
Ce ati gatit astazi?
#10702
Postat 06 April 2017 - 06:09 PM
Eataly, la 06 April 2017 - 10:51 AM, a spus:

Hahaha, daca postam de 1 aprilie ar fi fost cea mai cea pacaleala
Nuuuu, nu la Roma, acasa la mami meu, in Maramu, la Roma puteam sa mor si tot nu as fi avut ocazia sa mananc
Azi am facut unt cu leurda, nu m.a dat pe spate, pe moment raman la omleta... pana o sa incerc altceva
#10703
Postat 06 April 2017 - 10:01 PM
#10704
Postat 07 April 2017 - 10:35 AM
#10705
Postat 08 April 2017 - 12:31 PM
- salata de fasole verde a Bulinutei care ne place foarte mult.
- salata de fasole verde cu ton si masline taggiasche
- paste cu broccoli
- paste cu sparanghel si speck
- tarta cu aluat foietaj dedesubt apoi spanac fiert prosciutto cotto si felii subtiri de branza afumata. deasupra alt aluat de foietaj
- scrumbie la cuptor cu rosii cappere ceapa verde si masline taggiasche
adica vrem sa mancam cat de putina carne posibil
sa vedem pana cand reusim
#10706
Postat 22 April 2017 - 06:32 PM
Azi la prinz bruschetta ca am o groaza de piine veche
Condimentul e facut din rosii, putin ardei, masline si un ulei aromat adica ulei plus ierburi (ceapa ciorii, menta si leustean) mixate,
evident felia mea de piine am uns-o bine cu un catel de usturoi


Vineri seara pui cu lapte de cocos si curry si orez aromat, adica basmati amestecat cu uleiul de mai sus
Puiul si praful de curry l-am prajit intr-o lacrima de ulei la foc foarte mare, era taiat fisii, am adaugat citeva cepe verzi si am mai lasat nitel, stropit cu putin vin alb, turnat cutia de lapte de cocos si lasat la fiert cu capac si la foc mai mic

Pe orez l-a fiert oala de orez si cind a fost gata l-am amestecat cu putin din amestecul de ulei de mai sus
Cred ca o sa adaptez mai multe retete pe care le faceam cu smintina cu laptele de cocos ca vad ca se preteaza foarte bine

#10707
Postat 23 April 2017 - 06:18 AM
Mie mi-a placut sparanghelul de ieri. O idee mai altfel.

Peter
PS. insa daca Adriana scrie ca si-a uns felia de paine cu un catel de usturoi, pot sa spun ca
vineri seara, cum nu am lucrat sambata am facut numai ptr. oma si opa un cotlet de porc cu muuult mujdei.


#10708
Postat 23 April 2017 - 09:52 AM
Dexter, la 06 April 2017 - 10:01 PM, a spus:
Dexter, mersi, ????
am facut, pus in ciorba, servit cu ardei iute murat, merge de minune

#10709
Postat 23 April 2017 - 10:02 AM



Se dispune cascaval sau orice fel de alta branza topicioasa sau nu,felii de jambon sau ce mai e prin frigider,felii de rosii sau altele (eu am pus sos pizza,picant cu fulgi de ardei iute si oregano uscat de la plic,se dispune iar cu mainile al doilea strat de aluat,se preseaza usor si deaupra si laturile,ca sa fie cat mai compacta,(poza de pe net)

si se prajeste ca pe orice tortilla sau omleta mai groasa,eu am intorso f. usor ajutandu-ma de capacul tigaii...e f. buna..



#10710
Postat 23 April 2017 - 10:27 AM


O sa incerc.
Peter

#10711
Postat 23 April 2017 - 10:30 AM
Peter, la 23 April 2017 - 10:27 AM, a spus:


O sa incerc.
Peter
Chiar iese f. bine Pet,eu aveam emotii cum o iesi painea aia cu lapte si ou sa nu fie la sf. incruzite,moale,flescaita ,dar nu e deloc, prin prajire chiar se face f. faina! eu am facuto mai subtirica dupa cum se vede,nu am pus stratul de aluat gros ci ca la placinta cu aluat fraged ca sa spun asa ca si comparatie

#10712
Postat 23 April 2017 - 10:39 AM
Geany, la 23 April 2017 - 10:02 AM, a spus:



Se dispune cascaval sau orice fel de alta branza topicioasa sau nu,felii de jambon sau ce mai e prin frigider,felii de rosii sau altele (eu am pus sos pizza,picant cu fulgi de ardei iute si oregano uscat de la plic,se dispune iar cu mainile al doilea strat de aluat,se preseaza usor si deaupra si laturile,ca sa fie cat mai compacta,(poza de pe net)

si se prajeste ca pe orice tortilla sau omleta mai groasa,eu am intorso f. usor ajutandu-ma de capacul tigaii...e f. buna..



Faina idee, Gianino, mersi
#10713
Postat 23 April 2017 - 10:43 AM

Acum imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas,ca ii faceam un topic

#10714
Postat 23 April 2017 - 08:01 PM
Geany, la 23 April 2017 - 10:43 AM, a spus:

Acum imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas,ca ii faceam un topic

No, ocazie buna pentru repetir daca v.a placut ????
#10715
Postat 24 April 2017 - 01:08 PM



Hai ca parca da si o raza de soare



#10716
Postat 24 April 2017 - 03:17 PM
#10717
Postat 27 April 2017 - 03:43 AM
aperitive, buratta, defapt am vrut să mă laud cu farfuria japoneză


caprese cu frunzulițe de sfeclă

felul doi, miel (partea inferioară a piciorului sau shank) cu salată de morcov, ridiche albă și păstârnac

mușchiulet cu ciuperci

#10718
Postat 01 May 2017 - 04:41 PM
Any, si noi fara carne, am reusit 2 saptamani, si dupa am avut peste si pui. Asta a fost inainte de Paste.Am fost mandri de noi. Am redus carnea rosie, si am revizuit topicul de retete vegetariene. O sa fac si eu salata de fasole verde a bulinutzei.
Geany, faina de tot ideea, o sa fac si eu.
#10719
Postat 02 May 2017 - 10:08 AM

Draga mea Mili' ma bucur mult daca te-am inspirat ,zau ca e f.f. bun,am facut si la mama ,le-am lasat in tigaie ca sa incalzeasca pt. seara la cina,le-a placut f. mult ...
Eu ieri 1 mai muncitoresc cu mici si etc,dar pe balcon ca nu a fost vremea f. frumoasa,azi e cald si bine in schimb


Azi in sf. fasole,ca-mi facuse Ioana/Zerda pofta de nu mai stiu cand


#10720
Postat 02 May 2017 - 01:37 PM