Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 764 Pagini +
  • « Prima
  • 729
  • 730
  • 731
  • 732
  • 733
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#14601 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 May 2021 - 10:06 PM

Clau si eu am scos de là congelator pe maine un pui de 4,5 kg. O sa ne cam luptam cu el 😂

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 30 May 2021 - 10:07 PM


#14602 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 May 2021 - 07:31 PM

La cuptor

Imagine atasata: monthly_05_2021/post-13-0-77448600-1622482084.jpeg

Pui marinat cateva ore cu ulei ev, sucul de la o jumatate de lamaie pe care am taiat-o bucati apoi, mustar, sos barbecue, usturoi proaspat (fara numar), sare, paprika dulce, rozmarin proaspat, cimbru proaspat, vin alb sec.
Cartofi amestecati cu sare, oregano, ulei ev si mustar.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 31 May 2021 - 07:34 PM


#14603 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 May 2021 - 08:34 PM

Gata

Imagine atasata: monthly_05_2021/post-13-0-80788800-1622486057.jpeg

#14604 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 June 2021 - 02:11 PM

Iar o mîncare combinată cu de toate, exact cum se recomandă, proteine, carbohidrați și nu mai știu ce, cred că fibre... vegetale, ceva de genul. Am ajuns la concluzia că e cel mai bine să mănînc așa la prînz, pentru că dacă încerc să scot carbohidrații dimineața sau la prînz, seara dau iama în ei la maximum, și nu dintre cei mai nevinovați, ci de-ăia vinovați.

Aici cotlete de berbecuț cu bulgur super mișto condimentat și niște vegetale.
Edit: am uitat să zic de iaurtul cu mentă, e nelipsit de la mesele cu berbec, oiță în general :wub:
Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-52151100-1622808571.jpg

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 04 June 2021 - 02:13 PM


#14605 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 June 2021 - 10:11 AM

Vezi postareaCarmella, la 04 June 2021 - 02:11 PM, a spus:

Edit: am uitat să zic de iaurtul cu mentă...
Eu ziceam ca nu imi place menta, pana cand am dat in gradina peste o menta lamaioasa. Apoi mi-am dat seama ca mie nu imi place menta uscata, dar menta proaspata e foarte ok.
Asa ca am inceput sa o folosesc in diverse. Pe net e plin de retete de iaurt cu menta. Ai o reteta anume sau e "clasica"?

Eu vin azi cu cartofi frantuzesti, peste care am presarat seminte de canepa. Cred ca ar merge cu sos de iaurt cu menta Imagine postata
Imagine atasata: monthly_06_2021/post-84-0-35063300-1623053428.jpg

#14606 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 June 2021 - 09:03 PM

Vezi postareaboni, la 07 June 2021 - 10:11 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 04 June 2021 - 02:11 PM, a spus:

Edit: am uitat să zic de iaurtul cu mentă...
Eu ziceam ca nu imi place menta, pana cand am dat in gradina peste o menta lamaioasa. Apoi mi-am dat seama ca mie nu imi place menta uscata, dar menta proaspata e foarte ok.
Asa ca am inceput sa o folosesc in diverse. Pe net e plin de retete de iaurt cu menta. Ai o reteta anume sau e "clasica"?



Iaurt gras, preferabil în stil grecesc, mentă uscată, ulei de măsline și zeamă de lămîie. La cam 3-4 linguri cu vîrf de iaurt eu pun cam 1 1/2 linguri mentă uscată, 1 lingură de lămîie și una de ulei.

#14607 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,749
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 08 June 2021 - 09:27 AM

Ardei umpluți in sos de roșii dres cu ou

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2021/post-343-0-27809900-1623137231.jpg


#14608 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 June 2021 - 08:09 PM

Mai am cîte ceva :105:

Sparanghel la tigaie în unt și ulei de măsline, sos de smîntînă și cuburi de bacon, oo moi.

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-48276100-1623346134.jpg

În week-end am luat o coastă uriașă de vită de la o măcelărie musulmană, vînzătoarea îi tot dădeau cu "pot s-o dau să o taie", eu nu și nu, aia se simțea deja jignită că nu îi accept oferta, "n-o să vă încapă în sacoșă", apoi "n-o să vă încapă în tavă", tot n-am cedat :105: aveam planuri mărețe cu coasta, așa că am uns-o cu un genial amestec de zmacuri și prafuri, am pus-o în tavă pe grătar, am acoperit-o cu o pungă de copt desfăcută ca o folie, că nu mai aveam hîrtie de copt, apoi o folie de aluminiu cu care am "sigilat" tava și la cuptor vreo 7 ore la 150 de grade. Am luat folia și am lăsat-o puțin la rumenit, apoi am scos osul-coastă așa ca-n clipurile alea de pe Insta, am scos grăsimea excesivă și am mărunțit carnea care era moale, moale, moale, aromată, parfumată, am amestecat cu zeama lăsată în tavă și am servit-o cu un piure la fel de genial.

Coasta în stare inițială

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-76721100-1623346900.jpg

Amestecul de condimente, ierburi, uleiuri și sosuri: garam masala, 7 condimente, oregano, fenicul mai mult, sos barbecue cu whisky-nebunii, de-a gata, sirop de rodie, ulei de măsline, oțet balsamic, niște ceva japonez pentru wok, o lingură de muștar, niște zeamă de lămîie... sinceră să fiu nu mai știu ce am mai pus, să mă mai uit pe poză, poate îmi mai aduc aminte :D am frecat coasta foarte bine cu amestecul ăsta, am presărat niște sare și la cuptor cu ea.

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-47425800-1623348036.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-19264100-1623348061.jpg

După orele alea de stat la cuptor, în sfîrșit în farfurie :hello: greu de descris gustul, esența cărnii de vită, ce mai!...

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-04407100-1623348539.jpg

#14609 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 June 2021 - 08:40 PM

Am mai făcut și o mîncare chinezească extrem de rapidă și extrem de bună, din punctul meu de vedere :105: din 3 felii de ceafă pe care mi-era lene să le fac altfel, le-am tăiat cuburi, le-am pus în wok în ulei aromatizat cu o steluță de anason, un deget de ghimbir, 2 căței de usturoi zdrobiți și o bucățică de scorțișoară. Cînd au fost aproape rumene bucățile de carne, le-am pus multe condimente praf, cînd zic multe, chiar sînt muuulte :D și sos de soia. a
Apoi am pus o pungă de legume congelate mix chinezesc care are și ciuperci de-alea de-ale lor și nu mai știu ce chinezesc, cred că muguri de bambus. Cînd au fost și alea călite am pus sarea și niște tăiței de fasole mung, din cîte am citit pe pachet, eu aș fi zis că-s de orez, dacă nu citeam. Erau de-ăia care trebuie să stea doar vreo 3 minute în apă caldă. Așa a fost gata masa mea în cam 10-15 minute :D

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-60679800-1623349635.jpg

Azi am găsit la măcelărie o bucată mișto de mușchi de porc, cu un start de grăsime uniform, parcă pus acolo cu mîna de cineva.

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-59789000-1623349898.jpg

Deși nu sînt fan mușchi de porc, m-a inspirat să îi dau o utilizare :105: am tăiat în romburi grăsimea de deasupra ușurel, l-am uns și p-ăsta cu diverse și l-am băgat în cuptor la maxim într-un vas de sticlă cu capac. L-am dat la maxim că nu aveam decît vreo 2 ore disponibile. După vreo oră i-am scos capacul și l-am lăsat să se rumenească. Între timp am făcut niște cartofi prăjiți și o salată de varză.

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-63066200-1623350379.jpg

Cînd era gata să mîncăm, bărbatu-meu a zis că el are un curs online și că să îi fac un sandwich cu ceva. Păi eu am stat să fac mîncare ca să mănînci sandwich?! Așa că i-am pus între 2 felii de pîine o felie de friptură, cîțiva cartofi prăjiți și niște salată de varză :hello: I-a plăcut așa de mult, că a mai cerut unul ;)

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-35165700-1623350349.jpg

Pam-Pam! B)

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 10 June 2021 - 08:47 PM


#14610 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 June 2021 - 12:27 AM

ce de bunatati pe aici Imagine postata

porc, ciuperci si capete de scripca sau fiddleheads, care sunt de fapt ferigi tinere

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-1215-0-63160600-1623363958.jpg

#14611 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2021 - 12:25 PM

n-am mai auzit de asa ceva, cica au gust apropiat de cel al sparanghelului

#14612 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 June 2021 - 07:34 PM

Festin in toata regula pe paginile astea :105: ! Gata, am furat niste idei, sa vad cand le pun in aplicare :hello:.

#14613 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 904
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 11 June 2021 - 09:16 PM

Mamaaaa ce de bunataturi aici,m-ati innebunit.

Carmela oul ala al tau e pura perfectiune iar de coasta....n-am cuvinte. Absolut bestial

#14614 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,749
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 15 June 2021 - 02:33 PM

Eu fac pauza la gatit o perioadă, dar ce am vazut aici îmi place mult tare!

#14615 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 June 2021 - 10:50 AM

Am facut zilele trecute o supa de salata pentru mine, ca numai eu mananc asa ceva. Asa am crezut, dar cum mirosea imbietor sotul a zis ca vrea si el :hello: . I-a placut, ca doua zi m-a intrebat daca mai este - i-am zis ca doar o portie dar mai erau doua :105: , pe care le-am infulecat fara niciun fel de remuscari, alta data sa se invete minte sa "comande" si pentru el :105: .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2021/post-192-0-14515000-1623919655.jpg


#14616 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 June 2021 - 09:53 PM

Nu chiar din senin, ci pentru că de mult voiam să fac acasă souvlaki, frigărui de berbecuț în stil grecesc, în pita grecească, cu tzatziki, ceapă, roșii și cu cartofi prăjiți :hello: cred că toată lumea a mîncat souvlaki măcar o dată, dar dacă nu, ce e special e marinata în care se ține carnea pentru frigărui. Are ulei de măsline, lămîie, ceapă, usturoi, oregano uscat și cimbru verde.

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-77120700-1623958966.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-11484400-1623958983.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2021/post-233-0-46514800-1623959589.jpg

#14617 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 June 2021 - 04:00 AM

Mmmm, ce bine arata, wow, n-am mai mancat demult... Cand mergeam pe vremuri (acu' 2 ani :hello: ) la mall si ni se facea foame numai souvlaki luam. Sau mai trimiteam pe sot in weekend sa cumpere daca nu aveam chef de gatit. Acum 20 de ani stateam in cartierul grecesc si erau la indemana tot timpul :105: . Cred ca am facut o singura data si n-am prea fost incantata, tot alea de la restaurant parca-s mai bune :105: . Cred ca ma faci acum sa incerc iarasi.

#14618 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 June 2021 - 07:53 AM

Vezi postareaadi_edi, la 17 June 2021 - 10:50 AM, a spus:

... i-am zis ca doar o portie dar mai erau doua :rolleyes: , pe care le-am infulecat fara niciun fel de remuscari, alta data sa se invete minte sa "comande" si pentru el =)) .
Imi era dor de tine!!! Imagine postataImagine postataImagine postata


Ieri, one-pot pasta cu ciuperci, sparanghel si sos de rosii. Am mai presarat si nite seminte de susan.
Imagine atasata: monthly_06_2021/post-84-0-52943600-1623995597.jpg

#14619 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 June 2021 - 10:47 PM

Vezi postareaboni, la 18 June 2021 - 07:53 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 17 June 2021 - 10:50 AM, a spus:

... i-am zis ca doar o portie dar mai erau doua =)) , pe care le-am infulecat fara niciun fel de remuscari, alta data sa se invete minte sa "comande" si pentru el =)) .
Imi era dor de tine!!! Imagine postata

:pupic:
Ce sa vezi, am fost ieri la cumparaturi si l-am prins ca se uita cu jind la salata, asa ca l-am intrebat daca vrea sa fac iarasi supa, a zis ca daaaaa =)) .... Am sa fac maine :) . Am facut si eu o data one-pot pasta dar parca nu mi-au placut prea tare, tu cum le-ai facut?

Azi - souvlaki si la noi :rolleyes: , din pui, aveam niste pulpe in congelator, insa nu mai fac veci decat din piept de pui sau din porc, mi-a luat o groaza de timp sa indepartez grasimea, plus ca nici nu poti taia bucatile cat de cat egale. Dar am primit de la unii nota 10 :P , au fost delicioase! cu sos tzatziki, bineinteles; cartofi mi-a fost lene sa fac asa ca am avut orez, pentru cine a vrut. Carmella, mersi de idee =)) !

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2021/post-192-0-11209100-1624221800.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2021/post-192-0-61784900-1624221818.jpg


#14620 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 June 2021 - 12:45 PM

Bravo, arată excelent! O să refac și eu cu piept de pui, trage foarte bine aromele și se face bine pe grătar.

Arata acest topic


  • 764 Pagini +
  • « Prima
  • 729
  • 730
  • 731
  • 732
  • 733
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi