Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#3781 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 October 2011 - 12:18 PM

Vezi postareazoazorel, la 24 October 2011 - 12:10 PM, a spus:

Geany, m-ai zapacit! De unde tot ai tu paine neagra?Imagine postata

Nu-s de unde are Geany pita nearga, da' io o fac la masinarie. Iau faina neagra, o azvarl in cuva si pornesc dihania. Dupa vreo 3 ore, scot minunatia de "negresa"! :)

#3782 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 October 2011 - 12:18 PM

Vezi postareazoazorel, la 24 October 2011 - 12:10 PM, a spus:

Geany, m-ai zapacit! De unde tot ai tu paine neagra?Imagine postata

Ezact. de la magazinul de la scara blocului,draga mea,nu e de f. buna calitate gen aia pe vatra sau de cuptor calda etc.,dar in lipsa de altceva merge si aia,ci' sa facem :) era o vb. in Italia,va zic doar cum se aude ca nu stiu cum se scrie corect(asi putea sa caut cu gogu' da' nu vreau :) )
Zice asa:'' Chi si accontenta,gode''...adica cine se multumeste,are de castigat :) :( Cine mai vrea lectii de Italiana de balta sa vina la Je'' :) Dau o fasole prajata :hungry:

Zoazo' te pupez :( ,vaz. ca erau fetele depresate si am zis sa glumim nitel,sincer,nu va suparati pi mini mai!... :)

#3783 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 24 October 2011 - 12:37 PM

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-49-13194525612675.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-49-13194525972726.jpg

quiche de dovlecel cu ricota...trebuia sa aiba si blat dar ...socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. buna insa

#3784 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 24 October 2011 - 12:40 PM

La noi fu iar ceva consistent ca se munceste din greu asa ca :

Ficatei cu ceapa ,pure de mazare si pe post de muratura felii de mere .


Imagine atasata: monthly_10_2011/post-48-13194527654547.jpg










Am muraturi,dar credeti-ma ca feliile de mar merg divin in combinatia asta .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3785 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 October 2011 - 03:22 PM

Vezi postareaFoxyy, la 24 October 2011 - 12:18 PM, a spus:

Nu-s de unde are Geany pita nearga, da' io o fac la masinarie. Iau faina neagra, o azvarl in cuva si pornesc dihania. Dupa vreo 3 ore, scot minunatia de "negresa"! :hug:


da-mi, te rog mult, si mie reteta, la mine ori nu creste, ori iese clisa, ori creste numai pe o parte, m-am saturat de chixuri cu painicile negre :hug:
zi-mi te rog politicos si la ce gramaj de paine trebuie programat, ca asta nu fac eu bine cred ... :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3786 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 24 October 2011 - 03:37 PM

Zozo si Geany,e o nebunie ce ati facut voi acolo!!! Ceva mai bun de atat nu se putea!!
M-ati facut o pofta de zile marii :hug:.
Zozo, eu ma gandeam sa pun la cuptor carnati proaspeti, asa cum ai pus tu slaninuta. Mi-ai dat idei.
Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3787 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 October 2011 - 06:54 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 October 2011 - 03:22 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 24 October 2011 - 12:18 PM, a spus:

Nu-s de unde are Geany pita nearga, da' io o fac la masinarie. Iau faina neagra, o azvarl in cuva si pornesc dihania. Dupa vreo 3 ore, scot minunatia de "negresa"! :hug:


da-mi, te rog mult, si mie reteta, la mine ori nu creste, ori iese clisa, ori creste numai pe o parte, m-am saturat de chixuri cu painicile negre :D
zi-mi te rog politicos si la ce gramaj de paine trebuie programat, ca asta nu fac eu bine cred ... :hug:

Pai, conform retetei din cartulie, pun:
- 270 g faina neagra
- 270 g faina alba
- 350 ml apa calaie (calduta)
- 25 g unt
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita rasa de sare
- 3/4 din continutul unui plic de drojdie uscata
Pun toate ingredientele in masinuta si pun la programul de paine integrala. Pana acum, am pus la greutatea de 1000 sau 1250 g, depindea de cheful meu. Nu am remarcat vreo diferenta intre produsele finite. Mai degraba cred ca-i vorba de consumul de curent. :hug: In nemtia, foloseam doar faina neagra, 540 g. Si iesea o pita foarte buna si gustoasa! Crestea de zabauca! :D
Chiar ieri am facut una bucata paine si e numa' buna!! :D Ma rog.... ce-a mai ramas din ea! :lol:

#3788 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 24 October 2011 - 07:09 PM

Angel, cu toate ca suntem pe continente diferite vad ca stam bine cu telepatia, si nu e prima oara cand ni se intampla sa gatim ceva asemanator. :hug:
Si eu tot un fel de tarta cu legume (mustard greens cu artichokes) si ricotta.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-701-131947614693.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-701-13194761539245.jpg

#3789 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 24 October 2011 - 09:07 PM

Daca au fost facute pentru ieri,se pune?

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1267-13194831637229.jpg

Ar fi mers mai incarcata farfuria,dar cum am fost doar noi 2,ne-a ajuns si ne-a si ramas!

#3790 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 24 October 2011 - 09:56 PM

Vezi postareaEllani, la 24 October 2011 - 09:07 PM, a spus:

Daca au fost facute pentru ieri,se pune?

Atasament SDC13841ell.jpg

Ar fi mers mai incarcata farfuria,dar cum am fost doar noi 2,ne-a ajuns si ne-a si ramas!


Mmmmm, finger food! Astea ar fi mers de minune dupa supa mea de chimen. :hug:

De data asta am improvizat si am fiert in ea niste mini-raviolli (cumparati :hug: ).

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-97-13194858342487.jpg

Fuarte bun a iesit. Barbatu-miu mi-a mai cerut o portie da' nu i-am dat ca avea pregatit si hamburger cu spanac. La felul 2 n-am facut poza ca pe mine mirosu' de spanac ma lesina, de abia am reusit sa-l gatesc, n-am mai stat la pozat ca sa nu mai inspir aburii cu miros
tongue3: :hug:

#3791 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 24 October 2011 - 10:04 PM

Vezi postarealaura_lala, la 24 October 2011 - 09:56 PM, a spus:


Mmmmm, finger food! Astea ar fi mers de minune dupa supa mea de chimen. :hug:
La felul 2 n-am facut poza ca pe mine mirosu' de spanac ma lesina, de abia am reusit sa-l gatesc, n-am mai stat la pozat ca sa nu mai inspir aburii cu miros
tongue3: :hug:


Daca serviti 'de ieri' va pot asigura cu mare placere.
Ce bine ca mai e cineva care nu se-mpaca cu spanacul.Credeam ca doar eu sunt mai ciudata asa.A trebuit sa tin o cura cu spanac,credeam ca mananc iarba pura si-abia asteptam sa vina ultima zi.Insa mi-au placut pastele verzi cu spanac,deci cred ca-s chiar ciudata rau.

#3792 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 October 2011 - 10:47 PM

Nici mie nu-mi place si nici nu-l gatesc, il maninc doar cind il face mama, dar 2-3 linguri, in mod ciudat insa Marco l-a mincat intotdeauna.

#3793 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 25 October 2011 - 12:59 AM

chefa, a ta e mai inalta, eu am pus-o in tava mare.
are dovlecel, bacon cubulete, ricota si 2 linguri de parmeza, oua....trebuia sa aibe blat, e in frigi, am crezut ca l-am stricat dar trebuia lasat sa se inmoaie doar :hug: mi-e rusine ce mai :hug:

#3794 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 25 October 2011 - 12:30 PM

Vezi postareaEllani, la 24 October 2011 - 10:04 PM, a spus:


Ce bine ca mai e cineva care nu se-mpaca cu spanacul.Credeam ca doar eu sunt mai ciudata asa.A trebuit sa tin o cura cu spanac,credeam ca mananc iarba pura si-abia asteptam sa vina ultima zi.Insa mi-au placut pastele verzi cu spanac,deci cred ca-s chiar ciudata rau.


Vezi postareaAdriana, la 24 October 2011 - 10:47 PM, a spus:

Nici mie nu-mi place si nici nu-l gatesc, il maninc doar cind il face mama, dar 2-3 linguri, in mod ciudat insa Marco l-a mincat intotdeauna.


Zic ai mei ca infulecam cate o cana cu spanac si ma majeam pana la urechi cand eram mica...acum un secol :D . Cred ca imi facui plinul atunci, ca acum nici sa-l miros nu mai pot. Gatit. Problema e cu cel gatit. Apoi sotului ii place pregatit cu sos de unt, ingrosat cu o lingurita de faina si mult usturoi. Tre' sa-mi pun la nas o clema de haine cat il gatesc. :love7:
Pastele colorate imi plac si mie. Nu ma deranjeaza spanacul din ele. :love7:

#3795 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 25 October 2011 - 01:17 PM

O iahnie de fasole , papata cu ceapa rosie si chiftelute cu piure de cartof dulce pentru ne-mancatorii de fasole

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-780-13195413687162.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-780-1319541382063.jpg

#3796 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 October 2011 - 01:17 PM

Vezi postareaFoxyy, la 24 October 2011 - 06:54 PM, a spus:

In nemtia, foloseam doar faina neagra, 540 g. Si iesea o pita foarte buna si gustoasa! Crestea de zabauca! :love7:


:love7: Si in rest pastrai aceleasi ingrediente si cantitati si la toata faina neagra? Merci Cum reusiti a manca ditamai painea, ca aia de la masina e asa indesata/consistenta ca la noi tine aproape o saptamana si tot imi ramane jumatate din ea :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3797 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 25 October 2011 - 01:32 PM

Noi,o salata cu legume crude si sfecla rosie(nu arata ea cine stie ce,dar pentru noi a contat gustul)
Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1267-13195421488302.jpg

si rulouri cu orez si ciuperci( i-au placut foarte mult sotului, desi nu e mare fan orez)

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1267-1319542168938.jpg

#3798 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 October 2011 - 01:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2011 - 01:17 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 24 October 2011 - 06:54 PM, a spus:

In nemtia, foloseam doar faina neagra, 540 g. Si iesea o pita foarte buna si gustoasa! Crestea de zabauca! :love7:

:love7: Si in rest pastrai aceleasi ingrediente si cantitati si la toata faina neagra? Merci Cum reusiti a manca ditamai painea, ca aia de la masina e asa indesata/consistenta ca la noi tine aproape o saptamana si tot imi ramane jumatate din ea :love7:

Doar saptamana asta am pus faina alba si neagra (adicatelea am respectat 100% reteta). In rest, puneam doar faina neagra si atat. Sincer, cam duc dorul fainii din nemtia. Nici ca se compara cu cea de la noi, din pacate. ;) Aia e mult mai buna, tre' sa recunosc, cu tot regretul. Om fi fost noi "granarul" Europei, dar acele vremuri par apuse pentru totdeauna! ;)
Pai jupanu' e responsabil cu halitul pitei, la noi in casa! Cate-o felie colo, alta dincoace.... si se duce! Cand e calda, jumate se topeste de parca nici n-ar fi fost! ;)

#3799 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 October 2011 - 01:36 PM

Draga Danela' :love7: chiar ma gandeam la tine azi sa vad cum ti s-o parea :love7:

Focacia umpluta cu ceapa (am facut aluat din 1/2 cub de drojdie,deci 12 gr. 1 cana de apa calda ,1 cescuta mica de vin alb,1 lingurita de zahar,1 lingurita de sare,faina cat cuprinde la urma desprins de pe maini cu ulei,lasat sa creasca acoperit la loc caldut 1 ora) am inabusit in tigaie 2 cepe taiate julien,cu ulei de masline si putina apa doar cat sa devina sticloasa,am taiat aluatul in 2 si intins o foaie,pus pe dos de tava infainata,dispus ceapa,fulgi de ardei iute,feliute de masline,sare piper,cilli,oregano,dispus deasupra cealalta foaie de aluat,stopit cu ulei de masline,apasat cu degetele,presarat cu oregano,cilli piper,sare grunjoasa,copt la sfarsit pe o jumatate am razalit cascaval afumat.Merge bine langa o salata verde daca ma intrebati pe mine si cu un pahar de vin sau bere :love7:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-405-1319542519461.jpg

#3800 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 October 2011 - 01:41 PM

Vezi postareaGeany, la 25 October 2011 - 01:36 PM, a spus:

Draga Danela' :love7: chiar ma gandeam la tine azi sa vad cum ti s-o parea :love7:

Focacia umpluta cu ceapa (am facut aluat din 1/2 cub de drojdie,deci 12 gr. 1 cana de apa calda ,1 cescuta mica de vin alb,1 lingurita de zahar,1 lingurita de sare,faina cat cuprinde la urma desprins de pe maini cu ulei,lasat sa creasca acoperit la loc caldut 1 ora) am inabusit in tigaie 2 cepe taiate julien,cu ulei de masline si putina apa doar cat sa devina sticloasa,am taiat aluatul in 2 si intins o foaie,pus pe dos de tava infainata,dispus ceapa,fulgi de ardei iute,feliute de masline,sare piper,cilli,oregano,dispus deasupra cealalta foaie de aluat,stopit cu ulei de masline,apasat cu degetele,presarat cu oregano,cilli piper,sare grunjoasa,copt la sfarsit pe o jumatate am razalit cascaval afumat.Merge bine langa o salata verde daca ma intrebati pe mine si cu un pahar de vin sau bere ;)


cand vad asa ceva Geany simt ca ma ingras pe loc in timp ce mor de pofta! cand tu postezi eu deja ma gandesc: doamne fereste sa nu fie pizza, focaccia sau parjoale :love7: ca ma lesina poftele! arata tare bine si cred ca un pahar de vin rosu taninos merge super pe vremea asta alaturi de focaccia ta! sar'na de ganduri si dedicacion! ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi