Forum Culinar: Tort de ciocolata (fara oua) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort de ciocolata (fara oua) pentru micul dejun si nu numai

#21 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 25 November 2011 - 10:14 PM

Chiar! As putea sa incerc si eu cu lapte de soia... si zici ca nu treba insiropat???

#22 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 November 2011 - 11:51 AM

Nuuuu, e atat de umed... O bunatate! Trebuie sa fac si eu din nou familionului. Se termina imediat.
Sorina

#23 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 26 November 2011 - 04:28 PM

Si cu ce sa-l umplu ca sa para un tort aniversar??? Ma gandeam cu budinca de vanilie si capsuni. Dar cate plicuri de budinca trebuie? Budinca trebuie facuta mai densa? Sau oare sa fac o budinca de ciocolata?

#24 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 26 November 2011 - 06:08 PM

Vezi postareaCristinica, la 26 November 2011 - 04:28 PM, a spus:

Si cu ce sa-l umplu ca sa para un tort aniversar??? Ma gandeam cu budinca de vanilie si capsuni. Dar cate plicuri de budinca trebuie? Budinca trebuie facuta mai densa? Sau oare sa fac o budinca de ciocolata?

Poti sa faci o crema foarte buna si usor de facut,cu o cutie de mascarpone si nutella.(poti sa pui 2 cutii mascarpone,depinde cat de mare il vei face)Am facut saptamana trecuta tortul asta deosebit cu aceasta crema. (multumim mult any_annette :beer2: ,gustul e sublim,e ca si ciocolata de casa dar umed nu uscat deloc)
Cristina

#25 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 November 2011 - 01:14 AM

Vezi postareaCristinica, la 25 November 2011 - 10:14 PM, a spus:

Chiar! As putea sa incerc si eu cu lapte de soia... si zici ca nu treba insiropat???



Vezi postareasorinadaniela, la 26 November 2011 - 11:51 AM, a spus:

Nuuuu, e atat de umed... O bunatate! Trebuie sa fac si eu din nou familionului. Se termina imediat.



Si eu urmatorul il fac cu lapte de soia :) !

#26 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 November 2011 - 01:15 AM

Vezi postareaCristinica, la 26 November 2011 - 04:28 PM, a spus:

Si cu ce sa-l umplu ca sa para un tort aniversar??? Ma gandeam cu budinca de vanilie si capsuni. Dar cate plicuri de budinca trebuie? Budinca trebuie facuta mai densa? Sau oare sa fac o budinca de ciocolata?


Ori budinca, ori o crema de ciocolata (ganache).

Vezi postareacristina-simona, la 26 November 2011 - 06:08 PM, a spus:

Vezi postareaCristinica, la 26 November 2011 - 04:28 PM, a spus:

Si cu ce sa-l umplu ca sa para un tort aniversar??? Ma gandeam cu budinca de vanilie si capsuni. Dar cate plicuri de budinca trebuie? Budinca trebuie facuta mai densa? Sau oare sa fac o budinca de ciocolata?

Poti sa faci o crema foarte buna si usor de facut,cu o cutie de mascarpone si nutella.(poti sa pui 2 cutii mascarpone,depinde cat de mare il vei face)Am facut saptamana trecuta tortul asta deosebit cu aceasta crema. (multumim mult any_annette :) ,gustul e sublim,e ca si ciocolata de casa dar umed nu uscat deloc)


Cu placere Cristina :) !

#27 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2011 - 08:07 PM

Am facut tortul cu lapte de soia, dar nu prea mi-o crescut! Nu inteleg unde am gresit. Poate m-am cam grabit. :((
Se coace in cuptorul ventilat?

Oricum, a placut si data viitoare o sa ma straduiesc sa-l fac mai bun! Multumesc!

#28 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2011 - 04:03 AM

Vezi postareaCristinica, la 29 November 2011 - 08:07 PM, a spus:

Am facut tortul cu lapte de soia, dar nu prea mi-o crescut! Nu inteleg unde am gresit. Poate m-am cam grabit. :)
Se coace in cuptorul ventilat?

Oricum, a placut si data viitoare o sa ma straduiesc sa-l fac mai bun! Multumesc!


Nu as sti de ce nu ti-a crescut Cristina :lol: .
O sa-l fac si eu cat de curand cu lapte de soia, o sa-ti zic cum mi-a iesit, chiar daca nu e laptele de vina daca a crescut sau nu.
Eu l-am copt in cuptor electric, dar nu ventilat.
Tava cat de mare e, ce diametru are?

Edit tava mea are 24 de cm

#29 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2011 - 05:51 PM

Tava mea e de 26cm. Dar mi-am dat seama din consistenta tortului ca nu prea o crescut (chiar daca s-o crapat deasupra). Era un pic "pietros".
Data viitoare o sa ma concentrez mai mult :headbang:

#30 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2011 - 06:09 PM

Vezi postareaCristinica, la 30 November 2011 - 05:51 PM, a spus:

Tava mea e de 26cm. Dar mi-am dat seama din consistenta tortului ca nu prea o crescut (chiar daca s-o crapat deasupra). Era un pic "pietros".
Data viitoare o sa ma concentrez mai mult :hungry:


Nu stiu daca chiar trebuie sa te concentrezi mult, ca e asa de simplu de facut e imposibil sa nu iasa :headbang: !
In cazul asta tre' sa-l refaci :) .

#31 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 November 2011 - 06:23 PM

A, am uitat sa va spun... Prima data am pus cuptorul la 160°C si a trebuit sa las toarta inauntru aproape o ora. A doua oara am setat cuptorul pe 180°C si l-am lasat 40min ca-n reteta.
Sorina

#32 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2011 - 06:57 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 November 2011 - 06:23 PM, a spus:

A, am uitat sa va spun... Prima data am pus cuptorul la 160°C si a trebuit sa las toarta inauntru aproape o ora. A doua oara am setat cuptorul pe 180°C si l-am lasat 40min ca-n reteta.


Multumesc Sorina, sunt bune precizarile astea, poate o sa mai aiba nevoie fetele :headbang: .

#33 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 December 2011 - 03:29 PM

Vezi postareaCristinica, la 30 November 2011 - 05:51 PM, a spus:

Era un pic "pietros".


Intr-adevar, si mie mi-a iesit un pic mai vartos, nu este aerat ca un pandispan. Si cred ca in reteta nu prevede, dar eu am pus si niste praf de copt. Mi s-a parut ca e necesar la un aluat asa de lichid. Cand l-am facut chiar ma gandeam ce substanta o sa-l salte un pic :)
En fin, Any, tb sa ma crezi ca sub crema este ciocolatosul tau. Deja am taiat o felie, dar am uitat s-o pozez. Blatul e suficient ca sa-l tai in doua, in 3 n-as fi reusit. In plus, crema mea e un caramel si are banane inauntru, m-a inspirat Maya cu tarta ei. Nu stiu daca e la fel crema. Eu am caramelizat 250gr zahar, apoi am adaugat 250ml frisca lichida. Cand s-a racit, i-am adaugat frisca facuta din 200ml smantana dulce, fara sa-i mai adaug zahar, si-a iesit perfect de dulce. Mie mi se pare ca la blatul asta, merge o crema mai teapana, gen budinca. A mea e aerata, poate daca-i puneam un pic de gelatina s-ar fi tinut mai bine de foile blatului. De asemenea, tot o observatie de-a mea: blatul e umed, adevarat, dar la mine se cere blat din care sa curga siropul. Ei, cu asta nu se poate asa ceva. Nu se preteaza la insiropat, pe de-o parte ca-i dens, pe de alta siropul l-ar face fainos, nu stiu cum sa zic, nu se absoarbe ci mai degraba il dezintegreaza.
Hai ca v-am facut capul calindar.
In concluzie, cred ca cel mai bine e pus in valoare asa, simplu cum este el, cel mult glazurat cu niste ciocolata (nu ma pot abtine, na!). Si cred ca asa il voi executa data aviatoare.
Sa traiesti, Any, ai de la mine cate felii vrei tu din tortul asta plin de arome. Treceti peste partea cu ornatul!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-100-13228325235084.jpg

#34 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 December 2011 - 03:56 PM

Moatza mie imi place cum a iesit ca aspect, e foarte fain.
E bine ca ai scris impresiile tale, orice precizare e binevenita :) .
Blatul asta nu e blat de pandispan, iese mai umed asa, e voita chestia asta. Eu o felie iau!

#35 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 December 2011 - 03:58 PM

Vezi postareaany_annette, la 02 December 2011 - 03:56 PM, a spus:

Eu o felie iau!


ia-o!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-100-13228342858303.jpg

#36 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 December 2011 - 03:59 PM

Vezi postareamoatza, la 02 December 2011 - 03:58 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 02 December 2011 - 03:56 PM, a spus:

Eu o felie iau!


ia-o!



Ai sarbatorit ziua Romaniei cum se cuvine :) !

#37 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 December 2011 - 04:12 PM

Am avut liber si-am facut ce-mi place mie mai mult. Pb e ca nu stiu ce sa fac cu-atatea dulciuri, tocmai luni ma duc la birou...

#38 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 December 2011 - 05:30 PM

Vezi postareamoatza, la 02 December 2011 - 04:12 PM, a spus:

Am avut liber si-am facut ce-mi place mie mai mult. Pb e ca nu stiu ce sa fac cu-atatea dulciuri, tocmai luni ma duc la birou...


Le mananci sau le ascunzi ca sa nu le vezi :rolleyes: !

#39 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 December 2011 - 08:09 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 December 2011 - 05:30 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 02 December 2011 - 04:12 PM, a spus:

Am avut liber si-am facut ce-mi place mie mai mult. Pb e ca nu stiu ce sa fac cu-atatea dulciuri, tocmai luni ma duc la birou...


Le mananci sau le ascunzi ca sa nu le vezi :105: !


deja am daruit cam o treime din ele unor copilasi c-o mamica mai comoda. :occasion14:

#40 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 December 2011 - 03:36 AM

Vezi postareamoatza, la 03 December 2011 - 08:09 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 03 December 2011 - 05:30 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 02 December 2011 - 04:12 PM, a spus:

Am avut liber si-am facut ce-mi place mie mai mult. Pb e ca nu stiu ce sa fac cu-atatea dulciuri, tocmai luni ma duc la birou...


Le mananci sau le ascunzi ca sa nu le vezi :105: !


deja am daruit cam o treime din ele unor copilasi c-o mamica mai comoda. :occasion14:



Brava Moatza si mie imi place sa le mananc cu prietenii si trimit tot timpul si la socrii.

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi