Ce ati gatit astazi?
#11341
Postat 05 December 2018 - 07:53 PM
https://www.facebook...77rMRZM&__xts__[0]=68.ARCairBum8Mv6VI_WauWhsJsFRv4GtcbWvG_b8WPs1tlV32bfayIsFCvXd_--Osi_5z7a9mC99KeWCfb5sZ6pkS982dt1cZ6Lah1C89yH9wbIBaRUbPrOdeO1wSsp49p6lNEhhWNxY5IQgIOSc850xwLjPHUkOqyBmKVJCU0-P_vE7c8r0OSpEfD8rOqlR2XBhLr6I1lhhF5ojrIHDNcK_8_IJMhp4Rfcb80Cyv9qwqpjRDyZc7EjfPPcjE2wHXtXD8BhwxOB-8XJ3PsmWlnFoAqaRPNNJtQjL4awcydto3GVKkzGhZiajZ7IzKG6EO8nlzs5njfk96rAzwwtGIwBxBzR_KT3isMz992&__tn__=FC-R&jazoest=265100119879953861007711149671201111088811010812155827211478815274114111811199784859912072120111104764810911371119586510012248113100114825111710081108105486883877412088104112991034811210355687257547095106556676102985511011771103
@ By the by, m-ati cam lasat singurica pe la Lole. Halal!

#11342
Postat 05 December 2018 - 10:39 PM
Lapona Enigel, la 05 December 2018 - 03:53 PM, a spus:

In orice caz, am scapat cam prea multa apa calda.
guanciale, e gusa porcului
accept sa o inlocuiesti cu sunca dar sa pui apa si iar tigaia pe foc nu

Dexter, la 05 December 2018 - 07:20 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 05 December 2018 - 03:30 PM, a spus:
Lori dragă cu durere în suflet te anunț că ce ai făcut matale se poate numi papară de lux peste paste da' carbonara ba


metoda ai mai ușoară, nu dă greș
oole se amestecă bine cu pecorino (parmigiano) și piper negru măcinat în vasul în care vei servi
guaciale (pancetta/bacon) se frige in tigaie
pastele se fierb
toate se unesc rapid și în același timp în vasul cu oole și se amestecă bine. căldura de la paste și uleiul de la frigere coace oole
q.e.d
eu am făcut pasta fagioli cu piciorul de porc eșuat in cuptor și cotlet de porc cu salată napa
Dexter te ador

#11344
Postat 06 December 2018 - 02:52 AM
Îl am penfratele meu in vizita și m-a întrebat dacă știu sa gătesc shrimps. Sinceră sa fiu nu am experiențe prea plăcute. Aveți vreo rețeta de super impact care nu da greș? Mi-ar prinde bine și deja zic saru-mâna! 🤪
#11345
Postat 06 December 2018 - 07:53 AM
Wowerful, la 06 December 2018 - 02:52 AM, a spus:
Îl am penfratele meu in vizita și m-a întrebat dacă știu sa gătesc shrimps. Sinceră sa fiu nu am experiențe prea plăcute. Aveți vreo rețeta de super impact care nu da greș? Mi-ar prinde bine și deja zic saru-mâna! 🤪
Ti-au iesit tari, sau de ce? Secretul e sa nu ii lasi mult pentru ca se intaresc. In functie de marime, de cum sunt facuti in prealabil (unii prefierti), de faptul ca au sau nu si carapacea , depinde cat ii tii.
@ Adriana si Dex: Bai ce oameni, bai ce oameni, n-ai vazut asa ceva! Ziceti-mi bre si mie care e faza cu carbonarele astea. Eu sunt laic in ale pastelor, nici taitei nu fac prea des. Deci bunicul Geppetto nu face sosul ala cum trebuie? Mamaaaa, ca imi fac acum abonament la un curs de specialitate pentru paste, la mama lor, in Italia.
Sau chiar depinde de felul carnii de porc...pentru mine sarata toata, ca e sunca ori carnati


So, teach me, mastähz!




#11346
Postat 06 December 2018 - 10:51 AM
Wowerful, la 06 December 2018 - 02:52 AM, a spus:
in afara de faptul ca tre sa ne mutam la pesti

am facut o cautare, nu stiu daca functioneaza linkul asta
https://www.artaculi...ch&fromsearch=1
dar tre sa stiu cum ii cumperi adica ce forma au congelati cu carapace sau fara, de ce experienta a fost neplacuta si daca ai idee despre cum i-ar vrea facuti pentru ca sunt jdemii de feluri de a-i gati
#11347
Postat 06 December 2018 - 10:57 AM
Lapona Enigel, la 06 December 2018 - 07:53 AM, a spus:
Sau chiar depinde de felul carnii de porc...pentru mine sarata toata, ca e sunca ori carnati

credeam Lori ca am fost atit de fioroasa in trecut


Dexter a explicat exact cit de putin trebuie facut
ce nu-mi place mie la nenea ala e ca pune apa si pune tigaia pe foc, carnea folosita e perfecta
daca vrei sa inveti sa faci paste vii la mine si-ti fac eu curs live

alergia o ai la amidon?
si as mai adauga la carbonara ca, fiind ouale crude, cine n-are chef sa le manince crude sau are probleme de sanatate, renunta, face altceva

#11348
Postat 06 December 2018 - 11:51 AM



#11349
Postat 06 December 2018 - 02:30 PM


Deci se umple castronelul de zeama lor si miroase puternic a salata proaspata toata bucataria


Carnita de


Cu cartofii ondulati


#11350
Postat 06 December 2018 - 04:03 PM
Wowerful, la 06 December 2018 - 02:52 AM, a spus:
cea mai ușoară rețetă, nu dă greș nici dacă vrei
te duci la Costco și iei din ăia already cooked, cu cât mai mari, cu atit mai bine. ăștia se dezgheață în apă rece
pui ceva usturoi tocat intr-o tigaie și îl frigi foarte ușor, pui creveții și îi imprietenești cu uleiul și usturoiul, pui un pic de vin alb, cât să se facă un sosuleț și îi pui peste paste lungi (spaghetti, linguine) sau îi mănânci ca atare și înmoi cu pâine în sos
dacă te simți aventuroasă pune și 2-3 fileuri de anchovies cu usturoiul
#11351
Postat 06 December 2018 - 04:52 PM
Adriana, la 06 December 2018 - 10:51 AM, a spus:

am facut o cautare, nu stiu daca functioneaza linkul asta
https://www.artaculi...ch&fromsearch=1
dar tre sa stiu cum ii cumperi adica ce forma au congelati cu carapace sau fara, de ce experienta a fost neplacuta si daca ai idee despre cum i-ar vrea facuti pentru ca sunt jdemii de feluri de a-i gati
Pe vremuri, cand mai incercam, ii luam cruzi. Ii decojeam si apoi ii trageam la tigaie cu ulei. Nu mai tin minte daca mai puneam si usturoi.
Niciodata nu mi-au iesit WOW! La restaurant ii fac mai gustosi, nai fragezi.
Cum ziceam- nu am mai incercat de mult pentru ca si eu si sotul din dotare am declarat ca nu mai are rost sa ii chinuim si sa ne chinuim.
O sa incerc sa le mai dau o sansa. Si daca reusesc ma duc la topicul de pesti

#11352
Postat 06 December 2018 - 04:59 PM
nici nu le mai trebuie nimic altceva decit nitica piine sa curati sosuletul

#11353
Postat 06 December 2018 - 06:47 PM
Adriana, la 06 December 2018 - 10:57 AM, a spus:
Lapona Enigel, la 06 December 2018 - 07:53 AM, a spus:
Sau chiar depinde de felul carnii de porc...pentru mine sarata toata, ca e sunca ori carnati

credeam Lori ca am fost atit de fioroasa in trecut


Dexter a explicat exact cit de putin trebuie facut
ce nu-mi place mie la nenea ala e ca pune apa si pune tigaia pe foc, carnea folosita e perfecta
daca vrei sa inveti sa faci paste vii la mine si-ti fac eu curs live

alergia o ai la amidon?
si as mai adauga la carbonara ca, fiind ouale crude, cine n-are chef sa le manince crude sau are probleme de sanatate, renunta, face altceva

Asta o iau drept compliment. Peste mine anii nu trec, cerebelul rezista



Mama, nu zi de doua ori ca acum incalec pe matura si te trezesti cu mine langa aragaz

Da, cred ca e la amidon alergia, nici eu nu stiu precis, trebuie sa imi fac un control amanuntit. Cert e ca tot ce contine amidon a devenit la mine raritate...cand mananc mi se umfla fata, incep sa respir greu. Deja am aproape doi ani de desensibilizare, dar...vad ca la alimente inca mai am alergii.
@ Geany: salata si cu pulpele alea, m-au terminat nervos!
@ Wowerful: Avea aici Titirimundi parca o reteta de shrimps cu patrunjel si usturoi, o nebunie, iti vine sa mananci tone.

#11354
Postat 06 December 2018 - 09:13 PM
Dexter, la 06 December 2018 - 04:03 PM, a spus:
Wowerful, la 06 December 2018 - 02:52 AM, a spus:
cea mai ușoară rețetă, nu dă greș nici dacă vrei
te duci la Costco și iei din ăia already cooked, cu cât mai mari, cu atit mai bine. ăștia se dezgheață în apă rece
pui ceva usturoi tocat intr-o tigaie și îl frigi foarte ușor, pui creveții și îi imprietenești cu uleiul și usturoiul, pui un pic de vin alb, cât să se facă un sosuleț și îi pui peste paste lungi (spaghetti, linguine) sau îi mănânci ca atare și înmoi cu pâine în sos
dacă te simți aventuroasă pune și 2-3 fileuri de anchovies cu usturoiul
Deci... se cumpara creveti ne-cooked dar curatati si sa aibe coada. Congelati au necongelati, ca tot tre sa-i decongelezi pe aia congelati. Se pun crevetii intr-un servet si se impacheteaza ca sa nu fie uzi ca in servet se dezudeaza.
Se ia o tigae in care se pune ulei de masline si niste ai zdrobit ci nu taiat. Se incinge si cand s-a incins se pun crevetii (care sa nu fie uzi ca altfel incepe uleiul sa improaste, mai ales daca e de masline asa cum am zis io). Se invart prin tigaie cu lingura de lemn pana ce aproape s-au facut roz dar nu de tot. Se scot crevetii si se pun deoparte. In tigae se pune vin alb si niste unt. Se amesteca pana se topeste untul si se lasa la scazut. Daca e prea putin, se mai pune vin si daca e prea subtire se mai pune ceva unt. Si iar se scade. CAtre sfarsit se pune zeama de lamaie nu multa dar nici putina. Se gusta si se decide cata zeama trebe ca sa nu iasa sosul acru. CAnd e aproape gata se arunca in tigaie crevetii (care au fost acoperiti ca sa nu se raceasca si se mai invart in troc pana sunt gata. Nu prea mult ca altfel se intaresc ca cauciucul si nu asta vrei.
Cand e gata se pun crevetii in farfurie, scosi cu spumiera, se toarna sosul din tigaie peste ei si se presara cu patrunjel verde tocat. Se mananca si se zice "mmmmmmmm!!!!!"
Daca se vrea, se moaie paine in sos si se baga, apoi, in gura si se mananca.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#11355
Postat 06 December 2018 - 09:26 PM

#11356
Postat 06 December 2018 - 10:14 PM

#11357
Postat 06 December 2018 - 10:17 PM
Lapona Enigel, la 06 December 2018 - 10:14 PM, a spus:
Habar n-am eu le-am gasit la magazinasul meu de la scara blocului

E soi de asta mare roz Linkul meu
#11358
Postat 07 December 2018 - 10:06 PM

#11360
Postat 07 December 2018 - 11:14 PM
Cred ca pulpe fac si eu diseara. Chiar ma gandeam ca iar nu stiu ce sa fac de mancare...