Postat 09 January 2013 - 11:02 AM
Lapo, sa nu te mai trimit in urma, mai ales ca vad ca sunt multi doritori de detox in perioada asta, pe langa retetele puse de Dex la inceput, minunate retete a pus si cris31 (pagina 60):
Salata de rucola cu mar verde, dulce acrisor e o nebunie la gust. Am spalat rucola, am pus-o in strecuratoare, am dat prin razatoarea worner marul cu tot cu coaja si am obtinut betisoare ca scobitorile, le-am pus in castron, am pus zeama de lamaie si gata.
Salata de spanac cu oua fierte Am pus la fiert oule, am spalat si am scurs spanacul. Fiind tanar, l-am rupt usor cu mana, am adaugat ouale fierte tare, ceapa verde deshidrata, sare, piper mult, patrunjel verde, zeama de lamaie.
Salata de varza alba cu portocale Varza o taiem fideluta, o frecam cu putina sare. Portocala o decojim si taiem cubulete, adaugam marar verde, piper si zeama de lamaie
Salata varza rosie cu mar La fel ca cea de varza alba, numai in loc de marar merge mai bine patrujelul, dar nici cu marar nu e rea
Sos de rosii coapte la steamer, Am spalat rosiile, pentru reusita garantatata ar fi de preferat rosii de gradina, din cele carnoase si zemoase, nu trebuie sa fie prea mari, apoi le-am pus in steamer, cam jumatate de ora, apoi cu doua degetele, usor, le-am descoperit de pielita, le-am pus in castron, le-am pasat cu o furculita si am adaugat usturoi pisat, sare si piper. Daca vreti mai subtire, puteti adauga apa din primul raft de stocare de la steamer sau pur si simplu apa minerala. Merge mancat cu lingura ca atare sau ca garnitura la orice. Noi l-am folosit langa biban. In loc de usturoi se poate pune hrean proaspat ras.
Biban copt la steamer Daca nu vreti solzi prin toata bucataria puteti face si asa, metoda incercata si garantata. Am taiat burtile, am scos matele, am spalat, am scurs, am pus un praf de sare si apoi la steamer, cam 30 minute. In farfurie intai decojiti solzii cu tot cu pielita, nu dureaza mult.
Hamburgheri din piept de pui Piept de pui tocat am amestecat cu ceapa deshidrata, usuroi granule, piper, sare, patrunjel verde, tarhon uscat. Am adaugat si apa minerala, pentru ca era prea grea compozitia, am cladit mingi mari pe care le-am aplatizat si le-am pus la cuptorul cu halogen, merge si la cel clasic pe hartie de copt. In 15 minute am fost gata.
Friptura de vita la vas roman Am taiat cubulete carnea, am pus oregano, tarhon uscat, usturoi granule, sare si o cana cu apa. Am dat la cuptor la foc mic o ora. Am controlat si am mai pus o cana cu apa. Dupa doua ore si jumatate am avut o friptura suculenta cu un sos tare bun, am mancat-o langa spanac facut la steamer in 10 minute fara nici un fel de adaos, si-a pastrat gustul foarte fain.
Supa crema de rosii coapte Am pus la cuptor cateva rosii, le-am lasat pana s-a rumenit bine pielita. Rosiile fiind mari le-am taiat in jumatati si le-am pus cu partea taiata in jos. Am taiat cubulete un piept de pui si l-am pus la fiert. Cand au fost gata rosiile, le-am despielitat si am trecut usor peste ele cu blenderul vertical. Am pus coriandru si busuioc uscat. Apoi le-am adaugat in supa. In final am pus o mana buna de patrujel verde.
Supa crema de fenicul Am pus la fiert un piept de pui cu doua bucati fenicul taiate in doua. Cand au fiert am scos cu o paleta feniculul si l-am pasat cu blenderul vertical, am adaugat chimen rumenit usor in tigaie si apoi rasnit, apoi l-am inapoi langa pieptul de pui.
Supa crema de sparanghel la fel ca cea de fenicul, numai ca acum nu am mai gasit, in primavara am facut de cateva ori
Peste la cuptor cu rosii
Peste curatat, splat, zvantat, pudrat cu sare si lasat sa ia gust. Se pune intr-un vas yena, se adauga piper, tarhon uscat, rozmarin sau ce vreti voi si pe deasupra se pun multe jumatati de rosii mici, zemoase (daca sunt rosii mari, se taie felii) Se da la cuptor cam jumatate de ora si apoi se stroeste pestele cu zeama lasata, se mai tine inca un sfert de ora, Rosiile se inmoaie si isi combina gustul in mod armonios cu cel al pestelui. Se pune in farfurie cu mult sos, multe rosii si mult mujdei. Pofta buna!
Am lasat la urma felul care imi place cel mai mult
Ragu de vita Eu o fac tot in vasul roman, e mai comod, nu trebuie s-o pazesc, daca stau in bucatarie o fac la wok si e gata in jumatate de ora, asa la cuptor e gata intr-o ora si jumatate aproape. Deci pun carnea tocata, multe rosii (tot de gradina daca se poate,o cana cu apa, daca nu, o conserva de rosii in suc) Tarhon uscat, ceapa deshidrata, usturoi granulat, sare piper. Eu las cu mai mult sos, pur si simplu mirobolant.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!