Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#6661 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 December 2012 - 10:47 PM

Vezi postareazerda, la 05 December 2012 - 10:25 PM, a spus:



deci in icrele alea tu ai pus si icre??"eu aseara in deplasare: salata de icre (ceapa, zeama de lamaie, gris fiert, ulei,apa minerala)"

in primul rand ca astea se numeau in zona noastra icre de saracie( ca le " inmulteai"), in al doilea rand ca nici un dunarean nu suporta reteta, in al treilea rand eu, ca epicurean te intreb LA CE BUN cu gris?
salata de icre comporta numai icre, ceapa, lamaie, ulei si apa cat de minerala vrei tu, ce treaba are painea sau grisul cu asta??



zerda draga,

Te asigur ca nu din saracie le prepar asa.Nu trebuie sa suporte nimeni reteta asta asa cum nici eu nu as suporta reteta fara gris ptr ca nu ar fi pe gustul meu.

Este chestie de gust. Nu am spus ca am facut icre originale ca la Dunare sau Mare, am facut icre asa cum fac o gramada de gospodine ptr ca : nu imi place gustul pregnant de icre si curiozitatea ta sa fie satisfacuta, se pune gris sau miez de paine sa fi sigura ca nu se vor taia pe linga faptul ca mai ia putin din izul icrelor. Repet: chestie de gusturi. Tu poti sa le faci dupa gustul tau ''originale''doar cu ulei si apa minerala, lamaie.

#6662 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 December 2012 - 11:15 PM

Excusez-moi! mie mi se intampla sa-mi placa numai/ only/ seulement reteta originala!
Nu ca nu as fi as mancat din plin pe vremea raposatului o groaza de icre de acest tip.
Pot spune cu mana pe cravata de pioner ca as fi preferat originalul, dar cum spuneai gusturile nu se discuta!

p.s. la cate icre am facut crede-ma ca stiu cum sa nu le tai, o data mi s-a taiat maioneza , icrele , niciodata!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6663 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 December 2012 - 11:33 PM

Vezi postareazerda, la 05 December 2012 - 11:15 PM, a spus:

Excusez-moi! mie mi se intampla sa-mi placa numai/ only/ seulement reteta originala!
Nu ca nu as fi as mancat din plin pe vremea raposatului o groaza de icre de acest tip.
Pot spune cu mana pe cravata de pioner ca as fi preferat originalul, dar cum spuneai gusturile nu se discuta!

p.s. la cate icre am facut crede-ma ca stiu cum sa nu le tai, o data mi s-a taiat maioneza , icrele , niciodata!


Binenteles ca fiecare face dupa gustul lui. Nu contest ca nu ai facut multe icre la viata ta, doar ca nu pot fi deacord cu tine sa critici alt mod de preparare care il practica foarte multe gospodine si sa il clasifici la preparatiuni saracacioase(sz exprimarea ta de multe ori se poate intelege ca o jignire)dupa cum bine vezi se procedeaza asa din mai multe motive nu neaparat ca femeia nu a avut inca 6-7 lei sa mai cumpere o cutie de icre. Totul tine de gust . ALtii vor mai light alti vor mai pregnant si mai greu de digerat. Fiecare alegem ce ne place.

Nu ma simt nici jignita si nici necajita. Sunt obisnuita cu comentariile tale directe si cam dure cateodata.

Eu ti am raspuns doar la intrebarea ta de epicurean la ce foloseste grisul si ti`am spus ambele variante.


#6664 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 06 December 2012 - 11:48 AM

AZi, la servici, direct din blid (iui, ce bun ii), linte cu ceapa verde, rosii, ardei rosu

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-639-13547873195923.jpg

#6665 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 December 2012 - 12:24 PM

Ce idee faina, deci o maninci rece ca pe o salata? Nu m-am gindit niciodata sa fac lintea in forma asta.

#6666 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 06 December 2012 - 12:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 December 2012 - 12:24 PM, a spus:

Ce idee faina, deci o maninci rece ca pe o salata? Nu m-am gindit niciodata sa fac lintea in forma asta.


Da, si pun in ea ce am la indemana; chiar mi-a placut.

#6667 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 December 2012 - 12:49 PM

Vezi postareaaura, la 05 December 2012 - 09:12 PM, a spus:

Eu am facut orezul colorat al lui Boni :floare: Foarte bun si copiii l-au mancat cu placere.
iuhuuuu! mă bucur tare că v-a plăcut, că până acum tot eu mă luam după tine.


Vezi postarea2ut, la 06 December 2012 - 11:48 AM, a spus:

AZi, la servici, direct din blid (iui, ce bun ii), linte cu ceapa verde, rosii, ardei rosu
şi eu azi linte la birou, dar pateu. nu-l pot consuma cu ceapă că am şef cu nas sensibil :)


EDIT: corecturi că am scris cu picioarele Imagine postata

#6668 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 06 December 2012 - 01:03 PM

Vezi postareaboni, la 06 December 2012 - 12:49 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 05 December 2012 - 09:12 PM, a spus:

Eu am facut orezul colorat al lui Boni :floare: Foarte bun si copiii l-au mancat cu placere.
iuhuuuu! mă bucur tare că va plăcut, că până acum tot eu mă luam după tine.


Vezi postarea2ut, la 06 December 2012 - 11:48 AM, a spus:

AZi, la servici, direct din blid (iui, ce bun ii), linte cu ceapa verde, rosii, ardei rosu
şi eu azi linte la birou, dar pateu. nu-l pot consuma cu ceapă că am şef cu nas sensibil :)


Ce bine de mine ca n-am sef...Pateul cu ce il mananci?

#6669 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 December 2012 - 01:30 PM

Vezi postarea2ut, la 06 December 2012 - 01:03 PM, a spus:

...Pateul cu ce il mananci?
Cu pâine (de a mea, specială) şi ceai.
Dacă nu era post îl mâncam pe felii de brânză.

EDIT: că m-am gândit mai bine. Dacă nu era post cred că nu mâncam pateu de linte :floare:

#6670 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 December 2012 - 04:17 PM

Vezi postareacerra, la 02 December 2012 - 08:45 PM, a spus:

...salata de icre (ceapa, zeama de lamaie, gris fiert, ulei,apa minerala)


Exact asa le fac si eu, mi-ai facut pofta!
dana

#6671 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 December 2012 - 04:31 PM

Vezi postareadana3262, la 06 December 2012 - 04:17 PM, a spus:


Exact asa le fac si eu, mi-ai facut pofta!


Repede la magazin si fugutza sunt pe o felie de painica prajita :)

Azi
Paste cu varza acra calita si legume (de post)

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13548042670238.jpg

#6672 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 December 2012 - 04:58 PM

Vezi postareacerra, la 05 December 2012 - 11:33 PM, a spus:

doar ca nu pot fi deacord cu tine sa critici alt mod de preparare care il practica foarte multe gospodine si sa il clasifici la preparatiuni saracacioase(sz exprimarea ta de multe ori se poate intelege ca o jignire)dupa cum bine vezi se procedeaza asa din mai multe motive nu neaparat ca femeia nu a avut inca 6-7 lei sa mai cumpere o cutie de icre. Totul tine de gust . ALtii vor mai light alti vor mai pregnant si mai greu de digerat. Fiecare alegem ce ne place.


Ma faci sa ma duc la mama sa caut cartea de bucate din anii 50 a unei bunici in care fix asa se numea- asa scria numele retetei, daca as fi sigura ca mama n-a aruncat-o anul trecut cand a zugravit, eram deja pe drum!
De aia prefer sa mananc o tartina cu icre, nu 3, ca-mi place gustul lor, lucru pe care ti-l poate spune oricine a avut de-a face cu icrele bune!
In rest, pastele cu varza imi plac, acum vin si te intreb ce alte legume si de ce? Este un clasic, trebuie sa ai motive sa adaugi altceva.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6673 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 December 2012 - 05:29 PM

Vezi postareazerda, la 06 December 2012 - 04:58 PM, a spus:


In rest, pastele cu varza imi plac, acum vin si te intreb ce alte legume si de ce? Este un clasic, trebuie sa ai motive sa adaugi altceva.


Nu fi rea!

Ti`am explicat destul de frumos ca nu imi plac fara gris si nu le prepar asa ptr ca sa le fac pe saracie, chiar daca in vremurile apuse altii faceau asa, desi nu inteleg dc ptr ca peste si tot ce tine de peste se gasea pe toate drumurile nici macar la restaurant la nunta nu scapai de aperitivul care musai avea ceva si cu peste.

Varza este acra calita si i`am adaugat doar o ceapa cruda cand am calit`o. Varza este aceiasi despre care discutam anul trecut pe celalat forum.Si la fel acelasi raspuns ca si altadata in legatura cu varza dulce sau acra calita cu legume: asa ne place.

Varza cand am pus`o la murat, am tocat`o, i`am adaugat ceapa, morcov, ardei, sare,cimbru, piper, foi de dafin,chimion. O folosesc la gatit cat si asa simpla pe post de salata si atunci ii pun ulei si o ceapa cruda.

Acum am terminat si celalat fel de mincare adica ''crumpi in sec cu prajala'' (asa le zice aici in banat)pe care i am servit alaturi de gogosarii marinati in sos de rosii cu usturoi.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13548076530111.jpg

#6674 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 06 December 2012 - 05:32 PM

Supa de pui cu taitei de casa si pui cu cartofi si salata verde! Puiul este asa aschilompatic ca e d'ala de fuge la maraton pe la tara prin gradina, nu e de carne, da e foarte gustos!
Imagine postata
Imagine postata

#6675 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 December 2012 - 06:28 PM

Cerra, imi plac crumpii tai cu gogosari :thumleft:

Vali, imi pare bine sa te "vad" :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6676 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 06 December 2012 - 08:30 PM

Cerra, vreau si eu varza cu paste, nu am facut asa ceva niciodata!

#6677 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 December 2012 - 08:38 PM

Eu,un aperitiv :thumleft:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-405-13548190500259.jpg

Si pizza la hectar :)

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-405-13548190698755.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-405-13548190789622.jpg

#6678 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 06 December 2012 - 09:50 PM

Aura :thumleft:

#6679 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 December 2012 - 11:56 PM

Vezi postareaGeany, la 06 December 2012 - 08:38 PM, a spus:




Aeritivele ca aperitivele, dar pizzaaaaaaaaaaa vreau si eu :santa:

#6680 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 December 2012 - 11:58 PM

Vezi postareaaura, la 06 December 2012 - 06:28 PM, a spus:

Cerra, imi plac crumpii tai cu gogosari :santa:




Ma bucur ca iti plac! sunt foarte buni si cu prajala si fara (mai fac asa fara prajala cu ceapa cruda pusa odata cu crumpii si le zic taranesti ptr ca asa mincam la tzara). Cu gogosarii marinati merg de minune.

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi