Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1141 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 September 2012 - 09:40 PM

hello :notworthy:, brava skinny dani! lizura nu a mai dat de mult pe aici.

eu fac un experiment, începînd de luni, vreau să mănînc numai alimente din listă, un fel de mini detox, cel puţin pînă in weekend. am fost în deplasare şi am mîncat tare prost, mostly junk food. bad, bad dexter.

#1142 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 September 2012 - 09:47 PM

Daca nu mi-ar fii lene sa citesc tot,parca m-as apuca si eu de un detoxImagine postata .De maine incep...sa citesc.Eu am fost multumita de cura Montignac,dar mi-a fost greu cu gatitul,ca pe ai mei nu i-am putut obisnui.Din ce am vazut in mare aici la voi,o detoxifiere ar fii mai simplu de tinut cu intreaga familie.
In orice caz,o sa va zic la curent daca voi incepe :notworthy:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1143 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2012 - 10:12 PM

petu, lista de alimente şi principiul sunt pe prima pagină, postul 17. cel mai important este eliminarea grăsimilor de orice fel. nu ulei la gătit sau in salate, nu urme vizibile de grăsime in carne. nimic procesat, nu alcool. numai o proteină, o legumă şi o fructă la o masă. legumele şi fructele din listă asigură cel mai eficient detox. dacă prepari mîncarea in felul ăsta pentru tine, pentru familie poţi adapta şi adăuga cele necesare, alte legume, alte fructe, lactate, ulei in salată, etc.
citeşte să vezi dacă te aranjază stilul respectiv

#1144 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 September 2012 - 07:23 AM

Am vrut sa intreb de o mie de ori dar am uitat, iepure e voie?? Ca eu am slabit 2 kile si singura schimbare la care ma pot gandi este ca am mancat mult iepure!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1145 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 24 September 2012 - 09:15 AM

Eu am apucat aseara sa citesc pana la pagina 10.Mi-am imprimat alimentele permise,dar tot mai am o intrebare:am carne tocata ca le-am promis alor mei sarmale,dar e amestec porc+vita si nu as vrea sa ma duc acum sa mai cumpar extra numai vita. Am voie sa mi-o fac asa cu rosii?Sau nu e voie din cauza porcului?

Cafeaua neindulcita e permisa?Eu rareori cand o beau cu lapte si cu zahar,numai daca merg pe undeva,dar si atunci,daca am de ales o beau fara nimic in ea.

Pana acum nu am mancat nimic,ca nu iau micul dejun(stiu,Bad Petunie Imagine postata ),dar m-oi chinui cu un smoothie din mar+telina+menta (e voie? )

#1146 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 24 September 2012 - 11:20 AM

Teoretic, carnea de porc are grasime si aparenta si intrinseca, cu exceptia muschiuletului, deci nu ar fi potrivita. Poti s-o faci dar nu intra in detox-ul lui dexter, desi fara alta grasime adaugata, n-o fi foc, n-o sa slabesti cat ai vrea, mai ales ca esti la inceput, nu face obsesie din asta!
Asta mi-a zis un psiholog, daca faci obsesie cu mancarea te ingrasi si cu salata! Deci sfatul este semiprofesionist!

#1147 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 24 September 2012 - 11:24 AM

Deci eu am in plan pulpe de iepure la cuptor, eventual cu rosii, daca se tine si Petu, eu as vrea sa slabesc vreo 4 kile, ca data trecuta! n-au grasime pe ele, ca sa nu ma repet de 30 de ori! Insa acum o sa mananc iaurt si branza slaba ca eu am probleme cu absorbtia calciului!

Daca se mai tine cineva ma incumet, ca am auzit de la " suacra" c'o sa am 120 de kile pana la Craciun, vreau doar sa-i dovedesc lui fi-su ca aia e dusa!

#1148 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 24 September 2012 - 03:54 PM

Deci am baut(de fapt aproape l-am mancat ca l-am lasat mai gros Imagine postata ) smoothie din frunze de telina+frunze de patrunjel+mar+doua prune,de doua ori pana acuma.O sa sar astazi peste carne atunci,doar n-o fii foc,sau?Diseara imi fac niste zuchinni,probabil supa.Apa beau multa in zi de felul meu.Pt maine o sa iau peste,dar nici eu nu pot manca de doua ori pe zi carne,e bai daca la a doua masa mananc doua legume.Din partea mea,as face o data pe saptamana carne,ca nu as avea probleme

Zerda eu zic ca iepurele nu e interzis,ca e ca si pieptul de pui

#1149 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 24 September 2012 - 04:30 PM

Asa mi se pare si mie carne slaba, alba!

#1150 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2012 - 07:08 PM

dacă nu e in listă, e interzis :notworthy: alimentele din listă plus aplicarea principiului asigură cel mai eficient detox, nu e invenţia mea, ci studiul de zeci de ani al doctorului nutriţionist.

petu, cafeaua simplă fără nimic nu e un capăt de ţară dar dacă poţi, cel mai bine e să treci pe ceai in timpul detoxului.

dacă vreţi să faceţi substituţii, nu ştiu ce să vă spun pentru că nu am încercat. părerea mea este că dacă nu aveţi probleme de metabolism, să ţineţi strict.
zerda are deja un sistem adaptat la metabolismul ei, ştie ce-i merge, eu nu am experimentat pentru că mie mi se potriveşte la fix ce-i in listă, mi se pare foarte uşor să mănînc in stilul respectiv.

meniul meu de azi: piept de pui la grătar cu roşii cherry natur şi măr. diseara măninc hamburger homemade de vacă slabă cu condimente uscate, salată verde cu pătrunjel şi balsamic şi căpşuni natur.

#1151 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 24 September 2012 - 07:15 PM

Deci la ce am citit eu prin ziare, plus ce mi-a zis nutritionista mea, decat piept de pui de baterie, mai bine iepure de curte, v-am zis, nu stiam de unde am slabit, ca nu-mi propusesem!

Aia cu iaurtul si branza, e clar adaptare a mea, dupa indicatiile doctorului, dar sa stiti ca la metabolismul meu , merge! Deci peste asta puteti sari daca pun vreo reteta, ca eu chiar am nevoie, nu metabolizez bine calciul, nici grasimile fie vorba intre noi!
In rest, carne cu legume, pentru mine e ok! Mai nasol e ca-i place si omului si el NU are nevoie sa slabeasca!!

#1152 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 24 September 2012 - 07:19 PM

Am mancat acu seara peste cu rosii(prima reteta postata aici) pentru ca am iesit totusi la cumparaturi.Pentru maine am luat piept de pui,probabil tot asa cu rosii sau cu zuchinni,oi vedea ce pofte am maine.

Dex,cred ca o sa supravietuiesc si fara cafea;am acasa urmatoarele ceaiuri:
-ceai negru,
-ceai de fructe de padure (vad ca asta mai contine si vit B6,B2,B1,B12 si Biotin,Niacin si Pantothensäure)
-Sweet Kiss(hibiskus,macese,mar,coaja de portocala,aroma de cirese,aroma de capsuni si fructe de soc)
-ceai de menta

Pot sa beau de oricare?

#1153 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2012 - 09:11 PM

petu, zuchinni nu-s in listă :notworthy:
ceai poti bea de oricare dar citeşte pe etichetă la cele amestecate, să nu aibă indulcitor.
nu uita apa, cam spre 2 litri pe zi, e foarte importantă. apa transportă toxinele afară din organism şi "spală" celulele de grăsime.

#1154 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 24 September 2012 - 10:43 PM

Petu, Zerda, ma alatur si eu voua de maine, ca azi e jumate ziua dusa si am mancat si paine si carne... Eu vreau si pentru detox si pentru slabit, ca am de unde...

Dexter, sau cine stie topicul asta mai bine, am citit din urma dar nu chiar azi si nu-mi mai aduc aminte cat se tine acest detox. Parca vreo 3 saptamani? Dupa aceea trebuie oprit si integrate inapoi alimente mai multe sau e voie sa se tina mai mult? Adica, mai are acelasi efect de slabire daca se tine mai mult fara a intrerupe o perioada?

#1155 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 24 September 2012 - 10:45 PM

Am copiat si eu lista de alimente si o pun pe frigider cu magneti, sa-mi fie la vedere si sa-mi intre bine in cap...

#1156 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2012 - 12:12 AM

Vezi postareaCarpatica, la 24 September 2012 - 10:43 PM, a spus:

cat se tine acest detox. Parca vreo 3 saptamani? Dupa aceea trebuie oprit si integrate inapoi alimente mai multe sau e voie sa se tina mai mult? Adica, mai are acelasi efect de slabire daca se tine mai mult fara a intrerupe o perioada?

3 săptămîni plus plus "revenirea" incă trei. detoxifierea se face in primele 3 săptămîni, dar dacă vrei, poţi continua încă max 3 saptămîni, dar efectul de slăbire este mult diminuat.

#1157 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 September 2012 - 12:25 AM

Hello Dex si restul aspirantilor la detox si slabaceala :-h . Va confirm din propria experienta ca aceeasi dieta alimentara la care se adauga doar cafeaua (neindulcita) nu produce aceleasi efecte versus dieta din care lipseste doar cafeaua. Iar rezultatele sunt semnificativ diferite in cele 2 cazuri. Am incercat 2 tipuri de diete complet diferite (1 e dexul) cu si fara cafea (neindulcita). La adaugarea cafelei, efect slabire aproape de zero.

Eu nu m-am apucat de azi, din pacate nu am reusit sa mai intru pe aici in ultimele zile sa vad ca sunteti doritoare, pana acum, iar asta seara tocmai am scos un pui de tara sa-l fac maine (trebuie marinat si condimentat, ca e atos, nu merge gratarisit). Fie ma apuc de miercuri (pentru maine nu am pregatit nimic), dar cel mai sigur de luni. Ma gandesc ca am avea timp 9 saptamani, cat sa nu ajungem la Craciun inainte de a finaliza dieta.

Petu, incearca sa tii strict lista si metoda, daca vrei rezultate garantate. O sa vezi ca dupa 3-4 zile de tinut la buchea listei, ti se va parea foarte usor. Inceputul e mai greu, pentru ca implica vointa si dorinta de a nu te abate.

Carpatica, detoxul dureaza 3 saptamani, dupa care se tin alte 6 saptamani de mentinere, in care se reintroduc alimentele, cate 1-2 /zi, cu ochii pe cantar, astfel incat la sfarsitul perioadei de mentinere sa ai greutatea stabilizata la maximum cea cu care ai finalizat cele 3 saptamani detox. In acest rastimp de stabilizare, inertia organismului de a se reintoarece la greutatea initiala este invinsa. Daca nu ai nici un fel de probleme de metabolism, sau carente alimentare, presupun ca poti tine si mai mult de 3 saptamani, dar asta poti sa decizi spre finalul celei de a 3-a. Poate din a 4-a saptamana sa iei ceva multivitamine + multiminerale, sau sa introduci doar 2-3 alimente (branza si ulei de ex) de care ai putea sa privezi organismul prelungind dieta. Dexter e maestrul si el poate confirma, daca trebuie limitata dieta la 3 saptamani, din motive de sanatate, sau nu.

Zerda, de ce ti-a spus "suacra" asa ceva? Ai mancat cu pofta la vreo masa de familie? Eu in vizita, si in deplasare in general, sunt de neoprit ... . Daca sunt pofticioasa ... :blush:

Petu, Zerda, Carpatica succes si forta! Jos toxina! Hai, ca va urmez si eu curand.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1158 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 September 2012 - 12:46 AM

abia acum am vazut ca a raspuns si Dex :-h . Deci, confirmi ca repetarea prea frecventa a dietei, diminueaza efectele. Am citit mai mult decat atat, ca majoritatea dietelor ne sunt potrivite doar intr-un anumit moment si produc acele efecte doar in acel moment al vietii... entitati unice fiind. Sper ca detoxul sa imi mai produca o pierdere de 7 kg si la tura 2 si sper sa am suficienta :blush: determinare sa ma apuc iar .

Asa e, Dex, daca nu suntem inregimentati intr-o dieta, mai scapam in balarii... Cum spuneam si eu am urcat de 2 kg. Si can stii ce greu se dau jos, nu iti pica bine ... Am vazut din ce ai mai postat, ca tii mereu lista si metoda, macar in linii mari ... . :-h

Dex, tine-ne la curent cu experimentul. Deci pastrezi lista, dar nu doar 2 mese si nu neaparat combinate 1 carne+1leguma+1fruct? sau doar reduci perioada la o saptamana?
te rog, sa postezi meniul zilnic, esti o sursa de inspiratie/vointa pt noi/mine! merci

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1159 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 25 September 2012 - 08:03 AM

Vezi postareaDexter, la 24 September 2012 - 09:11 PM, a spus:

petu, zuchinni nu-s in listă Imagine postata
ceai poti bea de oricare dar citeşte pe etichetă la cele amestecate, să nu aibă indulcitor.
nu uita apa, cam spre 2 litri pe zi, e foarte importantă. apa transportă toxinele afară din organism şi "spală" celulele de grăsime.

Aaahhh,vezi ca-s batuta-n cap?!Nu stiu de ce tineam minte de zuchinni,ca tu ai avut de fapt supa de sparanghel Imagine postata
Apa beau si mai mult de 2 litri/zi,mai ales daca-s la servici;acolo imi iau sticla de un litru jumate si o termin in 7 ore,altadata mai imi si trebuie cate-un pahar

Am baut astazi de dimineata ceai negru.Nu are aceleasi efecte ca si cafeaua?
Cel mai curat ar fii fost cel de menta,dar parca nu am avut chef,ca afara a fost frig+ceai de menta care pe mine ma racoreste,nu s-ar fii potrivit.
Toate ceaiurile ce le am acasa au 0,1g-0,2g zahar/100 ml.Adevaru-i ca sunt si toate la plic,o sa vad sa-mi cumpar din plafar(asa ii zice? ) ceva.

Dupa prima zi ma simt bine;astazi imi voi face iarasi un smoothie,probabil,am piept de pui pe care il fac cu rosii si mai am si peste de ieri(negatit,bineinteles) pe care ori il mananc cu telina,ori cu castraveti.

Trebuie sa ma pun sa citesc mai departe,sa mai fur idei de mese :blush:

#1160 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 25 September 2012 - 09:15 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 September 2012 - 12:25 AM, a spus:

Zerda, de ce ti-a spus "suacra" asa ceva? Ai mancat cu pofta la vreo masa de familie? Eu in vizita, si in deplasare in general, sunt de neoprit ... . Daca sunt pofticioasa ... :-h

Petu, Zerda, Carpatica succes si forta! Jos toxina! Hai, ca va urmez si eu curand.

Mi-a zis pentru ca e o scorpie ingrozitoare, cum de altfel am si martori :blush: ca este! In fapt, eu am sindrom cushing si am fata " in luna plina" adica sunt rotunda la fata mai ales cand m-apropii de ciclu, iar ea ultima oara atunci m-a vazut si desi eu am slabit 6 kile din ianuarie incoace, fata mea, tot rotunda este, drept pentru care scorpia i-a zis lui fi-su ca o sa ajung ca tatal lui care are 125 de kile! Deci ne-a jignit pe amandoi, dintr-un foc!

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul