Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1121 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 12 July 2012 - 07:33 PM

Vezi postareaDexter, la 12 July 2012 - 06:42 PM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 12 July 2012 - 09:53 AM, a spus:

Am mincat un iaurt 0% si fructe de padure pina pe la 6 dupa amiaza si apoi masa de seara - un fel de hamburger cu asparagus alb simplu fiert.

lizura, la detox trebuie să mănînci 2 mese pe zi, fiecare find formată din proteină, legumă şi fruct. nu te infometa că nu o să ai rezultate mai bune, ba din contră...

Haha, as fi mincat Dex draga! Te-as fi mincat si pe tine! Dar nu am avut pachet la servici si nu am putut iesi sa maninc nimic.

Mai explica cum stam cu ouale de pilda? O singura data pe saptamina
? Si fructu il pot minca imediat dupa masa sau trebuie sa il maninc dupa o ora?
Imagine postata
Imagine postata

#1122 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 12 July 2012 - 08:45 PM

Liz, intai trebuie sa te aprovizionezi corespunzator. Eu ma aprovizionam o data pe saptamana si sa stii ca am iesit mai ieftin cu cheltuielile pe timpul detoxului. Apoi trebuie sa te gandesti de pe o zi pe alta ce vrei sa mananci si sa alternezi proteina -carne de vita, piept de pui, peste sau fructe de mare cu cate o leguma si un fructseara si dimineata. Daca nu rezisti masa de pranz poti sa o imparti in doua transe si fructul e indicat sa-l mananci odata su proteina si leguma dat poti s manaci fructul inainte de prima masa pe post dee gustare.
De pilda la pranz 300 gr de carne de vita tocata cu rosii si multe condimente si salata de rosii cu patrunjel, un mar si seara piept de pui la gratar 300gr cu salata de varza si marar, un gref.
A doua zi piept de pui tocat cu multe condimente si salata de ridichi, mar, seara peste la gratar cu rosii coapte amestecate cu usturoi si ardei iute, gref.
Din pacate acum nu se mai gasesc capsuni si nici spanac, le poti gasi doar congelate.
Poti sa faci si supa crema din asparagus(sparanghel)sau fenel cu piept de pui asezonata cu nucusoara, chimen.
Incearca sa manaci cate trei sute de grame de carne la o masa si vei vedea ce se intampla,
Sper ca te-am ajutat cu cateva idei.
Pup!

#1123 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 July 2012 - 01:21 AM

Vezi postareaLizura, la 12 July 2012 - 07:33 PM, a spus:

Mai explica cum stam cu ouale de pilda? O singura data pe saptamina. Si fructu il pot minca imediat dupa masa sau trebuie sa il maninc dupa o ora?

ouăle se papă numai o dată pe săptămînă, 2 ouă intregi sau 1 ou + 3 albuşuri. fructele se mănîncă la masă.
la detoxul ăsta, principiul de bază este să elimini grăsimile din alimentaţie ca să dai corpului o şansă să le consume pe alea proprii. din cauza asta nu se consumă ulei sub nici o formă iar la carnea terbuie să fie fără urme vizibile de grăsime. un gălbenuş de ou are multe lipide decît 400g de piept de pui, de aia in timpul detoxului se papă numai ocazional.

#1124 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 13 July 2012 - 04:49 AM

Multumesc de sfaturi dragelor. Ou inca nu am mincat. Poate pe simbata sau duminica unul.
Azi am bagat salata de castraveti cu patrunjel si un piept de pui mititel.
Diseara poate vita sau tofu vad eu cu rosii proaspete. Ceaiuri de fructe, grepfruit si apa.

Abia astept sa ma masor luni sa vad cit se duce.

Dex iaurtul 0% se papa tot o singura data pe sapt da? si nu substituie oul fiert, corect? Brinza de vaci degresata e permisa tot o data pe sapt. presupunind ca nu substituie oul sau iaurtul?

mai pe scurt deci am voie sa fac 3 mese din iaurt, ou sau brinza intr-o saptamina?

De aprovizionat ma aprovizionez in fiecare zi. Intotdeauna am in frigider citeva tipuri de legume, brinzeturi si carne, deci la capitolul asta stau bine.

In seara asta am mincat carne de crab cu hrean. Nu a fost prea bun, dar nici f rau.

Miine mai vedem.
Imagine postata
Imagine postata

#1125 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 July 2012 - 06:58 PM

Vezi postareaLizura, la 13 July 2012 - 04:49 AM, a spus:

Dex iaurtul 0% se papa tot o singura data pe sapt da? si nu substituie oul fiert, corect? Brinza de vaci degresata e permisa tot o data pe sapt. presupunind ca nu substituie oul sau iaurtul? mai pe scurt deci am voie sa fac 3 mese din iaurt, ou sau brinza intr-o saptamina?

nu prea :appl: iaurtul nu e in listă, brânza degresată este şi inlocuieşte proteina, dar ocazional. deci o săptâmină poţi păpa o masă cu ouă şi in altă săptîmână una cu brînză. dacă ai lipsă de calciu nu ştiu ce să te sfătuiesc. reciteşte postările zerdei, care a scris despre experienţa ei.

#1126 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 14 July 2012 - 05:03 AM

Ok. Bilant pe ziua 5 deci am 1kg in minus clar dupa 5 zile.
Nu stiu cui sa il atribui? regimului sau faptului ca fac miscare - eliptica si inot o data la doua zile, sau simultan cum se nimereste.

In seara asta am facut pui cu chili si lime. Am mincat cu usturoi. Am luat eu pieptul si consortiului i-am dat pulpa. Mi s-a parut f gras nu stiu de ce, tot ma supara o senzatie de voma aproape.
Am ajuns in asa hal incit mi se pare gras puiul?!?

Pina la 5 am mincat doarfructe de padure un pumn ca nu am avut timp si nu mi-a fost sincer deloc foame.

Acum pe seara bag si un mar. Cred ca asta e cam tot pe ziua de azi, astept cu interes ziua 6.
Imagine postata
Imagine postata

#1127 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 02 August 2012 - 09:01 AM

Mai deci vad ca nu mai e nimeni pe aici sa imi tina companie. Eu am dat jos 3 kg in 3 saptamini. Tin sa mentionez ca in saptamina 2 am stagnat total. In prima saptamina si ultima mi-a fost rau - am fost f ametita si confuza si in a doua saptamina am avut o criza de colecist sora cu moartea.

Tot citind diverse si vorbind cu o tanti din spital de la noi nutritionista - mi-am dat seama ca de fapt asta e Atkins modificat - mai nou in voga aici la noi si nicidecum detoxificare - caci detoxificarea presupune dupa cum stim un regim bazat pe legume, fibre si f putina carne alba.

De luni am inceput tura 2 - vreau sa vad daca mai reusesc sa dau jos 3 kg. Daca da...atunci ma declar super multumita si incerc sa o tin asa pina cind m-oi vedea schija in oglinda.

Forta sa fie cu voi!
Imagine postata
Imagine postata

#1128 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 August 2012 - 09:37 AM

Eu sunt de acord cu tine si eu am raportat ca m-am simtit rau. Si mie mi-a zis nutritionista ca detoxificarea nu poate include atata proteina. Dar macar de slabit am slabit, poate iti tin de urat, cat oi putea sa nu ma ia iar cu vertij de la lipsa de calciu.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1129 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 04 August 2012 - 03:46 AM

Vezi postareazerda, la 02 August 2012 - 09:37 AM, a spus:

Eu sunt de acord cu tine si eu am raportat ca m-am simtit rau. Si mie mi-a zis nutritionista ca detoxificarea nu poate include atata proteina. Dar macar de slabit am slabit, poate iti tin de urat, cat oi putea sa nu ma ia iar cu vertij de la lipsa de calciu.

Zerda multzam de companie!!!

Si daca ai o nutritionista buna te rog mult sa imi trimiti si mie datele ei.

Acu'...vad ca e liniste pe aici nu ne contrazice nimeni:))
Imagine postata
Imagine postata

#1130 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 August 2012 - 12:46 AM

Vezi postareaLizura, la 02 August 2012 - 09:01 AM, a spus:

caci detoxificarea presupune dupa cum stim un regim bazat pe legume, fibre si f putina carne alba

nu'ş la cine te referi când foloseşti pluralul, eu sunt de altă părere, dar cum am mai spus şi in alte rînduri, fiecare din noi suntem unici şi trebuie să găsim programul care ni se potriveşte.

PS vă recomand din nou atenţie, dacă nu vă merge bine, nu continuaţi ...

#1131 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 11 August 2012 - 01:18 AM

Vezi postareaDexter, la 07 August 2012 - 12:46 AM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 02 August 2012 - 09:01 AM, a spus:

caci detoxificarea presupune dupa cum stim un regim bazat pe legume, fibre si f putina carne alba

nu'ş la cine te referi când foloseşti pluralul, eu sunt de altă părere, dar cum am mai spus şi in alte rînduri, fiecare din noi suntem unici şi trebuie să găsim programul care ni se potriveşte.

PS vă recomand din nou atenţie, dacă nu vă merge bine, nu continuaţi ...

Dexter nu te supara, degeaba insisti, asta nu e program de detoxifiere. Da-mi niste date stiintifice, un studiu, o revista, un articol, un nutritionist, un medic...etc... care spune ca asta e detoxifiere, cu atit de multa carne. Ca se slabeste asta e alta poveste si sint de acord caci desi sint in faza de platou totusi am dat jos, desi in nici un caz 7kg intr-o luna sau alte minuni de genul asta.
Imagine postata
Imagine postata

#1132 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 August 2012 - 03:17 AM

nu insist pentru că probabil nu ne vom schimba părerile nici tu, nici eu. pe mine nu mă va convinge nimeni că să reduci procentajul de grăsime internă cu 4% nu este detox. grăsimea aia de care ne scăpăm "înveleşte" tot ce organismul nu poate metaboliza, inclusiv metale grele şi alte reziduuri chimice. in my book, that's definitely detox.

#1133 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 August 2012 - 01:30 PM

Am trecut numai sa multumesc in sfarsit pentru prima retata postata,Dexter,cea cu cod.Am facut-o de vreo 3-4 ori pana acum,si cu peste si cu shrimps,dar ca o nerusinata ce sunt,am tot uitat sa zic multumescImagine postata !
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1134 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 11 August 2012 - 11:15 PM

Vezi postareaDexter, la 11 August 2012 - 03:17 AM, a spus:

nu insist pentru că probabil nu ne vom schimba părerile nici tu, nici eu. pe mine nu mă va convinge nimeni că să reduci procentajul de grăsime internă cu 4% nu este detox. grăsimea aia de care ne scăpăm "înveleşte" tot ce organismul nu poate metaboliza, inclusiv metale grele şi alte reziduuri chimice. in my book, that's definitely detox.

asta nu am facut si cred ca ar fi interesant, cum ai masurat grasimea pierduta? parca existau niste dispozitive care faceau asa ceva, nu? si masurau inclusiv masa musculara.
Imagine postata
Imagine postata

#1135 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2012 - 05:40 PM

exact, sunt aparate care măsoară "body composition"
centimetrii i-ai măsurat? de multe ori reducerea grăsimii nu se vede atît in kg cît in centrimetri, dacă mergi cîteva pagini in urmă, am postat cum arată corpul la diferite % de grăsime.

#1136 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 16 August 2012 - 05:09 AM

Vezi postareaDexter, la 15 August 2012 - 05:40 PM, a spus:

centimetrii i-ai măsurat? de multe ori reducerea grăsimii nu se vede atît in kg cît in centrimetri, dacă mergi cîteva pagini in urmă, am postat cum arată corpul la diferite % de grăsime.

Dex realitatea e ca nu m-am masurat, am neglijat aspectul asta DAR...pantalonii care abia imi intrau pe mine acum ceva timp...niste pantaloni de trening fara pic de elastic in ei...sint acum largi :) , ma uitam si nu imi venea a crede duminica, dar o sa si incep sa ma masor.

pe la ce pagina ai pus pozele?
Imagine postata
Imagine postata

#1137 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 16 August 2012 - 12:57 PM

Vezi postareaLizura, la 16 August 2012 - 05:09 AM, a spus:

Dex realitatea e ca nu m-am masurat, am neglijat aspectul asta DAR...pantalonii care abia imi intrau pe mine acum ceva timp...niste pantaloni de trening fara pic de elastic in ei...sint acum largi Imagine postata , ma uitam si nu imi venea a crede duminica, dar o sa si incep sa ma masor.

Uite aici,Lizura:http://artaculinara....post__p__148410
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1138 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2012 - 03:13 PM

Vezi postareapetunie, la 11 August 2012 - 01:30 PM, a spus:

Am trecut numai sa multumesc in sfarsit pentru prima retata postata, Dexter, cea cu cod.Am facut-o de vreo 3-4 ori pana acum,si cu peste si cu shrimps,dar ca o nerusinata ce sunt,am tot uitat sa zic multumescImagine postata !

petu, cu plăcere şi să vă fie de bine. mulţumesc pentru link

#1139 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 18 August 2012 - 11:05 PM

Vezi postareapetunie, la 16 August 2012 - 12:57 PM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 16 August 2012 - 05:09 AM, a spus:

Dex realitatea e ca nu m-am masurat, am neglijat aspectul asta DAR...pantalonii care abia imi intrau pe mine acum ceva timp...niste pantaloni de trening fara pic de elastic in ei...sint acum largi Imagine postata , ma uitam si nu imi venea a crede duminica, dar o sa si incep sa ma masor.

Uite aici,Lizura:http://artaculinara....post__p__148410

Merci Petunico! Deci e clara treaba ca ieri am imbracat ci o fusta care nu imi venea sub nici o forma...si acum a intrat pe mine bine merci!
Imagine postata
Imagine postata

#1140 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 September 2012 - 11:26 PM

hello :toothy6: !?
anybody here?
raportez: in prezent cantaresc 53 - 54 kg (un total de -10 kg, fata de momentul zero al inceputului de detox). Azi seful a constatat ca am devenit skinny, desi eu mai am 7 kg de slabit pana sa-mi ating targetul.
in iunie am avut 52 kg, sub care nu am reusit sa scad. In ultimele 6 sapt am reusit sa iau inapoi circa 2 kg, din cauza de program dereglat total din toate punctele de vedere.
mi-ar placea sa incep o noua tura, dar sa vedem daca ma tine vointa ...
Ar mai fi o treaba, nu stiu daca repetat la intervale scurte da rezultat.

btw: imediat dupa detox carnea era asezata fantastic, fara pic de sport si totusi celulita semnificativ volatilizata. Apoi, dupa 3-4 luni se vede ca nu mai sunt detoxifiata.

Liz, ce ai de raportat la tura 2? ai continuat? any news?
PS: zilele acestea e ziua ingerasului tau?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic