Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#8921 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 November 2014 - 04:16 PM

Vezi postareaEataly, la 22 November 2014 - 01:24 PM, a spus:

Ma duc sa plang intr-un colt! :read2:

Mai Peter mai de ce faci fata sa plinga? :wacko:

#8922 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 22 November 2014 - 06:10 PM

[quote name='Eataly' date='22 November 2014 - 01:24 PM'
Ma duc sa plang intr-un colt! :wacko:
[/quote]


lilly, asteapta sa vezi finalul :read2:

te pup, fata faina
fiica dacilor

#8923 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 November 2014 - 06:56 PM

Deci ce sa spun? Mancare buna. Idee buna. Am pus jumatate de catel de usturoi. Si nu am facut rau.
Greseala mea a fost ca am luat cartofi de pommes, astia mai tari. Si in 30 de minute nu prea au fost moi.
Am mai lasat. Dar au ramas destul de zemosi. La gust perfect. Ca aspect, nah, mie nu mi-au iesit asa perfecti.

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-27-14166750517899.jpg

Lili merci de reteta si te poftesc dincolo la o bucata de tort. :wacko:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8924 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 November 2014 - 01:13 PM

Si iara am gatit. Da, stiu...sunt singur pe aici. Ce sa fac?

Rata cu varza rosie si Knödeli de cartofi. Sefa a comandat. :occasion14:

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-27-14167411708035.jpg
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8925 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 November 2014 - 05:47 PM

noi aseara pollo alla cacciatora cu napi porcesti fierti
Imagine atasata: monthly_11_2014/post-4-14167576294255.jpg

#8926 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 November 2014 - 07:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 November 2014 - 05:47 PM, a spus:

cu napi porcesti fierti

ce sunt napii porcești că gugălind in limba romînă am dat de două variante topinambur și Jerusalem artichoke

#8927 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 November 2014 - 07:57 PM

Pai sunt una si acelasi lucru, topinambur in italiana si celalalt in engleza, din cite stiu eu.

#8928 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 November 2014 - 08:25 PM

ai dreptate, prea multe nume au napii ăștia :occasion14:

#8929 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 November 2014 - 08:33 PM

imi plac toate preparatele de pe pagina :occasion14:

Adriana, cum ai facut topinamburul, tocmai azi am luat si eu si acum ma gandeam cum sa-i prepar.
Am mai incercat o singura data, i-am facut gen piure, dar au fost atat de indigesti (ridichea neagra e mic copil) ... ca mi-e un pic teama sa repet experienta.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8930 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 November 2014 - 09:47 PM

Pai se pare ca unora dau probleme, mie din fericire nu.
Asa ca daca nu ti-au picat bine eu as zice sa nu mai incerci.
I-am fierti intregi cu coaja si apoi fierbinti i-am descojit si gata, eu i-am mincat asa fara nimic altceva, imi plac.

#8931 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 November 2014 - 09:35 AM

Toate bune dar pe mine ma termina knodelii de cartofi. Sa-mi dai si mie reteta ta verificata, ca am tot incercat dar in primul rand ca trebuie sa le mananc singura :) si in al doilea rand nu-mi ies ca aia mancati la Munchen.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8932 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 November 2014 - 10:27 AM

Vezi postareazerda, la 24 November 2014 - 09:35 AM, a spus:

Toate bune dar pe mine ma termina knodelii de cartofi. Sa-mi dai si mie reteta ta verificata, ca am tot incercat dar in primul rand ca trebuie sa le mananc singura :) si in al doilea rand nu-mi ies ca aia mancati la Munchen.


6 cartofi mari fierti si dati prin presa de cartofi
2 linguri de gris
200 g de faina de cartofi
sare dupa gust

La faina de cartofi nu-mi trebuie 200 de g. Eu le simt cam cind sunt bune si nu mai lipesc.
La nemti le mai spune Seidenknödel, ce inseamna knödeli de matase.
Cartofii trebuie sa-i lasi sa raceasca, sa iasa toti aburii din ei, deci umezeala.
Apoi ptr. galuste pui apa cu sare la fiert. Cind da in clocot pui galustele, apoi trebuie tinut focul in asa fel ca sa fiarba domol.
Chiar sa nu mai fiarba ci numai inainte de punctul de fierbere. Iara spun prostii. :)
Cind se ridica toate la suprafata, cam atunci ar fi gata. Daca mai ramin citeva minute cu focul stins, nu are nimic.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8933 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 November 2014 - 10:48 AM

Multumesc, deci nu pui ou deloc!! Cam cate ies din cantitatea asta?? Faina de cartofi este amidonul, corect??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8934 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 November 2014 - 11:12 AM

Vezi postareazerda, la 24 November 2014 - 10:48 AM, a spus:

Multumesc, deci nu pui ou deloc!! Cam cate ies din cantitatea asta?? Faina de cartofi este amidonul, corect??


Mie ieri mi-ai iesit 9 buc mai mari ca o minge de tenis. Am avut cartofi destul de mari. Ou nu se pune.
Dar au mancat si copiii si atunci trebuie portii de astea.
Faina de cartofi nu este 100 % amidon, dar cam acelasi lucru... :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8935 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 November 2014 - 12:36 PM

Vezi postareaPeter, la 22 November 2014 - 06:56 PM, a spus:



Lili merci de reteta si te poftesc dincolo la o bucata de tort. :)

Peter


Fur ideea cu usturoiul, aspectul nu conteaza daca papila e satisfacuta. :)
M-am dus la dulciuri plangand. :)

#8936 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 November 2014 - 03:10 PM

Poze direct de la locul comiterii faptei :)

Rasol(servit cu hrean)

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-405-14168345648766.jpg

Si primele sarmale din acest sezon cu varza murata

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-405-14168345984002.jpg

#8937 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 November 2014 - 08:53 PM

Hai mai Geanina, ce pofta mi-ai facut. Asa sarmale, mamma mia... :icon_fessee:

Aseara salata(cu imbunatatiri ptr. sefa...carne) :thumleft:

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-27-14170278890769.jpg

deseara aripioare de pui cu mazare

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-27-14170278957768.jpg

Mazarea cum o faceti voi asa?

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8938 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 November 2014 - 11:06 PM

Mie imi place mazarea cel mai mult sa o fac,asa cum am invatat in Italia :blackeye:
In primul rand mazarea trebuie sa fie frageda de calitate,in Italia imi placea mult marca primavera de la findus...

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-405-14170353916612.jpg

E buna si bonduelle,iar in tara am mai luat de la finefood.

Se pune intr-o craticioara ulei ( preferabil maslinos' da' nu-i musai)se inabusa aurie o ceapa mare taiata solzisor,se adauga un catel de usturoi cu tot cu coaja ,care a fost aplatizat cu latul lamei de cutit si cateva rondele de ardei iute(precum la pastele aglio olio peperoncino)se pune mazarea asa congelata si se amesteca pana se dezgheata,eventual stropita cu ceva apa sa forfote putin,in acest punct cand a scazut se stropeste cu lapte dulce doar cat sa o cuprinda lichidul dar fara sa o intreaca,se adauga sare si piper dupa gust(daca este merge si o lingura buna de smantana daca nu nu),iar cand mai scade putin se stropeste cu putin vin alb.Asa de dulce si buna e mazarea gatita asa,incat imi place mai mult decat cea cu sos de rosii.
Cea gatita cu sos de rosii procedez exact la fel ca mai sus doar ca in loc de lapte pun sos de rosii,un vf. de zahar si marar tocat marunt,asta m-a invatat Alexandru ca merge de minune servita cu friganele :icon_fessee:

Ceva de genul http://blog.gialloza...ricetta-veloce/

#8939 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 November 2014 - 12:36 AM

Vezi postareaPeter, la 26 November 2014 - 08:53 PM, a spus:

Hai mai Geanina, ce pofta mi-ai facut. Asa sarmale, mamma mia... :blackeye:

Imi pare rau ca am cauzat pofta :icon_fessee:
Voi sunteti ''divini'',e mare parte si meritul cuptorului pe care l-am primit cadou de la voi si care e minunat si-l folosesc ,cu mare drag,iar pozele sunt datorita camerei foto pe care am primito cadou de la Lapona Enigel :hug: (desi eu la poze sunt antitalent total :tongue3: ),am fost o favorizata a forumului,desi nu am nici un merit,si va multumesc mult,mult,mult de tot tuturor pt. tot! :love7:

#8940 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 November 2014 - 05:54 AM

Vezi postareaGeany, la 26 November 2014 - 11:06 PM, a spus:


Se pune intr-o craticioara ulei ( preferabil maslinos' da' nu-i musai)se inabusa aurie o ceapa mare taiata solzisor,se adauga un catel de usturoi cu tot cu coaja ,care a fost aplatizat cu latul lamei de cutit si cateva rondele de ardei iute(precum la pastele aglio olio peperoncino)se pune mazarea asa congelata si se amesteca pana se dezgheata,eventual stropita cu ceva apa sa forfote putin,in acest punct cand a scazut se stropeste cu lapte dulce doar cat sa o cuprinda lichidul dar fara sa o intreaca,se adauga sare si piper dupa gust(daca este merge si o lingura buna de smantana daca nu nu),iar cand mai scade putin se stropeste cu putin vin alb.Asa de dulce si buna e mazarea gatita asa,incat imi place mai mult decat cea cu sos de rosii.


Hai ca voi incerca odata si asa, sa vad daca ne place. Merci.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi