cerra, la 06 December 2012 - 05:29 PM, a spus:
zerda, la 06 December 2012 - 04:58 PM, a spus:
In rest, pastele cu varza imi plac, acum vin si te intreb ce alte legume si de ce? Este un clasic, trebuie sa ai motive sa adaugi altceva.
Nu fi rea!
Ti`am explicat destul de frumos ca nu imi plac fara gris si nu le prepar asa ptr ca sa le fac pe saracie, chiar daca in vremurile apuse altii faceau asa, desi nu inteleg dc ptr ca peste si tot ce tine de peste se gasea pe toate drumurile nici macar la restaurant la nunta nu scapai de aperitivul care musai avea ceva si cu peste.
Varza este acra calita si i`am adaugat doar o ceapa cruda cand am calit`o. Varza este aceiasi despre care discutam anul trecut pe celalat forum.Si la fel acelasi raspuns ca si altadata in legatura cu varza dulce sau acra calita cu legume: asa ne place.
Varza cand am pus`o la murat, am tocat`o, i`am adaugat ceapa, morcov, ardei, sare,cimbru, piper, foi de dafin,chimion. O folosesc la gatit cat si asa simpla pe post de salata si atunci ii pun ulei si o ceapa cruda.
Acum am terminat si celalat fel de mincare adica ''crumpi in sec cu prajala'' (asa le zice aici in banat)pe care i am servit alaturi de gogosarii marinati in sos de rosii cu usturoi.
Cerra, eu nu sunt rea! nu este o declaratie, este un manifest! daca iei la rand toate postarile mele de pe acest topic o sa vezi o gramada de laude!
Te-am intrebat fara nicio intentie ascunsa, bunica mea facea paste cu varza si le manca cu zahar.
Cum eu nu sunt decat partial ardeleanca, eu nu le mancam cu zahar, evident puneam ardei iute si chimen. Deci poate mi-ar fi placut varza ta mai sarata si picanta, dar spun si eu din ce am vazut, celorlalti le placea aia dulce de care nu ma atingeam eu in care nici ceapa nu intra!