Dexter, la 17 May 2012 - 02:27 PM, a spus:
laponela, ţinem pumnii, să le arăţi la friţi că eşti cea mai tare examinatoare de la bac, nu lăsa să se vadă nervişorii, gindeşte-te cum ţi-ar fi plăcut să te examineze pe tine profesorul tău preferat
Dragilor, am trecut si de bac. Sunt un om multumit de mine si cu constiinta impacata ca am facut lucrurile asa cum a trebuit. Anul trecut, cand am preluat cursul de engleza -basic- (aici se impart in basic si intensiv, ala de baza avand 3 ore pe saptamana si cel intensiv 5)au fost elevi care s-au plans la directie ca Frau Enigel da note mult prea severe si ca pretinde nush ce competente. Ceea ce am facut eu cu ei nu a iesit din litera programei legale prevazute pentru liceu. Cursul de basic si intensiv nu se diferentiaza din punct de vere al competentelor ci doar al materiei, cei de la intensiv facand, de exemplu, o opera de Shakespeare integral.
Fiind incepatoare in scoala asta, nu stiam cam ce neam de indivizi misuna pe aici. Abia mai apoi mi-am cunoscut unii colegi de catedra care nu au nimic de a face cu materia pe care o predau.
Ai mei elevi au primit note nici mai mult nici mai putin identice cu cele date de mine la curs, in totala conformitate cu ceea ce au putut ei. La oral am avut o comisie din trei oameni, sefa de catedra fiind sefa de comisie, iar la scris am fost doi corectori, caz in care nu cred ca mai poate comenta cineva ceva.
In schimb, la disciplina limba germana a fost un caz al unui elev care a primit la curs nota foarte bine, respectiv 10 la noi, iar la oral a primit ceea ce la noi ar fi 4.
Am fost incantata sa vad ca elevii mei au stiut a descrie cu amanunte plot-ul ori personaje din lecturile parcurse, mai ales ca sefa de comisie a insistat sa pun neaparat o intrebare din lecturi si o sa vad ca pustii nici macar titlul nu il vor mai sti.
Revenind la topic: nu, nu am fost disciplinata. Vineri am luat cu mine un cheese cake si asta am mancat pana la ora 4 dupa amiaza, cand am ajuns acasa. Azi a rabufnit toata tensiunea adunata de luni de zile si stau lata in pat...cu o migrena care ma chinuie de la 4 dimineata. O sa treaca.
Trebuie sa va mai spun ceva, apropos de cheese cake: cand urcam scarile spre sala de examinare, m-am intalnit cu cel mai bun elev al meu, care a fost si primul examinat. Saracul era nervos, nu cum il stiam eu la ora, foarte degajat si cu gura cat o sura, ca nu mai tacea, polemizam cate zece minute in sir. Era si sefa de catedra cu mine. L-am linistit si l-am asigurat ca totul o sa fie bine si cand sa plec l-am intrebat daca nu vreao feliuta de cheese cake. El a refuzat politicos. In sala sefa de catedra mi-a spus cu o voce grava si joasa: "Vai mai Enigel, sa nu mai faci asa ceva, tu nu stii ca e interzis prin lege?" Am cascat niste ochi cat cepele ca nu stiam la ce se referea. "Niciodata sa nu oferi elevului in situatie de examen ceva de mancare, ca daca i se face rau e vina ta ca a ratat examenul!"

Oh, golly!