Aceasta postare a fost editata de any_annette: 30 May 2021 - 10:07 PM
Ce ati gatit astazi?
#14601
Postat 30 May 2021 - 10:06 PM
#14602
Postat 31 May 2021 - 07:31 PM
Pui marinat cateva ore cu ulei ev, sucul de la o jumatate de lamaie pe care am taiat-o bucati apoi, mustar, sos barbecue, usturoi proaspat (fara numar), sare, paprika dulce, rozmarin proaspat, cimbru proaspat, vin alb sec.
Cartofi amestecati cu sare, oregano, ulei ev si mustar.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 31 May 2021 - 07:34 PM
#14604
Postat 04 June 2021 - 02:11 PM
Aici cotlete de berbecuț cu bulgur super mișto condimentat și niște vegetale.
Edit: am uitat să zic de iaurtul cu mentă, e nelipsit de la mesele cu berbec, oiță în general
Aceasta postare a fost editata de Carmella: 04 June 2021 - 02:13 PM
#14605
Postat 07 June 2021 - 10:11 AM
Carmella, la 04 June 2021 - 02:11 PM, a spus:
Asa ca am inceput sa o folosesc in diverse. Pe net e plin de retete de iaurt cu menta. Ai o reteta anume sau e "clasica"?
Eu vin azi cu cartofi frantuzesti, peste care am presarat seminte de canepa. Cred ca ar merge cu sos de iaurt cu menta
#14606
Postat 07 June 2021 - 09:03 PM
boni, la 07 June 2021 - 10:11 AM, a spus:
Carmella, la 04 June 2021 - 02:11 PM, a spus:
Asa ca am inceput sa o folosesc in diverse. Pe net e plin de retete de iaurt cu menta. Ai o reteta anume sau e "clasica"?
Iaurt gras, preferabil în stil grecesc, mentă uscată, ulei de măsline și zeamă de lămîie. La cam 3-4 linguri cu vîrf de iaurt eu pun cam 1 1/2 linguri mentă uscată, 1 lingură de lămîie și una de ulei.
#14608
Postat 10 June 2021 - 08:09 PM
Sparanghel la tigaie în unt și ulei de măsline, sos de smîntînă și cuburi de bacon, oo moi.
În week-end am luat o coastă uriașă de vită de la o măcelărie musulmană, vînzătoarea îi tot dădeau cu "pot s-o dau să o taie", eu nu și nu, aia se simțea deja jignită că nu îi accept oferta, "n-o să vă încapă în sacoșă", apoi "n-o să vă încapă în tavă", tot n-am cedat aveam planuri mărețe cu coasta, așa că am uns-o cu un genial amestec de zmacuri și prafuri, am pus-o în tavă pe grătar, am acoperit-o cu o pungă de copt desfăcută ca o folie, că nu mai aveam hîrtie de copt, apoi o folie de aluminiu cu care am "sigilat" tava și la cuptor vreo 7 ore la 150 de grade. Am luat folia și am lăsat-o puțin la rumenit, apoi am scos osul-coastă așa ca-n clipurile alea de pe Insta, am scos grăsimea excesivă și am mărunțit carnea care era moale, moale, moale, aromată, parfumată, am amestecat cu zeama lăsată în tavă și am servit-o cu un piure la fel de genial.
Coasta în stare inițială
Amestecul de condimente, ierburi, uleiuri și sosuri: garam masala, 7 condimente, oregano, fenicul mai mult, sos barbecue cu whisky-nebunii, de-a gata, sirop de rodie, ulei de măsline, oțet balsamic, niște ceva japonez pentru wok, o lingură de muștar, niște zeamă de lămîie... sinceră să fiu nu mai știu ce am mai pus, să mă mai uit pe poză, poate îmi mai aduc aminte am frecat coasta foarte bine cu amestecul ăsta, am presărat niște sare și la cuptor cu ea.
După orele alea de stat la cuptor, în sfîrșit în farfurie greu de descris gustul, esența cărnii de vită, ce mai!...
#14609
Postat 10 June 2021 - 08:40 PM
Apoi am pus o pungă de legume congelate mix chinezesc care are și ciuperci de-alea de-ale lor și nu mai știu ce chinezesc, cred că muguri de bambus. Cînd au fost și alea călite am pus sarea și niște tăiței de fasole mung, din cîte am citit pe pachet, eu aș fi zis că-s de orez, dacă nu citeam. Erau de-ăia care trebuie să stea doar vreo 3 minute în apă caldă. Așa a fost gata masa mea în cam 10-15 minute
Azi am găsit la măcelărie o bucată mișto de mușchi de porc, cu un start de grăsime uniform, parcă pus acolo cu mîna de cineva.
Deși nu sînt fan mușchi de porc, m-a inspirat să îi dau o utilizare am tăiat în romburi grăsimea de deasupra ușurel, l-am uns și p-ăsta cu diverse și l-am băgat în cuptor la maxim într-un vas de sticlă cu capac. L-am dat la maxim că nu aveam decît vreo 2 ore disponibile. După vreo oră i-am scos capacul și l-am lăsat să se rumenească. Între timp am făcut niște cartofi prăjiți și o salată de varză.
Cînd era gata să mîncăm, bărbatu-meu a zis că el are un curs online și că să îi fac un sandwich cu ceva. Păi eu am stat să fac mîncare ca să mănînci sandwich?! Așa că i-am pus între 2 felii de pîine o felie de friptură, cîțiva cartofi prăjiți și niște salată de varză I-a plăcut așa de mult, că a mai cerut unul
Pam-Pam!
Aceasta postare a fost editata de Carmella: 10 June 2021 - 08:47 PM
#14610
Postat 11 June 2021 - 12:27 AM
porc, ciuperci si capete de scripca sau fiddleheads, care sunt de fapt ferigi tinere
#14611
Postat 11 June 2021 - 12:25 PM
#14612
Postat 11 June 2021 - 07:34 PM
#14613
Postat 11 June 2021 - 09:16 PM
Carmela oul ala al tau e pura perfectiune iar de coasta....n-am cuvinte. Absolut bestial
#14614
Postat 15 June 2021 - 02:33 PM
#14615
Postat 17 June 2021 - 10:50 AM
Imagini atasate
#14616
Postat 17 June 2021 - 09:53 PM
#14617
Postat 18 June 2021 - 04:00 AM
#14618
Postat 18 June 2021 - 07:53 AM
adi_edi, la 17 June 2021 - 10:50 AM, a spus:
Ieri, one-pot pasta cu ciuperci, sparanghel si sos de rosii. Am mai presarat si nite seminte de susan.
#14619
Postat 20 June 2021 - 10:47 PM
boni, la 18 June 2021 - 07:53 AM, a spus:
Ce sa vezi, am fost ieri la cumparaturi si l-am prins ca se uita cu jind la salata, asa ca l-am intrebat daca vrea sa fac iarasi supa, a zis ca daaaaa .... Am sa fac maine . Am facut si eu o data one-pot pasta dar parca nu mi-au placut prea tare, tu cum le-ai facut?
Azi - souvlaki si la noi , din pui, aveam niste pulpe in congelator, insa nu mai fac veci decat din piept de pui sau din porc, mi-a luat o groaza de timp sa indepartez grasimea, plus ca nici nu poti taia bucatile cat de cat egale. Dar am primit de la unii nota 10 , au fost delicioase! cu sos tzatziki, bineinteles; cartofi mi-a fost lene sa fac asa ca am avut orez, pentru cine a vrut. Carmella, mersi de idee !
Imagini atasate
#14620
Postat 21 June 2021 - 12:45 PM