
intr-o tara indepartata - de peste 9 mari si nush cite granite de trecut, traia o fata. si cum traia ea asa - mai toata ziua pe la sapa, seara se intorcea acasa cu o foame si niste pofte culinare ... moaaaaama-mamaaaaa !

aseara, de pilda, s-a intors la coliba cu tolba plina de praz, o conopida, scoici Saint-Jacques si cu o idee vaga de ce va urma sa faca din ele. si cum statea ea pe ginduri studiind retete la lumina unei lampi halogenice, deodata aparu duhul lampii. cine altul decit D'Artagnandru ?

prin urmare, astazi a pornit fata zglobie spre bucatarie, a tocat 3 praji (numai partea alb-verzuie), i-a calit un pic intr-o cratita cu 1 Lg de unt si ceva sare/piper dupa gust, peste care a turnat 1,5 dl smintina subtire si a lasat sa fiarba totul vreo 10' la foc potrivit pina cind sosul de praz s-a mai ingrosat; apoi l-a lasat la racit

din aluatul de foietaj (cumparat de gata inainte de Craciun si pastrat la congi), dupa ce l-a intins cu sucitorul, a decupat niste dreptunghiuri si patratele, le-a pus pe o tava, le-a intepat fara mila cu furcutza, iar apoi le-a uns cu un pic de lapte si le-a dat la cuptor (190°C) timp de 15'

cind a dat sa scoata tava de la cuptor si a vazut fata cum se umflasera formele geometrice de foietaj, mai-mai sa-i vina as face o frizura à la Sinéad O'Connor (deh, duhul lampii i-a zis sa le puna intre 2 hirtii de copt si cu ceva greu deasupra, dar ti-ai gasit ca fata sa-l asculte intru-totul !!!


de necaz a bagat mixerul vertical in sosul de praz si l-a facut praf, iar apoi a adaugat 1 1/2 Lg de brinza Philadelphia amestecind in continuare pina a iesit ca o crema

imediat a trecut la uscarea scoicilor, nu cu foenul


in final, fatuca noastra din poveste a trebuit sa faca o incizie pe lung in foietaj si sa asambleze o tentativa de mille-feuilles ...

in timp ce patratelelor ajunse pernute pufoase, le-a taiat un capac si le-a transformat in mini-cuferele lui Ali-Baba, umplute cu crema de praz si nestemate marine

iar eu am incalecat pe o matura si-am sters-o, dragilor !

