Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#861 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 May 2012 - 10:59 AM

Vezi postareaDexter, la 16 May 2012 - 01:10 AM, a spus:

principiul este documentat în urma multor ani de studiu, la fel şi lista. nu am date şi nu ştiu ce se întimplă dacă amesteci legumele, in sensul că nu ştiu care este efectul asupra detoxului. noi am urmat ca la carte (dani, koral, oana şi 2ut).

o singura leguma si o singura carne se apropie mai mult de disociere, asta cred ca e principiul. Asa era principiul si la dieta Demis Russos (Si mai restrictiva decat detoxul: doar 1 carne pui/peste alb cu 1 leguma verde -spanac/salata/broccolli la cina, cantitate nelimitata din ambele, gatita la abur sau gratat) cu care eu in urma cu ... eh mai bine de 10 ani am slabit tot genul 7 kg in 2 saptamani si m-a tinut rezultatul cativa ani, am tinut tot asa mentinere vreo 6-7 saptamani dupa cele 2 sapt cand am ajuns la greutatea dorita.
Liz, daca tot e sa te frustrezi tinand un regim, de ce sa nu incerci o dieta care da rezultate bune si sigure, decat sa faci incercari din care sa iesi si mai frustrata ca te-ai si retinut de la mancare si nu ai obtinut rezultat (multe kg si cm in minus in timp scurt). Of course, tu faci cum consideri, asta e doar consideratie personala, eu as merge pe un drum batatorit care sa-mi confere rezultat sigur si bun, daca tot tb sa ma abtinez de la o gramada.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#862 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 May 2012 - 12:14 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2012 - 10:50 AM, a spus:

Vezi postareazerda, la 15 May 2012 - 05:54 PM, a spus:

Lasa-l sa se dezghete complet,condimenteaza-l si pune-l intrun piept de pui facut rulada. Asa o sa fie mai suportabil.

va multumesc de sfaturi cu spanacul, o sa incerc. In afara de sare, piper usturoi/ceapa se mai poate folosi vreun condiment?
puneti rulada la cuptor in hartie de copt, sau doar ii dati forma cu ajutorul hartiei dupa care o scoateti? de fapt cred ca merge si in forma de drob, poate chiar cu spanacul amestecat cu carnea, precum verdeturile intr.un drob. Nu credeti?

eu la spanac, pun si niste nucsoara, bat pieptul, sa fie egal ca grosime, il rulez cu labutele mele, dar il coc in hartie de copt, ca sa nu mai frec o suta de tavi.
daca vrei sa-l faci tip drob, sunt sigura ca e bun, dar trebuie sa pui macar un ou, sa se lege, nu crezi?? dar un oua pe saptamana ai voie si n-o sa mananci totul odata, asa ca e ok.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#863 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2012 - 12:25 PM

asa e Zerda, ai dreptate cu ouale la drob, scapasem din vedere! Ai voie 2 oua pe saptamana, dar la perioada detox (nu mentinere) nu ai voie sa le combini cu carnea. Deci, pentru cele 3 saptamani de detox singura varianta e metoda ruladei, merci de indicatii. :P Oricum nu am reusit sa ma apuc de tura 2 :P

#864 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 16 May 2012 - 04:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2012 - 10:52 AM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 16 May 2012 - 12:10 AM, a spus:

Nu imi stiu restul analizelor...Am avut intotdeauna colesterolul si enzimele hepatice SUB limita inferioara:)) daca acum sint altfel si cred ca or fi...e urmarea sarcinii, dar pt un pui asa frumos ce nu face mama.

sa stii ca am tot vrut sa iti spun, este foarte FOARTE frumos puiul tau! mi-a ramas pe retina poza aia cu halatul de baie/prosop! e de reclama la copii frumosi de la holywood :lol: !

Multumesc Daniela!!! Esti darnica cu complimentele! Toti bebelushii sint frumusei! Eu una ma topesc dupa bebelushi mici. Abia astept sa mai am o bucatica.
Imagine postata
Imagine postata

#865 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 16 May 2012 - 04:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2012 - 10:33 AM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 15 May 2012 - 09:25 PM, a spus:

Ma apuc si eu cum trebuie din seara asta cind voi face somon cu legume taiate stir fry.
Al meu e cred gata s ama insoteasca pt ca i-au venit niste rezultate oribile la analize. Cit despre mine ...vor sa imi monitorizeze glicemia.
Asa ca nu se poate moment mai potrivit. Sint curioasa ce se intimpla intr-o saptamina.
fetelor voi cit ati slabit dupa prima saptamina?

succes cu glicemia! multa sanatate si tie si sotului! intreba medicul dc aveti voie sa tineti dieta asta in caz ca analizele nu sunt bune.
eu dupa prima saptamana 3.8 kg, dar am tinut strict regimul (nu ai voie nici somon sau sa combini legume si nici stir fry daca il faci cu ulei)

cred ca am indus in eroare, legumele sint doar taiate asa stir frye dar nu sint facute cu ulei, le-am pus o rosie, bucatalita si fara pielita in ele, nici macar sare.

oricum azi am gitul umflat si inflamat vai de steaua mea nici nu ma pot tine pe picioare plus jet lag...
Imagine postata
Imagine postata

#866 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2012 - 04:54 PM

Vezi postareaLizura, la 16 May 2012 - 04:45 PM, a spus:

Multumesc Daniela!!! Esti darnica cu complimentele! Toti bebelushii sint frumusei! Eu una ma topesc dupa bebelushi mici. Abia astept sa mai am o bucatica.

brava si spor la umflat burtica!!! dar cum reusesti si cu serviciul si cu piciul? sau tu studiezi in perioada asta si nu lucrezi? da, drumul la treaba daca ai acum energie!
eu abia ma descurc cu una! sunt epuizata, daca as mai avea unul as ajunge la nebuni de oboseala. :lol:
de fapt, piciul tau e mic, cam de la 9 luni de cand incepe sa misune devine greu, pana pe la 9 luni e boierie!

ce e jet lag? ia un remediu pt gat: limonada, citrice si tinctura de propolis (iti trece imediat gatul cu tinctura)

#867 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 16 May 2012 - 05:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 May 2012 - 04:54 PM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 16 May 2012 - 04:45 PM, a spus:

brava si spor la umflat burtica!!! dar cum reusesti si cu serviciul si cu piciul? sau tu studiezi in perioada asta si nu lucrezi? da, drumul la treaba daca ai acum energie!
eu abia ma descurc cu una! sunt epuizata, daca as mai avea unul as ajunge la nebuni de oboseala. :lol:
de fapt, piciul tau e mic, cam de la 9 luni de cand incepe sa misune devine greu, pana pe la 9 luni e boierie!

ce e jet lag? ia un remediu pt gat: limonada, citrice si tinctura de propolis (iti trece imediat gatul cu tinctura)

e decalajul asta orar de care suferi cind treci de un continent pe altul - trebuie cam intre 3 zile si doua saptamini sa functionezi normal si iti vine sa maninci tot felul de chestii cu grasime...si zahar
cit despre burtici acum nici nu poate fi vorba, mai am de asteptat cam un an
Imagine postata
Imagine postata

#868 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 May 2012 - 06:05 PM

Vezi postareaDexter, la 15 May 2012 - 10:17 PM, a spus:

lizura, faci detoxul propus aici, sau altă variantă?

lapo, la matale cum merge treaba?

Päi sä vedetzi sefu' ca ieri si azi nu a mers. Din motive de ... mobbing si activitati xenofobe (antisociale si poate chiar cu un substrat de rasism) la adresa mea. Motiv pentru care mi-am invitat doua colege, desi la ora actuala nu exista nici un coleg caruia i-as putea acorda incredere deplina, ca sa le expun cazul meu mai mult decat batator la ochi. Am gatit tarta Aney pentru ele si aici nu e politicos sa le servesti si tu sa nu mananci. Asa ca...am mancat, cu gogîltzuri, e drept. In gat mi-a stat tarta aia, numai de ea nu imi ardea. Insa revin in grafic.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#869 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 May 2012 - 06:17 PM

tu sa fii in ordine, aia e important! imi pare rau sa aud de probleme!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#870 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 16 May 2012 - 11:28 PM

aseara peste cu marar la cuptor si legume amestecate cu o rosie bucatele peste ele

azi dimineata am incalcat porunca si am bagat doua piersici la 7 dimineata

la prinz - creveti cu usturoi, piper si rosii plus legume amestecate - legumele contineau - 3 bucatele de ciuperci ca atita am vazut, soia boabe, snap peas, daikon si muguri de soia

cintarul...ceva nu e in regula ca arata de ieri pina azi mai putin cu 400g...
Imagine postata
Imagine postata

#871 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 17 May 2012 - 08:52 AM

Buna dimineata! Azi +500g....Si meniul de azi:
MD - capsuni
P - rulada cu pui si spanac (Dani, pun si-o poza, pentru tine)

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-639-13372374225659.jpg

C - ton cu lamaie si sparanghel (ajutor!!! cum fac sparanghelul alb?)
Lizura, nu cred ca e nici o greseala, mai ales in primele zile se dau bine jos kilogramele.

#872 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 May 2012 - 10:55 AM

Vezi postareazerda, la 16 May 2012 - 06:17 PM, a spus:

tu sa fii in ordine, aia e important! imi pare rau sa aud de probleme!!

Multumesc, Zerda. Bine nu sunt, m-am suspectat a fi la marginea unei depresii nervoase, iar eu chiar nu sunt genul mimoza. Insa, cand esti singur in fata unei haite de javre ahtiate dupa confirmare pentru a isi compensa deficitele profesionale si intelectuale...apai sa te tii tata. Eu sunt intr-o cloaca de muieri care, datorita sistemului, au voie sa profeseze. Astea nu sunt "oame" normale. O adunatura de vipere al caror orizont intelectual si ale caror activitati se limiteaza la a barfi fie pe altii dintre colegi ori pe elevi. Iar daca ai taria sa nu faci ca ele si sa refuzi sa li te alaturi, e clar ce declansezi, nu? Eu trebuie sa fiu foarte precauta.
Tineti-mi pumnii ca vineri is examinatoare la bac la oral. Sper sa nu le transfer elevilor din tracul meu, ca parol ca is de cel putin zece ori mai stresata ca ei...brrrr.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#873 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2012 - 11:31 AM

Lapona, nu este nici o sansa sa schimbi peisajul? Sau peste tot sunt cam acelasi tip de personaje? Pumnii ii tinem oricum maine, o sa fie totul ok.

#874 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 May 2012 - 02:27 PM

2uţa eu fac sparanghelul in două feluri, din ăla verde ce-i drept, dar nu cred să fie diferenţă. fiert şi blenduit intr-o supă cremă sau la cuptor in tavă groasă, (ceramică, sticlă) numai sărat, condimentat, fără nimic altceva. il ţii cam 10-15 min, pînă se inmoaie, dacă îl laşi prea mult, se fleşcăie foarte tare. la sfîrşit adaugi fie soia, fie balsamic, aşa de gust.<br>dacă sparanghelul e aţos, trebuie să scoţi pielea şi cam 2-3 cm de la coadă, dacă-l indoi, se rupe singur de unde trebuie. cîtă apă bei, că mă intrigă creşterile ocazionale ...

laponela, ţinem pumnii, să le arăţi la friţi că eşti cea mai tare examinatoare de la bac, nu lăsa să se vadă nervişorii, gindeşte-te cum ţi-ar fi plăcut să te examineze pe tine profesorul tău preferat :)

lizura, te aşteptăm la raport şi să fie cîntaru' şi mai stricat ca ieri :)

#875 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2012 - 02:37 PM

Vezi postareaDexter, la 17 May 2012 - 02:27 PM, a spus:

2uţa eu fac sparanghelul in două feluri, din ăla verde ce-i drept, dar nu cred să fie diferenţă. fiert şi blenduit intr-o supă cremă sau la cuptor in tavă groasă, (ceramică, sticlă) numai sărat, condimentat, fără nimic altceva. il ţii cam 10-15 min, pînă se inmoaie, dacă îl laşi prea mult, se fleşcăie foarte tare. la sfîrşit adaugi fie soia, fie balsamic, aşa de gust.<br>dacă sparanghelul e aţos, trebuie să scoţi pielea şi cam 2-3 cm de la coadă, dacă-l indoi, se rupe singur de unde trebuie.cîtă apă bei, că mă intrigă creşterile ocazionale ...

S-ar putea sa fie mai atos sparanghelul meu, ca e destul de gros si nu pare extrem de fraged, cred ca o sa-l incerc la cuptor.
Apa beau cca 3l pe zi (la servici imi duc o sticla de 2,5l de apa, din care imi fac 1,5l ceai verde si menta si acasa mai beau cel putin 2 pahare de apa).

#876 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 May 2012 - 02:58 PM

Vezi postarea2ut, la 17 May 2012 - 02:37 PM, a spus:

Apa beau cca 3l pe zi (la servici imi duc o sticla de 2,5l de apa, din care imi fac 1,5l ceai verde si menta si acasa mai beau cel putin 2 pahare de apa)

brava, apa e cea care "clăteşte" celulele adipoase şi cară toxinele afară :)

#877 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2012 - 03:22 PM

brava Liz pentru cele 400g pierdute! nu-i cantarul defect, e bucuros :(
Lapona, relax ca nu foloseste stresul la nimic. Trebuie sa ne controlam emotiile, mai ales in relatiile de serviciu! Stiu, e FOARTE greu in practica, mai ales cand ai de-a face cu specimene... Tinem pumnii vineri!
Totusi mancatul disciplinat ne ajuta macar sa nu ne mai frustram si uitandu-ne in oglinda si consultand garderoba dupa ceva sa ne vina inca bine ... !
2ut, merci de poza, fain l-ai facut, deci cu carne tocata. Cate felii mananci la o masa? :)
si la mine azi cantarul a fost generos -400g / dieta de mentinere-saptamana a 6-a. Gatesc pt mine in continuare fara ulei, deoarece foarte greu il suport in mancare. Sucul natural pe care il lasa legumele si carnea la fiertul la abur/cuptor/tigaie +zeama de lamaie, balsamico, soia imi constituie singurul sos pe care il accept cu placere. Asta nu e rau pt silueta deloc, doar ca nu stiu cum o sa ma mai impac cu gatitul pentru intreaga familie :)

Eu aseara si azi la pranz, am scapat legumele din frigi (1 morcov, 3 baby dovlecei, 1 bucatica mica de pastarnac) la robot si le-am taiat feliute subtiri. Apoi le-am dat la cuptor (cu balsamic, soia, sare, piper, patrunjel, ustoroi+ceapa verde, 1/2 cutie de rosii decojite). Dupa 20 minute am adaugat 500 g creveti baby decorticati si am mai lasat 10 min. Foarte bun si cantarul bucuros azi dimineata :( :, desi aseara am mancat si o ciocolata intreaga de 65g (nu neagra!)

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13372607742286.jpg

nu stiu daca e voie sa pun acest link aici, dar e tot legat de informatia privind detox printr-un mod de alimentatie raw vegan, ce am mai discutat privind acel filmulet pus de La Chef A la alt topic:
http://www.vivanatur...tariei-fara-foc
mi se pare interesant. Daca nu e voie, rog un moderator/admin sa stearga si sa ma scuze.

#878 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 17 May 2012 - 03:22 PM

Acum la 6 dimineata beau o cana de ceai mare

aseara nu am mincat nimic si am rezistat cu stoicism impulsului de a merge sa maninc un hamburger de vitel cit capul meu de mare

apoi mi s-a facut si mai rau si m-am culcat
Imagine postata
Imagine postata

#879 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2012 - 03:26 PM

Vezi postareaLizura, la 17 May 2012 - 03:22 PM, a spus:

Acum la 6 dimineata beau o cana de ceai mare

aseara nu am mincat nimic si am rezistat cu stoicism impulsului de a merge sa maninc un hamburger de vitel cit capul meu de mare

apoi mi s-a facut si mai rau si m-am culcat

daca hamburgerul de vitel e facut de tine din carne macra (max 300 g) si condimente, pe care il mananci combinat cu o leguma nu e nici un bai B)

#880 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2012 - 03:28 PM

Vezi postareaDexter, la 17 May 2012 - 02:27 PM, a spus:

cîtă apă bei, că mă intrigă creşterile ocazionale ...

si eu am avut cresteri ocazionale de cate 4-5-600 g in saptamanile 2-3, urmate de scaderi (la fiecare 4 zile) de cate 500 g fata de greutata de dinainte de cresterea ocazionala.

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic