Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#5081 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2012 - 11:58 AM

Vezi postareacerra, la 20 March 2012 - 10:41 PM, a spus:


Nu am scos nimik din miez. Am taiat mini bagheta pe lateral si am pus pik unt, cascaval, prosciutto crudo, ceapa verde si iarasi cascaval si adrei rosu. Deasupra am uns putin coaja cu unt si am pus in folie de aliminiu (sa numai manjesc o tava ) si am pornit arzatorul de sus ptr cateva minute. Imi era foame tare, tare.



Cu siguranta am sa le fac o surpriza mancailor mei! Imi place cum arata!

Acum, in legatura cu frumusetea asta de friptura Jebra, Cerra, poti sa-mi dai ceva detalii in legatura cu cantitatea condimentelor? Stiu ca depinde de la o persoana la alta, dar macar asa aproximativ, pt a-mi putea face o idee despre ce e vorba.
Ma atrage si daca voi gasi sacii in chestiune chiar as vrea sa-mi incerc norocul.
Nu vreau sa patesc ca tine la restaurant, sa nu pot manca, dar nici sa nu fie indeajuns de condimentata.
As vrea sa am succes din prima... nu sunt deloc pretentioasa, nu?
Multumesc mult! =))

Ioana, cum ai facut mancarica de naut?
Sorina

#5082 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 March 2012 - 02:08 PM

Cascaval pane sote de mazare si salata.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13324181075228.jpg

#5083 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 March 2012 - 02:50 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2012 - 11:58 AM, a spus:

Vezi postareacerra, la 20 March 2012 - 10:41 PM, a spus:


Nu am scos nimik din miez. Am taiat mini bagheta pe lateral si am pus pik unt, cascaval, prosciutto crudo, ceapa verde si iarasi cascaval si adrei rosu. Deasupra am uns putin coaja cu unt si am pus in folie de aliminiu (sa numai manjesc o tava ) si am pornit arzatorul de sus ptr cateva minute. Imi era foame tare, tare.



Cu siguranta am sa le fac o surpriza mancailor mei! Imi place cum arata!

Acum, in legatura cu frumusetea asta de friptura Jebra, Cerra, poti sa-mi dai ceva detalii in legatura cu cantitatea condimentelor? Stiu ca depinde de la o persoana la alta, dar macar asa aproximativ, pt a-mi putea face o idee despre ce e vorba.
Ma atrage si daca voi gasi sacii in chestiune chiar as vrea sa-mi incerc norocul.
Nu vreau sa patesc ca tine la restaurant, sa nu pot manca, dar nici sa nu fie indeajuns de condimentata.
As vrea sa am succes din prima... nu sunt deloc pretentioasa, nu?
Multumesc mult! :pupic:




Depinde caca faci o bucata sau doua. In prim plan predomina usturoiul si chilli.Pisezi usturoiul foarte fin (pasta)apoi pui sa zicem 1/2 linguritza de chimion pudra, 1linguritza rasa de piper,sos de soia si chilli cat suporti (eu am de ala de iti iese pe ochi si pun treptat sa fie mai iute la gust cruda pasta)apoi subtiezi cu apa si crestezi intre coaste de la margini inspre mijloc (lasi 2 degete de la margina)crestezi dar cam 1/4 in adancime si bagi bine pasta de aia acolo apoi ungi bine bucatile de carne si pui totul intr`o punga sau un vas si le lasi acolo 2 zile sau macar de acu seara ptr maine. Scoti bucatile din punga/vas si le pui in punga ptr copt/vas. In punga se fac in suc propriu si condimente si se pastreaza gustul fata de tava unde va trebuii sa tot pui apa si asa mai departe. Eu am facut si in tava dar prefer punga. 1h cu punga legata, apoi taiat punga si alsat la rumenit cu punga deschisa.Se pun cu coastele in jos la copt.Dupa ce deschisi punga poti intoarce jebra cu oasele`n sus.Nu se pune nici apa nici grasime in punga.

La mine sunt bucatile mari. Ce se vede pe masa de la restaurantul ala sunt portiile mici (ptr ei ptr mine erau foarte mari 900gr) si de aceea in poza se vad cate doua coaste si in plus de ale mele au si frecus de chilli cu seminte pe deasupra. Farmecul lor este rumeneala de deasupra si gustul impregnat de condimente si iuteala in interior. Este buna jebra si calda cu garnitura dar si rece.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13324205538417.jpg

#5084 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 March 2012 - 03:20 PM

Vezi postareaGeany, la 22 March 2012 - 02:08 PM, a spus:

Cascaval pane sote de mazare si salata.



Geany, cumperi un cascaval anume cand vrei sa-l faci pane, am tot luat de diferite fabrici si nu prea am fost multumita de rezultat sau l-am tinut prea mult la prajit. S-ar putea sa aiba un mic secret pe care eu nu il stiu. Poate imi spui exact cum il faci tu.
Cascavalul pane imi place enorm si chiar si telemea sau cas afumat perpelit/a putin in tigaie, fara sa fie pane.
Mazare am zis ca o sa fac in week-end, dar eu fac ca mama, ca in Ardeal, cu sos putin dulceag.
GEORGIA

#5085 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 March 2012 - 03:27 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 March 2012 - 11:58 AM, a spus:


Ioana, cum ai facut mancarica de naut?


am sa scriu reteta


Vezi postareacerra, la 22 March 2012 - 02:50 PM, a spus:



Depinde caca faci o bucata sau doua.



Sti ca din repezeala, da m-a distrat tare mult :pupic:


Eu azi crumble de morcovi cu lapte de cocos si fistic

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-479-13324228027524.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5086 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 March 2012 - 03:39 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 22 March 2012 - 03:20 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 22 March 2012 - 02:08 PM, a spus:

Cascaval pane sote de mazare si salata.



Geany, cumperi un cascaval anume cand vrei sa-l faci pane, am tot luat de diferite fabrici si nu prea am fost multumita de rezultat sau l-am tinut prea mult la prajit. S-ar putea sa aiba un mic secret pe care ul nu il stiu. Poate imi spui exact cum il faci tu.
Cascavalul pane imi place enorm si chiar si telemea sau cas afumat perpelit/a putin in tigaie, fara sa fie pane.
Mazare am zis ca o sa fac in week-end, dar eu fac ca mama, ca in Ardeal, cu sos putin dulceag.


Da da da ,iestem secret secretos il stiu de la Anna moroni prova del cuoco rai uno (io' big fan, stiti voi :105: )Cascavalul nu prea conteste dar ie' tehnica sa-ti esplic...

Uite eu am avut desta rucar de la panda de data asta (nu ma intreba de ce am atata ca e long story :lol: sotu' ii divin' =)) )

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13324229931035.jpg

Se taie felia de cascaval groasa de cel putin un deget felia,se umezeste usor felia cu palmele cu apa si se tavaleste asa:prima prin faina alba ,apoi prin ou batut ,din nou faina alba din nou ou batut si la urma prin pesmet (dubla impanatura spune Anna Moroni)

Acum se incinge o tigaie cu ulei abundent si se prajeste cascavalul impanat''pe o parte si pe cealata cat sa devina frumos auriu ,si se scoate pe hartie absorbanta...e suubbliimm =))


Tot am chef de cioace...ma' imi place mazarea asta congelata dulce buna si frageda de la bonduel sau asta de la fine food ,3,5 roni pachetul de 400 de gr. e suuppeerrbbaa!! :pupic: Anutza de cate ori o fac ma gandesc la netali' :-* ca stiu ca si tie iti place...

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13324230038907.jpg

Si inca ceva au vrut coptii cartofi prajiti...mare jmecherie,o sa spuneti :hug: am nimerit neste' cartofi cu coaja roz,mijlocul alb si sunt extrem de dulci...o fi alt soi?! :lol: Oricum excelenti si astia..

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13324229985159.jpg

Deseara cred ca fac pizza

#5087 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 March 2012 - 04:04 PM

Geany, sarut-mana de explicatii, acum am priceput si sa stii ca nu faceam asa. Dar acum asa o sa fac, imi este asa o pofta de o bucatzica de cascaval pane! :pupic:

Mazare de astea de la Fine Food nu am luat, de aia de la Bonduel da si ne-a placut.
GEORGIA

#5088 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2012 - 04:06 PM

Si eu la fel Geanino, de cate ori o fac ma gandesc la tine :pupic: !

#5089 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 March 2012 - 04:38 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 22 March 2012 - 04:04 PM, a spus:

Geany, sarut-mana de explicatii, acum am priceput si sa stii ca nu faceam asa. Dar acum asa o sa fac, imi este asa o pofta de o bucatzica de cascaval pane! :pupic:

Mazare de astea de la Fine Food nu am luat, de aia de la Bonduel da si ne-a placut.

Ma bucur ca ti-am fost de ajutor! Pe mine emisiunea asta ma inspira mult si mereu invat lucruri noi...multe pe-o ureche-mi intra si pe una-mi iese sa spui drept ,da' unele le bag la cutia cu maimute cum zic eu...

Azi desi gateam si stateam si cu voi pe forum tv. mergea pe prova del cuoco rai uno si tot Anna Moroni a facut mozzarella in carozza ,am mai vazut dar nu ca feliile de paine le pensula cu lapte asta ca sa nu le flescaie ,uite asta mi s-a lipit de ''cretinaa''...

http://www.unduetre....i-del-22032012/

#5090 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 March 2012 - 04:40 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 March 2012 - 04:06 PM, a spus:

Si eu la fel Geanino, de cate ori o fac ma gandesc la tine :pupic: !

Daa si eu..si mancarica de ardei copti...Ma face sa ma gandesc la tine si la tanti Aneta di la Iasi si la copilaria mea :105:

#5091 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2012 - 04:46 PM

Vezi postareacerra, la 22 March 2012 - 02:50 PM, a spus:


Depinde daca faci o bucata sau doua. In prim plan predomina usturoiul si chilli.Pisezi usturoiul foarte fin (pasta)apoi pui sa zicem 1/2 linguritza de chimion pudra, 1linguritza rasa de piper,sos de soia si chilli cat suporti (eu am de ala de iti iese pe ochi si pun treptat sa fie mai iute la gust cruda pasta)apoi subtiezi cu apa si crestezi intre coaste de la margini inspre mijloc (lasi 2 degete de la margina)crestezi dar cam 1/4 in adancime si bagi bine pasta de aia acolo apoi ungi bine bucatile de carne si pui totul intr`o punga sau un vas si le lasi acolo 2 zile sau macar de acu seara ptr maine. Scoti bucatile din punga/vas si le pui in punga ptr copt/vas. In punga se fac in suc propriu si condimente si se pastreaza gustul fata de tava unde va trebuii sa tot pui apa si asa mai departe. Eu am facut si in tava dar prefer punga. 1h cu punga legata, apoi taiat punga si alsat la rumenit cu punga deschisa.Se pun cu coastele in jos la copt.Dupa ce deschisi punga poti intoarce jebra cu oasele`n sus.Nu se pune nici apa nici grasime in punga.



Iti multumesc mult!
Si pe mine m-a amuzat... :pupic:
Sorina

#5092 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 March 2012 - 05:05 PM

[quote name='sorinadaniela' date='22 March 2012 - 02:46 PM' timestamp='1332427603' post='138299']


[/quote]

Iti multumesc mult!
Si pe mine m-a amuzat... :pupic:
[/quote]

Cu placere!


In fuga am fiert niste paste peste care am pus oregano, rosii uscare in ulei, praz verde calit in putin ulei.

In farfuria mea am pus si branza mea in curs de sapuneala (am scris colo la branza despre ea)si sos iute .


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-1332428284414.jpg

Nu am rezistat si am ras putin din calup.

Poi decat parmezan naspa mai bine sapunelul meu, care are un gust super bun.

ia calupul dupa vreo 3 sapt in hartie de impachetat in frigider. Este un cas de oaie gras vechi.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13324284514219.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13324286338499.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13324286574908.jpg





#5093 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 March 2012 - 07:31 PM

[quote name='cerra' date='22 March 2012 - 07:05 PM' timestamp='1332428756' post='138303']
[quote name='sorinadaniela' date='22 March 2012 - 02:46 PM' timestamp='1332427603' post='138299']


[/quote]

Iti multumesc mult!
Si pe mine m-a amuzat... :occasion14:
[/quote]

Cu placere!


In fuga am fiert niste paste peste care am pus oregano, rosii uscare in ulei, praz verde calit in putin ulei.

In farfuria mea am pus si branza mea in curs de sapuneala (am scris colo la branza despre ea)si sos iute .




Nu am rezistat si am ras putin din calup.

Poi decat parmezan naspa mai bine sapunelul meu, care are un gust super bun.

ia calupul dupa vreo 3 sapt in hartie de impachetat in frigider. Este un cas de oaie gras vechi.


[/quote]
Arata bine ce ai facut tu acolo si eu am sapunel d'ala, s-a imputinat si il pastrez asa, mai de zile mari!

#5094 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 March 2012 - 07:54 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 March 2012 - 05:48 PM, a spus:

relax max dupa serviciu!



Vezi postareaGelutza, la 22 March 2012 - 06:15 PM, a spus:

Sper ca la ora asta esti relaxata deja si te cinstesti cu motzu tau falos!


ca sa vedeti ce bine m-am relaxat! de cand n-am mai pus io poze? :occasion14:

Cerra, da-mi voie sa se cheme si coastele mele jebra. condimentate, olelei!

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-100-13324384398536.jpg

stufat cu pipote si inimi. omu' a vrut sa ia o pulpa de berbecut...Doamne fereste, dupa ce ca suntem asa de pacatosi si nu postim, asta ar mai fi trebuit, sa nu simt Pastele deloc!
am gasit ceapa si usturoi verzi la K

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-100-13324385820641.jpg

si-o placinta cu branza sarata

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-100-1332438791879.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-100-1332438813699.jpg

#5095 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 March 2012 - 08:06 PM

Vezi postareamoatza, la 22 March 2012 - 07:54 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 March 2012 - 05:48 PM, a spus:

relax max dupa serviciu!




ca sa vedeti ce bine m-am relaxat! de cand n-am mai pus io poze? :occasion14:

Cerra, da-mi voie sa se cheme si coastele mele jebra. condimentate, olelei!



Wow, moatzo, ce mai rasfatz, ce pofta imi faci, noi o sa taiem un porc la mama si mi-am propus sa-mi transez niste coaste pentru jebra, ca si io le simt gustul picant si inghit in sec la greu!
Brava, ce-ati baut dupa, ca mergea, mama, mama!
Au viatza mea cu postul, eu mas straduiesc sa tin macar miercurea si vinerea, dar e tare greu, in schimb, saptamana mare o tin negresit si vinerea mare post negru, poate, poate mi se mai iarta dezmatzul din restul postului cand nu putui din varii motive sa ma abtin!

#5096 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 March 2012 - 08:10 PM

Vezi postareaGelutza, la 22 March 2012 - 08:06 PM, a spus:

Brava, ce-ati baut dupa, ca mergea, mama, mama!


pai omu'i la fotbal, n-a degustat nika, io o bucata de placinta si-o cana de apa. cel putin pe mine, nu ma ai de musteriu cu bauturica, deloc!

is plictisitoare, stiu!

#5097 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 March 2012 - 08:40 PM

Vezi postareamoatza, la 22 March 2012 - 08:10 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 22 March 2012 - 08:06 PM, a spus:

Brava, ce-ati baut dupa, ca mergea, mama, mama!


pai omu'i la fotbal, n-a degustat nika, io o bucata de placinta si-o cana de apa. cel putin pe mine, nu ma ai de musteriu cu bauturica, deloc!

is plictisitoare, stiu!

Lasa, poate gusta motzul si pentru tine!
Si plictisitoare, nici atat!Bravo tie!

#5098 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 March 2012 - 08:45 PM

Fetelor, tare mi-ar placea sa pun si eu poze, asa simple cum sunt, gatesc si eu. Mi-am rupt o unghie de la jumatate, e numai carne vie, asa ca elanul meu creator s-a topit la soare. Va invidiez ca puteti sa gatiti linistite.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5099 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 March 2012 - 08:50 PM

Vezi postareazerda, la 22 March 2012 - 08:45 PM, a spus:

Fetelor, tare mi-ar placea sa pun si eu poze, asa simple cum sunt, gatesc si eu. Mi-am rupt o unghie de la jumatate, e numai carne vie, asa ca elanul meu creator s-a topit la soare. Va invidiez ca puteti sa gatiti linistite.

Auci! Vezi sa nu se infecteze :lol: oare cu sa te dai?! iod ,rivanol ceva...nu ma pricipesc si sa tii bandajat macar cand gatesti sau speli :biggrin:

#5100 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 March 2012 - 10:27 PM

Zerda, haolicä, m-au trecut fiorii cand am citit, brrrr.

Ia de aici niste fäsui pestrite cu carnat, salata de varza si paine proaspata. Poate-ti mai trece.


Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi