Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 447
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#8961 Useril este offline   Destiny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 05 December 2014 - 01:43 PM

Pentru ca suntem raciti,o supa de pui cu galuste

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-244-14177799122538.jpg


o tarta sarata cu 'resturi'de prin frigider

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-244-1417779776157.jpg
Prietenii advarati sunt rari

#8962 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 06 December 2014 - 05:28 AM

Pentru cina, grilled cheese si minestrone.
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-257-14178363859901.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#8963 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 December 2014 - 02:40 PM

Vezi postareaRia, la 06 December 2014 - 05:28 AM, a spus:

grilled cheese
Atasament IMG_2594.jpg


Arata foarte pe placul meu. Cum l-ai facut?

Eu azi ceva normal ( ptr. goshti ) risotto cu ciuperci si creveti(Garnelen)

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-27-14178693782129.jpg

si am mai avut si o ciorba de burta ptr. goshti... :happy2:

Deseara la "Kälberhalle" la Augsburg. Sper sa am destui banuti cu mine sa pot plati! :rolleyes:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8964 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 06 December 2014 - 05:45 PM

Vezi postareaPeter, la 06 December 2014 - 02:40 PM, a spus:

Vezi postareaRia, la 06 December 2014 - 05:28 AM, a spus:

grilled cheese
Atasament IMG_2594.jpg


Arata foarte pe placul meu. Cum l-ai facut?



Peter,
Ung cu putin unt doua felii de paine, pun branza (neaparat ceva care se topeste usor) si fac un sandwich. Incing o tigaie la foc mediu, pun sandwich-ul in tigaie fara nici un fel de grasime si pun o greutate pe paine ca s-o presez bine (eu folosesc o oala de fonta).
3 – 4 minute pe fiecare parte, suficient timp ca untul sa se scurga intre gaurelele de la paine si sa o prajeasca un pic, iar branza sa se topeasca. Daca e nevoie se micsoreaza focul putin.

Asta e principiul de baza, apoi fiecare poate combina diverse ingrediente si tipuri de branza … depinde de gust si imaginatie :rolleyes: . De exemplu, felii de pere cu gorgonzola sau bleu, dulceata de ceapa cu gruyere, felii de sunca sau resturi de friptura cu emmentaler sau jarlsberg si un pic de mustar Dijon.

Voi ce combinatii ati face?
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#8965 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 06 December 2014 - 06:27 PM

Vezi postareaRia, la 06 December 2014 - 05:45 PM, a spus:

Ung cu putin unt doua felii de paine, pun branza (neaparat ceva care se topeste usor) si fac un sandwich. Incing o tigaie la foc mediu, pun sandwich-ul in tigaie fara nici un fel de grasime si pun o greutate pe paine ca s-o presez bine (eu folosesc o oala de fonta).
3 – 4 minute pe fiecare parte, suficient timp ca untul sa se scurga intre gaurelele de la paine si sa o prajeasca un pic, iar branza sa se topeasca. Daca e nevoie se micsoreaza focul putin.



Merci Ria. Eu nu am stiut de chestia asta(sau am uitat deja iara...) Trebuie sa incerc ca imi suride ideea.
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8966 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 07 December 2014 - 12:21 AM

Vezi postareaRia, la 06 December 2014 - 05:28 AM, a spus:

Voi ce combinatii ati face?


Eu am facut azi pt mic-dejun: am uns felia cu unt pe o parte, pe partea neunsa am pus brie, costita prajita crocant si mustar. Am acoperit cu alta felie unsa cu unt tot pe partea opusa umpluturii. Am prajit in tigaia incinsa, fara alta grasime decat untul de pe paine. Dupa cateva minute am intors sandviciul si am apasat cu paleta pe partea prajita ca sa se lipeasca. Sper ca m-ati inteles
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#8967 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 December 2014 - 09:02 AM

Asta e de la Sf. Nicolae, placinta cu carne pentru domnul si musafiri!

Imagine postata

si felie

Imagine postata
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8968 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 December 2014 - 09:06 AM

Vezi postareazerda, la 09 December 2014 - 09:02 AM, a spus:

Asta e de la Sf. Nicolae, placinta cu carne pentru domnul si musafiri!


si felie




Sa-ti traiasca, domnul! Daca stiam o trimiteam si pe Ursula in vizita...la placinta, evident! :floare:
Acum, te rog frumos, sa-mi dai si mie reteta de placinta cu carne, arata tare bine!
GEORGIA

#8969 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,450
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2014 - 09:27 AM

Vezi postareaRia, la 06 December 2014 - 05:45 PM, a spus:

Voi ce combinatii ati face?

Eu as incepe asa, sa vad cum e ca mi se pare foarte faina ideea, piine ai folosit dintr-aia feliata la punga, nu?

Vezi postareazerda, la 09 December 2014 - 09:02 AM, a spus:

Asta e de la Sf. Nicolae, placinta cu carne pentru domnul si musafiri!

Bravo, arata splendid

#8970 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 December 2014 - 09:48 AM

Mi-am pierdut cartea de bucate in care era reteta mea verificata asa ca dupa ce am patinat pe net vreo jumate de zi, am ajuns la concluzia sa incerc sa apelez la neuronii mei.

Am folosit doua foi de foietaj, 2 oua+galbenus pentr uns, 800 grame de carne, 2 cepe mari, 2 catei de usturoi, jumatate de legatura de patrunjel, sare si muuuuult piper, cimbru si un pic de coriandru si ghimbir uscat pisat.

In retetele romanesti gasite de mine se pun si 3-5 oua, uneori si smantana, am zis ca e imens, cate o ceapa, usturoi da sau nu, verdeata nu, gris sau pesmet peste prima foaie de aluat, sau pesmet in amestecul de carne. In alea frantuzesti se pune un ou, dar se pun si alte legume in afara de ceapa care este intradevar mare specificat, usturoi, si nu se pune nimic in afara de patrunjel, sare si piper. In cele englezesti se pun in plus mirodenii cu toptanul, adica coriandru, ghimbir, scortisoara, nucsoara, cumin, piper, enibahar, cuisoare toate pudra si uneori si fructe uscate.
Cum am decis ca nu fac suberek ca sa-mi iasa umplutura imprastiabila cum era in pozele de la retele fratuzesti, nici turta dulce ca sa pun scortisoara &comp., nici oua cu niste carne ca in cele romanesti, am trudit sa o refac pe aia pierduta cu ceva din cele insirate mai sus!

Am calit ceapa cu usturoiul am adaugat carnea si am calit-o si pe ea, pana nu a mai avut suc, am lasat sa se raceasca, am condimentat, am pus ouale batute, am omogenizat si am pus-o in forma care are 26 cm diametru coapta in cuptorul incins 40 de minute.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8971 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 December 2014 - 10:03 AM

Multumesc pentru reteta, este super simpla!
GEORGIA

#8972 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 December 2014 - 11:43 AM

Oh, Zerda ce bine arata placinta ta !Imagine postata

#8973 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 09 December 2014 - 07:34 PM

Zerda , foarte faina tarta cu carne. Si nu as refuza nici o portie de risotto de la Peter :floare:

#8974 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 10 December 2014 - 05:02 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 December 2014 - 09:27 AM, a spus:

Vezi postareaRia, la 06 December 2014 - 05:45 PM, a spus:

Voi ce combinatii ati face?

Eu as incepe asa, sa vad cum e ca mi se pare foarte faina ideea, piine ai folosit dintr-aia feliata la punga, nu?


Adriana, e paine artizanala cu seminte germinate, de la o brutarie care are masina de feliat.
N-am incercat niciodata cu paine feliata din punga, dar banuiesc ca ar merge. Important e ca sandwich-ul sa fie crocant pe exterior si moale in interior, cu branzica bine topita.

Astept vesti cu grilled cheese-ul tau :floare:
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#8975 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 December 2014 - 12:01 PM

eu poftesc de toate: supa de galusti de la Destiny, rizotto cu ciuperci si creveti de la Peter, grill-cheese sandwich de la Ria si placinta cu carne de la Zerda!

arata de o mananci cu ochii placinta :rolleyes:! cum ai facut stelutele? doar un pic stantat aluatul? cata carne si cate oua ai folosit pentru tava asta de tarta? merci :thumleft:

sa va fie de bine si sa mai postati! :wub:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8976 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 December 2014 - 12:25 AM

:71: Incercare incercatoare! :hug: vazusem de-a lungul timpului de mai multe ori la tv(emisiunea mea favorita prova del cuoco rai uno)bucatarii pregatind rulouri de paine in diverse moduri,apoi le-am revazut pe facebook,in fine :hug: ,aveam paine mai multa,asa ca am taiat marginile,aplatizat cu sucitorul,ras cascaval si pus feliuta subtire de jambon si rulat(am fixat cu scobitori si dat la cuptor).Ma gandisem eu sa le dau prin pastella sau ceva ou batut si pesmet si sa le prajesc in ulei incins dar am renuntat momentan la idee,alea urmeaza ....

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-405-14184230163885.jpg

Oricum hunii au fost incantati,iar eu am scapat ''ieftin'' =))

#8977 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 December 2014 - 10:49 AM

Ii zic sefei sa-mi aduca o pulpa inferioara de curcan(Putenoberkeule).
Ui' ce-mi aduce :hug: :
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-27-14184605264114.jpg

Ptr. maine. Azi peste cu sos si tagliatelle.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8978 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 13 December 2014 - 01:06 PM

Vezi postareaEataly, la 20 November 2014 - 12:29 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 20 November 2014 - 08:23 AM, a spus:

Lili, asta ma intereseaza! Te rog sa ne spui totul, dar totul. :hug:
Danke.
Peter


Va scriu reteta originala, ca eu am facut-o simpla cum am scris mai sus.
Reteta am vazut-o la Anna Moroni.Pentru 500 gr cartofi:

Forma de copt a tapetat-o cu felii de bacon, cartofii i-a taiat rondele subtiri si le-a pus intr-un bol cu apa rece.
A calit 3 echalotte taiate solzisori intr-un pic de unt.A amestecat 200 gr smantana pentru gatit cu 150 ml de bere blonda.

A asezat cartofii rondele peste bacon-ul din tava, a alternat cu echalota calita si 100 gr costita taiata cubulete.A turnat berea+crema de lapte(smanatana pentru gatit) peste cartofi si 3 linguri de parmezan ras si a inchis cu alte felii de bacon.

A copt la cuptor 30 de minute la 180 grade.

Asa arata produsul final al ei:




Mi s-a pus pata! ASTA fac azi! Am totul pregatit! Imagine postata Fara poze ma credeti ? Si bere am cumparat!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#8979 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 December 2014 - 08:14 AM

Vezi postareaGeany, la 13 December 2014 - 12:25 AM, a spus:

:71: Incercare incercatoare! :hug: vazusem de-a lungul timpului de mai multe ori la tv(emisiunea mea favorita prova del cuoco rai uno)bucatarii pregatind rulouri de paine in diverse moduri,apoi le-am revazut pe facebook,in fine :hug: ,aveam paine mai multa,asa ca am taiat marginile,aplatizat cu sucitorul,ras cascaval si pus feliuta subtire de jambon si rulat(am fixat cu scobitori si dat la cuptor).Ma gandisem eu sa le dau prin pastella sau ceva ou batut si pesmet si sa le prajesc in ulei incins dar am renuntat momentan la idee,alea urmeaza ....

Atasament SAM_2990.JPG

Oricum hunii au fost incantati,iar eu am scapat ''ieftin'' =))

Eu le-am facut si sub forma de cosulete, in tava de muffins. Rulourile la mine au fost umplute cu crema de branza si somon afumat.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8980 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 December 2014 - 08:05 PM

Oricum, juma de pulpa am folosit-o(si copchii au fost multumiti) Si a aratat asa:
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-27-14187529688571.jpg

Si maine, daca am norocul, fac trei feluri diferite dintr-o conopida. Mai vedem.
Pe maine.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 447
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi