ralesu, la 06 November 2012 - 05:30 PM, a spus:
Ioana, stai ca m-am pierdut...
Deci crema asta cu acid glyconic nu e Retin-A, nu? E cea de care ziceai tu ca e preparata in farmacie?
Deci tu ai 2 creme cu care iti dai in acelasi timp? si retin a si crema asta? C
Ralesu, da sunt 2 creme propriu zis.Cea pe baza de acid glycolic, care e in varianta antiacnee sau forte(bine mai are si una antirid).Cea de-a doua merge abia cand pielea s-a obisnuit .LA inceput acum 6 ani cand am inceput eu sa o folosesc avea doar varianta simpla si forte.Acum vad ca s-a mai dezvoltat.Se incepe intai in prima saptamana parca o seara da una nu, apoi urmatoarea numai seara, se continua dupa 3 saptamani si dimineata si seara.Crema nu se gaseste in farmacii, se poate comanda numai de pe net sau clinia doctorului.
Are deasemeni si un lapte de coprp foarte bun.Eu l-am avut deoarece am si pe piept si pe spate

, dar laptele asta e bu n si pt gravidute pt evitarea vergeturilor.
Asadar asta e crema principala, care eu o folosesc si de zi si de noapte.Retin A este pe post de tratament cand am eruptii mai puternice, pentru a ajuta la uscarea lor mai rapida.
Cat de ceaiul de 3 frati patati, poti cauta dupa
Viola tricolora
Lapona Enigel, la 06 November 2012 - 07:35 PM, a spus:
Ioana, arata mult mai bine!
Inca ceva fetelor: evitati variatiile bruste si mari de temperatura, nu va faceti baie, faceti-va dus si nu fierbinte! Nu mergeti la sauna, total daunator in cazul acneei si nu faceti baie de aburi in cazul acneei rozacee, caci favorizeaza telangiectazia (firisoare rosii pe fata). Recomandate sunt si sedintele cu ultraviolete care au efect antiseptic. Astea se recomanda sa se faca la cosmetica. O profesionista adevarata va sti cum sa va dozeze si la ce intervale de timp. Feriti-va de soare, de vant, de apa calcaroasa. Faceti si masaj cu miere de albine, daca se poate zilnic, e fantastica mierea! Lasati macar 10 minute sa actioneze si clatiti cu apa calduta. Nu folositi scrubs de nici un fel caci sunt si astea foarte daunatoare. Cam astea sunt sfaturile care imi vin pe moment si pe care eu, de cand cu povestea, le aplic cu sfintenie, mai ales ca, pe linie materna, mostenesc cuperoza...
Edit ca am uitat regula de aur: hidratati, hidratati, hidratati! Atatea tratamente si creme medicament dezhidrateaza teribil stratul epitelial, duce la super secretie de sebum, ceea ce un cerc vicios.
Ce mie nu imi mai lispeste de ani de zile este spray-ul de fata: un spray mic Avène ori Evian port mereu in geanta, ca e vara, ca e iarna. E de preferat apei normale.
Acum am unul de la Dermalogica, cu niste produse excelente!
Arata si asta era poza de acum 6 ani, in zilele noastre sunt mai bine
Eu imi fac masti cu miere, dar eu imi fac si peelinf usor cu aspirina si miere sau iaurt, dar nu cand am buboaie.
Ca si apa termala e buna nu ce ai enumerat tu.LRP are si el apa termala si defapt toata gama lor de cosmeticale e f buna, e cal la fel ca Dermalogica, la fel are sapunuri crema, etc, etc.
Eu pe langa LRP, mai folosesc apa termala de la Vishy.
De asemeni argila atat cea alba ca si cea albastra sunt f. bune in tratarea acneei, atat sub forma de masca dar si folosite ca tratament intern.