Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#6681 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 December 2012 - 12:03 AM

Vezi postareaGelutza, la 06 December 2012 - 08:30 PM, a spus:

Cerra, vreau si eu varza cu paste, nu am facut asa ceva niciodata!

Te`as servii cu mult drag dar esti departe de mine. Sunt foarte bune si in post pica foarte bine.Varza mea este tocata cu legumele si pusa la murat am scris la zerda ce contine sa numai repet aici inca odata. Se poate sa pui legumele si acum cand o calesti daca nu ai murata cu legume.Imi plac pastele sau taiteii lati si cu varza acra si cu varza dulce doar ca la cea dulce pun smantana in farfurie si o fac pik mai piparata.

#6682 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 December 2012 - 10:08 AM

Vezi postareacerra, la 06 December 2012 - 05:29 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 06 December 2012 - 04:58 PM, a spus:

In rest, pastele cu varza imi plac, acum vin si te intreb ce alte legume si de ce? Este un clasic, trebuie sa ai motive sa adaugi altceva.

Nu fi rea!

Ti`am explicat destul de frumos ca nu imi plac fara gris si nu le prepar asa ptr ca sa le fac pe saracie, chiar daca in vremurile apuse altii faceau asa, desi nu inteleg dc ptr ca peste si tot ce tine de peste se gasea pe toate drumurile nici macar la restaurant la nunta nu scapai de aperitivul care musai avea ceva si cu peste.

Varza este acra calita si i`am adaugat doar o ceapa cruda cand am calit`o. Varza este aceiasi despre care discutam anul trecut pe celalat forum.Si la fel acelasi raspuns ca si altadata in legatura cu varza dulce sau acra calita cu legume: asa ne place.

Varza cand am pus`o la murat, am tocat`o, i`am adaugat ceapa, morcov, ardei, sare,cimbru, piper, foi de dafin,chimion. O folosesc la gatit cat si asa simpla pe post de salata si atunci ii pun ulei si o ceapa cruda.

Acum am terminat si celalat fel de mincare adica ''crumpi in sec cu prajala'' (asa le zice aici in banat)pe care i am servit alaturi de gogosarii marinati in sos de rosii cu usturoi.

Cerra, eu nu sunt rea! nu este o declaratie, este un manifest! daca iei la rand toate postarile mele de pe acest topic o sa vezi o gramada de laude!
Te-am intrebat fara nicio intentie ascunsa, bunica mea facea paste cu varza si le manca cu zahar.
Cum eu nu sunt decat partial ardeleanca, eu nu le mancam cu zahar, evident puneam ardei iute si chimen. Deci poate mi-ar fi placut varza ta mai sarata si picanta, dar spun si eu din ce am vazut, celorlalti le placea aia dulce de care nu ma atingeam eu in care nici ceapa nu intra!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6683 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 07 December 2012 - 11:11 AM

Vezi postareazerda, la 07 December 2012 - 10:08 AM, a spus:

Te-am intrebat fara nicio intentie ascunsa, bunica mea facea paste cu varza si le manca cu zahar.
Cum eu nu sunt decat partial ardeleanca, eu nu le mancam cu zahar, evident puneam ardei iute si chimen. Deci poate mi-ar fi placut varza ta mai sarata si picanta, dar spun si eu din ce am vazut, celorlalti le placea aia dulce de care nu ma atingeam eu in care nici ceapa nu intra!

Da, varza dulce se poate calii si asa cu legume cum zic eu si condimentata si se poate calii/frige (nustiu exact cum sa iti zic) simplu pui varza si ulei si lasi sa se caleasca si aia da, poti sa o maninci cu taitei lati si cu zahar (aici iara depinde de gust si obisnuinta). Mie cum zici si tu imi place cea acra si cea dulce dar cum am zis calita cu legume si condimentata peste care la sf in farfurie pun smantana.Aici in banat se gateste si ardeleneste si ungureste si nemteste si turceste nu iti mai explic si dc ptr ca sti deja.

De ex: eu pot minca si cartofi prajiti cu costita afumata si carnati, alaturi de compot de prune sau de visine.

Carnea scoasa din supa alaturi de zarzavaturi, cartofi fierti si compot/sos de visine/ gutui

Friptura cu compot.

Budinca de macaroane la cuptor cu oua si branza sarata,smantana si in farfurie pun zahar deasupra.

Snitzel alaturi de cartofi piure si deasupra lor kiselita de prune.

szmoara (eu am scris cum zicem noi aici nemteste nu ma pot concentra sa scriu acum este prea lung) adica un fel de clatite sparte si le rumenim putin si punem zahar si multe alte preparate pe care altii le vad ciudate nu imi vin in capatzana acum.

Sotul meu si fica mea nu imi tin companie la mincarurile astea, prefera muraturi la fripuri si un sos la carnurile si legumele fierte. Eu le maninc asa ptr ca asa se minca la mine in casa si pe ei nu i`am putut obisnuii si fiecare mincam cum ne place.Eu asa si ei cum vor.Imi plac si muraturile binenteles.

#6684 Useril este offline   Micul 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 07 December 2012 - 11:36 AM

Cerra ce pofta-mi faci cu ce insiri tu aici.
Sos de gutui cu carne si pireu, supa de visine mmmmmmm.Mi-e pofta de toate.

#6685 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 07 December 2012 - 01:23 PM

Vezi postareaMicul, la 07 December 2012 - 11:36 AM, a spus:

Imi pare rau ca iti fac pofta, dar ii explicam zerdei despre gusturi. Eu cam sunt si eu la post acu dupa barbat ca nu imi vine sa fac altceva doar ptr mine. Eu doar complectez in farfuria mea cu cate ceva.

#6686 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 December 2012 - 01:29 PM

Eu eram la post dupa verisoara, si tot asa nu-mi vine sa gatesc numai pentru mine. Dar am gasit niste slanina, cum aveam usturoi verde, va dati seama ce carnagiu s-a petrecut!
Cica usturoiul combate colesterolul, ca sa ma autolinistesc si eu! =))

#6687 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 07 December 2012 - 01:42 PM

Vezi postareazerda, la 07 December 2012 - 01:29 PM, a spus:

Eu eram la post dupa verisoara, si tot asa nu-mi vine sa gatesc numai pentru mine. Dar am gasit niste slanina, cum aveam usturoi verde, va dati seama ce carnagiu s-a petrecut!
Cica usturoiul combate colesterolul, ca sa ma autolinistesc si eu! =))

Si ardeiul iute. Eu mai maninc cu fetele in we alte preparatiuni.

#6688 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 December 2012 - 12:42 PM

Piftele(parjoale cum se spune pe la noi :notworthy: ),

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-405-13549639419204.jpg

Cu pilaf si salata sau muraciuni' dupa plac.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-405-13549633017465.jpg

( :D din nou sot in extaz,ca e una din mancarurile lui favorite :thumleft: )

#6689 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 08 December 2012 - 02:32 PM

Vezi postareaGeany, la 08 December 2012 - 12:42 PM, a spus:

Fain meniu!

Eu inca nika ca sot plecat de acasa si om vedea ce vrea sa mincam cand se intoarce.

#6690 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2012 - 05:11 PM

Vezi postareacerra, la 08 December 2012 - 02:32 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 08 December 2012 - 12:42 PM, a spus:

Fain meniu!

Eu inca nika ca sot plecat de acasa si om vedea ce vrea sa mincam cand se intoarce.

:thumleft: al meu sot e chiar norocos azi,a venit la mama matusa cu de pomana peste cat incape(afumat ,neafumat,marinat,gratar etc tot felul)asa ca m-am scos,sincer is un pic indivioasa'' ca eu beste nu pap,asa ca ,o sa-mi crosetez creca' o focaccia cu ceapa :notworthy:

#6691 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2012 - 08:53 PM

La noi ninge ca in povesti (si aici vb. lui Mircea Badea :'' unde d***k ati vazut voi ca ninge in povesti?! :thumleft: in scufita rosie nu ninge :D albacazapada,nexam :D capra cu trei iezi ,nici atat :notworthy: etc),o fi,da' la mine ninge ca in povesti :D
Asa ca de departe focaccia mea preferata cu ceapa si fulgi de ardei iute,ulei maslinos...

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-405-13549926623061.jpg

Crocanta parfumata,picanta ,o nebunie!

#6692 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 December 2012 - 09:30 PM

Vezi postareaGeany, la 08 December 2012 - 08:53 PM, a spus:

La noi ninge ca in povesti (si aici vb. lui Mircea Badea :'' unde d***k ati vazut voi ca ninge in povesti?! :thumleft: in scufita rosie nu ninge :D albacazapada,nexam :D capra cu trei iezi ,nici atat :notworthy: etc),o fi,da' la mine ninge ca in povesti :D

esti de coma, am ras cu pofta! ( si de foccacia!)

#6693 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2012 - 09:47 PM

Vezi postareamoatza, la 08 December 2012 - 09:30 PM, a spus:

esti de coma, am ras cu pofta! ( si de foccacia!)

:D :P Ma bucur ca te-am inveselit! :D La voi ninge ''ca in povesti''?! :D ca la Cerulina am inteles ca ninge! :thumleft: Bub' e inebunit,acum ar iesi la facut ''bulgheri'' si om de zapada :notworthy:

#6694 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 December 2012 - 10:00 PM

probabil o da vreo burnita in noaptea asta! deocamdata nik!

#6695 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 09 December 2012 - 09:10 AM

Vezi postareaGeany, la 08 December 2012 - 09:47 PM, a spus:

:) :D Ma bucur ca te-am inveselit! :) La voi ninge ''ca in povesti''?! :) ca la Cerulina am inteles ca ninge! :-* Bub' e inebunit,acum ar iesi la facut ''bulgheri'' si om de zapada :angryfire:

Pe mine ma cam sperie de acum povestile ca...... ma uit pe geam si imi vad masina ingropata pin la geamuri in zapada si numai imi place povestea.Si inca ninge si azi si marti si miercuri mai departe nustiu ca imi arata pe 3 zile.

Ma duc sa fac maioneza aia cu lapte de soia si sa vad ce fac cu ea ca inca nu m`am decis daca vinete sau salata de cartofi.O sa pun poze cu maioneza acolo pe topic la maioneze cand o termin.

#6696 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 December 2012 - 12:06 PM

Vezi postareaMicul, la 07 December 2012 - 11:36 AM, a spus:

Miculino eu ador supa de visine :) !!!Doamne cat e de buna!

Vezi postareaGeany, la 08 December 2012 - 08:53 PM, a spus:

La noi ninge ca in povesti (si aici vb. lui Mircea Badea :'' unde d***k ati vazut voi ca ninge in povesti?! :) in scufita rosie nu ninge :) albacazapada,nexam :) capra cu trei iezi ,nici atat :) etc),o fi,da' la mine ninge ca in povesti :)
Asa ca de departe focaccia mea preferata cu ceapa si fulgi de ardei iute,ulei maslinos...

Crocanta parfumata,picanta ,o nebunie!

:) :) ;)
Cat despre parjoale, super!

#6697 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 09 December 2012 - 01:35 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 December 2012 - 12:06 PM, a spus:

Cat despre parjoale, super!

Stai ashe ca nu ma las la Geanny ca mi`a facut pofta cu pirjoalele. Stai ca vin si io mintenas cu ale mele numa ca ..... ale mele sunt vegetale dar foarte bune si facute`n cuptor si alaturi o salata de cartoafe cu ceapa, masline, marar, castraveti acri si maioneza vegetala cu lapte de soia care a iesit super buna si groasa.Si supa de chimion.Asta este ptr mine nu fac carneturi singurica pap si eu tot asa ca este bun.

Supa de chimion

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13550562836265.jpg

salata de cartofi si pirjoale vegetale

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13550562920887.jpg

#6698 Useril este offline   ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 09 December 2012 - 10:59 PM

Dupa o luna de concediu, in care am gatit doar de vreo 3 ori, revin si eu. Chef de gatit nu prea am, dar sper sa-mi revina, ca trebuie sa mancam.

Azi, muschiulet de porc cu sos de piper roz, piure de cartofi si niste ceapa caramelizata.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1290-13550866398314.jpg

#6699 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 December 2012 - 02:50 PM

Cartofi patrunjel si usturoi ,snitele si salata.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-405-13552301937319.jpg

Vad ca au inceput sa-i placa mult lui bub' snitelele in ultima vreme :headbang:

#6700 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 December 2012 - 02:54 PM

Nu stii cat ma ispitesti cu cartofii, dar am facut rulada cu stafide asa ca nu vreau sa sochez prea tare cobaiul.
Desi pana diseara ma mai razgandesc de 3 ori.
Foarte putini copii nu mananca snitzel, asta ca observatie empirica, dupa ani de viata, o avea ceva ce-i atrage!

Arata acest topic

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul