Geany si eu sunt harciog, pt ca fac cumparaturi doar la hipermarket 1 data la 1-2 saptamani, apoi cand vreau sa fac ceva daca imi lipseste vreun ingredient sunt obligata sa recurg la improvizatii sau ori am aia si n-am ailalta. Piata de langa mine e praf, aer numai legume si fructe turcesti! Doar carne mai pot agata de acolo. Acum am noroc ca s-a deschis un miniCarrefour langa mine, insa e foarte sarac in produse proaspete (legume, fructe, carne).
Asa ca rusinos, dar de multe ori iau prea multe cand am ocazia de ceva biologic, uneori chiar si cand iau normale din supermarket si se ofilesc. Asta e tb sa mai invat sa fac aprovizionarea. Nu ti-e foame de la cafea. Cafeau baloneaza si nu iti mai e foame pana pe dupa amiaza, insa sa nu te mire daca seara te razbeste o foame cu viteza fulgerului!
Sa stii ca si eu reusesc sa pacalesc creierul mirosind tigarea neaprinsa, chiar tragand din ea cu foc (neaprinsa). Ca ar fi unc reion tot aia ar fi, deci e treaba de gest mai degraba. Asa ca poti rontai bucateel crud de morcovei, telina, ridichi, castravete, ardei pentru pacaleala creierului si chiar umplerea stomacului!
Dex, mi-am amintit a doua intrebare

Ziceai pe la han la un mom dat, ca daca vrei sa tii o dieta scurta de 2 zile pt 1-2 kg, merge una cu carne de vita si rosii. Poti, te rog, sa repeti regula, ca am uitat cum ai zis ca trebuie facut.
Si o mai am si pe a 3-a: daca nu mananc 1 fruct la o masa (1 cana capsuni), pot sa le mananc ambele portii din zi la o singura masa (2 cani capsuni, sau 2 mere, sau 2 portocale sau 1 grepfruit)?
Nu in ultimul rand mai am de zis 2 lucruri, doar cine e cel mai vorbaret de pe forum

:
1. Ieri am mancat 2 farfurii de raggù (300 si mai bine de carne tocata + 1 cutie de rosii despielitate) si azi dimi aveam -600 g fata de ieri dimi, in cond in care se pare ca sunt in faza de platou. Deci carnea de vita + rosii rulz.
2. Sa vedeti ce porcarie am facut ieri seara. Mi-am pregatit sa fac chiftelele din 600 g carne de vita tocata, pun eu condimentele, printre care si curry. Mai citisem si alta data pe plic si stiam ca e doar un amestec macinat de condimente naturale! Boon! Ieri am avut 1 plic nou, ca al vechi se terminase (Am avut unul bun-bun adus de fratello din Mauritius) si cand citesc sa-mi cada coperisul pe cap: 26% sare, paprika etc si monoglutamat de sodiu! Il presarasem deja pe carne se amestecase deja cu praful de usturoi, de ghimbir, piperul, sos de soya etc, aleluia ...

!!! Din neatentie am schimabt firma si ca niciodata nu am citit ingredientele! Cum nu aveam alta varianta pt azi la serviciu, am inchis ochii si am mers inainte. Prin urmare, din nefericire pt mine, am facut proba pe persoana mea si maine dimi va spun ce efect are glutamatul la cantar! Nu a fost cantitate mare, sper sa nu bage de seama prietenul meu cantarul, dar imi pare asa de rau de detoxul meu

...acum la spartul targului m-am intoxicat cu glutamat