Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1281 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 January 2013 - 08:55 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 January 2013 - 08:47 PM, a spus:

Dani, telul meu este detoxul si reabilitarea ficatului, avand in vedere diagnosticul primit.
Automat, slabitul este un efect paralel. Nu ma intereseaza cate sute de grame se slabesc pe zi, pentru ca alea 300 grame nu sunt grasime. Nu ma cantaresc in fiecare zi, nici macar la saptamana. In perioada de re-educare a meniului, de fapt, nu ma voi cantari deloc. Abia dupa ce incep cu programul de sport o sa ma intereseze progresele atat la kilograme cat si la centimetri.

In ce priveste detoxifierea, cred ca am mai spus si in urma, voi adopta alimentele care stiu ca imi fac mie bine. De exemplu nu sunt in stare sa mananc multe facute cu suc de rosii ori rosii ori ceapa pentru ca sunt extrem de nocive pentru mine si metabolismul meu. La fel si varza de Bruxelles imi da disconfort.
La analize mi-a iesit si o carenta crasa de vitamina D, deci laptele este recomandat, la fel ca si nucile crude, fulgii de ovaz si da, cartofii.
De fapt, o dieta echilibrata trebuie obligatoriu sa contina si alimente de tipul cartofului pentru carbohidrati sanatosi si multe alte plusuri. Pentru cine e interesat, aici o lista completa a proprietatilor lui:
http://nutritiondata...products/2770/2

Cartofii fierti ori copti in coaja sunt foarte indicati. Chiar daca au un continut mai mare de carbohidrati, livreaza 4 calorii pe gram, in timp ce grasimea 9 calorii. Ceea ce ii face pe cartofi atat de blamati este modul deficient de preparare, gen fries, chips &co.

Ma puneti si voi, va rog, meniuri de-ale voastre. Mai e cineva care suporta prost sucul de rosii si rosiile din cauza aciditatii? Cata carne consumati in medie pe saptamana? Eu incerc sa reduc la 3 zile pe saptamana. Tonul si pestele slab in general or sa fie de baza.

Draga mea Lori uita-te pliiiiiiizzzzz la topicul deschis de tine cu Breuus!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1282 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 January 2013 - 09:23 PM

Vezi postareazerda, la 08 January 2013 - 08:55 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 January 2013 - 08:47 PM, a spus:

Dani, telul meu este detoxul si reabilitarea ficatului, avand in vedere diagnosticul primit.
Automat, slabitul este un efect paralel. Nu ma intereseaza cate sute de grame se slabesc pe zi, pentru ca alea 300 grame nu sunt grasime. Nu ma cantaresc in fiecare zi, nici macar la saptamana. In perioada de re-educare a meniului, de fapt, nu ma voi cantari deloc. Abia dupa ce incep cu programul de sport o sa ma intereseze progresele atat la kilograme cat si la centimetri.

In ce priveste detoxifierea, cred ca am mai spus si in urma, voi adopta alimentele care stiu ca imi fac mie bine. De exemplu nu sunt in stare sa mananc multe facute cu suc de rosii ori rosii ori ceapa pentru ca sunt extrem de nocive pentru mine si metabolismul meu. La fel si varza de Bruxelles imi da disconfort.
La analize mi-a iesit si o carenta crasa de vitamina D, deci laptele este recomandat, la fel ca si nucile crude, fulgii de ovaz si da, cartofii.
De fapt, o dieta echilibrata trebuie obligatoriu sa contina si alimente de tipul cartofului pentru carbohidrati sanatosi si multe alte plusuri. Pentru cine e interesat, aici o lista completa a proprietatilor lui:
http://nutritiondata...products/2770/2

Cartofii fierti ori copti in coaja sunt foarte indicati. Chiar daca au un continut mai mare de carbohidrati, livreaza 4 calorii pe gram, in timp ce grasimea 9 calorii. Ceea ce ii face pe cartofi atat de blamati este modul deficient de preparare, gen fries, chips &co.

Ma puneti si voi, va rog, meniuri de-ale voastre. Mai e cineva care suporta prost sucul de rosii si rosiile din cauza aciditatii? Cata carne consumati in medie pe saptamana? Eu incerc sa reduc la 3 zile pe saptamana. Tonul si pestele slab in general or sa fie de baza.

Draga mea Lori uita-te pliiiiiiizzzzz la topicul deschis de tine cu Breuus!!

Vazut, raspuns, sar'na! Ne vorbeam in paralel :crying:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1283 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2013 - 09:58 AM

Vezi postareaDexter, la 08 January 2013 - 05:34 PM, a spus:

nici varza de bruxelles Imagine postata eu ocolesc varza la detox cu toate că e pe listă, nu ne inţelegem prea bine in contextul detoxului.
cel mai mult mănînc roşii şi salată verde, sigur una din ele, in fiecare zi. mai măninc ceapa, pe care o fac cu carne tocată, ridichii, sparanghel, spanac, fenicul cu portocale... cam astea. meniul e monoton dar după 3 zile intru in rutină şi nu mă mai deranjază.

asa am patit si eu cu varza, in general nu o tolerez bine, iar la detox, cand se vedea/simtea cum metabolizezi fiecare aliment, chiar vedeam imediat ca stomacul e greoi dupa o zi de varza si cantarul neprietenos. La fel cu ridichiile, ma baloneaza si nici gustul lor iute-sec nu-mi place.
Eu din ce ai scris tu nu consum (nu-s obisnuita si nici nu se gasesc) sparanghel, fenicul. In rest la fel. Acum nu sunt nici capsuni... sau ori fi..., dar de alea de "plastic" ... .
Si eu tura trecuta am consumat tot foarte invariabil salata verde, rosii si ceapa (cu carne de vita) si ceva spanac (maruntit) congelat, care nu mi-a prea adus satisfactii, cred ca nuam ales variante fericite de a-l gati.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1284 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 January 2013 - 10:17 AM

Eu prefer spanacul frunze de la Olimpia, celui marutit, congelat!

#1285 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2013 - 11:01 AM

Vezi postareazerda, la 09 January 2013 - 10:17 AM, a spus:

Eu prefer spanacul frunze de la Olimpia, celui marutit, congelat!

Proaspat? De unde il iei? de la salate spalate?

#1286 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2013 - 11:02 AM

Lapo, sa nu te mai trimit in urma, mai ales ca vad ca sunt multi doritori de detox in perioada asta, pe langa retetele puse de Dex la inceput, minunate retete a pus si cris31 (pagina 60):

Salata de rucola cu mar verde, dulce acrisor e o nebunie la gust. Am spalat rucola, am pus-o in strecuratoare, am dat prin razatoarea worner marul cu tot cu coaja si am obtinut betisoare ca scobitorile, le-am pus in castron, am pus zeama de lamaie si gata.

Salata de spanac cu oua fierte Am pus la fiert oule, am spalat si am scurs spanacul. Fiind tanar, l-am rupt usor cu mana, am adaugat ouale fierte tare, ceapa verde deshidrata, sare, piper mult, patrunjel verde, zeama de lamaie.

Salata de varza alba cu portocale Varza o taiem fideluta, o frecam cu putina sare. Portocala o decojim si taiem cubulete, adaugam marar verde, piper si zeama de lamaie

Salata varza rosie cu mar La fel ca cea de varza alba, numai in loc de marar merge mai bine patrujelul, dar nici cu marar nu e rea

Sos de rosii coapte la steamer, Am spalat rosiile, pentru reusita garantatata ar fi de preferat rosii de gradina, din cele carnoase si zemoase, nu trebuie sa fie prea mari, apoi le-am pus in steamer, cam jumatate de ora, apoi cu doua degetele, usor, le-am descoperit de pielita, le-am pus in castron, le-am pasat cu o furculita si am adaugat usturoi pisat, sare si piper. Daca vreti mai subtire, puteti adauga apa din primul raft de stocare de la steamer sau pur si simplu apa minerala. Merge mancat cu lingura ca atare sau ca garnitura la orice. Noi l-am folosit langa biban. In loc de usturoi se poate pune hrean proaspat ras.

Biban copt la steamer Daca nu vreti solzi prin toata bucataria puteti face si asa, metoda incercata si garantata. Am taiat burtile, am scos matele, am spalat, am scurs, am pus un praf de sare si apoi la steamer, cam 30 minute. In farfurie intai decojiti solzii cu tot cu pielita, nu dureaza mult.

Hamburgheri din piept de pui Piept de pui tocat am amestecat cu ceapa deshidrata, usuroi granule, piper, sare, patrunjel verde, tarhon uscat. Am adaugat si apa minerala, pentru ca era prea grea compozitia, am cladit mingi mari pe care le-am aplatizat si le-am pus la cuptorul cu halogen, merge si la cel clasic pe hartie de copt. In 15 minute am fost gata.

Friptura de vita la vas roman Am taiat cubulete carnea, am pus oregano, tarhon uscat, usturoi granule, sare si o cana cu apa. Am dat la cuptor la foc mic o ora. Am controlat si am mai pus o cana cu apa. Dupa doua ore si jumatate am avut o friptura suculenta cu un sos tare bun, am mancat-o langa spanac facut la steamer in 10 minute fara nici un fel de adaos, si-a pastrat gustul foarte fain.

Supa crema de rosii coapte Am pus la cuptor cateva rosii, le-am lasat pana s-a rumenit bine pielita. Rosiile fiind mari le-am taiat in jumatati si le-am pus cu partea taiata in jos. Am taiat cubulete un piept de pui si l-am pus la fiert. Cand au fost gata rosiile, le-am despielitat si am trecut usor peste ele cu blenderul vertical. Am pus coriandru si busuioc uscat.
Apoi le-am adaugat in supa. In final am pus o mana buna de patrujel verde.

Supa crema de fenicul Am pus la fiert un piept de pui cu doua bucati fenicul taiate in doua. Cand au fiert am scos cu o paleta feniculul si l-am pasat cu blenderul vertical, am adaugat chimen rumenit usor in tigaie si apoi rasnit, apoi l-am inapoi langa pieptul de pui.

Supa crema de sparanghel la fel ca cea de fenicul, numai ca acum nu am mai gasit, in primavara am facut de cateva ori

Peste la cuptor cu rosii
Peste curatat, splat, zvantat, pudrat cu sare si lasat sa ia gust. Se pune intr-un vas yena, se adauga piper, tarhon uscat, rozmarin sau ce vreti voi si pe deasupra se pun multe jumatati de rosii mici, zemoase (daca sunt rosii mari, se taie felii) Se da la cuptor cam jumatate de ora si apoi se stroeste pestele cu zeama lasata, se mai tine inca un sfert de ora, Rosiile se inmoaie si isi combina gustul in mod armonios cu cel al pestelui. Se pune in farfurie cu mult sos, multe rosii si mult mujdei. Pofta buna!

Am lasat la urma felul care imi place cel mai mult

Ragu de vita Eu o fac tot in vasul roman, e mai comod, nu trebuie s-o pazesc, daca stau in bucatarie o fac la wok si e gata in jumatate de ora, asa la cuptor e gata intr-o ora si jumatate aproape. Deci pun carnea tocata, multe rosii (tot de gradina daca se poate,o cana cu apa, daca nu, o conserva de rosii in suc) Tarhon uscat, ceapa deshidrata, usturoi granulat, sare piper. Eu las cu mai mult sos, pur si simplu mirobolant.

#1287 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2013 - 11:08 AM

Cris31 Imagine postata la raport, Doamna! care e statusul?

tot cris31 a adus un plus dietei, la care eu nu ma gandisem cand am tinut, respectiv a folosit leguma in combinatie cu carnea (+condimente) si leguma respectiva cu verdeturi (patrunjel, marar, usturoi) si alaturi de carnea + leguma. Astfel, masa e mai completa si mai poti balansa proportiile carne - legume ingerate la o masa / zi.

Eu cu carnea ma am bine, sunt carnivora. Nu o pot manca fara legume alaturi, dar in aceasta combinatie carne + leguma si fara altele (casrbohidrati, etc) pot manca destula ...Imagine postata

#1288 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 09 January 2013 - 04:37 PM

Dani la Megaimage am vazut sparanghel.

Retetele sint bune, chiar gustoase. Eu una in schimb f rare ori am timp sa gatesc si de aceea de obicei apelez la pipet de pui la gratar si salata de varza:)

Nu uitati de creveti la cuptor sau in tigaie cu lamiie si usturoi si pt. abatere o tzira de ulei de masline.
Imagine postata
Imagine postata

#1289 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 09 January 2013 - 04:57 PM

Dani pune o poza la vasul roman. E cumva din lut?
Imagine postata
Imagine postata

#1290 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 January 2013 - 05:17 PM

Eu stiu ca e din lut!

#1291 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2013 - 09:55 PM

DA, vasul meu este din lut smaltuit

si eu am aceeasi probl cu lipsa timpului pt gatit (mai ales de gatit pt mine in mod particular)... , dar fara gatit nu cred ca se poate tine detoxul
am zis ca duminica o sa-mi fac raggu din 1.2 kg vita (cu vreo 2 conserve de rosii) si o sa am 4 zile, la fel 1.2 kg piept pui cu apio/telina sau ceapa, sau simplu si mananc cu salata verde. si tot asa o sa inerc sa-mi fac in avans duminica ... nici eu nu apuc sa-mi gatesc in timpul sapt ... :tongue3:\\ador crevetii cu usturoi, rosii si lamaie, dar pe aceea ii preferet proaspat gatiti

#1292 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 January 2013 - 09:58 PM

Cred ca eu trebuie sa ma gandesc pana vineri ca in we sunt cu omul, sa las toate pregatite acasa.

#1293 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 09 January 2013 - 09:59 PM

Vezi postareazerda, la 09 January 2013 - 05:17 PM, a spus:

Eu stiu ca e din lut!

Asa ma gindeam si eu.

Lori eu maninc carne in fiecare zi de doua ori pe zi cind tin cura asta.

Dani un fenomen pe care l-am remarcat eu - desi ai mincat corect la singe - ai avut variatii f mari cred eu.
Eu care m-am straduit din primavara pina in decembrie cu 10 kg - si regim un pic variat - nu iau mai mult de 1kg si jumate maxim, care se duce f usor.

Sa vad la urmatoarea etapa. Deocamdata posed una bucata gripa.
Imagine postata
Imagine postata

#1294 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2013 - 09:59 PM

am vazut si eu sparanghel, dar nu ma pricep nici sa-l aleg, nici sa-l curat, nici sa-l gatesc ...adica nu am vazut pe viu vreodata . De altfel, nici gustul nu ma da pe spate ...e insipid...:tongue3:

#1295 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 January 2013 - 10:06 PM

Zozo e martorul meu involuntar, o sa-l scot la iveala poate, sau candva!
Eu nu am variatii de greutate, desi mananc tot ce NU trebuie conform acestei diete,tot am slabit 4 kile, cum ziceam am martori. Mai am si altii dar nu sunt membri pe forum.
Totul este de echilibru si sa nu mananci 300 de grame de carne pe zi, parerea mea, dar cum sunt curioasa mai incerc o data!
Uite chiar vreau SA VAD!

#1296 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 January 2013 - 11:01 PM

în ceramică se găteşte la fix fără ulei, eu bag carnea sau peştele in cuptor fără nimic, numai condimentat şi iese perfect

300g e cantitatea maximă, cine vrea poate să mănînce mai puţin. am prieteni vegetarieni care au făcut detoxul şi ei papă proteină de mazăre în loc de carne. idea e că îţi trebuie proteină.

nu uitaţi de brinza de vaci 0% (eu mai bine măninc pămînt decît brînză din aia) ocazional şi 1 ou intreg + 3 albuşe, tot ocazional.

zerda, te rog să ai grijă ce mănînci să nu ai probleme iar, dar sigur ştii de data trecută cu ce ţi-a mers bine.

eu am făcut aprovizionarea: piept de pui şi vacă tocată macră de la fermă, creveţi, mere bio, am 5 kg, marca mea preferată, 1 kg de suc de lămîie bio, stevia lichidă, perrier şi apă plată, fără număr ..., restul le iau pe parcurs. de luni incep.

#1297 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 January 2013 - 11:14 PM

eu inca nu am facut, dar carne de vita, piept de curcan , de pui. eu cu curcanul, fasolea nu ma impac si pace!

#1298 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 09 January 2013 - 11:28 PM

Vezi postareaDexter, la 09 January 2013 - 11:01 PM, a spus:

în ceramică se găteşte la fix fără ulei, eu bag carnea sau peştele in cuptor fără nimic, numai condimentat şi iese perfect

300g e cantitatea maximă, cine vrea poate să mănînce mai puţin. am prieteni vegetarieni care au făcut detoxul şi ei papă proteină de mazăre în loc de carne. idea e că îţi trebuie proteină.

nu uitaţi de brinza de vaci 0% (eu mai bine măninc pămînt decît brînză din aia) ocazional şi 1 ou intreg + 3 albuşe, tot ocazional.

zerda, te rog să ai grijă ce mănînci să nu ai probleme iar, dar sigur ştii de data trecută cu ce ţi-a mers bine.

eu am făcut aprovizionarea: piept de pui şi vacă tocată macră de la fermă, creveţi, mere bio, am 5 kg, marca mea preferată, 1 kg de suc de lămîie bio, stevia lichidă, perrier şi apă plată, fără număr ..., restul le iau pe parcurs. de luni incep.

Ia zi cum e cu proteina de mazare? Si de ce nu iti place brinza de vaci 0%? mie mi se pare ok, dar e drept ca conteaza si firma.

Intreb de mazare pt ca sotul meu a tinut cura asta si mai strict - in sensul ca a mincat fasole fiarta si tofu mult, dar nu a consumat deloc fructe. Prin urmare a dat jos 10kg in 3 luni. El intotdeauna ia micul dejun in jumate de ora de la trezire.

Ce e drept el merge si la sala, dar moderat - desi aproape in fiecare zi - nu doarme pe "fiare".

Oricum astept cu nerabdare sa vad cit mai slabeste.
Imagine postata
Imagine postata

#1299 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 January 2013 - 11:57 PM

lizura, in principal se fac shakes/smoothies cu pea protein şi fructă, se poate băga şi în supa cu roşii, cam atît.

eu am mîncat proteină de gălbenuş de ou făcut pudră, dar ca supliment, nu ca substitut. e bună, o băgam la smothies pe care le beam la breakfast. acum mănînc un breakfast mai săţios şi m-am lăsat de sucuri. prefer fructele ca atare.

#1300 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2013 - 12:03 AM

Liz, nu am tinut cura la sange, am avut abateri. Insa sustin sa fie tinuta la sange, pentru ca in zilele cand am tinut corect am avut rezultate spectaculoase, iar cand am scapat in balarii am vazut imediat pe cantar. De aceea in 3 saptamani am scazut doar 6 kg, in loc de 7 cat as fi putut pierde, daca nu-mi furam caciula pe alocuri.
Am variatii mari, tot timpul am asa, din cauza ca sunt gurmanda si dupa cura si mentinere am avut perioade in care am luat-o raznel ... mai ales de cand nu am mai avut baterie la cantar si in acelasi timp toata lumea imi zicea ca slabesc ... , ceea ce pt o mancacioasa ca mine a condus la culcarea pe o ureche ....
Totusi, la 9 luni de cand am terminat detoxul am aceeasi greutate ...circa 57.7 kg. Deci la cate porcarii am facut/mancat/baut din iulie incoace, pot sa spun ca e multumitor ca nu m-am ingrasat! Sport nu fac: sala nu-mi place, bazin nu-mi place ... sporturile in aer liber mi-ar placea, dar mi-e lene de mor, sau nu mai am energie deloc ... una din doua ...
Cred ca ne-ar prinde bine macar niste masaje, sau tratamente corporale ..., astora statice dintre noi, dar cine mai are timp si pt astea ...

Tu ai tinut regim 9 luni, eu doar 3+ 6 saptqamani ... normal ca tu nu ai de ce sa mergi si in sus mai mult de 1 kg, fata de mine, care nu mai tin regim de la jum lui mai ...

Zerda, de ce o faci iar , daca te-ai simtit asa de rau ?

nici eu nu stiu cum fac cu rosiile, lamaia, otetul, salata verde, castravetele, ortocala, grep, mar, lista de fructe... si refluxul !!!???

Dex, vreau neaparat sa te urmez, dar nu sunt sigura 100% ca pot ...am congi plin (porc, vinete+ardei copti, inghetata, zmeura, raggu clasic) si nu stiu sigur cum o sa organizez aprovizionarea in cazul asta ... in afara de problemele cu picea, care nu ma lasa seara sa ma deslipesc de ea ....

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic