Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#1961 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 December 2010 - 09:29 AM

Alta data nu mai fac!

#1962 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 December 2010 - 12:14 AM

cate ceva de pe masa de sarbatoare
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933149357513.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-1293314948034.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933149600365.jpg
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933148953409.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933150291929.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933150425822.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933150951515.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933148866727.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933150562671.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933150747814.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933150860834.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933151298693.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933151540847.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12933151639663.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1963 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 December 2010 - 11:32 AM

Bravos natiune!
Eu sunt la mâna - meniul - nevestei, excelent dealtefel.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1964 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 December 2010 - 11:47 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 26 December 2010 - 11:32 AM, a spus:

Bravos natiune!
Eu sunt la mâna - meniul - nevestei, excelent dealtefel.


Detaliaza sefu'..poateimi mai dai vreo idee cu ce sa mai asezonez platoul de aperitive si ce plus de legume sa mai aduc "porcariilor" :occasion15:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1965 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 December 2010 - 07:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 December 2010 - 11:47 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 26 December 2010 - 11:32 AM, a spus:

Bravos natiune!
Eu sunt la mâna - meniul - nevestei, excelent dealtefel.


Detaliaza sefu'..poateimi mai dai vreo idee cu ce sa mai asezonez platoul de aperitive si ce plus de legume sa mai aduc "porcariilor" :occasion15:


Ce detalii?!
Porcu'n farfurie si gata :hug:
Cu exceptia pastravului parca ar fi fost pozele tale.
Salata noastra a fost cu laptuci, mar si feta, iar dressingul cu kefir, mayoneza, mustar, zahar, capere, piper verde si mult tarhon uscat macinat pulbere in cruzet ==> aroma puternica si omogena in sos
Pana si ciuperci am avut, dar cele ale Juliei Child - Julia Child's Perfect Sautéed Mushrooms
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1966 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2010 - 12:39 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 26 December 2010 - 07:19 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 26 December 2010 - 11:47 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 26 December 2010 - 11:32 AM, a spus:

Bravos natiune!
Eu sunt la mâna - meniul - nevestei, excelent dealtefel.


Detaliaza sefu'..poateimi mai dai vreo idee cu ce sa mai asezonez platoul de aperitive si ce plus de legume sa mai aduc "porcariilor" :floare:


Ce detalii?!
Porcu'n farfurie si gata :pupic:
Cu exceptia pastravului parca ar fi fost pozele tale.
Salata noastra a fost cu laptuci, mar si feta, iar dressingul cu kefir, mayoneza, mustar, zahar, capere, piper verde si mult tarhon uscat macinat pulbere in cruzet ==> aroma puternica si omegena in sos
Pana si ciuperci am avut, dar cele ale Juliei Child - Julia Child's Perfect Sautéed Mushrooms



Sa stii ca am cumparat o felie din porc intreg facut la afumatoare 2 zile si apoi ... nu stiu ...cred ca la protap sau la groapa.
Iar pastravul este cumparat de gata: afumat in cetina de brad, de la targul de produse traditionale romanesti.
Salata noastra a fost cu salata verde, rosii, mozzarella de buffala si cas proaspat de vaca, porumb, prosciuto crudo, oua fierte, masline, morcov si telina rase. Am facut un sos din smantana grasa cu zeama de lamaie, verdeturi italiene rasnite.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1967 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 27 December 2010 - 12:08 PM

Serviti de unde doriti,eu zic ca a iesit bun,pentru masa de Craciun beef wellington :floare:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-119-12934444170748.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-119-12934444398836.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-119-1293444462583.jpg


#1968 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 December 2010 - 12:53 PM

Vezi postareaNico, la 27 December 2010 - 12:08 PM, a spus:

Serviti de unde doriti,eu zic ca a iesit bun,pentru masa de Craciun beef wellington :floare:


Iar ne-ai strivit :pupic:
Arata intr-un mare fel !
Ne-am servit papila ... optica ... oftica
Eu am luat de doua ori :P
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1969 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 27 December 2010 - 11:28 PM

Nico, arata super!!
A cat is a friend fur-ever !

#1970 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2010 - 11:36 PM

Vezi postareaNico, la 27 December 2010 - 12:08 PM, a spus:

Serviti de unde doriti,eu zic ca a iesit bun,pentru masa de Craciun beef wellington :floare:

Nico, e fantastic. ai explicat pe undeva cum il faci?

#1971 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2010 - 11:47 PM

WOAAAAWWWWWWWWWWWWWWW Nico! splendid! Felicitari!

Sefule ia cele 2 felii ca eu iau ma aascund cu restul :floare:

Vreau si eu reteta :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1972 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2010 - 11:59 PM

Dupa postul Nicoletei, nici nu stiu daca sa mai postez :floare:

o supa clara de gaina de tara cu fidea
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-129348666891.jpg

alta lasagna
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12934873210377.jpg

si gainusa cu legumele din supa + inca o punga de congelate asortate, cu o salatica de rosii cherry
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12934870536981.jpg
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12934870678596.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1973 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 28 December 2010 - 02:55 AM

Eu azimai simplu, doar spre seara m-am complicat un pic.
Pana la amiaz resturi de la craciun( mai aveam vreo doua snitele si ceva salata de beouf)
Apoi am facut o mancarica(un fel de salata) de hrisca si apoi fripturica de porc cu legume si cartofi piure, alaturi de sfecla rosie.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-786-12934976729392.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-786-12934977220486.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-786-12934977359504.jpg
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#1974 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 28 December 2010 - 08:58 PM

Pun un video de-a lui Gordon http://www.youtube.c...h?v=QrF8G06HqaM

Eu am facut asa:(de data asta n-am mai pus panceta si nici mustar)
1. beef rump-partea de la sezut care e delicata si soft ca si muschiul(aici e tare scump-un kil de muschi ajunge in jur de 30 lire-get lost),ajustat fara pielite.

2.am pus piper si sare pe bucata de carne si am tras-o la iuteala pe toate partile ,in 2 lingurite de ulei,pana mijlocul era rosu si partile erau facute

3.am pus apoi bucata de carne in cuptor la 200-220 gr celsius,pentru 35 min,apoi am scos-o din sos si am lasat-o asa pe farfurie la frigi pana seara cand am venit de la servici,in felul asta nu s-a mai umezit aluatul ,a ramas crocantos pe fund dupa coacere.

4.am facut pateul de ciuperci

5.am uns o foaie de puff pastry sau foietaj(nu foi),cu pateul de ciuperci lasand marginile libere.

6.am pus bucata de carne pe mijloc si am uns cu ou lateralele foii de aluat.

7.pus la cuptor incins 220 grade c.pentru 45 min.

8.se taie dupa 5-10 min si se serveste dupa pofta inimii :icon_fessee:

#1975 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2010 - 12:19 AM

Multumesc Nico! Pare destul de laborioasa!


Eu azi:
Piept de curcan fragezit la marinat 24 ore si facut la cuptor in vasul de iena cu capac. O bunatate!
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12935743901708.jpg
Sos de ciuperci (un sfert maruntite la cutit si restul taiate felii)
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12935744316384.jpg
Garnitura de ciuperci gratinate cu branza de capra
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12935744414199.jpg
totul asezonat cu salata de sfecla rosie si ardei copti

Si in final ceva la care am bucatarit toata ziulicaaa :D Imagine atasata: monthly_12_2010/post-685-1293574447468.jpgImagine atasata: monthly_12_2010/post-685-12935744557576.jpg
nu dati cu nuiaua pentru off, ca a trecut mos Nicolae si nu a lasat nuieluse :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1976 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 29 December 2010 - 01:59 PM

Daniella, :floare:

Supa chioara de legume,cu galuste,zilele trecute am gasit un gris grozav,de-acu o perioada pana simt eu ca mi-am facut pofta,numa ` supa cu galuste fac :floare:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-119-12936245994837.jpg

#1977 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 December 2010 - 02:46 PM

Vezi postareaNico, la 28 December 2010 - 08:58 PM, a spus:

Pun un video de-a lui Gordon

Mersi Nico :floare:

#1978 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 December 2010 - 07:54 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 December 2010 - 12:19 AM, a spus:


Sos de ciuperci (un sfert maruntite la cutit si restul taiate felii)



Daniella, nu maruntite ci rase pe razatoarea fina pentru coaja de lamaie. Toate piciorusele si 3-4 palariute.
Si sotate in unt.
Am fost fortat :thumleft: sa repet reteta de 3 ori in 9 zile.
Ultima data, azi la pranz.
Am mai avut cerere pentru salata de ardei copti (initial proaspeti, nu din frigider) si felii de grosime micrometrica de prosciutto caramelizate extra-crsipy pe gratar.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1979 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 December 2010 - 08:24 PM

Am trait s-o vad si pe-asta duamne :thumleft: s-au saturat ai mei de sarmale,prajeli,tochituri si porcarii... :) Azi cererea o fost de budinca de macaroane cu branza cum ne facea mama pe vremuri...Asa ca am facut la ceaun cu :unt ,branza de oi si oua dat la cuptor,ia derect' de la locul faptei(din ceun)... :)

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-12936468049604.jpg

Sexiunea' (imi place cum mi-o iesit boza... :) )...

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-12936468240443.jpg

Crusta asta imi place mie,cand eram copila o colectam de la toti si o papam cu zahar...

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-12936468129082.jpg

:)

#1980 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 December 2010 - 01:53 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 29 December 2010 - 07:54 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 29 December 2010 - 12:19 AM, a spus:


Sos de ciuperci (un sfert maruntite la cutit si restul taiate felii)



Daniella, nu maruntite ci rase pe razatoarea fina pentru coaja de lamaie. Toate piciorusele si 3-4 palariute.
Si sotate in unt.
Am fost fortat :) sa repet reteta de 3 ori in 9 zile.
Ultima data, azi la pranz.
Am mai avut cerere pentru salata de ardei copti (initial proaspeti, nu din frigider) si felii de grosime micrometrica de prosciutto caramelizate extra-crsipy pe gratar.


Amadeus, vrei sa spui ca are gust diferit sosul daca sunt date pe razatoare, fata de ciupercile maruntite la cutit? :)
Cum vine prosciuto caramelizat extra-crispy? :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi