Forum Culinar: Ajunul si Craciunul 2011, 2012, 2013 acasa la noi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajunul si Craciunul 2011, 2012, 2013 acasa la noi

#61 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 December 2011 - 10:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 December 2011 - 01:16 AM, a spus:


imi pun prietenii sa-mi caute Colomba Platino de Duca de Salaparuta ca imi place mult ce am citit despre el :P



Daca-l gasiti, ma treceti si pe mine pe lista? :)

#62 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2011 - 11:02 AM

Vezi postareaany_annette, la 29 December 2011 - 01:23 AM, a spus:

Merci, abia astept, am probat in seara asta costumatia pentru rev, se pare ca am mancat prea multe prajituri si alte cele :P .


Scapa de prajituri din casa si baga dieta pana la plecare :)
Asta e buba cu mesele astea ca apoi vrei nu vrei ai o multime de consumat ... :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#63 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2011 - 12:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 December 2011 - 11:02 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 29 December 2011 - 01:23 AM, a spus:

Merci, abia astept, am probat in seara asta costumatia pentru rev, se pare ca am mancat prea multe prajituri si alte cele :P .


Scapa de prajituri din casa si baga dieta pana la plecare :)
Asta e buba cu mesele astea ca apoi vrei nu vrei ai o multime de consumat ... :P



Prajiturile ma termina pe mine...

#64 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 December 2011 - 12:34 PM

Eu nu mai zic nimic... cum poate sa arate totul... Felicitari!
Mi-ar fi placut si mie sa am timp de ceva... orice. Asta e, ramane pe anul viitor.

Daaaa' am cautat reteta trufelor (stella) si nu le-am gasit pe nicaieri. Prea le-ai laudat, asa ca parca as fi vrut sa vad despre ce e vorba.
Ma ajutati si pe mine cu ceva reteta sau link, va rog frumos?
Sorina

#65 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2011 - 12:52 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 29 December 2011 - 12:34 PM, a spus:

Eu nu mai zic nimic... cum poate sa arate totul... Felicitari!
Mi-ar fi placut si mie sa am timp de ceva... orice. Asta e, ramane pe anul viitor.

Daaaa' am cautat reteta trufelor (stella) si nu le-am gasit pe nicaieri. Prea le-ai laudat, asa ca parca as fi vrut sa vad despre ce e vorba.
Ma ajutati si pe mine cu ceva reteta sau link, va rog frumos?


Merci Sorina :) !
Lasa ca tu oricum ai avut un Craciun frumos in casuta noua :P .

Reteta de trufe e la han, pagina 407 postul 8127
http://artaculinara....28

#66 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2011 - 01:10 PM

Am avut la gustare branzeturi pe care le-am servit cu dulceata de smochine si dulceata de pere facute de mama.
In cinstea ei, pun pozele mai de aproape la dulceturi, le-a facut vara asta aici la mine cu fructele din gradina de la noi.
Delicioase e putin spus. Doar fructe si zahar. Fara altceva.

dulceata de smochine

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13251569841325.jpg

dulceata de pere

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13251568779981.jpg

#67 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2011 - 01:45 PM

Ohhh cum arata si dulceturile ! cea de smochine zici ca sunt icre ....

Nu am mancat niciodata branzeturi cu dulceata :) . Cum se procedeaza?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#68 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2011 - 01:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 December 2011 - 01:45 PM, a spus:

Ohhh cum arata si dulceturile ! cea de smochine zici ca sunt icre ....

Nu am mancat niciodata branzeturi cu dulceata :) . Cum se procedeaza?


Eu branzeturile le-am pus pe platou, fiecare isi ia felii din branza care vrea si o lingurita de dulceata pe farfurie.
Tai o bucatica de branza pui deasupra dulceata si papi :P .

Cele mai potrivite dupa parerea mea sunt dulceata de smochine, de pere, eu am avut asta vara si de gogonele si de ardei gras un pic picanta (astea 2 primite).
Poti sa mananci asa si parmigiano, merge si cu dulceata de capsuni, de nuci.

#69 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 December 2011 - 03:24 PM

Multumesc mult, Any!
Sorina

#70 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2011 - 03:38 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 29 December 2011 - 03:24 PM, a spus:

Multumesc mult, Any!


Cu placere, fa-le ca-s minunate!

#71 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 December 2011 - 12:52 AM

Adriana aici se gaseste sortul de cumparat

aici sorturile disponibile

http://www.vigar.com...ult/?q=delantal

aici al meu

http://www.vigar.com...diams-lulu.html

#72 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2011 - 12:56 AM

Vezi postareaEataly, la 29 December 2011 - 10:54 AM, a spus:

Daca-l gasiti, ma treceti si pe mine pe lista? :wub:

Of course

Vezi postareaany_annette, la 30 December 2011 - 12:52 AM, a spus:

Adriana aici se gaseste sortul de cumparat

aici sorturile disponibile

http://www.vigar.com...ult/?q=delantal

aici al meu

http://www.vigar.com...diams-lulu.html

mersi frumos, imi mai lipseste acu sa cumpar si din Spania :-*

#73 Useril este offline   Carpatica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 30 December 2011 - 03:22 AM

M-am delectat si eu la masa ta! Ce-a iesit din mainile tale bate orice restaurant si firma de catering. Cum ai reusit sa faci singura atatea feluri? Cate zile ti-au luat pregatirile? Si-ai mai avut putere sa o iei de la capat a doua zi! Meriti aplauze la scena deschisa!

#74 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 December 2011 - 11:55 AM

Vezi postareaCarpatica, la 30 December 2011 - 03:22 AM, a spus:

M-am delectat si eu la masa ta! Ce-a iesit din mainile tale bate orice restaurant si firma de catering. Cum ai reusit sa faci singura atatea feluri? Cate zile ti-au luat pregatirile? Si-ai mai avut putere sa o iei de la capat a doua zi! Meriti aplauze la scena deschisa!


M-am straduit atat cat am putut, ca mai mult de-atat nu cred ca ma mai tineau puterile.
Prajiturile le-am facut de dinainte, de joi, vineri am fiert legumele pentru salata boeuf, am facut maioneza, lamaile umplute si lasate intregi pana sambata cand le-am taiat si dus la masa direct, am facut tarta cu zucchine si morcov, salamul de caracatita, checul cu ciuperci, am dezghetat vinetele si le-am pus la scurs la frigider asa incat sambata am pus numai maioneza peste ele care era gata deja, smochinele si curmalele se fac rapid de tot si le-am facut sambata dupa amiaza pe la 5.30 si le-am si pus pe masa.
Crevetii i-am fiert de dimineata devreme sambata, pusi la scurs, facut repede sosurile, amestecat si conservat in frigider.
Apoi rapid de tot tot sambata dimineata vol en vent-urile si crema, seara inainte de a le duce la masa le-am umplut si apoi tot restul ca nu-mi mai aduc aminte ce si cum am avut .
Supa de peste am facut-o seara, am terminat-o inainte sa vina oaseptii.
Pastele le-am facut pe moment, la fel si pestele spada.

Supa am facut-o duminica dimineata, iepurii la fel.
Sarmalele le-am pus la fiert dupa amiaza duminica, cand toti dormeau pe canapele in salon :) .

Merci de aprecieri :drool:

#75 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 December 2011 - 11:56 AM

Vezi postareaAdriana, la 30 December 2011 - 12:56 AM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 29 December 2011 - 10:54 AM, a spus:

Daca-l gasiti, ma treceti si pe mine pe lista? :)

Of course

Vezi postareaany_annette, la 30 December 2011 - 12:52 AM, a spus:

Adriana aici se gaseste sortul de cumparat

aici sorturile disponibile

http://www.vigar.com...ult/?q=delantal

aici al meu

http://www.vigar.com...diams-lulu.html

mersi frumos, imi mai lipseste acu sa cumpar si din Spania :drool:



Cum??? Inca n-ai cumparat din Spania? Nu-mi vine sa cred :) !

#76 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 December 2011 - 01:14 AM

Direct asa nu, dar am banuiala ca unul dintre siteurile cu reduceri are sediul acolo =))

#77 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2012 - 01:24 PM

Am inceput panettonele artizanal cu fistic, preferatul meu, nu pot renunta la el, tre' sa-l iau in fiecare an.
S-au cam zgarcit anul asta, fistic cam putin inauntru :) .


Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13255895840918.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13255895977335.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13255896180433.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13255896316546.jpg

#78 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 January 2012 - 06:52 PM

abia acu îmi dau seama că şi panettonele meu, primit cadou, din ăla fancy tare, in săculeţ de brocart, era cu cremă de fistic, chiar mă întrebam ce-i crema verde din interior :thumleft:

#79 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2012 - 07:24 PM

Vezi postareaDexter, la 03 January 2012 - 06:52 PM, a spus:

abia acu îmi dau seama că şi panettonele meu, primit cadou, din ăla fancy tare, in săculeţ de brocart, era cu cremă de fistic, chiar mă întrebam ce-i crema verde din interior :thumleft:


Eu sper ca ti-ai dat seama pana la urma ca era fistic! Daca fisticul e bun se simte gustul lui original, nu arome, etc.
Anul asta a fost in cutie de tabla si m-am bucurat tare. Pusa deoparte pentru depozitat biscuitii cand mai fac.
In anii trecuti erau asa (am pastrat cateva saculete)

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-1325611371693.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13256113868819.jpg

#80 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2012 - 04:46 PM

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567912454207.jpg
Ajung si eu incet incet sa postez Craciunul de anul asta.
Bucatele asemanatoare cu cele de anul trecut, tot iepure doar ca difera umplutura, supa de clapon ca fara nu se poate, asa ne-am obisnuit si binenteles sarmale ca sa simt mirosul sarbatorilor de acasa din Ro.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567924972843.jpg

Am inceput cu gustarea:
- bile de branza proaspata de capra, peste care am pus bastonase de speck. Am avut 2 felii de speck taiate mai gros de cativa mm, pe care eu le-am taiat bastonase si dupa ce am facut bilutele de branza am pus bastonasele de jur imprejur. Cu 160 de gr de branza si 2 felii de speck de 70 de gr fiecare, am facut 24 de bilute

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567912951459.jpg

- vol au vent facuti cu foietaj cumparat, umpluti cu crema de prosciutto cotto si branza philadelphia (jumatate prosciutto, jumatate branza, am pus totul in thermomix si am amestecat pana ce a rezultat o crema fina).

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567913233693.jpg

- smochine seci preparate de dl. Any pentru ca eu eram deja in criza de timp, asa ca pe astea le-a facut el. Crema de branza am facut-o eu, simplu de tot, branza philadelphia frecata bine ca sa devina o crema, amestecata cu ceva miez de nuca grob.
Se taie codita la smochine, apoi se taie in cruce cat sa facem putin de spatiu inauntru ca sa punem crema de branza cu o lingurita. Deasupra se pune miez de nuca intreg. Excelente.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567913612171.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567913832545.jpg

- tartine cu zacusca de vinete

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567914119656.jpg

- tartine cu zacusca de ghebe facuta si trimisa de mama, asta a fost ultimul borcan

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567914346538.jpg

- biscuiti sarati cu fistic. O parte i-am decorat cu gorgonzola si mascarpone (am frecat bine jumatate gorgonzola si jumatate mascarpone pana ce am obtinut o crema fina) si decorat cu fistic, iar o parte cu branza philadelphia si deasupra am pus o boaba de rodie.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567914738151.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567915046382.jpg

- branzeturi cu dulceata de nuci, facuta si trimisa de mama, o dulceata extraordinara!!

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567916018976.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567916319986.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567916518927.jpg

- salata de legume cu maioneza

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567916987957.jpg

- salata de vinete cu maioneza

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567917235243.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567917718395.jpg

- am continuat cu tortellini in supa de clapon

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-1356791795203.jpg

- seara am mancat carnea de clapon incalzita in restul de supa

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567918187107.jpg

- ca fel principal, iepure umplut cu prosciutto crudo,carne tocata si fistic cu garnitura de cartofi duchesse. Cartofii duchesse i-am facut intotdeauna la mana, fara robot, acum am zis sa incerc sa-i fac mai rapid, i-am pus in bimby (thermomix) si imi venea sa plang cand am vazut ce crema a rezultat, curgea toata, n-aveam ce sa pun in sac a poche ca nu iesea nimic. Asa ca m-am apucat sa pun din nou cartofi la fiert si i-am facut la mana ca de obicei, of viata mea imi venea sa urlu de ciuda. Si au iesit ok.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567918533088.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567918811615.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567918986808.jpg

- sarmalute in foi de vita fierte cu scarita afumata (in poza inca crude, gata de bagat la cuptor)

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567920476719.jpg

- anghinare la cuptor

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567920773713.jpg

- cozonac (reteta Geany ), dar si panettone artizanal cu fistic cumparat, nelipsit in fiecare an, anul asta fara poza (e la fel ca in poza de anul trecut)

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567921672062.jpg

- platou cu biscuiti : biscuiti umpluti cu nutella si glazurati cu putina ciocolata, biscuiti cu o baza de aluat unt cu nutella peste care am lipit o bezea, islere umplute cu dulceata de fragi si altele cu nutella si glazurate cu ciocolata (reteta Kiken), chocolate crinkles (reteta aici ), trufe cu ciocolata ale Stellinei (reteta aici ), biscuiti umpluti cu dulceata de caise (reteta aici ) si biscuiti umpluti cu dulceata de fragi.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567922069246.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567922231761.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567922485103.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567922654412.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567922950844.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567923117427.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567923308443.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-13-13567923427787.jpg

- ananas, cafea cu lingurite de ciocolata facute in forme de silicon, vin rosu si sampanie

Si acesta a fost Craciunul la mine acasa...cu parfum de cozonac, biscuiti si mancare buna facuta in casa de la a la z, asa cum am fost obisnuita s-o vad facind pe mama. Si sunt multumita si mandra sa duc anumite traditii mai departe. Atat cat pot eu.

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi