Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • 450
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#8941 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 November 2014 - 05:58 AM

Vezi postareaGeany, la 27 November 2014 - 12:36 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 26 November 2014 - 08:53 PM, a spus:

Hai mai Geanina, ce pofta mi-ai facut. Asa sarmale, mamma mia... :tongue3:

Imi pare rau ca am cauzat pofta :blackeye:
Voi sunteti ''divini'',e mare parte si meritul cuptorului pe care l-am primit cadou de la voi si care e minunat si-l folosesc ,cu mare drag,iar pozele sunt datorita camerei foto pe care am primito cadou de la Lapona Enigel :hug: (desi eu la poze sunt antitalent total :love7: ),am fost o favorizata a forumului,desi nu am nici un merit,si va multumesc mult,mult,mult de tot tuturor pt. tot! :hug:


Cu placere Geanino, sa le folosesti pe toate cu drag si sa nu se strice niciodata. Unge la suflet cind vezi ca cineva se bucura... :icon_fessee:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8942 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 November 2014 - 07:54 AM

Gianino arata ghini celi gàlushti.
Cuptiorul si "camera" au ajutat sa vedem ce si cukm, dar màestria stà in dejtili tali :icon_fessee:

Eu mazarea o fac simplu...un pic de ulei de masline, mazarea congelata, cateva rosioare (vara) sau 1-2 rosii decojite restul anului,
musai 1-2 catei de usturoi ( e in functie de cantitatea de mazare, ca am pungi de 500 gr sau 1 kg) si o ceapa taiata grosolan ( ca sa poata fi indepartata ulterior), sare
si eventual un varf de lingurita de zahar. pun apa cam 1 pahar, las sa fiarba domol, si in final adaug marar. nu pun pasta (concentrat ) de rosii.
E buna servita langa orice carne, friganele, sau asa simpla

#8943 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 27 November 2014 - 08:35 AM

Si eu sunt fan mazare cum nu sunt adepta conopodei ,brocoli etc etc
si tot asa cu friganele sau nu cu carnita sau basta e ok pt mine...imi place sa pun marar mult proaspat
Acum am pus pe foc o supa de portocale ....sa vedem :icon_fessee:

#8944 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 November 2014 - 08:52 AM

Dragii de voi :love7: :hug: va iubesc mult,mult pe toti,sunteti un grup f. cald de oameni inimosi si speciali,lucru atat de rar intalnit in ziua de azi!

Draga Peter,daca ai spus ca, chiar vrei sa incerci si acest tip de mazare ,uite am cautat de am capchiat' ca nu mai gaseam discutia aici pe forum,dar dupa mult puricat am gasit-o :blackeye: :tongue3: O salut pe aceasta cale pe Anutza noastra draga .http://artaculinara....__hl__polpetone
Sincer eu gasesc,ca e bestiala mazarea gatita asa ,si daca o sa o incerci astept sa vad ce parere ai! :icon_fessee:

#8945 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 November 2014 - 09:44 AM

Merci Geanino, s-a marcat. Data viitoare fac toata reteta, nu numai mazarea. Mazare cu ciuperci. Lecker! :icon_fessee:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8946 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 November 2014 - 10:34 AM

Ma bucur nespus daca ti-am fost de folos macar cu o idee,sper sa fie pe gustul vostru,o sa-mi fac si eu ca mi-am facut pofta singura :icon_fessee:

#8947 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 November 2014 - 02:57 PM

Merci fetelor. Vezi, asa mai invat si eu ce se mai poate face din mazare. Si ce bine se potrivea la "Schwalbennester" de azi. Adica cuiburi de randunici/oua invelite in carne tocata...Dar aseara au fost alte prioritati.


Imagine atasata: monthly_11_2014/post-27-14170928231438.jpg

Cuiburi de randunici in sos de ciuperci cu morcovi si Schupfnudeln.
Ptr. noi ceva "lecker". Copchiii, stiti voi. :icon_fessee:

Peter

Ps. In rest, sunt minjit peste coate cu aluat de fursecuri..
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8948 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 November 2014 - 08:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 November 2014 - 09:47 PM, a spus:

Pai se pare ca unora dau probleme, mie din fericire nu.
Asa ca daca nu ti-au picat bine eu as zice sa nu mai incerci.
I-am fierti intregi cu coaja si apoi fierbinti i-am descojit si gata, eu i-am mincat asa fara nimic altceva, imi plac.

mai incerc o data ca i-am cumparat! la gust mi-au placut si mie, am folosit reteta Gelutzei! merci! :) Sper sa tina pana we urmator, ca nu am avut timp de ei ....


vai ce e pe pagina precedenta si pe asta :floare: Felicitari dragilor!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8949 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 November 2014 - 11:56 PM

Eu vreau sa pap cuiburi de randunici. Cum fac?! Rețeta pot sa o am și eu?
Mulțumesc anticipat! Și dau și-o bere :)
Sorina

#8950 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 November 2014 - 08:10 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 28 November 2014 - 11:56 PM, a spus:

Eu vreau sa pap cuiburi de randunici. Cum fac?! Rețeta pot sa o am și eu?
Mulțumesc anticipat! Și dau și-o bere :)


Aah, nu-i nimic special. Carne ca ptr. chiftele, pui un ou fiert la mijloc, formezi o bila(incerci ca oul sa ramina la mijloc...) si frigi in tigaie. Iti dai seama ce frumoase ies cu oua de prepelita... :floare:
La fel se poate face si intr-o forma. Pui jos un strat din amestecul de carne, trei-patru oua(depinde de marimea formei) pui aluatul ramas peste
si dai la cuptor. Sa nu ma bateti. :-*

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8951 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 29 November 2014 - 10:21 AM

Vezi postareaPeter, la 29 November 2014 - 08:10 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 28 November 2014 - 11:56 PM, a spus:

Eu vreau sa pap cuiburi de randunici. Cum fac?! Rețeta pot sa o am și eu?
Mulțumesc anticipat! Și dau și-o bere :pupic:


Aah, nu-i nimic special. Carne ca ptr. chiftele, pui un ou fiert la mijloc, formezi o bila(incerci ca oul sa ramina la mijloc...) si frigi in tigaie. Iti dai seama ce frumoase ies cu oua de prepelita... :pupic:
La fel se poate face si intr-o forma. Pui jos un strat din amestecul de carne, trei-patru oua(depinde de marimea formei) pui aluatul ramas peste
si dai la cuptor. Sa nu ma bateti. :pupic:

Peter


Peter, cu Rinderrouladen ai incercat? Eu asa le stiam dar am fost mereu sceptica sa gatesc in varii feluri acelasi ou: intai fiert in coaja, apoi rumenit cu rulada si apoi fiert in sosul ruladei. Parca prea mult stres pentru sarmanul ou :blush:

#8952 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 November 2014 - 10:51 AM

Ma scuzati ca ma bag ...apropo de ou invelit in carne (cred ca se cheama oua scotiene) am vazut pe paprika un nene care facea tot felul de experimente si dupa o procedura oarecum elaborata a reusit sa pastreze galbenusul moale.
Eu saptamana asta am poftit la gulas:
Imagine atasata: monthly_11_2014/post-115-14172512685074.jpg

#8953 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 November 2014 - 06:44 PM

Vezi postareaKiva, la 29 November 2014 - 10:21 AM, a spus:

am fost mereu sceptica sa gatesc in varii feluri acelasi ou: intai fiert in coaja, apoi rumenit cu rulada si apoi fiert in sosul ruladei. Parca prea mult stres pentru sarmanul ou :pupic:


eu chiar admiram galbenusul frumos si auriu din gatelile lui Peter. Daca nu s-a invinetit deloc pe margini, inseamna ca nu l-a afectat deloc caldura prajelii. M-as fi gandit ca s-ar putea rascoace.

#8954 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 November 2014 - 09:28 PM

Vezi postareaKiva, la 29 November 2014 - 10:21 AM, a spus:


Peter, cu Rinderrouladen ai incercat? Eu asa le stiam dar am fost mereu sceptica sa gatesc in varii feluri acelasi ou: intai fiert in coaja, apoi rumenit cu rulada si apoi fiert in sosul ruladei. Parca prea mult stres pentru sarmanul ou :pupic:


Ar fi o idee buna de tot, dar cum eu Rinderrouladen le las destul de mult sa fiarba, nu m-am aventurat inca. Dar cred ca ar merge. De ce nu?

Eu am inteles ca Schwalbennester ar fi ca, virgula cuiburi de rindunici(cred ca arata la fel ca, iara virgula carnea tocata prajita in ceva ulei)
Dar nu tre sa la spunem "Schwalnennester/cuiburi de rindunici. Putem sa le spunem si oua scotiene.

Bune...si la ochi si la gust sunt in orice caz.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8955 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 November 2014 - 09:35 PM

Vezi postareamoatza, la 29 November 2014 - 06:44 PM, a spus:



eu chiar admiram galbenusul frumos si auriu din gatelile lui Peter. Daca nu s-a invinetit deloc pe margini, inseamna ca nu l-a afectat deloc caldura prajelii. M-as fi gandit ca s-ar putea rascoace.


Aah, nu le las asa mult sa se friga. Cum sa spun? Ca la steak. Raw....Medium sau Done. :pupic:
Norocul meu a fost ca am avut "oua de taran". :pupic: :pupic: De aia mai galbeni.(Desi daca ma gandesc..GALBENI adevarati..o avere la casa omului)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8956 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 November 2014 - 10:26 PM

inca mai cumpar si eu oua de taran de la piata. acum la noi sunt 1 leu, daca le scumpesc, zic pas si trec iar la cele de la supermarket. aveau taranii si de prepelita, da' nu m-au interesat si nu stiu cat or costa.

#8957 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 November 2014 - 10:38 PM

Vezi postareaPeter, la 29 November 2014 - 08:10 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 28 November 2014 - 11:56 PM, a spus:

Eu vreau sa pap cuiburi de randunici. Cum fac?! Rețeta pot sa o am și eu?
Mulțumesc anticipat! Și dau și-o bere :pupic:


Aah, nu-i nimic special. Carne ca ptr. chiftele, pui un ou fiert la mijloc, formezi o bila(incerci ca oul sa ramina la mijloc...) si frigi in tigaie. Iti dai seama ce frumoase ies cu oua de prepelita... :pupic:
La fel se poate face si intr-o forma. Pui jos un strat din amestecul de carne, trei-patru oua(depinde de marimea formei) pui aluatul ramas peste
si dai la cuptor. Sa nu ma bateti. :pupic:

Peter


Mulțumesc mult! Cred că am să încerc și cu ouă de prepeliță.
Sorina

#8958 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 November 2014 - 06:23 PM

"pasta e fagioli" fusion, imbunătățită cu piept de porc și ceapă spartă pe colțul mesei

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-1215-14173641258236.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-1215-14173644273734.jpg

#8959 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 December 2014 - 09:17 AM

Fasole cu paste. Buun. Mie imi place.

Noi friptura, ca de mult nu am mai avut carne. :-*

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-27-14174182070882.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8960 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 December 2014 - 03:39 PM

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-405-14174409222498.jpg


Imagine atasata: monthly_12_2014/post-405-14174409578262.jpg

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • 450
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi