Ce ati gatit astazi?
Postat 26 December 2010 - 12:14 AM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 26 December 2010 - 11:32 AM
Eu sunt la mâna - meniul - nevestei, excelent dealtefel.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 26 December 2010 - 11:47 AM
W Mamadeus Paparotti, la 26 December 2010 - 11:32 AM, a spus:
Eu sunt la mâna - meniul - nevestei, excelent dealtefel.
Detaliaza sefu'..poateimi mai dai vreo idee cu ce sa mai asezonez platoul de aperitive si ce plus de legume sa mai aduc "porcariilor"

Postat 26 December 2010 - 07:19 PM
Daniella, la 26 December 2010 - 11:47 AM, a spus:
Ce detalii?!
Porcu'n farfurie si gata

Cu exceptia pastravului parca ar fi fost pozele tale.
Salata noastra a fost cu laptuci, mar si feta, iar dressingul cu kefir, mayoneza, mustar, zahar, capere, piper verde si mult tarhon uscat macinat pulbere in cruzet ==> aroma puternica si omogena in sos
Pana si ciuperci am avut, dar cele ale Juliei Child - Julia Child's Perfect Sautéed Mushrooms
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 27 December 2010 - 12:39 AM
W Mamadeus Paparotti, la 26 December 2010 - 07:19 PM, a spus:
Daniella, la 26 December 2010 - 11:47 AM, a spus:
Ce detalii?!
Porcu'n farfurie si gata

Cu exceptia pastravului parca ar fi fost pozele tale.
Salata noastra a fost cu laptuci, mar si feta, iar dressingul cu kefir, mayoneza, mustar, zahar, capere, piper verde si mult tarhon uscat macinat pulbere in cruzet ==> aroma puternica si omegena in sos
Pana si ciuperci am avut, dar cele ale Juliei Child - Julia Child's Perfect Sautéed Mushrooms
Sa stii ca am cumparat o felie din porc intreg facut la afumatoare 2 zile si apoi ... nu stiu ...cred ca la protap sau la groapa.
Iar pastravul este cumparat de gata: afumat in cetina de brad, de la targul de produse traditionale romanesti.
Salata noastra a fost cu salata verde, rosii, mozzarella de buffala si cas proaspat de vaca, porumb, prosciuto crudo, oua fierte, masline, morcov si telina rase. Am facut un sos din smantana grasa cu zeama de lamaie, verdeturi italiene rasnite.
Postat 27 December 2010 - 12:08 PM

Postat 27 December 2010 - 12:53 PM
Nico, la 27 December 2010 - 12:08 PM, a spus:

Iar ne-ai strivit

Arata intr-un mare fel !
Ne-am servit papila ...
Eu am luat de doua ori

Postat 27 December 2010 - 11:36 PM
Postat 27 December 2010 - 11:47 PM
Sefule ia cele 2 felii ca eu iau ma aascund cu restul

Vreau si eu reteta

Postat 27 December 2010 - 11:59 PM

o supa clara de gaina de tara cu fidea

alta lasagna

si gainusa cu legumele din supa + inca o punga de congelate asortate, cu o salatica de rosii cherry

Postat 28 December 2010 - 02:55 AM
Pana la amiaz resturi de la craciun( mai aveam vreo doua snitele si ceva salata de beouf)
Apoi am facut o mancarica(un fel de salata) de hrisca si apoi fripturica de porc cu legume si cartofi piure, alaturi de sfecla rosie.

Postat 28 December 2010 - 08:58 PM
Eu am facut asa:(de data asta n-am mai pus panceta si nici mustar)
1. beef rump-partea de la sezut care e delicata si soft ca si muschiul(aici e tare scump-un kil de muschi ajunge in jur de 30 lire-get lost),ajustat fara pielite.
2.am pus piper si sare pe bucata de carne si am tras-o la iuteala pe toate partile ,in 2 lingurite de ulei,pana mijlocul era rosu si partile erau facute
3.am pus apoi bucata de carne in cuptor la 200-220 gr celsius,pentru 35 min,apoi am scos-o din sos si am lasat-o asa pe farfurie la frigi pana seara cand am venit de la servici,in felul asta nu s-a mai umezit aluatul ,a ramas crocantos pe fund dupa coacere.
4.am facut pateul de ciuperci
5.am uns o foaie de puff pastry sau foietaj(nu foi),cu pateul de ciuperci lasand marginile libere.
6.am pus bucata de carne pe mijloc si am uns cu ou lateralele foii de aluat.
7.pus la cuptor incins 220 grade c.pentru 45 min.
8.se taie dupa 5-10 min si se serveste dupa pofta inimii

Postat 29 December 2010 - 12:19 AM
Eu azi:
Piept de curcan fragezit la marinat 24 ore si facut la cuptor in vasul de iena cu capac. O bunatate!

Sos de ciuperci (un sfert maruntite la cutit si restul taiate felii)

Garnitura de ciuperci gratinate cu branza de capra

totul asezonat cu salata de sfecla rosie si ardei copti
Si in final ceva la care am bucatarit toata ziulicaaa

nu dati cu nuiaua pentru off, ca a trecut mos Nicolae si nu a lasat nuieluse

Postat 29 December 2010 - 01:59 PM

Supa chioara de legume,cu galuste,zilele trecute am gasit un gris grozav,de-acu o perioada pana simt eu ca mi-am facut pofta,numa ` supa cu galuste fac

Postat 29 December 2010 - 07:54 PM
Daniella, la 29 December 2010 - 12:19 AM, a spus:
Daniella, nu maruntite ci rase pe razatoarea fina pentru coaja de lamaie. Toate piciorusele si 3-4 palariute.
Si sotate in unt.
Am fost fortat

Ultima data, azi la pranz.
Am mai avut cerere pentru salata de ardei copti (initial proaspeti, nu din frigider) si felii de grosime micrometrica de prosciutto caramelizate extra-crsipy pe gratar.
Postat 29 December 2010 - 08:24 PM

Sexiunea' (imi place cum mi-o iesit boza...

Crusta asta imi place mie,cand eram copila o colectam de la toti si o papam cu zahar...

Postat 30 December 2010 - 01:53 PM
W Mamadeus Paparotti, la 29 December 2010 - 07:54 PM, a spus:
Daniella, la 29 December 2010 - 12:19 AM, a spus:
Daniella, nu maruntite ci rase pe razatoarea fina pentru coaja de lamaie. Toate piciorusele si 3-4 palariute.
Si sotate in unt.
Am fost fortat

Ultima data, azi la pranz.
Am mai avut cerere pentru salata de ardei copti (initial proaspeti, nu din frigider) si felii de grosime micrometrica de prosciutto caramelizate extra-crsipy pe gratar.
Amadeus, vrei sa spui ca are gust diferit sosul daca sunt date pe razatoare, fata de ciupercile maruntite la cutit?

Cum vine prosciuto caramelizat extra-crispy?