Forum Culinar: Chocolate crinkles - Forum Culinar

Salt la continut

  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chocolate crinkles biscuiti cu ciocolata (super ciocolatosi)

#161 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2011 - 09:27 PM

Eu am facut o portie. Au iesit 50 crinkles. E ok, nu?
Au iesit foarte bine, au crapat frumos, sînt fragezi, gustul cioco-vanilos(am pus maduva unei pastai de vanilie + 2 lingurite din extractul natural facut de mine) e bun,
dar mie nu-mi place stratul gros de zahar pudra :D Aspectul comercial e tzais, dar prea multa pulbere în gura :D

-aluatul a fost beton din frigi, aproape ca am îndoit lingurita :D
-fiecare biluta a cîntarit 15 g... na bun, cîte una si 16 g :D
-bilutele s-au rolat frumos, am facut strat fin de material ciocolatos în palme :D
-zaharul tos sa lipit excelent, in strat fin
-zaharul pudra l-am cernut, si s-a lipit de numa
-ca sa se prinda strat extra gros, pudra trebuie mereu afînata, iar bilele rolate prin pudra, ca si cînd rolati bulgarele prin zapada/ pentru om de zapada
-neapart folositi un zahar pudra din comert, amestecat cu 3-5% de amidon
-cu zahar tos macinat pudra, nu obtineti aspectul "original"
-nu s-au umezit deloc. Nici la rolat, nici dupa copt.
-am preîncalzit cuptorul la 200°C si dupa ce le-am bagat am coborît la 170°C
-caldura i-a facut sa crape rapid, iar interiorul a ramas fraged pufos
-facute cu faina de spelta(tip 812) intra 30 g în plus. Asta daca mai e careva interesat de spelta.
-cui nu-i place foarte dulce, poate reduce linistit jumatate din cantitatea de zahar din aluat
-am folosit ciocolata amara de 70% si 85%
-am si poze, dar nu stiu cînd ajung sa le scot din aparat :D

Any, merci! :scratch:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#162 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 22 December 2011 - 09:34 PM

Eu sunt de părere să le pui colo, mai după 3 ianuarie, să nu ne traumatizezi înainte de sărbători... :scratch:
Deşi, uff, mă roade curiozitatea ( de pisică :D) de numa-numa... da" tu fii tare pe poziţie, nu te lua după mine , fă ce trebuie pentru binele nostru... :D
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#163 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2011 - 09:48 PM

 koral, la 22 December 2011 - 09:34 PM, a spus:

Eu sunt de părere să le pui colo, mai după 3 ianuarie, să nu ne traumatizezi înainte de sărbători... :scratch:
Deşi, uff, mă roade curiozitatea ( de pisică :D) de numa-numa... da" tu fii tare pe poziţie, nu te lua după mine , fă ce trebuie pentru binele nostru... :D

Daca e vorba de mine, sa stii ca iar am poze nasparlite! Nu am lumina deloc! La noi de cîteva zile, la 13.00 e deja întunecat! Avem o vreme de cacao, zapada s-a dus... ploua, e întuneric, e umed. Dar înca sper, ca vom avea olecuta zapada de Craciun :D

Aaaa, si sa nu crezi ca au iesit bilute perfecte(ce e aia perfect? :D ), dar eu zic ca-s frumoase, mai ales, ca eu înca-s la jonglat/faza de testare cu faina de spelta. Ma asteptam la o catastrofa. Cînd am vazut ca am încurcat ordinea si am pus faina în ouale spumuite, si abia dupa aia am turnat ciocolata topita cu unt. Sau cînd am vazut ca se indoaie lingurita în aluatul betonat, ma gîndeam ca e prea tare. Dar probabil ca era asa tare doar din cauza ca a stat peste 24 de ore la figider.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#164 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2011 - 10:57 PM

 Maya, la 22 December 2011 - 09:27 PM, a spus:

Eu am facut o portie. Au iesit 50 crinkles. E ok, nu?
Au iesit foarte bine, au crapat frumos, sînt fragezi, gustul cioco-vanilos(am pus maduva unei pastai de vanilie + 2 lingurite din extractul natural facut de mine) e bun,
dar mie nu-mi place stratul gros de zahar pudra :D Aspectul comercial e tzais, dar prea multa pulbere în gura :D

-aluatul a fost beton din frigi, aproape ca am îndoit lingurita :D
-fiecare biluta a cîntarit 15 g... na bun, cîte una si 16 g :D
-bilutele s-au rolat frumos, am facut strat fin de material ciocolatos în palme :D
-zaharul tos sa lipit excelent, in strat fin
-zaharul pudra l-am cernut, si s-a lipit de numa
-ca sa se prinda strat extra gros, pudra trebuie mereu afînata, iar bilele rolate prin pudra, ca si cînd rolati bulgarele prin zapada/ pentru om de zapada
-neapart folositi un zahar pudra din comert, amestecat cu 3-5% de amidon
-cu zahar tos macinat pudra, nu obtineti aspectul "original"
-nu s-au umezit deloc. Nici la rolat, nici dupa copt.
-am preîncalzit cuptorul la 200°C si dupa ce le-am bagat am coborît la 170°C
-caldura i-a facut sa crape rapid, iar interiorul a ramas fraged pufos
-facute cu faina de spelta(tip 812) intra 30 g în plus. Asta daca mai e careva interesat de spelta.
-cui nu-i place foarte dulce, poate reduce linistit jumatate din cantitatea de zahar din aluat
-am folosit ciocolata amara de 70% si 85%
-am si poze, dar nu stiu cînd ajung sa le scot din aparat :D

Any, merci! :scratch:



Maya, pretioase de tot precizarile tale. Multumesc :D !
Eu aluatul l-am facut aseara si ciocolatosii i-am copt azi dupa pranz. Era beton, uite cum arata lingurita cu care am luat bucatele din aluat.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324587459243.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324587474376.jpg

#165 Useril este offline   pufi1973 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 23-December 11

Postat 23 December 2011 - 09:52 AM

se pare ca sunt singura a carei productie merge la dezastre..totul a mers bine pana am bagat la cuptor,bilutele transformandu-se in niste chestii plate, arata ca niste paleuri-in rest au iesit dulci,relativ ciocolatoase, crapate, pudrate,,doar ca nu sunt bilute-o sa le refac si poate devin mai indemanatica

#166 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 December 2011 - 10:47 AM

 pufi1973, la 23 December 2011 - 09:52 AM, a spus:

se pare ca sunt singura a carei productie merge la dezastre..totul a mers bine pana am bagat la cuptor,bilutele transformandu-se in niste chestii plate, arata ca niste paleuri-in rest au iesit dulci,relativ ciocolatoase, crapate, pudrate,,doar ca nu sunt bilute-o sa le refac si poate devin mai indemanatica



:) A fost rece si tare compozitia cand ai facut bilutele ?

#167 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 23 December 2011 - 03:00 PM

Eu i-am facut ieri din nou .
Ciocolata 75% cacao , restul ingredientelor masurate la ochi , cu lingura , aici nu am cantar . Am lasat la frigider doar vreo 3 ore si jumatate . Aluatul a fost destul de tare , dar nu ca prima data . Am facut sferele usor , s-a prins bine zaharul pudra de ele , au crapat super bine la copt . Cuptorul este pe gaz si cam naravas , arde la talpa , asa ca l-am pus la minim si am tinut biscuiteii vreo 15 minute , am scos , am rupt unul , era moale rau la mijloc , lipicios , asa ca am mai bagat vreo 5 minute . Super buni . Poze nu am inca , i-am lasat la racit si i-am pus repede in cutie , altfel nu mai aveam pana la Craciun .

#168 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 December 2011 - 03:29 PM

 izuk, la 23 December 2011 - 03:00 PM, a spus:

Eu i-am facut ieri din nou .
Ciocolata 75% cacao , restul ingredientelor masurate la ochi , cu lingura , aici nu am cantar . Am lasat la frigider doar vreo 3 ore si jumatate . Aluatul a fost destul de tare , dar nu ca prima data . Am facut sferele usor , s-a prins bine zaharul pudra de ele , au crapat super bine la copt . Cuptorul este pe gaz si cam naravas , arde la talpa , asa ca l-am pus la minim si am tinut biscuiteii vreo 15 minute , am scos , am rupt unul , era moale rau la mijloc , lipicios , asa ca am mai bagat vreo 5 minute . Super buni . Poze nu am inca , i-am lasat la racit si i-am pus repede in cutie , altfel nu mai aveam pana la Craciun .


Brava Izuk, eu tre' sa umblu la cutie dupa pranz si cina, al meu vreau un biscuite neaparat.
Am facut 3 portii, par multi , dar o sa zboare imediat!!!!!

#169 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 23 December 2011 - 08:48 PM

aluatul sta cuminte la frigider...maine dimineata ii vin de hac si ii pun sa faca plaja in cuptor =))

sunt super buni siusor de facut...astia cred ca au devenit biscuitii mei preferati :)

#170 Useril este offline   pufi1973 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 23-December 11

Postat 23 December 2011 - 08:56 PM

[/quote]


:) A fost rece si tare compozitia cand ai facut bilutele ?
[/quote]
da,totul a fost ok, aluatul rece si tare, l-am luat cu lingurita..o sa perseverez , trebuie sa-mi iasa si mie =))

#171 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 24 December 2011 - 08:30 AM

Any, mi-au iesit si mie cum trebuie, bine am facut ca i-am mai incercat (acum am facut cu ciocolata 50%cacao si i-am lasat mai putin la frigider). Tot nu sunt asa frumosi ca ai vostri, dar noua ne-au placut tare (sunt mai crapati un pic decat apare in poze).
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-639-13247081305121.jpg

Cu dedicatie pentru "fursecareasa" Craciunului acesta, Any:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-639-13247081567151.jpg

#172 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 01:06 AM

Ti-au iesit foarte frumoase sa stii! Eu din 3 portii mai am foarte putine, s-au mancat multe aici si am mai si dat.
Multumesc de dedicatie :snorting: !

#173 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 04:41 PM

 anaiordan, la 23 December 2011 - 08:48 PM, a spus:

aluatul sta cuminte la frigider...maine dimineata ii vin de hac si ii pun sa faca plaja in cuptor :)

sunt super buni siusor de facut...astia cred ca au devenit biscuitii mei preferati :)


Ma bucur Ana, la mine o sa fie nelipsiti de acum inainte!

#174 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 27 December 2011 - 07:00 PM

Le-am facut si eu de acum vre-o doua saptamani dar nu stiu din ce cauza zaharul de pe deasupra s-a ingalbenit, nu s-a topit, s-a inchis la culoare. Eram cam dezamagita dar cu o zi inainte de Craciun le-am mai repetat o data si acum nu au mai patit nimic. Eu am folosit ciocolata amaruie Stilla cu 50% cacao, nu am pus zahar deloc in compozitie. In schimb am adaugat o mana de cirese amare si esnta de menta. Au o aroma deosebita. Mie mi-au iesit 40 de bucati. Cu siguranta o se le mai fac Any esti o maestra desavarsita!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-476-13250052034953.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-476-13250052134229.jpg

#175 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 07:25 PM

Cris ti-au crapat frumos!
Cred ca sunt bune cu visine, eu ador visinele :floare: !
Oooo prea mari complimentele, eu numai v-am facut cunoscuta reteta :P!

#176 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 December 2011 - 07:29 PM

 cris31, la 27 December 2011 - 07:00 PM, a spus:

In schimb am adaugat o mana de cirese amare si esnta de menta.



cu menta nu ma-mpac, dar niste visine alcoolice ar merge, buna idee!
felicitari, cris!

#177 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 January 2012 - 06:21 PM

Am facut o portie azi.
Precizare: de obicei folosesc zahar pudra cumparat. Azi am uitat sa cumpar, asa ca am macinat rapid in termomix.
Chestia e ca zaharul macinat de mine, nu s-a lipit de bilute cum se lipeste zaharul pudra cumparat (are si amidon), prin urmare unii biscuiti au ramas cu chelie :biggrin: .
Eu am incercat sa-l "lipesc" cu palmele, dar nu e la fel ca si cu zahar pudra cumparat.

Stiu ca ceva fete s-au plans din cauza asta. Posibil sa fie asta cauza atunci cand ciocolatosii nu sunt albi dupa coacere?

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13264716131733.jpg

#178 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 January 2012 - 08:43 PM

da, e posibil. amidonul ala, la caldura, lipeste mai bine zaharul de biscuite. nici eu n-am facut cu zahar cumparat.
imi trezesti amintiri placute, of!

#179 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 January 2012 - 02:16 AM

 moatza, la 13 January 2012 - 08:43 PM, a spus:

da, e posibil. amidonul ala, la caldura, lipeste mai bine zaharul de biscuite. nici eu n-am facut cu zahar cumparat.
imi trezesti amintiri placute, of!


Nu se lipea Moatzo zaharul de ei si gata! Au fost buni oricum si-asa, dar nu mai fac :spam1: . Gata, nu mai. Iau o pauza.

#180 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 January 2012 - 09:57 PM

I-am pus pe blog http://mayas-esprit....e-crinkles.html
În plus, eu am adaugat maduva unei pastai de vanilie si chiar si extract. Am vrut sa fie vanilosi :D

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13270893573395.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13270893686278.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13270893892434.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-1327089397555.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13270894081882.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi