Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1161 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 September 2012 - 10:01 AM

Vezi postareapetunie, la 25 September 2012 - 08:03 AM, a spus:

Am baut astazi de dimineata ceai negru.Nu are aceleasi efecte ca si cafeaua?
Cel mai curat ar fii fost cel de menta,dar parca nu am avut chef,ca afara a fost frig+ceai de menta care pe mine ma racoreste,nu s-ar fii potrivit.
Toate ceaiurile ce le am acasa au 0,1g-0,2g zahar/100 ml.Adevaru-i ca sunt si toate la plic,o sa vad sa-mi cumpar din plafar(asa ii zice? ) ceva.

Nu bea ceaiuri granulate, sau care contin zahar. Doar ceaiuri din plante. Ceaiul de menta constipa, nu cred ca e potrivit..., parerea mea ... Cred ca sunt ok cele de fructe, ceai verde cu lamaie, dar din plante, fara zahar.
Meniul tau de azi mi se pare ok.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1162 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2012 - 10:03 AM

Vezi postareazerda, la 25 September 2012 - 09:15 AM, a spus:

Mi-a zis pentru ca e o scorpie ingrozitoare, cum de altfel am si martori :-h ca este! In fapt, eu am sindrom cushing si am fata " in luna plina" adica sunt rotunda la fata mai ales cand m-apropii de ciclu, iar ea ultima oara atunci m-a vazut si desi eu am slabit 6 kile din ianuarie incoace, fata mea, tot rotunda este, drept pentru care scorpia i-a zis lui fi-su ca o sa ajung ca tatal lui care are 125 de kile! Deci ne-a jignit pe amandoi, dintr-un foc!

Ufff! Nu lua in seama...
Am citit ca daca ai o problema nerezolvata, o frustrare etc, poti tine oricate diete ca nu slabesti. Si ca ajuta la slabaceala sa fii relax psihic. Asta nu e asa usor in ziua de azi, dar ar trebui sa incercam sa adoptam si o atitudine pozitiva fata de viata in general ... , cum zicea si Dex, detoxul nu e doar fizic ci si o stare psihica ... :blush:

#1163 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 September 2012 - 11:01 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 September 2012 - 10:01 AM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 25 September 2012 - 08:03 AM, a spus:

Am baut astazi de dimineata ceai negru.Nu are aceleasi efecte ca si cafeaua?
Cel mai curat ar fii fost cel de menta,dar parca nu am avut chef,ca afara a fost frig+ceai de menta care pe mine ma racoreste,nu s-ar fii potrivit.
Toate ceaiurile ce le am acasa au 0,1g-0,2g zahar/100 ml.Adevaru-i ca sunt si toate la plic,o sa vad sa-mi cumpar din plafar(asa ii zice? ) ceva.

Nu bea ceaiuri granulate, sau care contin zahar. Doar ceaiuri din plante. Ceaiul de menta constipa, nu cred ca e potrivit..., parerea mea ... Cred ca sunt ok cele de fructe, ceai verde cu lamaie, dar din plante, fara zahar.
Meniul tau de azi mi se pare ok.

Nu beau granulate,alea nici nu le-am enumerat ca stiu ca nu sunt bune :blush:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1164 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2012 - 11:06 AM

Vezi postareapetunie, la 25 September 2012 - 11:01 AM, a spus:

Nu beau granulate,alea nici nu le-am enumerat ca stiu ca nu sunt bune :blush:

dar care ceaiuri zici tu ca au zahar, alea normale la pliculet, din plante? :-h fug sa ma uit si eu pe continut acum... :-h

#1165 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 25 September 2012 - 11:22 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 September 2012 - 11:06 AM, a spus:

Nu beau granulate,alea nici nu le-am enumerat ca stiu ca nu sunt bune Imagine postata

dar care ceaiuri zici tu ca au zahar, alea normale la pliculet, din plante? Imagine postata fug sa ma uit si eu pe continut acum... Imagine postata

Ia fugi si vezi ;cel putin ce am eu acasa(am enumerat intr-un mesaj anterior) au si zahar ,minimal,dar au...bun,poate sa fie zaharul rezultat de la fructe,nu stiu,dar scrie zahar Imagine postata

#1166 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 25 September 2012 - 11:05 PM

Vezi postareapetunie, la 25 September 2012 - 11:22 AM, a spus:

Nu beau granulate,alea nici nu le-am enumerat ca stiu ca nu sunt bune Imagine postata

dar care ceaiuri zici tu ca au zahar, alea normale la pliculet, din plante? Imagine postata fug sa ma uit si eu pe continut acum... Imagine postata

Ia fugi si vezi ;cel putin ce am eu acasa(am enumerat intr-un mesaj anterior) au si zahar ,minimal,dar au...bun,poate sa fie zaharul rezultat de la fructe,nu stiu,dar scrie zahar Imagine postata

Petu, daca te uiti acolo unde scrie valoarea calorica, acolo scrie si zahar, chiar daca e ala din fruct. Uita-te pe lista de ingrediente a unui produs si vezi ce scrie acolo. De exemplu, pe pasta de rosii pe care eu o cumpar scrie zahar, sodiu, vitamina A, Calciu etc., dar la ingrediente scrie numai rosii organice si atat.

#1167 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2012 - 11:18 PM

Ziua 1

Eu am uitat sa ma cantaresc dimineata, dar nu-i bai ca incep de maine cu cantarul, dar n-o sa va spun cate kile am numai cate pierd, ca mi-e rusinica :)

Vad ca uneori rezist fara mic dejun, alteori nu. Astazi nu, asa ca am mancat o jumatate de grepfruit. La pranz am avut o tocana de ceapa cu rosii si cu piept de pui, plus sare, piper, patrunjel si cimbru si am razuit fin usturoi in ea cand am luat-o de pe foc. Buna, buna, asa dieta sa tot tii :love7: . Intrebare: Imi amintesc eu bine ca usturoiul si ceapa sunt in categoria de condimente, deci e voie sa fie adaugate pe langa carne si vegetala? In lista de ce e voie de pe prima pagina ceapa e incadrata ca vegetala, dar parca imi aduc aminte ca spunea Dexter undeva cum ca ar fi condiment. Ma lamureste si pe mine careva? Eu am folosit-o ca si condiment.

La cina o sa am carne slaba de vita si un smoothie de capsuni cu spanac sau kale, ca nu-mi aduc aminte daca am spanac in frigider, dar kale am sigur.

#1168 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 26 September 2012 - 09:26 AM

Vezi postareaCarpatica, la 25 September 2012 - 11:05 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 25 September 2012 - 11:22 AM, a spus:

Petu, daca te uiti acolo unde scrie valoarea calorica, acolo scrie si zahar, chiar daca e ala din fruct. Uita-te pe lista de ingrediente a unui produs si vezi ce scrie acolo. De exemplu, pe pasta de rosii pe care eu o cumpar scrie zahar, sodiu, vitamina A, Calciu etc., dar la ingrediente scrie numai rosii organice si atat.

Pai acolo m-am uitat;la ingrediente scria ce am enumerat intr-un mesaj anterior iar acolo unde scrie cate calorii etc,acolo scria si cat zahar contineImagine postata

Ceapa este ca si vegetala,dar Dexter fenteaza putin(ca sa nu aiba doua legume) si o foloseste uscata,fulgi si atunci intra la condimente :love7:

Eu astazi de dimineata un mar(nu-mi era foame,dar ca sa am si eu mic dejun),la pranz creveti cu ceva(banuiesc ca vor fii tot rosii,ca mai am vreo doua kg si trebuie sa le termin;am gasit tare bune) iar diseara o sa vad ce pot sa-mi fac la lucru,daca nu,numai niste castraveti si salata,fara carne

#1169 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 September 2012 - 11:33 AM

Eu la micul dejun nimic
La pranz sa vad, ceva carne cu ceva, rosii???
Diseara cred ca doar salata cu iaurt( voi nu va luati dupa mine, eu am nevoie de calciu suplimentar, da?)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1170 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2012 - 11:13 PM

vad ca Petu si-a facut deja temele. Good! ai zis foarte bine pt Carpatica!
in ceea ce priveste ceaiurile, am citit continutul pe 3 cutii pe care le aveam la serviciu si nici unul nu contine zahar sau lapte ... , desi sunt cumparate de (je) la supermarket. Deci ... :rolleyes: ajungi si tu nevricoasa ... ca altele :) :) ... si ceteste etichetele la supermarchet inainte sa cumperi orice ;) ...GO ALONE SHOPPING FOOD ... :D
BTW azi ma uitam in supermarket pe etichete: pateu vegetal/pui contine E..., E..., E... :D , cam la orice te uiti in afara de legume/fructe/carne natur ... toate is full de E-uri ... nimic natural... :D

Astept sa intre Dex sa faca oleak de ordine ... :)

#1171 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2012 - 12:38 AM

Merci de raspunsuri. Deci o sa fentez si eu si voi trata ceapa ca pe un condiment (la fel ca pe usturoi) chiar daca nu fosesc de aia uscata, ca nu vad de ce aia deshidratata ar fi mai buna sau mai mult un condiment ca si cea normala.

Ieri la cina am sarit carnea (ca n-am avut vreme) si am baut un smoothie din capsuni si kale. Sa va spun ca pe la 10 m-a lovit o foame si am mancat un pic de paine? Nu va spun. Dar comparat cu cata paine mancam de obicei, pot sa spun ca asta e detox. :rolleyes: . Pai eu mancam pana acuma paine cu orice, mai gata si cu paine mancam paine ;-) de zici ca am crescut pe vremea cand se dadea painea pe cartela. Oh, wait, I did!

Astazi, tocanita de pui care a ramas de ieri si un grepfruit. Deseara o sa am carne tocata de vita (ca n-am mancat ieri) dinstuita in tigaie cu condimente si usturoi si varza ca si vegetala.

Pentru maine ma gandesc la shrimp pentru pranz, ca o sa mai am vita ramasa pentru cina.

#1172 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 September 2012 - 03:05 AM

ceapa naturală este legumă, cea uscată este condiment că e din aia tip fulgi sau praf şi se foloseşte doar o cantitate mică.

kale nu e pe listă, numai frunzele de sfeclă, de păpădie, cicoare şi chard :)

nu săriţi proteina că nu vă detoxificaţi mai tare şi nici nu pierdeţi mai repede, plus că vă apucă foamea in toiul nopţii :rolleyes:

carpatica, dacă ţi se mai face foame, bagă apă la greu. dacă bei juma de litru, îţi trece de toate :D

petu
, dacă ceaiul are hidrocarburi pe etichetă eu zic să-l ocoleşti

zerda, cu brinza de vaci cum te impaci, că aia e in listă dar ocazional.

dani, experimentul meu decurge extrem de bine, mănînc din listă şi după principiu, am făcut numai o substituţie pînă acum, o vă spun la sfîrşit ce şi cum.

meniul de ieri: piept de pui la grătar cu roşii, cel mai uşor de luat la pachet + măr, cina: păstrăv la grătar cu sparanghel la microunde (6 minute) + 1 nectarină ( care nu e pe listă)

azi: piept de pui cu cherry, măr, cina: muşuroi de carne tocată cu ceapă verde şi condimente gătite sub capac şi căpşuni

#1173 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 27 September 2012 - 08:10 AM

NU suport branza de vaci, poate doar aia de tip Philadelphia, asta autohtona imi da cosmaruri! Am o usoara intoleranta la lactoza, cu cat e mai fermentat cu atat mai bine!
Am slabit 500 de grame de ieri, fara mers la baie!

#1174 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 27 September 2012 - 11:05 AM

Daniela,esti tu asa draguta sa-mi faci poza la ceaiurile tale fata/verso?Am avut astazi vreo douazeci de pachete in mana si TOATE aveau si zahar,posibil,cum am mai zis,sa fie vb de zaharul din fructe,dar scrie zahar 0,1 g/100 ml.M-am uitat si la ceaiuri de plante si la cele de fructe:Cele de fructe au 0,2g-0,4g.Si la ceaiuri bio si ne-bio.

Nu am ajuns la farmacie inca,sa vad ce au acolo.

Eu astazi la pranz voi avea carne tocata de vita +spanac,fruct portocala si diseara peste cu ridichi.Sunt incantata de cum ma simt si de ce arata cantarul :D

#1175 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 28 September 2012 - 07:44 PM

Iaca scriu ca Bula dupa mine,dar ce sa fac daca bate vantul aici Imagine postata

Bag seama ca Daniella inca mai cauta ceaiul fara strop de zahar Imagine postata

Astazi mere,portocale,piept de pui cu salata verde+ridiche.Acu seara am mancat un iaurt,asa am avut o pofta de iaurt Imagine postata

#1176 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 September 2012 - 09:42 PM

scuze, nu am reusit sa mai intru, de cand am fugit sa ma uit la etichetele de la serviciu ...
deci la serviciu aveam 3 tipuri,
pe unul scria 100% natural din plante (parca un ceai verde era)
pe unul bio (scria continut 100% plante naturale sau eva similar)
si pe unul (lipton - ceai verde cu lamaie) ceva similar, dar cand am citit la continut nutritional scria ceva de genul 1% glucide (naturale din fructe)
nu am facut poze la serviciu ca doar acum am citit postarea ta, dar daca apuc fac luni ... :)

hai ca fug si pana in bucatarie sa vad ce scrie pe astea, dar nu am cablu sa transfer vreo poza acusi ... , insa macar sa cetesc si sa scriu concret...

nu am inteles, azi ai mancat si salata verde si ridichi si mere si portocale la pranz? :)
mda ... cred ca stii ca nici iaurtul nu e pe lista, dar ... spune-ne ce arata cantarul ? esti dupa 5 zile? tb ca arata vreo -3 kg daca ai tinut riguros ...

#1177 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 30 September 2012 - 01:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 September 2012 - 11:26 PM, a spus:

hello :floare: !?
anybody here?
raportez: in prezent cantaresc 53 - 54 kg (un total de -10 kg, fata de momentul zero al inceputului de detox). Azi seful a constatat ca am devenit skinny, desi eu mai am 7 kg de slabit pana sa-mi ating targetul.
in iunie am avut 52 kg, sub care nu am reusit sa scad. In ultimele 6 sapt am reusit sa iau inapoi circa 2 kg, din cauza de program dereglat total din toate punctele de vedere.
mi-ar placea sa incep o noua tura, dar sa vedem daca ma tine vointa ...
Ar mai fi o treaba, nu stiu daca repetat la intervale scurte da rezultat.

btw: imediat dupa detox carnea era asezata fantastic, fara pic de sport si totusi celulita semnificativ volatilizata. Apoi, dupa 3-4 luni se vede ca nu mai sunt detoxifiata.

Liz, ce ai de raportat la tura 2? ai continuat? any news?
PS: zilele acestea e ziua ingerasului tau?

Am slabit in total 5 kg pina acum fara eforturi extreme dupa primele 3 saptamini, in sensul ca am mai dat si prin strachini la un moment dat. Per ansamblu incerc sa las deoparte piinea si prajelile. Cu dulciurile nu prea am fost in top nicioadata.

Incep de miine o noua tura ca sa zic asa si sper sa se mai duca inca vreo 5. Dupa aceea mai vedem.
Imagine postata
Imagine postata

#1178 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2012 - 01:56 PM

felicitari Liz! deci -5 kg la prima incercare Detox!
eu -6 la prima si la fel cu cateva abateri, mai mici sau mai mari...

atunci fetelor de maine se intruneste o grupa de incepere detox
eu inca nu sunt hotarata sa incep ... am umplut frigiderul de diverse, mai ales gateli ...
am luat si ce trebuie pt detox, mai putin fructe, dar de un mar si o porto nu cred ca e probl sa fac rost maine ... Nici la legume nu stau prea groav am doar rosii si salata. Ardeiul era pe lista?

totul ar fi daca reusesc sa ma impac cu ce am in frigider si faptul ca la mine nu prea are cine manca ...

ma gandesc azi serios, ca daca sunteti asa multi care tineti acum, mie imi vine mult mai usor, asa cu antren, ca ne sprijinim si ne insipram, respeciv corectam unii pe altii .... Poate vin si eu dimineata in blockstart ... :floare:

Petu, daca asa mare problema ai cu ceaiul, de nu gasesti unul natural, din plante (gen sunatoare, musetel etc de la Tikkane sun f bune), atunci lasa ceaiul deoparte si da-i cu apa ... :D Nici ceaiurile mele de acasa nu au zahar.

#1179 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 30 September 2012 - 02:06 PM

Eu n-am mai scris nimic, ca ma apropii de perioada aia cand retin apa in draci, deci faptul ca nu trag mai greu la cantar e singurul laudabil.
Azi insa o s-o comit grav ca am pastrama si must!
In alta ordine de idei, ardeii nu stiu de ce nu sunt permisi, dar eu am mancat kimchi intr-o dementa si aia contine o gramada de ardei iute,am slabit 4,6 kile deci te orientezi si tu, ori doar ardei iuti( pe post de condiment) ori castraveti!

#1180 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2012 - 06:53 PM

Eu sunt in vacanta, plecata de-acasa, deci adio dieta acum. Nici nu trebuia sa ma apuc pana ma intorc din vacanta. Dar totusi cred ca e bine ca m-am apucat, pentru ca macar ma ghidez dupa dieta asta si nu mananc tot felul de prostii, deci mai cu frau, plus ca principiul de o proteina, o leguma, un fruct si fara sau cat mai putin dulciuri si carbohidrati cred ca e bun de urmat in general. Cu dulciurile nu am o problema, dar cu carbohidratii... Deci va vad intr-o saptamana jumate cand vin inapoi si reincep serios de data asta.

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul