Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 534
  • 535
  • 536
  • 537
  • 538
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10701 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 April 2017 - 10:51 AM

Mno spune tu Bris cum ai gasit leurda la Roma! :rolleyes:

#10702 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 April 2017 - 06:09 PM

Vezi postareaEataly, la 06 April 2017 - 10:51 AM, a spus:

Mno spune tu Bris cum ai gasit leurda la Roma! :notworthy:

Hahaha, daca postam de 1 aprilie ar fi fost cea mai cea pacaleala

Nuuuu, nu la Roma, acasa la mami meu, in Maramu, la Roma puteam sa mor si tot nu as fi avut ocazia sa mananc

Azi am facut unt cu leurda, nu m.a dat pe spate, pe moment raman la omleta... pana o sa incerc altceva
fiica dacilor

#10703 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 April 2017 - 10:01 PM

Bris, să faci spetzle cu leurdă, cred că e tot o rețetă de-a Mayei pe forum, sunt super.

#10704 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 April 2017 - 10:35 AM

Vezi postareabristena, la 06 April 2017 - 06:09 PM, a spus:



Nuuuu, nu la Roma, acasa la mami meu, in Maramu, la Roma puteam sa mor si tot nu as fi avut ocazia sa mananc




Mno vezi cum te-am prins?!!? :notworthy:

Bun asa!!Sa te bucuri de toate bunataturile de acasa! :toothy6: :tongue3:

#10705 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 April 2017 - 12:31 PM

eu in ultima vreme am facut asa:
- salata de fasole verde a Bulinutei care ne place foarte mult.
- salata de fasole verde cu ton si masline taggiasche
- paste cu broccoli
- paste cu sparanghel si speck
- tarta cu aluat foietaj dedesubt apoi spanac fiert prosciutto cotto si felii subtiri de branza afumata. deasupra alt aluat de foietaj
- scrumbie la cuptor cu rosii cappere ceapa verde si masline taggiasche


adica vrem sa mancam cat de putina carne posibil
sa vedem pana cand reusim

#10706 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 April 2017 - 06:32 PM

Vorba lui Peter, nu mai gateste nimeni aici?

Azi la prinz bruschetta ca am o groaza de piine veche
Condimentul e facut din rosii, putin ardei, masline si un ulei aromat adica ulei plus ierburi (ceapa ciorii, menta si leustean) mixate,
evident felia mea de piine am uns-o bine cu un catel de usturoi :violent5:
Imagine atasata: monthly_04_2017/post-4-14928783146591.jpg

Vineri seara pui cu lapte de cocos si curry si orez aromat, adica basmati amestecat cu uleiul de mai sus
Puiul si praful de curry l-am prajit intr-o lacrima de ulei la foc foarte mare, era taiat fisii, am adaugat citeva cepe verzi si am mai lasat nitel, stropit cu putin vin alb, turnat cutia de lapte de cocos si lasat la fiert cu capac si la foc mai mic
Imagine atasata: monthly_04_2017/post-4-14928787026241.jpg
Pe orez l-a fiert oala de orez si cind a fost gata l-am amestecat cu putin din amestecul de ulei de mai sus
Cred ca o sa adaptez mai multe retete pe care le faceam cu smintina cu laptele de cocos ca vad ca se preteaza foarte bine
Imagine atasata: monthly_04_2017/post-4-14928787165034.jpg

#10707 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2017 - 06:18 AM

Daca ma gandesc bine, nu prea am mai folosit lapte de cocos. Ala imi duce mintea la mancarurile asiatice..
Mie mi-a placut sparanghelul de ieri. O idee mai altfel.

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-27-14929209786623.jpg

Peter

PS. insa daca Adriana scrie ca si-a uns felia de paine cu un catel de usturoi, pot sa spun ca
vineri seara, cum nu am lucrat sambata am facut numai ptr. oma si opa un cotlet de porc cu muuult mujdei. :violent5:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10708 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 23 April 2017 - 09:52 AM

Vezi postareaDexter, la 06 April 2017 - 10:01 PM, a spus:

Bris, să faci spetzle cu leurdă, cred că e tot o rețetă de-a Mayei pe forum, sunt super.


Dexter, mersi, ????

am facut, pus in ciorba, servit cu ardei iute murat, merge de minune

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-142-14929339185697.jpg
fiica dacilor

#10709 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2017 - 10:02 AM

Si eu gatesc,din pacate intunericios asa ca nu-mi arde de poze :violent5: eu am avut paine,franzela alba feliata ,nu s-a mancat s-a invechit si a adus-o domnu' Geany si pe a lui inapoi (ca-i dadusem la pachet) asa ca ieri am facut paste cu pesmet prajit in tigaie ,ca desi o stiam am vazut ieri la tv....un exemplu http://blog.gialloza...fornello/?p=489,(eu am facut fara anshoa ca nu mananca Ale,nici eu,dar eu oricum nu ma pun la socoteala ca sunt la dieta asa ca paste nexam pt. mine ,apa paie si batatie :love3: )azi de dimineata iar m-am legat de painea veche ,vazusem si la Ana moroni pe emisiunea mea preferata prova del cuoco http://www.ricettein...di-anna-moroni/ dar o vazusem si pe facebook pe CucinaFanpage https://www.facebook...f=page_internal...Practic se taie feliile de paine veche in cuburi,se stropesc, cu un pahar de lapte ,se adauga un ou crud (eu am pus 2 oua)sare piper,parmezan cine are si cine vrea sa puna,se framanta usor cu varful degetelor,se stropeste tigaia cu putin ulei se pune cu mainile un strat format din 1/2 din cantitatea de paine inmuiata ce practic a devenit ca un aluat moale (pun poza de pe net cu procedimentul,poate cineva nu vede linkul)

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-405-14929356778658.jpg

Se dispune cascaval sau orice fel de alta branza topicioasa sau nu,felii de jambon sau ce mai e prin frigider,felii de rosii sau altele (eu am pus sos pizza,picant cu fulgi de ardei iute si oregano uscat de la plic,se dispune iar cu mainile al doilea strat de aluat,se preseaza usor si deaupra si laturile,ca sa fie cat mai compacta,(poza de pe net)

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-405-1492935682765.jpg

si se prajeste ca pe orice tortilla sau omleta mai groasa,eu am intorso f. usor ajutandu-ma de capacul tigaii...e f. buna..

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-405-14929342479571.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-405-14929342537757.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-405-14929342585499.jpg

#10710 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2017 - 10:27 AM

Idee buna. Se pot marita doua retete. Faci painea veche ca ptr. Knödeli si prajesti ca Rösti.

:violent5: :love3:

O sa incerc.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10711 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2017 - 10:30 AM

Vezi postareaPeter, la 23 April 2017 - 10:27 AM, a spus:

Idee buna. Se pot marita doua retete. Faci painea veche ca ptr. Knödeli si prajesti ca Rösti.

:love3: :love7:

O sa incerc.

Peter

Chiar iese f. bine Pet,eu aveam emotii cum o iesi painea aia cu lapte si ou sa nu fie la sf. incruzite,moale,flescaita ,dar nu e deloc, prin prajire chiar se face f. faina! eu am facuto mai subtirica dupa cum se vede,nu am pus stratul de aluat gros ci ca la placinta cu aluat fraged ca sa spun asa ca si comparatie :violent5:

#10712 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 23 April 2017 - 10:39 AM

Vezi postareaGeany, la 23 April 2017 - 10:02 AM, a spus:

Si eu gatesc,din pacate intunericios asa ca nu-mi arde de poze :violent5: eu am avut paine,franzela alba feliata ,nu s-a mancat s-a invechit si a adus-o domnu' Geany si pe a lui inapoi (ca-i dadusem la pachet) asa ca ieri am facut paste cu pesmet prajit in tigaie ,ca desi o stiam am vazut ieri la tv....un exemplu http://blog.gialloza...fornello/?p=489,(eu am facut fara anshoa ca nu mananca Ale,nici eu,dar eu oricum nu ma pun la socoteala ca sunt la dieta asa ca paste nexam pt. mine ,apa paie si batatie :love3: )azi de dimineata iar m-am legat de painea veche ,vazusem si la Ana moroni pe emisiunea mea preferata prova del cuoco http://www.ricettein...di-anna-moroni/ dar o vazusem si pe facebook pe CucinaFanpage https://www.facebook...f=page_internal...Practic se taie feliile de paine veche in cuburi,se stropesc, cu un pahar de lapte ,se adauga un ou crud (eu am pus 2 oua)sare piper,parmezan cine are si cine vrea sa puna,se framanta usor cu varful degetelor,se stropeste tigaia cu putin ulei se pune cu mainile un strat format din 1/2 din cantitatea de paine inmuiata ce practic a devenit ca un aluat moale (pun poza de pe net cu procedimentul,poate cineva nu vede linkul)

Atasament torta-10-760x425.jpg

Se dispune cascaval sau orice fel de alta branza topicioasa sau nu,felii de jambon sau ce mai e prin frigider,felii de rosii sau altele (eu am pus sos pizza,picant cu fulgi de ardei iute si oregano uscat de la plic,se dispune iar cu mainile al doilea strat de aluat,se preseaza usor si deaupra si laturile,ca sa fie cat mai compacta,(poza de pe net)

Atasament torta2-6-760x432.jpg

si se prajeste ca pe orice tortilla sau omleta mai groasa,eu am intorso f. usor ajutandu-ma de capacul tigaii...e f. buna..

Atasament SAM_5391.JPG

Atasament SAM_5393.JPG

Atasament SAM_5395.JPG


Faina idee, Gianino, mersi
fiica dacilor

#10713 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2017 - 10:43 AM

Ma bucur ca ti-a placut Bris' :violent5:
Acum imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas,ca ii faceam un topic :love3:

#10714 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 23 April 2017 - 08:01 PM

Vezi postareaGeany, la 23 April 2017 - 10:43 AM, a spus:

Ma bucur ca ti-a placut Bris' :violent5:
Acum imi pare rau ca nu am facut poze pas cu pas,ca ii faceam un topic :love3:



No, ocazie buna pentru repetir daca v.a placut ????
fiica dacilor

#10715 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 April 2017 - 01:08 PM

Pui talmesh-balmesh' =)) denumire de la mine putere...am vrut sa fac un pui cu smantana si ciupercute,dar am gasit fix 3 ardei la oferta,nu puteam scapa ocazia,asa ca i-am copt facut fasiute,bagat in reteta,cremos bun-bun... :hungry:

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-405-14930320251466.jpg

Hai ca parca da si o raza de soare :105:

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-405-1493032031949.jpg

=))

#10716 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 April 2017 - 03:17 PM

Tu esti ca mine, ardeii copti merg si de Valentines Day!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10717 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 April 2017 - 03:43 AM

de Paști și alte ocazii din ultimele 2 săptămâni

aperitive, buratta, defapt am vrut să mă laud cu farfuria japoneză Imagine postata

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-1215-14932567091766.jpg

caprese cu frunzulițe de sfeclă

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-1215-14932567512214.jpg

felul doi, miel (partea inferioară a piciorului sau shank) cu salată de morcov, ridiche albă și păstârnac

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-1215-14932569264071.jpg

mușchiulet cu ciuperci

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-1215-14932570318078.jpg

#10718 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 01 May 2017 - 04:41 PM

Dex, arata intr-un mare fel, cum spunea cineva pe-aici...

Any, si noi fara carne, am reusit 2 saptamani, si dupa am avut peste si pui. Asta a fost inainte de Paste.Am fost mandri de noi. Am redus carnea rosie, si am revizuit topicul de retete vegetariene. O sa fac si eu salata de fasole verde a bulinutzei.

Geany, faina de tot ideea, o sa fac si eu.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#10719 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 May 2017 - 10:08 AM

Minunar Dex totul :D

Draga mea Mili' ma bucur mult daca te-am inspirat ,zau ca e f.f. bun,am facut si la mama ,le-am lasat in tigaie ca sa incalzeasca pt. seara la cina,le-a placut f. mult ...

Eu ieri 1 mai muncitoresc cu mici si etc,dar pe balcon ca nu a fost vremea f. frumoasa,azi e cald si bine in schimb :D

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14937170387666.jpg


Azi in sf. fasole,ca-mi facuse Ioana/Zerda pofta de nu mai stiu cand :D

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14937170479978.jpg

#10720 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 May 2017 - 01:37 PM

Sa-ti fie de bine! Eu de 1 mai precis am trantit coaste semicrude afumate la gratar cu cartofi noi cu 6 lei kilu ca ploua cand eram eu in piata, succes total!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 534
  • 535
  • 536
  • 537
  • 538
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

31 useri citesc topicul
0 membri, 31 vizitatori, 0 utilizatori anonimi