Chocolate crinkles biscuiti cu ciocolata (super ciocolatosi)
#1
Postat 24 November 2011 - 02:19 PM
Sunt super ciocolatosi biscuitii, e o reteta perfecta zic eu de facut de sarbatori.
Eu am facut o portie din care mi-au iesit 42 de biscuiti de aproximativ 15 grame fiecare.
Edit Precizari
Daca nu aveti la dispozitie 2 tavi, bagati prima data un rand la cuptor si bagati restul de aluat la frigider.
Cand scoateti biscuitii din cuptor ii lasati la racit inainte de a-i atinge (sunt moi), ii puneti pe platou, farfurie, etc, apoi spalati tava cu apa rece ca sa se raceasca, sa nu fie calda cande puneti bilutele pe ea.
Folositi ciocolata amara de buna calitate procent 70%.
Sfat: faceti alutul seara si modelati biscuitii a doua zi, ii veti modela cu usurinta.
Nu lasati mai mult la cuptor, interiorul trebuie sa fie moale, nu intarit.
Avem nevoie de
60 de grame unt
225 grciocolata amara 72% (de buna calitate)
100 gr zahar
2 oua mari
extract natural de vanilie vanilie 2 lingurite (eu nu am pus)
225 gr faina alba
un varf de sare
1 lingurita de praf de copt
zahar tos si zahar pudra pentru imbracat la final inainte de a-i pune la cuptor
Punem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul.
Intre timp punem ouale si zaharul in vasul mixerului si le amestecam pana ce obtinem o crema alba si spumoasa.
Adaugam vanilia (eu nu am pus, merge si fara daca nu aveti) si ciocolata topita. Amestecam.
Punem apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea, amestecam usor tot cu mixerul pana ce faina e absorbita total de aluat.
Am acoperit aluatul cu pelicola, reteta zice ca se lasa la frigider 3 ore sau chiar toata noaptea.
Eu l-am facut seara si l-am lasat toata noaptea.
#2
Postat 24 November 2011 - 02:34 PM
Eu asa va recomand, sa-l lasati peste noapte in frigider.
Am pus o lingurita sa va dati seama cum era
Pe o farfurie punem zahar tos, iar pe alta zahar pudra si incepem a modela biscuitii.
Luam cu o lingura bucati din aluat atat cat sa formam o bila cam de 3 cm, eu ca sa fiu sigura ca-mi ies egale le-am cantarit, 15 gr fiecare .
Le modelam in palma, le dam prin zahar tos
Apoi le dam prin zahar pudra dar nu le scuturam ca sa ramana zahar pe ele, apoi le asezam in tava nu prea apropiate
Mie mi-au iesit doua tavi, am bagat-o pe prima la cuptor, intre timp am modelat restul de biscuiti si i-am bagat in alta tava cand i-am scos pe primii.
#3
Postat 24 November 2011 - 02:44 PM
Nu-i lasati mai mult, pentru ca trebuie sa ramana moi in interior.
Imagini atasate
#4
Postat 24 November 2011 - 02:56 PM
Sunt sublime, reteta e scrisa deja in caiet , vor fi nelipsite de acum inainte de cate ori am oaspeti si nu numai.
Vi le recomand cu placere, se duc repede, ideal ar fi portie dubla, depinde cat de ciocolatosi sunteti !
Edit mai adaug o poza, se prezinta bine zic eu
#5
Postat 24 November 2011 - 02:56 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 24 November 2011 - 03:03 PM
Ies moi, densi, pufosi, umezi, uscati, fîrîmiciosi... exteriorul face un fel de coaja?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#8
Postat 24 November 2011 - 03:17 PM
Maya, la 24 November 2011 - 03:03 PM, a spus:
Ies moi, densi, pufosi, umezi, uscati, fîrîmiciosi... exteriorul face un fel de coaja?
Ies moi, pufosi, umezi in interior, nu sunt absolut deloc faramiciosi.
Sotul meu a mancat cativa si a zis ca-s exceptionali (el e un mare ciocolatos).
Eu ii fac la Craciun.
#9
Postat 24 November 2011 - 03:27 PM
any_annette, la 24 November 2011 - 03:17 PM, a spus:
Maya, la 24 November 2011 - 03:03 PM, a spus:
Ies moi, densi, pufosi, umezi, uscati, fîrîmiciosi... exteriorul face un fel de coaja?
Ies moi, pufosi, umezi in interior, nu sunt absolut deloc faramiciosi.
Sotul meu a mancat cativa si a zis ca-s exceptionali (el e un mare ciocolatos).
Eu ii fac la Craciun.
Probabil ca eu trebuie sa adaug în plus vreo 20-25 g faina. Ca asta de spelta, alba, e foarte pufoasa. Merci.
O sa-i fac si eu de sarbatori.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 24 November 2011 - 03:30 PM
Maya, la 24 November 2011 - 03:27 PM, a spus:
any_annette, la 24 November 2011 - 03:17 PM, a spus:
Maya, la 24 November 2011 - 03:03 PM, a spus:
Ies moi, densi, pufosi, umezi, uscati, fîrîmiciosi... exteriorul face un fel de coaja?
Ies moi, pufosi, umezi in interior, nu sunt absolut deloc faramiciosi.
Sotul meu a mancat cativa si a zis ca-s exceptionali (el e un mare ciocolatos).
Eu ii fac la Craciun.
Probabil ca eu trebuie sa adaug în plus vreo 20-25 g faina. Ca asta de spelta, alba, e foarte pufoasa. Merci.
O sa-i fac si eu de sarbatori.
Maya sincer eu n-am lucrat niciodata cu faina de spelta, dar eu zic ca ai putea sa faci o proba, jumatate de portie, sa vezi cum ies.
Super rapizi sunt, la mine-s mai multe poze decat munca .
Si mai ales ca aluatul vine facut cu o zi inainte.
Aveam intentia de la inceput sa-l las toata noaptea, dar dupa dupa 3 ore l-am controlat totusi de curiozitate, nu se intarise asa cum s-a intarit lasat toata noaptea.
#11
Postat 24 November 2011 - 03:32 PM
#12
Postat 24 November 2011 - 03:34 PM
Giorgiana, la 24 November 2011 - 03:32 PM, a spus:
Eu deja fac pachetel pentru soacra , adora ciocolata, iar biscuitii astia merita gustati !
Ma bucur ca-ti plac Giorgiana, vazusem si eu reteta de muuuult tare pe internet si imi pare rau ca nu i-am facut pana acum.
#13
Postat 24 November 2011 - 07:37 PM
Any, daca mai ai de-astea ciocolatoase, loveste-ma din plin, macar sa stiu de la ce mi s-o trage!
#14
Postat 24 November 2011 - 07:45 PM
moatza, la 24 November 2011 - 07:37 PM, a spus:
Any, daca mai ai de-astea ciocolatoase, loveste-ma din plin, macar sa stiu de la ce mi s-o trage!
Eu trebuia sa am niste musafiri in seara asta, asa ca din portia intreaga care am facut-o i-am trimis lui soacra-mea, am mai mancat noi si am mai oprit pentru musafiri.
Musafirii nu mai vin, soacrii mei m-au sunat extaziati la maxim, "se topesc in gura" etc etc, asa ca ies rapid sa le mai duc din alea care le-am oprit pentru seara asta.
#15
Postat 24 November 2011 - 08:19 PM
#18
Postat 24 November 2011 - 10:41 PM
#19
Postat 24 November 2011 - 10:55 PM
#20
Postat 24 November 2011 - 11:00 PM