Maya, la 12 January 2012 - 09:10 AM, a spus:
uptown girl, la 12 January 2012 - 08:36 AM, a spus:
tudo0007, la 11 January 2012 - 05:01 PM, a spus:
Am auzit multe pareri dar totusi am decis sa fac si un sondaj pentru acest subiect.
Spuneti-mi si mie totusi cum si la ce se face pestele cel mai bun si mai gustos, la gratar, la ceaun, pe disc, pe piatra grill, etc.?
sal'tare !
imho, poti avea cea mai ultra-moderna aparatura de gatit, dar daca nu respecti temperatura si timpul de preparare corecte, pestele tot iasca si fad o sa-ti iasa, indiferent cum vrei sa-l faci ! spun asta deoarece caldura directa si intensa are darul de-a distruge toate proteinele si vitaminele existente in carnea de peste dupa 20'.
Total de acord! Dar si aici vorbesc din punctul meu de vedere, na bun, si al Danei, al Danelor
Altora însa le place pestele copt 1.30 h la cuptor ... treaba lor
La cuptor este o metoda care atinge perfectia, daca faci pestele la temperatura joasa (70°C).
Pe o tava în care ai pus hîrtie pergament, pui bucatile de pestele doar unse cu ulei de masline si asezonate cu sare si piper.
Daca ai o sonda termica, opresti cuptorul în mommentul în care masori 51°C în partea cea mai groasa a pestelui.
Metoda este recomandabila pentru bucati de fileu mai degraba decît pentru peste întreg. Aseara am preparat asa fileu de cod, portionat în bucati de +/-150g, le-am tinut la cuptor cam 45 de minute, au iesit perfect
Sosul si legumele le prepari separat.