Forum Culinar: Chocolate crinkles - Forum Culinar

Salt la continut

  • 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chocolate crinkles biscuiti cu ciocolata (super ciocolatosi)

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 02:19 PM

Reteta am vazut-o aici http://croce-delizia...-chocolate.html

Sunt super ciocolatosi biscuitii, e o reteta perfecta zic eu de facut de sarbatori.

Eu am facut o portie din care mi-au iesit 42 de biscuiti de aproximativ 15 grame fiecare.

Edit Precizari
Daca nu aveti la dispozitie 2 tavi, bagati prima data un rand la cuptor si bagati restul de aluat la frigider.
Cand scoateti biscuitii din cuptor ii lasati la racit inainte de a-i atinge (sunt moi), ii puneti pe platou, farfurie, etc, apoi spalati tava cu apa rece ca sa se raceasca, sa nu fie calda cande puneti bilutele pe ea.
Folositi ciocolata amara de buna calitate procent 70%.
Sfat: faceti alutul seara si modelati biscuitii a doua zi, ii veti modela cu usurinta.
Nu lasati mai mult la cuptor, interiorul trebuie sa fie moale, nu intarit.

Avem nevoie de

60 de grame unt
225 grciocolata amara 72% (de buna calitate)
100 gr zahar
2 oua mari
extract natural de vanilie vanilie 2 lingurite (eu nu am pus)
225 gr faina alba
un varf de sare
1 lingurita de praf de copt
zahar tos si zahar pudra pentru imbracat la final inainte de a-i pune la cuptor

Punem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-1322136714434.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221367592268.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221368019993.jpg

Intre timp punem ouale si zaharul in vasul mixerului si le amestecam pana ce obtinem o crema alba si spumoasa.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221368529183.jpg

Adaugam vanilia (eu nu am pus, merge si fara daca nu aveti) si ciocolata topita. Amestecam.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221368978991.jpg

Punem apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea, amestecam usor tot cu mixerul pana ce faina e absorbita total de aluat.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221370045951.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221370956809.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221371662066.jpg

Am acoperit aluatul cu pelicola, reteta zice ca se lasa la frigider 3 ore sau chiar toata noaptea.
Eu l-am facut seara si l-am lasat toata noaptea.

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 02:34 PM

A doua zi am scos aluatul din frigider, se intarise ca o plastilina, numai bun de modelat, perfect.
Eu asa va recomand, sa-l lasati peste noapte in frigider.

Am pus o lingurita sa va dati seama cum era

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221374472316.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221374803953.jpg

Pe o farfurie punem zahar tos, iar pe alta zahar pudra si incepem a modela biscuitii.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221375344437.jpg

Luam cu o lingura bucati din aluat atat cat sa formam o bila cam de 3 cm, eu ca sa fiu sigura ca-mi ies egale le-am cantarit, 15 gr fiecare :thumleft: .

Le modelam in palma, le dam prin zahar tos

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-1322137801387.jpg

Apoi le dam prin zahar pudra dar nu le scuturam ca sa ramana zahar pe ele, apoi le asezam in tava nu prea apropiate
Mie mi-au iesit doua tavi, am bagat-o pe prima la cuptor, intre timp am modelat restul de biscuiti si i-am bagat in alta tava cand i-am scos pe primii.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221379056298.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221379944517.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 02:44 PM

Se dau la cuptor la 170 de grade (cuptor preincalzit) pentru 8-9 minute zice reteta, eu am lasat 9 minute.
Nu-i lasati mai mult, pentru ca trebuie sa ramana moi in interior.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221385476575.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221385625548.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221385740172.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221386051897.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221386782702.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221386545665.jpg


#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 02:56 PM

Poza cu sectiunea

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221392625366.jpg

Sunt sublime, reteta e scrisa deja in caiet , vor fi nelipsite de acum inainte de cate ori am oaspeti si nu numai.
Vi le recomand cu placere, se duc repede, ideal ar fi portie dubla, depinde cat de ciocolatosi sunteti :thumleft: !

Edit mai adaug o poza, se prezinta bine zic eu

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13221457703271.jpg

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 November 2011 - 02:56 PM

Super arata! Poate o sa-i fac si eu Denisei :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 02:58 PM

Vezi postareaMaya, la 24 November 2011 - 02:56 PM, a spus:

Super arata! Poate o sa-i fac si eu Denisei :headbang:



Eu pandesc demult reteta asta, insa n-am apucat niciodata sa-o fac.
M-a dat pe spate, asa ca o sa-i fac de-acum inainte sa dau si eu pe spate pe altii :thumleft: !

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 November 2011 - 03:03 PM

Any, poti sa-mi explici cam cum e textura, ca sa stiu cam cum am de lucrat cu faina de spelta?
Ies moi, densi, pufosi, umezi, uscati, fîrîmiciosi... exteriorul face un fel de coaja?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 03:17 PM

Vezi postareaMaya, la 24 November 2011 - 03:03 PM, a spus:

Any, poti sa-mi explici cam cum e textura, ca sa stiu cam cum am de lucrat cu faina de spelta?
Ies moi, densi, pufosi, umezi, uscati, fîrîmiciosi... exteriorul face un fel de coaja?


Ies moi, pufosi, umezi in interior, nu sunt absolut deloc faramiciosi.
Sotul meu a mancat cativa si a zis ca-s exceptionali (el e un mare ciocolatos).
Eu ii fac la Craciun.

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 November 2011 - 03:27 PM

Vezi postareaany_annette, la 24 November 2011 - 03:17 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 24 November 2011 - 03:03 PM, a spus:

Any, poti sa-mi explici cam cum e textura, ca sa stiu cam cum am de lucrat cu faina de spelta?
Ies moi, densi, pufosi, umezi, uscati, fîrîmiciosi... exteriorul face un fel de coaja?


Ies moi, pufosi, umezi in interior, nu sunt absolut deloc faramiciosi.
Sotul meu a mancat cativa si a zis ca-s exceptionali (el e un mare ciocolatos).
Eu ii fac la Craciun.

Probabil ca eu trebuie sa adaug în plus vreo 20-25 g faina. Ca asta de spelta, alba, e foarte pufoasa. Merci.
O sa-i fac si eu de sarbatori.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 03:30 PM

Vezi postareaMaya, la 24 November 2011 - 03:27 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 24 November 2011 - 03:17 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 24 November 2011 - 03:03 PM, a spus:

Any, poti sa-mi explici cam cum e textura, ca sa stiu cam cum am de lucrat cu faina de spelta?
Ies moi, densi, pufosi, umezi, uscati, fîrîmiciosi... exteriorul face un fel de coaja?


Ies moi, pufosi, umezi in interior, nu sunt absolut deloc faramiciosi.
Sotul meu a mancat cativa si a zis ca-s exceptionali (el e un mare ciocolatos).
Eu ii fac la Craciun.

Probabil ca eu trebuie sa adaug în plus vreo 20-25 g faina. Ca asta de spelta, alba, e foarte pufoasa. Merci.
O sa-i fac si eu de sarbatori.



Maya sincer eu n-am lucrat niciodata cu faina de spelta, dar eu zic ca ai putea sa faci o proba, jumatate de portie, sa vezi cum ies.
Super rapizi sunt, la mine-s mai multe poze decat munca :thumleft: .
Si mai ales ca aluatul vine facut cu o zi inainte.
Aveam intentia de la inceput sa-l las toata noaptea, dar dupa dupa 3 ore l-am controlat totusi de curiozitate, nu se intarise asa cum s-a intarit lasat toata noaptea.

#11 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 November 2011 - 03:32 PM

Mama, ce bine arata biscuitii tai! Am salvat reteta si de abia astept sa o fac, ii plac cupilului meu f.mult biscuitii ciocolatosi.
GEORGIA

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 03:34 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 24 November 2011 - 03:32 PM, a spus:

Mama, ce bine arata biscuitii tai! Am salvat reteta si de abia astept sa o fac, ii plac cupilului meu f.mult biscuitii ciocolatosi.


Eu deja fac pachetel pentru soacra :thumleft: , adora ciocolata, iar biscuitii astia merita gustati !
Ma bucur ca-ti plac Giorgiana, vazusem si eu reteta de muuuult tare pe internet si imi pare rau ca nu i-am facut pana acum.

#13 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 November 2011 - 07:37 PM

deci p-astia indiferent ce-o fi, ii fac.
Any, daca mai ai de-astea ciocolatoase, loveste-ma din plin, macar sa stiu de la ce mi s-o trage! :unsure:

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 07:45 PM

Vezi postareamoatza, la 24 November 2011 - 07:37 PM, a spus:

deci p-astia indiferent ce-o fi, ii fac.
Any, daca mai ai de-astea ciocolatoase, loveste-ma din plin, macar sa stiu de la ce mi s-o trage! :)


:unsure: Eu trebuia sa am niste musafiri in seara asta, asa ca din portia intreaga care am facut-o i-am trimis lui soacra-mea, am mai mancat noi si am mai oprit pentru musafiri.
Musafirii nu mai vin, soacrii mei m-au sunat extaziati la maxim, "se topesc in gura" etc etc, asa ca ies rapid sa le mai duc =)) din alea care le-am oprit pentru seara asta.

#15 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 08:19 PM

buna reteta , se vede cu ochiul liber :unsure: ; ii voi face si eu intr-una din zilele astea.

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 09:50 PM

Vezi postareastella, la 24 November 2011 - 08:19 PM, a spus:

buna reteta , se vede cu ochiul liber :floare: ; ii voi face si eu intr-una din zilele astea.


Fa-o cu incredere Stella, o sa-ti placa ai sa vezi :) !

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 November 2011 - 09:52 PM

M-ai convins si pe mine.M-ai lovit in plin.
:floare:

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 November 2011 - 10:41 PM

Beton!!!!! Imi ploua-n gat de nu se poate. Ma duc sa iau o gura de apa. :floare:

#19 Useril este offline   Maneki Neko 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 November 2011 - 10:55 PM

Arata superrrr! Clar ii fac! M-ai salvat, Any, sotul trebuie sa duca la serviciu niste ceva facut in casa, se organizeaza o licitatie si strang bani pentru un scop nobil, asa ca o sa-i fac curand!

#20 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 24 November 2011 - 11:00 PM

Foarte eleganti,ba chiar ti-au iesit mai faini decat in link! :floare: :) :D

Arata acest topic


  • 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi