă se încadrează la subiectul ăsta, dar dacă se potrivește mai bine în altă parte, îl pot muta :drool:

#158 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 March 2022 - 10:27 PM

Azi, vineri:

- mic dejun: 4 foi Wasa 26% fibre și dulceață de caise (cu fructozã, făcută de mine) cu ceai de fructe de pădure
- gustare: 3 portocale moro
- prânz: vermicelli de soia cu friarielli e salsicce și un pic de grana padano
- cina: un rest de mâncărică de fasole cu castraveți în oțet și ceva carne dintr-un borcan de la mamare (mami al meu) + ciocolată min 72% cacao și frișcă
Sorina

#159 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 March 2022 - 09:40 PM

Ieri, sâmbătă:

- mic dejun: 4 foi Wasa 26% fibre și dulceață de caise (cu fructozã, făcută de mine) cu ceai de fructe de pădure
- prânz: vermicelli de soia cu friarielli e salsicce și ca desert frișcă cu ciocolată min 72% cacao
- cina: tomini cu speck și valeriana

Azi, duminică:

- mic dejun: 4 foi Wasa 26% fibre și dulceață de caise (cu fructozã, făcută de mine) cu ceai de fructe de pădure
- carne la grătar cu salată (roșii, castraveți, ceapă și salată, ulei de măsline și oțet de mere), ca desert mousse de ciocolată min 72%
- cina: puțină carne la grătar și un castravete
Sorina

#160 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 March 2022 - 09:37 PM

Meniurile zilnice arată cît se poate de haotice, dar totuși respectă principiile.
Dimineață wasa cu magiun;
Prînz: salată verde cu roșii și brînză;
Seara: 2 ouă fierte cu 2 felii de cașcaval și niște măsline verzi umplute cu gogoșari;
Acum (ora 21:30): 2 lingurițe cu unt de arahide, de care am uitat să zic pînă acum că mă salvează în foarte multe situații. Mie cînd mi-e poftă de ceva, mi-e poftă de covrigi sau unt de arahide :drool:

Nu e greu de ghicit că nu am avut chef de gătit :drool:

Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi