LAP BAND - Inel gastric reglabil parerea, experienta dvoastra.
Postat 20 November 2011 - 10:13 PM
Postat 21 November 2011 - 05:14 AM
Dana_Fratila, la 20 November 2011 - 10:13 PM, a spus:
Danuta tu aveai un copilas(pardon 2 cu omu'....

La mine a fost o coincidenta ca am aflat...bine dar eu pot fi toata ziua pe net(mai intii am aflat despre situul cu copchilasii apoi alalaltu' si uite asa.....)
Da mai bine zi daca: te doare ,mai supureaza,ce ai mincat ,cite kg ai ,cum te simti ai putere sau esti slabita...incet incet poate te gindesti ce sa faci da?
Cind crezi tu ca o sa ajungi la 'tinta ta'???
Vei putea oare(medical vorbind) sa rezisti?
Multe lucruri de cugetat de preferat nu in graba.
Incearca sa te pansezi cu praf antibiotic nu pune crema pt ca fiind grasa iti poate astupa orificiul...
Si nu in ultimul rind maninca sanatos!
Gata te am omorit cu pretioasele sfaturi....si in speranta unei saptamini bune...te pup!

Postat 21 November 2011 - 08:19 PM
Uitati ce nu a intrat deloc(fara pai am zis ca poate,poate)
Imagini atasate
Postat 21 November 2011 - 09:45 PM
eu cu mancatu..sunt asa si asa...adica ieri am vomat (regurcitat) cam tot ce am mancat, azi am incercat putina carnita de curcan cu dovlecel fiert si bine-nteles...am regurcitat. acum pe seara am facut 2 retete pe care le-am gasite pe arta culinara...una e un sufle' de conopida cu branza de vaca si oua, bagat putin la cuptor...si alta e o salata din orez fiert, creveti, ton, rosii, masline etc. deci mancare sanatoasa...bine-nteles ca dupa cateva imbucaturi...am fugit la wc sa dau putin afara. la mine faza e ca sucul, acidul intra fara prea mari probleme...azi chiar am baut cam 100 ml de vin rosu sangria care are si putin acid in el. de slabit....ca la nebuni...chiar am pus juma de kil pe mine....habar n-am ce sa mai cred sau sa mai zic. cu durerea...hmmm nu e o durere mare, ma doare ff putin incizia de unde a fost portul, acum nu mai iese furtunul curios (probabil ca nu mai e curios

slabita nu ma simt, iau vitamine zilnic, incerc sa mananc, nu stiu ce sa mai cred.
maine mi-am propus sa il sun pe dr sa mai stam nitelush la palavre. pai Carmen eu as vrea sa rezist pana la target...adica pana la 70 kg...si sper sa ajung in 7-8 luni max...sper.
nu mai merg la sala de cand am zis si pe forum ca nu voi mai merge...in schimb acum ma bate gandul sa imi cumpar un ap de electrostimulare....la mana a doua am gasit unul profesional la 1200 lei, asa pe un abonament de electro la un salon ma costa 300 lei pe luna...deci in 4 luni mi-a scoate aceasta cheltuiala si stiu ca il pot folosi de cate ori am eu chef etc.
si ceva offtopic.....mie magu nu imi mai merge deloc si vreau sa il inchid dupa ce trec de Craciun....nu are rost sa platesc o chirie, un salariu, taxe etc degeaba. ma gandesc sa deschid un mag virtual si sa ma ocup de el in timpul liber...nu chirie, nu angajati, nu stress cu controale etc.
hai ca mai vb, va pupacesc dulce pe toate, ciao
Postat 21 November 2011 - 10:23 PM
Dana_Fratila, la 21 November 2011 - 09:45 PM, a spus:
eu cu mancatu..sunt asa si asa...adica ieri am vomat (regurcitat) cam tot ce am mancat, azi am incercat putina carnita de curcan cu dovlecel fiert si bine-nteles...am regurcitat. acum pe seara am facut 2 retete pe care le-am gasite pe arta culinara...una e un sufle' de conopida cu branza de vaca si oua, bagat putin la cuptor...si alta e o salata din orez fiert, creveti, ton, rosii, masline etc. deci mancare sanatoasa...bine-nteles ca dupa cateva imbucaturi...am fugit la wc sa dau putin afara. la mine faza e ca sucul, acidul intra fara prea mari probleme...azi chiar am baut cam 100 ml de vin rosu sangria care are si putin acid in el. de slabit....ca la nebuni...chiar am pus juma de kil pe mine....habar n-am ce sa mai cred sau sa mai zic. cu durerea...hmmm nu e o durere mare, ma doare ff putin incizia de unde a fost portul, acum nu mai iese furtunul curios (probabil ca nu mai e curios

slabita nu ma simt, iau vitamine zilnic, incerc sa mananc, nu stiu ce sa mai cred.
maine mi-am propus sa il sun pe dr sa mai stam nitelush la palavre. pai Carmen eu as vrea sa rezist pana la target...adica pana la 70 kg...si sper sa ajung in 7-8 luni max...sper.
nu mai merg la sala de cand am zis si pe forum ca nu voi mai merge...in schimb acum ma bate gandul sa imi cumpar un ap de electrostimulare....la mana a doua am gasit unul profesional la 1200 lei, asa pe un abonament de electro la un salon ma costa 300 lei pe luna...deci in 4 luni mi-a scoate aceasta cheltuiala si stiu ca il pot folosi de cate ori am eu chef etc.
si ceva offtopic.....mie magu nu imi mai merge deloc si vreau sa il inchid dupa ce trec de Craciun....nu are rost sa platesc o chirie, un salariu, taxe etc degeaba. ma gandesc sa deschid un mag virtual si sa ma ocup de el in timpul liber...nu chirie, nu angajati, nu stress cu controale etc.
hai ca mai vb, va pupacesc dulce pe toate, ciao
ouff Danuta mai vorbim pe privé...ata neagra....mai copila vai de noi!!!

Inchide cit de repede poti si intra pe virtual!
pup !!

Postat 21 November 2011 - 10:29 PM

gata miine ma cintaresc ...HAHA poate oi fi luat ceva kile....

Postat 22 November 2011 - 11:05 AM
Am descoperit si eu topicul vostru, m-am gandit sa va spun si eu povestea. Am 37 de ani si sunt operata acum 4 luni, bypass gastric, aveam 111kg inainte de operatie (168cm inaltime). Asta insemna un IMC de 39, imediat sub morbida. M-am operat in Bucuresti, la privat, pt ca am o mica "fobie" de sistemul nostru public si pt ca nu imi place sa alerg dupa diferitele echipamente si medicamente necesare. Oricum, ideea e ca acum am 88, am slabit 23 de kg. Nu mai am pofte cam de nici un fel...sau cel putin nu venite de la stomac, ci de sus, din cap. Durerile au disparut, regimul incepe sa fie tolerabil, desi mai am si eu zile in care nu prea reusesc sa tin mancarea. Nu am vrut sa fac apelez la inel tocmai pentru ca am o prietena care si-a facut si m-a cam speriat ideea de a "pacali" inelul.
Postat 22 November 2011 - 11:52 AM
alexa.harea, la 22 November 2011 - 11:05 AM, a spus:
Am descoperit si eu topicul vostru, m-am gandit sa va spun si eu povestea. Am 37 de ani si sunt operata acum 4 luni, bypass gastric, aveam 111kg inainte de operatie (168cm inaltime). Asta insemna un IMC de 39, imediat sub morbida. M-am operat in Bucuresti, la privat, pt ca am o mica "fobie" de sistemul nostru public si pt ca nu imi place sa alerg dupa diferitele echipamente si medicamente necesare. Oricum, ideea e ca acum am 88, am slabit 23 de kg. Nu mai am pofte cam de nici un fel...sau cel putin nu venite de la stomac, ci de sus, din cap. Durerile au disparut, regimul incepe sa fie tolerabil, desi mai am si eu zile in care nu prea reusesc sa tin mancarea. Nu am vrut sa fac apelez la inel tocmai pentru ca am o prietena care si-a facut si m-a cam speriat ideea de a "pacali" inelul.
Bine ai venit in vesela noastra ceata..de pitigoi!!
Prietena ta ...pe unde i? ca am avea niste intrebari de pus:)))))
Mai zi ne de tine ce maninc ,daca faci sport si unde etc etc....

Postat 22 November 2011 - 06:04 PM
carmaw, la 21 November 2011 - 10:29 PM, a spus:

Carmen, ba eu te sfatuiesc sa te duci, mai ales daca-i departe de casa ta. Deci sa te duci in pas alert, sa vezi promotiile, sa-ti iei un pachet de servetele si-apoi sa te-ntorci repede acasa. Sa vezi ce bine face Lidl asa!
nota bene: de la mine pana la Lidl sunt 5 km.
edit: Alexa, bine-ai venit pe-aici! Povesteste-ne experienta ta, cum ai aflat de aceasta interventie, cum ai suportat-o, cine te-a operat, ce faci dupa interventie...te-asteptam!
Postat 23 November 2011 - 11:38 AM
Pai...prietena mea nu sta pe net, locuieste in turcia acum. Este operata cam de un an de zile, din pacate nu am vorbit cu ea de mai mult timp, asa ca informatii recente nu am. Tin minte doar ca avea 105 kg inainte de operatie, a slabit in primele luni destul de bine, dar apoi a avut o periada in care a mancat cam prea mult si s-a deplasat inelul. A trebuit sa se duca inapoi la doctor sa il aranjeze.
Cat despre mine, m-am operat in Bucuresti, la dr Copaescu. Am aflat despre dansul d mai mult timp, de la o cunostina, apoi am puricat eu internetul nitel. Este un doctor uimitor, atat ca profesionalism, cat si ca persoana. Am participat la un seminar organizat de el, unde am avut parte si de o consultatie. Mi-am dorit operatia, chiar dinainte sa imi zica si doctorul ca e cam musai.
Operatia a fost "usoara", in sensul ca a fost facuta laparoscopic, urmele ramase sunt mici, a durat cam 3 ore. Am ramas in spital 4 zile dupa, sub observatie. Nu fac sport inca, in afara de mersul pe jos, parca mi-e usor frica sa ma apuc si inca sunt cam obosita. Momentan sunt pe o dieta mai clasica...lactate, legume pisate, carnuri usor de digerat, dar ca sa mananc imi pun reminder pe telefon:))
Sper pe viitor sa mai dau jos inca pe atat si sa ma apuc de fitness, mi-e dor de exercitiile fizice pe care le faceam. Oricum, merg in vizita la dr Copaescu pentru sfaturi in continuare si sa vada evolutia.
Postat 23 November 2011 - 11:48 AM
moatza, la 22 November 2011 - 06:04 PM, a spus:
carmaw, la 21 November 2011 - 10:29 PM, a spus:

Carmen, ba eu te sfatuiesc sa te duci, mai ales daca-i departe de casa ta. Deci sa te duci in pas alert, sa vezi promotiile, sa-ti iei un pachet de servetele si-apoi sa te-ntorci repede acasa. Sa vezi ce bine face Lidl asa!
Pai cum sa fac caci am numai 10 km pe sosea(drum europeean(Caci autostrada nu i) pina la LIDL ...daca o iau prin ora sunt vreo 14 ..;si daca mai vreau sa ma si intorc...naspa!!

Postat 23 November 2011 - 10:44 PM
Carmen iti multumesc de linkul acestui site. Mai intai de toate mi-am luat timp sa citesc ceea ce ati scris pana acum. Eu am 23 de ani, sunt din Dej, judetul Cluj. De mic copil ma stiu mai grasuta, iar pe parcursul cresterii mele in varsta, cresteam si in greutate. Plus ca in momentele stresante din viata mea mancam pe fond emotional. Asa am ajuns ca in vara acestui an sa am 154 de kg. M-am hotarat sa fac operatia cu inel gastric la dr Puia, la Cluj. In iulie m-am operat, iar dupa 4 luni si cateva zile de la operatie am ajuns sa dau jos 31 de kg. Vreau sa va spun ca luna aceasta in 11 zile am slabit doar 1,3 kg. Am avut o perioada de stationare dar vad ca organismul incepe sa-si revina. Eu sunt o persoana plina de viata si ajunsesem sa ma obosesc foarte repede. Punctul la care am ajuns a fost destul de critic si s-a impus sa fac o schimbare in viata mea. In prima luna cat am stat pe lichide nu mi-a fost usor din pct de vedere psihic, dar am reusit sa trec peste momentele acelea grele. Acum pot sa mananc aproape orice, nu fac excese, nu ma ating de prajeli si grasimi. Mai rar beau cate un pahar de suc gazos. De exemplu un pahar il beau a la long, pe durata a cateva ore si cu guri mici. In rest beau sucuri facute la storcatorul de fructe. Dulciuri nu prea mananc, insa ca sa suplinesc mai cumpar un iaurt cu fructe si rar, la ocazii, gen zi de nastere mai mananc cate o prajitura pentru care trebuie sa fac sport dublu, ca sa nu se puna. La mine acum nu mai e problema la ce mananc ci la cum mananc. Aveam si inca mai am prostul obicei sa mananc rapid. Imi vine foarte greu inca sa stau sa mestec si de cate ori nu am grija trebuie sa merg la WC si sa dau afara. In ceea ce priveste sportul eu continui sa merg pe jos in fiecare zi. Nu am inceput sala. Prefer sa merg pe jos, chiar daca e frig, fiindca in felul asta mai meditez si eu fara sa ma bata cineva la cap.

Dupa ce am dat 31 de kg jos ma simt mult mai energica si plina de viata. Ma simt mandra fiindca am inceput sa fac lucruri noi pe care nu le faceam inainte din cauza lenei. De exemplu am urcat in padure, in luna octombrie pentru a culege ciuperci. Nici nu stiti ce bine m-am simtit si cu cata usurinta am urcat padurea

Singura problema pe care o am este durerea de spate. Acum de cand a inceput frigul am o durere la cervicala de stau sa mor nu alta. Cred ca am facut spondiloza. Sper ca nu mai dureaza mult durerile astea.
Va pup pe toate.
Postat 24 November 2011 - 05:01 AM
Eu ieri am avut o zi fara peripetii poate intr un final o sa ne obisnuim impreuna!
Deci azi s ar putea sa mergem la o taverna v om vedea...pt mine asta e inceputul calvarului caci nu stiu ce sa comand!(au astia niste portii gargantesti de ti se face rau numai daca la privesti...si totul intr o mare de ulei:(((
Va urez ozi buna dragele mele,va pup

Postat 24 November 2011 - 11:03 AM
carmaw, la 24 November 2011 - 05:01 AM, a spus:
Carmen, ar fi prea nepotrivit sa iei 2-3 linguri, cat iti tb tie, din portia sotului? si sa ai in fata o cafea?
Alexandra, bine-ai venit si succes in atingerea targetului! Si mie imi place sa merg pe jos mai ales din acelasi motiv pe care l-ai expus si tu: pot sa ma gandesc in voie la ale mele. Chiar ma enerveaza sa am companie. Daca vrei sa asculti si o parere de la mine, renunta la sucuri de orice fel, acidulate sau fresh. Mai ai inca mult de slabit, deja metabolismul a scazut si organismul nu mai reactioneaza ca la inceput, iar sucurile au mult-mult zahar, chiar daca nu adaugat. Eu te astept cu vesti bune!
Postat 24 November 2011 - 11:10 AM

P.S. Danuta esti bine??

Postat 26 November 2011 - 02:59 AM
offf sunt bine sa zicem...nu am mai avut timp sa intru pe net din cauza serviciului...am ceva angajati noi si tre' sa stau printre ei sa vad cum se descurca si sa nu faca prostii.
ieri l-am sunat pe dr si i-am zis ca nu mai iese furtunul si ca gaurica a dat sa se inchida, ca ma doare zona gaurii si ca s-a intarit si usor s-a inflamat incizia...el a zis ca sa ma duc din nou la chirurgul din Constanta si sa il rog sa imi mareasca gaurica cu o pensa...sa curete acolo putin si daca e necesar sa si dreneze zona...deci toate astea m-au speriat...ptr ca stiu ca acest dr in Cta imi face totul pe viu...m-am saturat de durere si cum am ceva oboseala acumulata de la turele de noapte...am simtit ca voi claca si ca nu voi reusi sa trec peste durerea pe care mi-o va pricinui...ar fi trebuit sa ma duc azi la acest chirurg, ptr ca Puia a zis sa nu las sa treaca weekend-ul, DAR 'norocul' meu a fost ca dr chirurg din Cta e plecat la Paris...si cum era vineri nu mai era niciun chirurg in spital, a sunat mama pe o prietena care lucreaza in spital si a vb ea cu un chirurg care a acceptat sa ma consulte si sa imi faca el mica interventie , dar toate astea se vor intampla marti ptr ca atunci va fi el in spital. asa ca va rog marti sa imi tineti pumnii...oricum mai vb pana atunci.
in rest..eu cam stagnez cu kg, am deja 3 luni de cand mi sa calibrat inelul si ar cam fi timpul de o alta calibrare..dar dr puia a zis ca imi trebuie un ac special din plastic si ca aici nu se gaseste si probabil ori ma va chema la Cluj ori imi va trimite dansul un ac din plastic. deci...eu incerc sa slabesc prin mancat putin etc dar vad ca degeaba ma chinui ca nu vrea si pace sa se miste acul cantarului.
va pupacesc dulce pe toate si sa ne auzim cu bine
Postat 26 November 2011 - 06:54 AM
Dana_Fratila, la 26 November 2011 - 02:59 AM, a spus:
offf sunt bine sa zicem...nu am mai avut timp sa intru pe net din cauza serviciului...am ceva angajati noi si tre' sa stau printre ei sa vad cum se descurca si sa nu faca prostii.
ieri l-am sunat pe dr si i-am zis ca nu mai iese furtunul si ca gaurica a dat sa se inchida, ca ma doare zona gaurii si ca s-a intarit si usor s-a inflamat incizia...el a zis ca sa ma duc din nou la chirurgul din Constanta si sa il rog sa imi mareasca gaurica cu o pensa...sa curete acolo putin si daca e necesar sa si dreneze zona...deci toate astea m-au speriat...ptr ca stiu ca acest dr in Cta imi face totul pe viu...m-am saturat de durere si cum am ceva oboseala acumulata de la turele de noapte...am simtit ca voi claca si ca nu voi reusi sa trec peste durerea pe care mi-o va pricinui...ar fi trebuit sa ma duc azi la acest chirurg, ptr ca Puia a zis sa nu las sa treaca weekend-ul, DAR 'norocul' meu a fost ca dr chirurg din Cta e plecat la Paris...si cum era vineri nu mai era niciun chirurg in spital, a sunat mama pe o prietena care lucreaza in spital si a vb ea cu un chirurg care a acceptat sa ma consulte si sa imi faca el mica interventie , dar toate astea se vor intampla marti ptr ca atunci va fi el in spital. asa ca va rog marti sa imi tineti pumnii...oricum mai vb pana atunci.
in rest..eu cam stagnez cu kg, am deja 3 luni de cand mi sa calibrat inelul si ar cam fi timpul de o alta calibrare..dar dr puia a zis ca imi trebuie un ac special din plastic si ca aici nu se gaseste si probabil ori ma va chema la Cluj ori imi va trimite dansul un ac din plastic. deci...eu incerc sa slabesc prin mancat putin etc dar vad ca degeaba ma chinui ca nu vrea si pace sa se miste acul cantarului.
va pupacesc dulce pe toate si sa ne auzim cu bine
Danuta imi pare bine ca ai aparut!!!
Nu e prea tirziu marti cind dr Puia ti a zis sa nu lasi sa treaca sf de saptamina??
Ce de probleme....ouff!
Tine te tare te rog ....lasa nu te mai necaji ca nu slabesti....sigur asta trebuie dar in acelasi timp trebuie supravegheata si starea de sanatate nu?
Pupic

============================================================================
In rest fetelor care mai e viata voastra???
Postat 28 November 2011 - 03:52 PM
Carmen am trecut peste weekend cu chiu cu vai...am ajuns sambata la urgenta ptr ca mi se inchisese gaurica si nu mai curgea puroiul si incepuse sa ma doara. bine-nteles ca chirurgul de la urgenta nu a vrut sa im faca nimic, a zis sa ma duc la Cluj la dr care m-a operat, ca el nu stie ce e inauntrul meu bla bla bla. duminica l-am sunat pe Puia si i-am zis ca m-am saturat de indurat si de durere si ca vreau sa vin la Cluj sa imi scoata furtunul...el a zis ca e decizia mea, dar ca el e de parere ca mai intai trebuie rezolvata problema gauricii si ca sa ma duc luni sau marti in policlinica si sa vb cu alt chirurg si sa il sun pe puia ca va discuta el la tel cu acel chirurg la care ma duc si ii va explica ce are de facut. m-am dus la policlinica si abia maine e un chirurg acolo...asa ca maine sper sa rezolv.
asa ca cel mai probabil in maxim 1 luna o sa ajung la Cluj ptr a-mi scoate furtunul ptr ca deja simt ca in curand voi claca.
Ieri noapte au intrat hotii peste mama in casa, noroc ca a sunat alarma si au fugit repede...am avut un soc cand m-a sunat mama la 3 dim ca m-a bufnit hemoragia..n-am dormit toata noaptea...sunt cheauna azi la munca si plina de draci...cred ca se vede pe fatza mea ca daca ma calca cineva pe coada rabufnesc si incep sa urlu...ca toti angajatii azi au fost super cuminti...macar ei sa fie asa...
va pup si mai vb
Postat 28 November 2011 - 05:56 PM
Dana_Fratila, la 28 November 2011 - 03:52 PM, a spus:
Carmen am trecut peste weekend cu chiu cu vai...am ajuns sambata la urgenta ptr ca mi se inchisese gaurica si nu mai curgea puroiul si incepuse sa ma doara. bine-nteles ca chirurgul de la urgenta nu a vrut sa im faca nimic, a zis sa ma duc la Cluj la dr care m-a operat, ca el nu stie ce e inauntrul meu bla bla bla. duminica l-am sunat pe Puia si i-am zis ca m-am saturat de indurat si de durere si ca vreau sa vin la Cluj sa imi scoata furtunul...el a zis ca e decizia mea, dar ca el e de parere ca mai intai trebuie rezolvata problema gauricii si ca sa ma duc luni sau marti in policlinica si sa vb cu alt chirurg si sa il sun pe puia ca va discuta el la tel cu acel chirurg la care ma duc si ii va explica ce are de facut. m-am dus la policlinica si abia maine e un chirurg acolo...asa ca maine sper sa rezolv.
asa ca cel mai probabil in maxim 1 luna o sa ajung la Cluj ptr a-mi scoate furtunul ptr ca deja simt ca in curand voi claca.
Ieri noapte au intrat hotii peste mama in casa, noroc ca a sunat alarma si au fugit repede...am avut un soc cand m-a sunat mama la 3 dim ca m-a bufnit hemoragia..n-am dormit toata noaptea...sunt cheauna azi la munca si plina de draci...cred ca se vede pe fatza mea ca daca ma calca cineva pe coada rabufnesc si incep sa urlu...ca toti angajatii azi au fost super cuminti...macar ei sa fie asa...
va pup si mai vb
Am banuit eu ceva...hai ca mi bufneste capul de necaz..;cum mai atitea probleme?Sunt neagra de suparare.
Danuta fa ceva scoate porcaria aia de furtun ca daca faci si sala o sa slabesti nemaifiind nevoie de recalibrari.
Nu se mai poate cu necazurile...ori tu ,eu, noi suntem blestemate sau doctorii sunt...sau sistemul asta nu mai e de folosit pt ca da probleme ...si de problemele astea nu se vorbeste...se trece cu vederea pt ca vezi Doamne daca nu se stie se vinde in continuare conceptul

E criminala aceasta atitudine!
Sa si puna naibii sistemul la punct!
Succes miine incerc sa te sun de pe mobilul grecesc sau de pe fix..;macar sa stiu ca ai trecut cu bine de ziua de miine...vezi vorbeste la spital sa ti faca anestezie si sa sterilizeze naibii instrumentele ca nu suntem in Pampas!Sau

============================================================================
In locul tau m as duce la ..mama!
=============================================================================
Despre mine ce sa zic mai maninc cite ceva..;ieri am facut scoici (au fost oribile) azi am putut minca cam 30% dintr o dala de somon.
E ok dar imi e necaz si mi pare rau de tine.

Hai ca o sa treaca ,rezista te rog!