Forum Culinar: LAP BAND - Inel gastric reglabil - Forum Culinar

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

LAP BAND - Inel gastric reglabil parerea, experienta dvoastra.

Poll: LAP BAND - Inel gastric reglabil (9 membri au votat)

Daca ati avea nevoie sa recurgeti la ajutor bariatric ati alege acest tip de operatie?

1. Da (6 voturi [66.67%] - Vede)

Procentaj din vot: 66.67%

2. Nu (2 voturi [22.22%] - Vede)

Procentaj din vot: 22.22%

3. De ce? (1 voturi [11.11%] - Vede)

Procentaj din vot: 11.11%

Cunoasteti pe cineva care s-a operat prin aceasta metoda? Daca DA ce rezultate a avut?

1. Deloc (1 voturi [11.11%] - Vede)

Procentaj din vot: 11.11%

2. Instabile (4 voturi [44.44%] - Vede)

Procentaj din vot: 44.44%

3. Permanente (4 voturi [44.44%] - Vede)

Procentaj din vot: 44.44%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#201 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 05 February 2012 - 07:22 AM

Danuta succes in continuare si multa multa bafta pe toate ramurile!
Mie imi e ok cu taoate rigiieturile,acum am perioada cind pot minca poate ca pt a ajunge la targhet mi ar mai trebuii recabibrare cu inca 1ml
Intr o sapt fac un am de la operatie si am slabit 33 de kg
Ca sa ating targhetul doctorului Munteanu ar trebuii sa mai scap de 32 dar eu zic ca ar fi prea multe kile jos si mi ar fi frica de piei
Pielea mea careia saraca ...(nu i aplic nici un tratament special... nu masaje,nu sport, nu alte figuri prin saloane) e doar moale nu prea atirna.
Deci sa vedem eu as opina sa ajung la o greutate 82-85
Dar stiti cum se zice...vom trai si vom vedea!
Danuta te pup si dupa 19 sunt telefonabila ,messul oricind
Sanatate si zile mai calduroase!!

#202 Useril este offline   Dana_Fratila 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 11-November 11
  • LocationConstanta, Romania

Postat 05 February 2012 - 08:22 PM

eu am slabit 37 kg in 10 luni, am ajuns la 86 kg. eu as vrea sa mai dau jos inca 16 kg si dupa aceea ma declar multumita.
dar la fel cum ai zis si tu...vom trai si vom vedea ce va mai fi....eu cu mancarea in continuare sunt certata...nu reusesc sa mananc mare lucr...abia pot inghiti sana, apa, la mancarea solida regurcitez cu mare usurinta...se pune acel nod in esofag dupa care urmeaza regurcitarea. sper sa se rezolve si problema asta dupa a 3 op.
va tin la curent cu noutatile, te pupacesc dulce Carmen

#203 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 February 2012 - 08:33 PM

Vezi postareaDana_Fratila, la 05 February 2012 - 01:09 AM, a spus:

am facut endoscopia fara anestezie...am vrut sa vad cum e...dr mi-a dat nota 10+ cu felicitari, a zis ca nu a mai avut un pacient atat de cuminte si de echilibrat psihic....

bravo, Dana! si eu la fel, am suportat f bine.

deci ai intrat iar in hora...iti urez sa-ti fie bine orice vei avea de facut!

edit: rusinica mie! :love7:

#204 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 05 February 2012 - 09:48 PM

Vezi postareamoatza, la 05 February 2012 - 08:33 PM, a spus:

Vezi postareaDana_Fratila, la 05 February 2012 - 01:09 AM, a spus:

am facut endoscopia fara anestezie...am vrut sa vad cum e...dr mi-a dat nota 10+ cu felicitari, a zis ca nu a mai avut un pacient atat de cuminte si de echilibrat psihic....

bravo, Carmen!(Danuta) si eu la fel, am suportat f bine.

deci ai intrat iar in hora...iti urez sa-ti fie bine orice vei avea de facut!

te pup Motzulica! =))

#205 Useril este offline   AlexandraLazar 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 23-November 11

Postat 06 February 2012 - 06:42 PM

Saluty fetelor!!! Eu trec printr-o perioada tare nasola din pct de vedere pshic. Sunt mai multe motive care stau la baza perioadei asteia. De trei sapt nu am slabit nimic, ba am pus un kilogram, dar nu asta e problema. Ciclu mi-a intarziat, Doamne's multam ca nu am facut nimica :blush: asa ca macar sunt linistita din acets pct de vedere, miercuri am examen la un curs, si un alt motiv e unul mai personal. Imi vine sa plang din 5 in 5 minute, dar incerc sa stau calma si sa ma motivez cumva. L-am sunat azi pe dr si mi-a spus ca daca in 10-14 zile nu mai slabesc atunci o sa-mi faca o alta recalibrare Nu stiu, am impresia ca o iau razna. Eu ma bucur ca dupa 6 luni si 3 sapt am slabit asa mult. Am ajuns la 118,5 kg, de la 154. Acuma am impresia ca nu mai am chef de nimic, nici sa mai lupt. As fi vrut sa ma retrag undeva in pustietate si sa nu ma bata nimeni la cap.

Dana sa dea Domnul sa te faci bine!! Am incercat sa te sun pe cosmote dar mi-a intrat casuta vocala.

#206 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 06 February 2012 - 07:10 PM

Alex, ai rezultate asa de bune, sigur vei mai slabi, te rog nu fi deprimata!
Dupa ce treci si de sesiune si de iarna asta mohorata, ai sa vezi altfel viata.
Gandeste-te ca vine primavara, si cate rochite frumoase vei putea purta!
Cate plimbari vei putea face si ce bine va fi cand te vei incalzi la o geana de soare.
Esti tanara si te-ai trezit la timp ca sa faci o schimbare majora in viata ta, ce-ti trebuie pustietate?
Cine te bate la cap o face tot cu intentii bune, presimt eu ca-s parintii, :blush: ca si eu am un baiat de varsta ta. Lasa ca va veni si vremea cand o sa bati tu pe altii la cap, dar, zau daca nu-i mai buna postura ta de-acum.
Hai, curaj, la vara o sa fii mai fericita :)

edit: ia sa vii cu carnetul de note la semnat! :blush:

#207 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 06 February 2012 - 07:18 PM

Vezi postareaAlexandraLazar, la 06 February 2012 - 06:42 PM, a spus:

Saluty fetelor!!! Eu trec printr-o perioada tare nasola din pct de vedere pshic. Sunt mai multe motive care stau la baza perioadei asteia. De trei sapt nu am slabit nimic, ba am pus un kilogram, dar nu asta e problema. Ciclu mi-a intarziat, Doamne's multam ca nu am facut nimica :blush: asa ca macar sunt linistita din acets pct de vedere, miercuri am examen la un curs, si un alt motiv e unul mai personal. Imi vine sa plang din 5 in 5 minute, dar incerc sa stau calma si sa ma motivez cumva. L-am sunat azi pe dr si mi-a spus ca daca in 10-14 zile nu mai slabesc atunci o sa-mi faca o alta recalibrare Nu stiu, am impresia ca o iau razna. Eu ma bucur ca dupa 6 luni si 3 sapt am slabit asa mult. Am ajuns la 118,5 kg, de la 154. Acuma am impresia ca nu mai am chef de nimic, nici sa mai lupt. As fi vrut sa ma retrag undeva in pustietate si sa nu ma bata nimeni la cap.

Dana sa dea Domnul sa te faci bine!! Am incercat sa te sun pe cosmote dar mi-a intrat casuta vocala.

E hey hey de alea tineretii valuri:)
Sanda te rog iesi afara da vreo 2,3 ore zilnic zapada si cistigi in buna dispozitie si scapi si de calorii.
Depresie la virsta ta??
De ce?
Vinovatul poarta nadragii??....dai cu sutu draga mea caci viata pt tine de abia acum incepe!
Acum sigur ca daca faci sport sau dau la zapada poate avea si un alt beneficiu pt tine...inveti mai cu avint!
Hai te rog lasa gindurile negre ca nu ai de ce(esti sanatoasa,esti la inceputul vietii,iti vei recistiga silueta si iti vei lua cu usurinta examenele)
Vezi ca nu e greu???....fara gluma ,iesi putin afara si oxigeneaza te putin!
Hai te astept sa mi spui ca ai divortat de depresie(nici macar nu i primavara....)
===============================================================================================================
:) :-* :-* :blush: :) :)

#208 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 06 February 2012 - 07:20 PM

Intrebare pt Danuta si ...'paralel cu drumul'
Mi am luat perie d aia rotativa dar nu sta parul...sa l dau cu fixativ inainte sau nu??
PUP YOU FATA DRAGA!! :blush:

#209 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 07 February 2012 - 02:16 PM

Sper sa nu se supere colegii mei moderatori si administratori ca am dat copy/paste marturiile unei doamne de pe forumul celalalt insa cred ca e important sa stie fetele de pe Arta Culinara care au inel despre acest caz.

Inelul meu este diferit, este fix, de 10 ani e bine acolo unde e. Vad insa ca multe persoane cu lap-band fac fel de fel de complicatii. Operatii peste operatii pentru a salva inelul, multi bani cheltuiti ca se se ajunga dupa ani de suferinta si averi cheltuite tot la gastric-sleeve.

Daca as fi eu in situatia asta, daca mi-as permite as face imediat gastric-sleevul. N-as sta nici 5 minute pe ganduri, n-as negocia nimic cu chirurgul in sensul de a mai umbla la inel. E cu probleme? Afara cu el! Cu cat mai multe interventii pe somac pentru a recupera un inel care poate sa nu functioneze cum trebuie cu atat mai mult esti predispus la fel de fel de complicatii (hernii, eventratii etc).

Sfatul meu este mai ales pentru Dana, daca ai banii necesari, nu mai cocheta cu inelul acela ca nu merita. Acum iti da probleme? Atunci cum va fi peste 10 ani??? Te-ai gandit cum va fi pe termen lung? 10-20 de ani?

(redlilu @ Dec 9 2011, 12:39 PM)
draga ladym o sa fim "colege de suferinta".eu ma operez pe 12 ianuarie.eu nu sunt asa entuziasmata deoarece am mai trecut prin trei operatii. am avut inel, a alunecat si m-am operat iarasi si a treia oara cand l-am scos mi s-a perforat stomacul. asa ca acum am mari emotii.doaua operatii au fost laparoscopice dar a treia a fost clasica si nu prea placuta! sper ca de data asta o sa fie bine.

(redlilu @ Jan 6 2012, 09:55 AM)
Bine v-am gasit dragele mele! Va-m descoperit in 2007,cand, datorita voua, m-am hotarat si mi-am pus inel. Lucrurile nu au mers cum mi-am dorit si am trecut prin trei operatii traumatizante,la ultima perforandu-mi-se stomacul.Intre timp m-am ingrasat mai tare..si culmea,exact in zona stomacului! De la inceputul anului 2011 am inceput sa citesc despre gastric sleeve. Si, tot,datorita voua (va multumesc!) m-am hotarat sa ma operez. Am fost foarte entuziasta pana am fost la consult,pana am reusit sa impumut banii,pana mi-am facut analize,pana mi-am convins familia,etc. Pe 12 ianuarie sunt programata la operatie. La mine s-au adunat mai multe. O hernie hiatala,o eventratie ce necesita plasa dar d-l doctor Munteanu a spus ca mi le rezolva toate intr-o singura operatie. Dar acum,cand,se apropie ziua internarii(ma intrenez pe 9 ianuarie) am inceput sa ma dezumflu! Ma cuprinde frica si panica! Eu sunt din provincie si nu poate nimeni sta cu mine la spital. Nu stiu daca ma descurc, nu stiu daca-mi ajung banii(nu pentru operatie ci pentru "restul").In concluzie,mi-e foarte,foarte frica! V-am scris doar ca sunteti singurele care stiti ce inseamna asta . De fapt,nici nu prea am spus la nimeni ce operatie fac.Daca mi-ati da cateva sfaturi poate as mai prinde putin curaj! Dar chiar de nu macar m-am descarcat putin si asta-mi face bine.Multumesc!
Si inca ceva! Nu ma pot lasa de fumat.E grav!
Nu am stiut cum sa postez eu asa ca am dat replay

(redlilu @ Jan 25 2012, 04:57 PM)
Buna seara tuturor! Incerc sa va scriu, si eu, dupa aproape doua saptamni de la operatie. Imi pare nespus de rau ca nu pot impartasi entuziasmul vostru dar eu am trecut prin cea mai urata experienta din viata mea! Dupa o operatie de cinci ore am stat cinci zile la reanimare, unde, am fost convinsa, in fiecare zi, ca inima o sa-mi cedeze de atata durere si de atata vomitat!
Cel mai rau a fost cu vomitatul. Am vomitat cinci zile si cinci nopti incontinuu. Daca totul s-ar fi terminat in spital nici macar nu mai aduceam aminte dar sunt de o saptamana acasa si nu pot bea si manca nimic. Cum iau o gura de apa,cum vomit. De mancare nici nu poate fi vorba.Pielea mi s-a uscat toata si abia ma tin pe picioare. Daca i s-a mai intamplat cuiva asa o rog din suflet sa-mi spuna ce a facut sau daca trece vreodata. Nu am postat ca sa decurajez pe cineva ci doar din nevoia de a comunica cu cineva care ma poate intelege!

Raspunsul meu:

Am noutati despre Redlilu, este internata, am sa citez din ceea ce mi-a raspuns domnul dr. Munteanu:

«...am operat-o pe doamna in 12 ianuarie si operatia a decurs cu bine, chiar daca dificultatile au fost mari deoarece fusese de mai multe ori operata la stomac, inclusiv pe cale clasica. Din fericire pentru doamna operatia a reusit laparoscopic si dansa a plecat acasa si apoi a revenit si este in spital pentru ca stomacul ei se adapteaza mai greu (consecinta multiplelor operatii pe stomac). A avut nevoie doar de perfuzii, endoscopie si sonda nazo-gastrica. Ultima data am vazut-o acum cateva ore, era bine si cred ca in 3-4 zile va fi acasa complet restabilita.»

Multumesc domnului doctor pentru raspunsul promt si sa-i dorim lui Redlilu o recuperare usoara. :lol:

Doamna de mai sus era la a 4-a operatie, din fericire laparoscopica insa cu mari probleme la recuperare! Si e absolut normal ca dupa 4 operatii sa nu te recuperezi intr-o saptamana.

Poate parea ca sunt panicoasa ori excesiv de pesimista, cu rea vointa, insa repet: Dana daca as fi in locul tau as face direct sleev-ul.

#210 Useril este offline   AlexandraLazar 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 23-November 11

Postat 11 February 2012 - 07:32 PM

buna fetelor!!! Azi nu m-am simtit tare bine!! Orice am mancat am dat afara!! Foarte greu mi-am revenit dupa fiecare masa!! Azi dupa masa am incercat sa mananc o ciorba de fasole si nu am reusit sa o termin fiindca am dato afara. De dimineata la fel, am patit aceasi chestie. Acum am mancat jumatate de banana si a trebuit sa merg la baie. Cam greu a intrat azi mancarea prin stomac. Voi ati patit asa ceva?

#211 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 12 February 2012 - 03:32 PM

Vezi postareaAlexandraLazar, la 11 February 2012 - 07:32 PM, a spus:

buna fetelor!!! Azi nu m-am simtit tare bine!! Orice am mancat am dat afara!! Foarte greu mi-am revenit dupa fiecare masa!! Azi dupa masa am incercat sa mananc o ciorba de fasole si nu am reusit sa o termin fiindca am dato afara. De dimineata la fel, am patit aceasi chestie. Acum am mancat jumatate de banana si a trebuit sa merg la baie. Cam greu a intrat azi mancarea prin stomac. Voi ati patit asa ceva?

Da uite eu mai patesc asa ceva...uite si azi de abia intra!!
Si in plus am o senzatie neplacuta caci simt cum trece mincarea din stomacelul mic in cel mare.
Vreau sa beau imi e sete si nu pot!

#212 Useril este offline   Gorgona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 214
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 13 February 2012 - 01:18 PM

Scuze ca poluez topicul, am intrat sa o salut pe Carmen si sa o intreb daca recunoaste pisica.
Alaturi e premiul luat de fata mea la munca, am inima cit cozonacul, ma mindresc tare cu ea! :lol:

#213 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 13 February 2012 - 01:23 PM

Vezi postareaGorgona, la 13 February 2012 - 01:18 PM, a spus:

Scuze ca poluez topicul, am intrat sa o salut pe Carmen si sa o intreb daca recunoaste pisica.
Alaturi e premiul luat de fata mea la munca, am inima cit cozonacul, ma mindresc tare cu ea! :lol:

Pai trebuie sa fie puisorul american nu??
Si bravos,felicitari pt fata ta si salutari tie gorgonica!
Esti inzapezita?
Eu ajung duminica acus sunt in frumoasa Belgie!
ps Cozonacul e tare bun!;)

#214 Useril este offline   Gorgona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2012 - 01:25 PM

Multumesc!!!
Cum pun o poza aici?
Carmen, puisorul e romanesc oriunde ar trai.
Tu cum mai esti? Cit stai?
La mine ninge, uffffffffff!

#215 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 13 February 2012 - 01:29 PM

Vezi postareaGorgona, la 13 February 2012 - 01:25 PM, a spus:

Multumesc!!!
Cum pun o poza aici?

hei te duci in 'parcurir' selectezi poza apoi apesi pe 'atasezi' si pe 'adauga in postare'(e in dreapta)
sper ca ai inteles ceva
pup

#216 Useril este offline   Gorgona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 February 2012 - 01:35 PM

Vezi postareacarmaw, la 13 February 2012 - 01:29 PM, a spus:

Vezi postareaGorgona, la 13 February 2012 - 01:25 PM, a spus:

Multumesc!!!
Cum pun o poza aici?

hei te duci in 'parcurir' selectezi poza apoi apesi pe 'atasezi' si pe 'adauga in postare'(e in dreapta)
sper ca ai inteles ceva
pup

Mersi, gaata, uite mita!

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-97-13291350037285.jpg

#217 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 13 February 2012 - 01:41 PM

Inca o data felicitari! :lol:

#218 Useril este offline   Dana_Fratila 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 13 February 2012 - 08:22 PM

buna fetelor, in primul rand Sanda: e normal sa nu intre mereu mancarea, eu am momente cand regurcitez si dupa apa. dr Puia mi-a explicat ca nu avem voie sa bem rece si nici acidulat din cauza ca esofagul reactioneaza la rece si d-aia regurcitam. mancarea trebuie mestecata ff bine si sa nu bagam in gura dumicatii decat la interval de 1-2 min.
apoi...cu dr Copaescu...deci analizele au iesit toate bine...dar ma cheama din nou la Buc, ptr alte analize preoperatorii, apoi operatia etc...ma ajunge la aprox 1000 euro...bani pe care nu ii detin...apoi...m-am mai sfatuit cu cateva asistente si alte pers care au mai multa cunostinta decat mine despre dr, spitale etc si m-au sfatuit sa discut tot cu dr Puia ptr ca dansul e cel care m-a operat si dansul stie mai bine decat oricine altcineva ce e in mine etc...asa ca duminica l-am sunat pe Puia si a fost dragut si explicit cu mine, a zis ca el ma sfatuieste sa mai astept sa slabesc inca 10 kg si ca dup-aia sa ma duc la Cluj sa ma opereze sa imi taie furtunul si sa ma lase doar cu inelul. a zis ca trebuie sa ma duc la chirurgul din Cta ca sa mai scurteze furtunul si sa ii zic sa imi faca anestezie locala.
Iar cat despre gs....sa stiti ca si eu m-am gandit la aceasta varianta...dar nu am de unde sa mai fac rost de atatia bani, eu abia ma chinui sa incerc sa fac rost ptr sot...ptr ca a ajuns la 170 kg si situatia lui e mult mai grava decat a mea. eu deja m-m obisnuit cu durerea, cu greutatile si cu supuratia, mai rezist cateva luni si dup-aia voi scapa de chin.
va pup pe toate si ne mai citim.

#219 Useril este offline   Dana_Fratila 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 13 February 2012 - 08:27 PM

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1345-13291576142509.jpg

o poza cu mine la -37 kg respectiv 86 kg si 170 cm

#220 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFRO

Postat 13 February 2012 - 08:41 PM

Vezi postareaDana_Fratila, la 13 February 2012 - 08:27 PM, a spus:

Atasament 398423_3293529937651_1249886278_33367049_1247757250_n.jpg

o poza cu mine la -37 kg respectiv 86 kg si 170 cm

Arati superb!!
Da asta stii!
Ai grija de tine...hmm...170???
Multe!
Tu vezi ce faci da??
te pup ca sunt intr o zona de neliniste...ninge,eu am bilete de avion sa plec din BRU catre Baneasa duminica...sunt cu pisicu...daca e oprit drumul de la campina ???...vin noaptea...ouff

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul