Chocolate crinkles biscuiti cu ciocolata (super ciocolatosi)
#161
Postat 22 December 2011 - 09:27 PM
Au iesit foarte bine, au crapat frumos, sînt fragezi, gustul cioco-vanilos(am pus maduva unei pastai de vanilie + 2 lingurite din extractul natural facut de mine) e bun,
dar mie nu-mi place stratul gros de zahar pudra Aspectul comercial e tzais, dar prea multa pulbere în gura
-aluatul a fost beton din frigi, aproape ca am îndoit lingurita
-fiecare biluta a cîntarit 15 g... na bun, cîte una si 16 g
-bilutele s-au rolat frumos, am facut strat fin de material ciocolatos în palme
-zaharul tos sa lipit excelent, in strat fin
-zaharul pudra l-am cernut, si s-a lipit de numa
-ca sa se prinda strat extra gros, pudra trebuie mereu afînata, iar bilele rolate prin pudra, ca si cînd rolati bulgarele prin zapada/ pentru om de zapada
-neapart folositi un zahar pudra din comert, amestecat cu 3-5% de amidon
-cu zahar tos macinat pudra, nu obtineti aspectul "original"
-nu s-au umezit deloc. Nici la rolat, nici dupa copt.
-am preîncalzit cuptorul la 200°C si dupa ce le-am bagat am coborît la 170°C
-caldura i-a facut sa crape rapid, iar interiorul a ramas fraged pufos
-facute cu faina de spelta(tip 812) intra 30 g în plus. Asta daca mai e careva interesat de spelta.
-cui nu-i place foarte dulce, poate reduce linistit jumatate din cantitatea de zahar din aluat
-am folosit ciocolata amara de 70% si 85%
-am si poze, dar nu stiu cînd ajung sa le scot din aparat
Any, merci!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#162
Postat 22 December 2011 - 09:34 PM
Deşi, uff, mă roade curiozitatea ( de pisică ) de numa-numa... da" tu fii tare pe poziţie, nu te lua după mine , fă ce trebuie pentru binele nostru...
#163
Postat 22 December 2011 - 09:48 PM
koral, la 22 December 2011 - 09:34 PM, a spus:
Deşi, uff, mă roade curiozitatea ( de pisică ) de numa-numa... da" tu fii tare pe poziţie, nu te lua după mine , fă ce trebuie pentru binele nostru...
Daca e vorba de mine, sa stii ca iar am poze nasparlite! Nu am lumina deloc! La noi de cîteva zile, la 13.00 e deja întunecat! Avem o vreme de cacao, zapada s-a dus... ploua, e întuneric, e umed. Dar înca sper, ca vom avea olecuta zapada de Craciun
Aaaa, si sa nu crezi ca au iesit bilute perfecte(ce e aia perfect? ), dar eu zic ca-s frumoase, mai ales, ca eu înca-s la jonglat/faza de testare cu faina de spelta. Ma asteptam la o catastrofa. Cînd am vazut ca am încurcat ordinea si am pus faina în ouale spumuite, si abia dupa aia am turnat ciocolata topita cu unt. Sau cînd am vazut ca se indoaie lingurita în aluatul betonat, ma gîndeam ca e prea tare. Dar probabil ca era asa tare doar din cauza ca a stat peste 24 de ore la figider.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#164
Postat 22 December 2011 - 10:57 PM
Maya, la 22 December 2011 - 09:27 PM, a spus:
Au iesit foarte bine, au crapat frumos, sînt fragezi, gustul cioco-vanilos(am pus maduva unei pastai de vanilie + 2 lingurite din extractul natural facut de mine) e bun,
dar mie nu-mi place stratul gros de zahar pudra Aspectul comercial e tzais, dar prea multa pulbere în gura
-aluatul a fost beton din frigi, aproape ca am îndoit lingurita
-fiecare biluta a cîntarit 15 g... na bun, cîte una si 16 g
-bilutele s-au rolat frumos, am facut strat fin de material ciocolatos în palme
-zaharul tos sa lipit excelent, in strat fin
-zaharul pudra l-am cernut, si s-a lipit de numa
-ca sa se prinda strat extra gros, pudra trebuie mereu afînata, iar bilele rolate prin pudra, ca si cînd rolati bulgarele prin zapada/ pentru om de zapada
-neapart folositi un zahar pudra din comert, amestecat cu 3-5% de amidon
-cu zahar tos macinat pudra, nu obtineti aspectul "original"
-nu s-au umezit deloc. Nici la rolat, nici dupa copt.
-am preîncalzit cuptorul la 200°C si dupa ce le-am bagat am coborît la 170°C
-caldura i-a facut sa crape rapid, iar interiorul a ramas fraged pufos
-facute cu faina de spelta(tip 812) intra 30 g în plus. Asta daca mai e careva interesat de spelta.
-cui nu-i place foarte dulce, poate reduce linistit jumatate din cantitatea de zahar din aluat
-am folosit ciocolata amara de 70% si 85%
-am si poze, dar nu stiu cînd ajung sa le scot din aparat
Any, merci!
Maya, pretioase de tot precizarile tale. Multumesc !
Eu aluatul l-am facut aseara si ciocolatosii i-am copt azi dupa pranz. Era beton, uite cum arata lingurita cu care am luat bucatele din aluat.
#165
Postat 23 December 2011 - 09:52 AM
#166
Postat 23 December 2011 - 10:47 AM
pufi1973, la 23 December 2011 - 09:52 AM, a spus:
A fost rece si tare compozitia cand ai facut bilutele ?
#167
Postat 23 December 2011 - 03:00 PM
Ciocolata 75% cacao , restul ingredientelor masurate la ochi , cu lingura , aici nu am cantar . Am lasat la frigider doar vreo 3 ore si jumatate . Aluatul a fost destul de tare , dar nu ca prima data . Am facut sferele usor , s-a prins bine zaharul pudra de ele , au crapat super bine la copt . Cuptorul este pe gaz si cam naravas , arde la talpa , asa ca l-am pus la minim si am tinut biscuiteii vreo 15 minute , am scos , am rupt unul , era moale rau la mijloc , lipicios , asa ca am mai bagat vreo 5 minute . Super buni . Poze nu am inca , i-am lasat la racit si i-am pus repede in cutie , altfel nu mai aveam pana la Craciun .
#168
Postat 23 December 2011 - 03:29 PM
izuk, la 23 December 2011 - 03:00 PM, a spus:
Ciocolata 75% cacao , restul ingredientelor masurate la ochi , cu lingura , aici nu am cantar . Am lasat la frigider doar vreo 3 ore si jumatate . Aluatul a fost destul de tare , dar nu ca prima data . Am facut sferele usor , s-a prins bine zaharul pudra de ele , au crapat super bine la copt . Cuptorul este pe gaz si cam naravas , arde la talpa , asa ca l-am pus la minim si am tinut biscuiteii vreo 15 minute , am scos , am rupt unul , era moale rau la mijloc , lipicios , asa ca am mai bagat vreo 5 minute . Super buni . Poze nu am inca , i-am lasat la racit si i-am pus repede in cutie , altfel nu mai aveam pana la Craciun .
Brava Izuk, eu tre' sa umblu la cutie dupa pranz si cina, al meu vreau un biscuite neaparat.
Am facut 3 portii, par multi , dar o sa zboare imediat!!!!!
#169
Postat 23 December 2011 - 08:48 PM
sunt super buni siusor de facut...astia cred ca au devenit biscuitii mei preferati
#170
Postat 23 December 2011 - 08:56 PM
A fost rece si tare compozitia cand ai facut bilutele ?
[/quote]
da,totul a fost ok, aluatul rece si tare, l-am luat cu lingurita..o sa perseverez , trebuie sa-mi iasa si mie
#171
Postat 24 December 2011 - 08:30 AM
Cu dedicatie pentru "fursecareasa" Craciunului acesta, Any:
#172
Postat 27 December 2011 - 01:06 AM
Multumesc de dedicatie !
#174
Postat 27 December 2011 - 07:00 PM
#175
Postat 27 December 2011 - 07:25 PM
Cred ca sunt bune cu visine, eu ador visinele !
Oooo prea mari complimentele, eu numai v-am facut cunoscuta reteta !
#177
Postat 13 January 2012 - 06:21 PM
Precizare: de obicei folosesc zahar pudra cumparat. Azi am uitat sa cumpar, asa ca am macinat rapid in termomix.
Chestia e ca zaharul macinat de mine, nu s-a lipit de bilute cum se lipeste zaharul pudra cumparat (are si amidon), prin urmare unii biscuiti au ramas cu chelie .
Eu am incercat sa-l "lipesc" cu palmele, dar nu e la fel ca si cu zahar pudra cumparat.
Stiu ca ceva fete s-au plans din cauza asta. Posibil sa fie asta cauza atunci cand ciocolatosii nu sunt albi dupa coacere?
#178
Postat 13 January 2012 - 08:43 PM
imi trezesti amintiri placute, of!
#179
Postat 14 January 2012 - 02:16 AM
moatza, la 13 January 2012 - 08:43 PM, a spus:
imi trezesti amintiri placute, of!
Nu se lipea Moatzo zaharul de ei si gata! Au fost buni oricum si-asa, dar nu mai fac . Gata, nu mai. Iau o pauza.
#180
Postat 20 January 2012 - 09:57 PM
În plus, eu am adaugat maduva unei pastai de vanilie si chiar si extract. Am vrut sa fie vanilosi
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges