Daniella, la 30 December 2010 - 01:53 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 29 December 2010 - 07:54 PM, a spus:
Daniella, nu maruntite ci rase pe razatoarea fina pentru coaja de lamaie. Toate piciorusele si 3-4 palariute.
Si sotate in unt.
Am fost fortat

Amadeus, vrei sa spui ca are gust diferit sosul daca sunt date pe razatoare, fata de ciupercile maruntite la cutit?

Cum vine prosciuto caramelizat extra-crispy?

1. Date pe razatoare sunt procesate mai fin si au o interfata mai mare cu sosul pentru transferul aromei, deasemenea sosul iese - IMHO - mai omogen.
Eu am vazut Kakaya-technika

2. Feliile de jambon extra-thin asternute pe gratarul (gratar-tigaie) bine incins intai si-au lasat nitica apa, apoi a inceput sa sfaraie grasimea din ele, s-au incretit si au facut volanase si au devenit caramelizate si crocante.
Cred ca au semanat foarte bine cu "Sarea de Jambon" crud a lui Etaly, dar eu nu le-am maruntit si nici nu le-am copt in cuptor, insa am retinut idea ca valoroasa. Reteta ei aici:
http://artaculinara....de-jambon-crud/