Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1661 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 14 March 2013 - 05:41 AM

Salutare!!

Mai slabuta zilele astea: -500g :) , mentinerea merge bine si tot asa cumintica :) Am introdus tofu si am fost ok la cantar, carne nu am mai mancat de 4 zile,dar in schimb legume la greu si seminte. Am mai introdus pudra de roscove/carob, super buna!! Seamna foarte bine cu pudra de cacao, dulce in mod natural, mai aromata si se foloseste la gatit.Pacat ca nu am stiut de aceasta pudra mai devreme, ca mai mancam cate o lingurita cand aveam pofte imense de dulce :)

Poza cu Crema tofu cu masline Kalamata , care am servit-o ieri.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1297-13632322214446.jpg

Astazi am mancat oua cu varza furajera/kale, le-am facut la fete ca sa le distrez putin, daca tot vine sarbatoarea Sfantul Patrick :P

Pun si reteta, poate intereseaza pe cineva :)

Oua cu varza furajera/Scrambled eggs : nu pot sa o numesc omleta

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1297-13632319478019.jpg

Ingrediente
2 oua
2 frunze mari varza furajera (cu tot cu codita)
1 catel usturoi
sare,piper

Mod preparare
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine.Apoi compozitia se pune la prajit...

Hai cu mentinerea!!

Va pup!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#1662 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2013 - 05:01 PM

Brava Oana, nota 10 la menţinere. Dani la matale cum merge?

şi eu am dat-o pe salată toscană de kale (varză toscană sau varza furajeră cum îi zice Oana), am pus reţeta la bucătăriile lumii, este delicioasă. iaca pieptul de pui ascuns sub căpiţa de salată

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-13632723872879.jpg

#1663 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 14 March 2013 - 06:11 PM

Dexter, ce bine arata salata!! Am sa o fac si eu. Bine ca mi-ai zis unde o gasesc.
Aseara am mancat o chiftea din orz si ceva granola cu lapte migdale si dimineata aveam 200 g in plus :) la introducerea granelor a fost cu plus la mine :D

Dexter, Dani, bafta la mentinere!!

Pupici!!
ReteteFamilie.com

#1664 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 March 2013 - 05:37 AM

Oana, Dex, felicitari!
Dex, imi faci pohta cu salata de varza toscana: eu nu am vazut/mancat vreodata asa ceva! ce verde imbietor are!
Oana, ce farfurie frumoasa si ce preparate apetisante ai pus acolo! ce-i wassa aia cu susan?
La mine e ok mentinerea ... nici prea prea, nici foarte foarte ;) o zi mai asa, ... una compensare

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1665 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 15 March 2013 - 04:41 PM

Astazi -500g, wow!! Ieri am mancat clatite din faina de migdale si sirop artar si cantarul a fost ok, wow!

Dani, sunt crackers facuti cu multe seminte, fara alte adausuri de faina ,unt sau oua..Eu numai din aia pap la salaturi, supe sau mancarici, nu mai mananc paine de mult, ca asa ca fac pizza si alte aluaturi,macar paine sa nu mananc :rolleyes:

Deci la adaugarea orzului si a ovasului am fost ok la cantar.

Astazi dimineata am mancat la mic dejun budinca din ovăz cu mere care am facut-o cu semințe chia, scortisoara, ovăz, lapte migdale, mere, sirop artar ..

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1297-13633584145075.jpg

Multumesc Dexter :-*

Pupici!! Bafta cu mentinerea!!
ReteteFamilie.com

#1666 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 16 March 2013 - 11:02 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 March 2013 - 12:04 PM, a spus:

Dex, asa imi propusesem, am si luat tot ce imi trebuia, dar mi-a facut tati o surpriza.
Am bagat 4 cotletele mici de berbecut si juma de antricot de vita, alaturi de ciuperci trase in ulei cu mult usturoi si rozmarin + 2 pahare de vin Tokaji. O cina minunata.

Cantarul nu a reactionat negativ azi in zori, desi ieri pe seara am bagat si ceva migdale + coacaze rosii uscate. Sunt back in business la 55kg, ca si inainte de we.

Dani eu de ce nu vad poze cu tine? Eu una diva nu voi mai fi dar merg binisor pt ritmul meu. Mai am puțin si merg spre 58 fix. Sper sa fie din ce in ce mai bine. As vrea sa țin post dar mi-e teama sa nu o iau prin aratura. La servici îmi zic toate colegele ca am slăbit mult si fata de acum 2 luni, iar cineva care nu m-a văzut din toamna m-a felicitat. E... Nu vreau sa mi-o iau in cap si sper sa mai dau jos 5kg pina in Iulie...grea sarcina dar sper sa reușesc cumva pt ca am decis sa merg la sport si contemplez ideea de a face antrenament cu un trainer. Jos grasimea doamnelor, sa preintimpinam boala cardiaca si osteoartrozele!!!
Imagine postata
Imagine postata

#1667 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 16 March 2013 - 11:05 AM

Vezi postareaOana S, la 14 March 2013 - 05:41 AM, a spus:

Salutare!!

Mai slabuta zilele astea: -500g :hug: , mentinerea merge bine si tot asa cumintica :-* Am introdus tofu si am fost ok la cantar, carne nu am mai mancat de 4 zile,dar in schimb legume la greu si seminte. Am mai introdus pudra de roscove/carob, super buna!! Seamna foarte bine cu pudra de cacao, dulce in mod natural, mai aromata si se foloseste la gatit.Pacat ca nu am stiut de aceasta pudra mai devreme, ca mai mancam cate o lingurita cand aveam pofte imense de dulce :(

Poza cu Crema tofu cu masline Kalamata , care am servit-o ieri.

Atasament DSC03061-001.JPG

Astazi am mancat oua cu varza furajera/kale, le-am facut la fete ca sa le distrez putin, daca tot vine sarbatoarea Sfantul Patrick :(

Pun si reteta, poate intereseaza pe cineva :(

Oua cu varza furajera/Scrambled eggs : nu pot sa o numesc omleta

Atasament DSC03134.JPG

Ingrediente
2 oua
2 frunze mari varza furajera (cu tot cu codita)
1 catel usturoi
sare,piper

Mod preparare
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine.Apoi compozitia se pune la prajit...

Hai cu mentinerea!!

Va pup!!

Pe mine mă interesează reteta la crema de tofu si ce e sub ea:)
Imagine postata
Imagine postata

#1668 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2013 - 12:26 PM

Felicitari Oana!
Felicitari Liz!

Oana, cum ai facut budinca de ovaz?

#1669 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 16 March 2013 - 12:29 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 March 2013 - 05:37 AM, a spus:

Oana, Dex, felicitari!
Dex, imi faci pohta cu salata de varza toscana: eu nu am vazut/mancat vreodata asa ceva! ce verde imbietor are!
Oana, ce farfurie frumoasa si ce preparate apetisante ai pus acolo! ce-i wassa aia cu susan?
La mine e ok mentinerea ... nici prea prea, nici foarte foarte :hug: o zi mai asa, ... una compensare

Nu știam ca e specie de varza furajera eu ii zic kale si o dau prin ulei de masline si sare si o bag la cuptor - rezulta niște chipsuri delicioase
Imagine postata
Imagine postata

#1670 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 March 2013 - 08:47 AM

Am mai scris si la alt topic:
A venit primavara - facem kk verde! :wub:

Am cules urzici, papadie, salatica cucului. Leurda am cumparat-o.
Dupa doua zile de salata de papadie, leurda, salatica cucului cu suc de lamaie si un strop de untdelemn, ficatul mi-a spus :

- Bogdaproste! Tine-o tot asa! :love7:

"Borsul" de urzici a fost mai mult confusion decat fusion :lol: L-am acrit cu moare de kimchi, doar dupa ce s-a racit ca sa nu ucid in fasa vitamina "poftim" :lol: si bacteriile probiotice. Usturoiul tot la sfarsit.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1671 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 17 March 2013 - 08:04 PM

Vezi postareaLizura, la 16 March 2013 - 12:29 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 15 March 2013 - 05:37 AM, a spus:

Oana, Dex, felicitari!
La mine e ok mentinerea ... nici prea prea, nici foarte foarte :) o zi mai asa, ... una compensare

Nu știam ca e specie de varza furajera eu ii zic kale si o dau prin ulei de masline si sare si o bag la cuptor - rezulta niște chipsuri delicioase

Pe internet am gasit denumirea in romana si eu o stiam de Kale.
Am sa incerc si eu chipsurile, thanks de idee. Tai frunzele de kale?
ReteteFamilie.com

#1672 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 17 March 2013 - 08:09 PM

Pt tine Lizura :)

Crema de tofu cu masline

Imagine postata

Aceasta este o crema aperitiv vegetariana, alternativa cremelor traditionale cu branza de vaci.

Ingrediente
300 g silken tofu (eu am pus extra firm tofu)
3-4 linguri ulei de in/masline
zeama de la 1 lamaie
cca 1 lingurita sare
1 ceapa mica, taita marunt
30-40 masline Kalamata fara samburi, taiate marunt

Mod preparare
Se pun intr-un robot bucatarie / food processor: tofu,uleiul, zeama de lamaie si sarea, si se mixeaza pana la omogenizare.

Imagine postata

Apoi se adauga ceapa si maslinele si se amesteca cu o lingura.

Imagine postata

Pupici!!

Revin maine cu alte detalii despre detox...
Dani, maine scriu reteta de budinca.

Bafta la mentinere!!
ReteteFamilie.com

#1673 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2013 - 11:58 AM

Astept cuminte reteta de budinca. Nu stiu daca am sa o fac, pt ca in general evit cat pot cerealele, dar macar sa-mi fac o idee, daca ma aventurez vreodata.

Dex, pt ca ai mentionat de greutatea la cantar la ingurgitatul ciupercilor si mielului, am facut o foto la meniul de luni sapt trecuta, dar nu am ajuns sa il postez,
4,5 bucatele am avut de cotletele de berbecut la gratar in cuptor alaturi de 340 g mix de ciuperci shimeji trase la tigaie cu ulei EV, 1 capatana de usturoi si o ramurica de rozmarin si 2 rosii cherry. Nu m-am saturat (Carnita pe cotletele e putina rau) si am mai mancat si jumatate dintr-un antricot babanel de vitel, ca nu terminasem ciupercile. Desi cina a fost tarzie, bogata si gustoasa, si desi doar in a doua sapt de mentinere, nu s-a lasat cu repercursiuni la cantarirea de a doua zi dimineata. Doream sa va spun sa nu ocoliti ciupercile acestea ca sunt foarte gustoase/aromate si nu ingrasa :) (eu le-am gasit timp de 2 saptamani la Lidl, mix, sau pe fircare separat - au 3 feluri, in casolete de 170 g). Bune rau1 iar coteltele de berbecut facute fix cat tb la gratar sunt nectar :)
Scuze, ca foto a fost facuta cu tel, si cotletelele apar intr-o lumina total nepotrivita, parand maro, ele de fapt au fost rumene frumos pe afara si rosioare pe dinauntru. :hungry:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13636003765407.jpg

#1674 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2013 - 12:01 PM

azi la pranz, sapt 2 spre 3 de mentinere:
o salata mare cu multa ruccola, vreo 10 rosii cherry, 100 g somon afumat si 2 lingurite seminte de chia. Ulei vrigin aromatizat si picant de masline si zeama de la o lamaie.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-1363600852621.jpg

#1675 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2013 - 05:52 PM

brava doamnelor la menţinere şi maestrului cu ficat verde :pupic:

dani, şi la mine merg ciupercuţele tip pleurotus, golden niddle, etc, ce nu merg sunt champignoanele.

liz, să vezi ce bună e kale crudă, eu nu mă mai pot opri din mâncat salata toscană

maestro
, am leurdă in congi, bună idea cu ciorbica

#1676 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 March 2013 - 07:38 PM

ia să vă dau o idee cum să luaţi mîncare sănătoasă după voi, la servici, la picnic, la sală, etc

salată în borcan

idea e că puteţi preparaţi salata dinainte şi dacă respectaţii principiile, ţine cîteva zile in frigider, plus că nu se blegeşte. borcanul de sticlă nu se pătează şi nu-i iese uleiul pe la incheieturi. văzui idea recent şi tare îmi mai convine stilul ăsta

principiu e aşa:

pe fundul borcanului se pune dressingul - ulei, vinegretă, ce vă place

stratul următor, vegetale cărora nu le dăunează dacă stau în baltă, roşii, ceapă, brocoli, castraveţi, ardei, fasole, carne

stratul următor chestii mai uşoare - seminţe, quinoa, sprouts, bucăţi de mandarine

ultimul strat: frunze şi chestii sensibile, salată verde, rucola, mixtă etc

cînd ajungeţi la locul dorit, zdruncinaţi borcanul, scoateţi furculiţa sau lingura după preferinţă şi gata salata. se poate mînca direct din borcan sau deşerta în castron.

salata mea de azi: ulei de măsline şi suc de lămâie pe fund, salată toscană de kale, roşii cherry, sare peste roşii, pui la grătar şi pătrunjel. am mâncat direct din borcan.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1215-1363626921539.jpg

#1677 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 21 March 2013 - 09:26 PM

Am folosit si eu metoda borcanului mai ales ca aveam unul pictat frumos cu capacel portocaliu.
Cu salata nu merge pt ca pusa pe vinegreta direct pina o maninci la prinz se paleste rau, dar e bine de pus peste carnita de pilda - vinegreta, bucatelele de carne si salata total deasupra.

Minunata idee - am papat asa salata cu ton.

Si acum un strigat de disperare: cum dau jos 5 kg in 3luni??? Help!!!!
Imagine postata
Imagine postata

#1678 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2013 - 10:47 AM

Dex, eu procedez ca si tine, dar nu pun zeama de lamaie/otetul + sarea decat la birou (sarea de fapt o sar din ecuatie de tot de regula). Numai cu un fir de ulei nu se pleosteste nimic. Doar ca eu le fac in cutie de plastic, ca nu am borcanel smecher de sticla si nici lingura de plastic legata cu elastic :thumleft: . Eu de regula fac varianta de salata mixta din: frunze verzi, rosiioare, ardei dc am si e sezon, masline, branza, bucatele de friptura rece/somon/ton.
Mi-ai ridicat la fileu cheful de salaturi verzi aduse la birou (dupa ce am terminat Detoxul nu mi-am prea mai adus salaturi la gamela)

#1679 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2013 - 11:16 AM

Liz :thumleft: , pune-ti o poza in care aratai exact asa cum vrei sa ajungi acum (sau un fotomodel care e pe gustul tau la fizic) , nu conteaza de la ce varsta e poza: pe frigider, una WALLPAPER PE TEL SI PC, etc si repetati intr-una: EU SUNT, slaba, am 50 kg, nu am nici o urma de grasime in exces/celulita, sunt perfecta! :thumleft: si keep going cu dieta, atat cat mai poti respecta de bine... cred ca te-ai cam saturat ca ai facut anul de cand tii... Forta, 5 Kg in 3 luni e foarte fezabil! daca esti atenta la ce mananci o sa dai jos! curaj, ca TU poti!

Iti dau cateva exemple - idei:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13639437331197.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13639437358907.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13639437404526.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13639437416337.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13639437425138.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13639437434517.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-685-13639437452424.jpg

#1680 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 March 2013 - 11:28 AM

Vezi postareaDaniella, la 22 March 2013 - 11:16 AM, a spus:

Iti dau cateva exemple - idei:

Asta da sustinere / galerie! :thumleft:

Arata acest topic

• 103 Pagini +