zoazorel, la 05 September 2013 - 07:10 PM, a spus:
Geany, la 05 September 2013 - 02:31 PM, a spus:
Subereci' fierbinti,si cu carne si cu branza
Daca promit ca te pup mult, pui si tu reteta la "ïmagini"? Da'cu cantitati, ca ma stii stupidutza si tre's-o reglez de monoportie!
E pusa demult iubita,cu singura specificare ca pe atunci nu stiam ca trebuie facute asa de subtiri,si umplutura se pune in strat subtire....
http://artaculinara....c/1281-suberek/
Aici si cu branza ,iar cu specificarea ca atunci am pus ou ,acum nu am mai pus nici in aluat nici in branza simplu aluatul apa si faina intins subtire si umplut cu branza de oi
http://artaculinara....u-branza-de-oi/
P.s Zoazo' ai noroc

mi-am stors creierii si mi-am amintit ca am inceput punga noua de faina asa ca am calculat cat mi-a ramas (590 de gr.) deci cum putina trebuie si la intins iata iti dau reteta cat de aproximativ pot eu:
Deci vezi reteta unde ti-am pus linkul cu pasii si faci asa,aluatul : 250 ml. apa rece,1 lingurita de sare,1 lingura de otet ,cam 400 de gr. de faina,framanti un aluat potrivit la urma desprinzi de pe maini cu 1 lingura de ulei,lasi la rece acoperit cu folie de plastic(sa nu se usuce sa faca,crusta)cam 20 de min.
Imparti aluatul in mingiute de marimea unui ou mare,si ajutandu-te de faina intinzi cu sucitorul o foaie subtire cam de marimea unei farfurii de desert,la cele cu carne faci compozitia cum am scris eu acolo ,carne tocata cruda,o ceapa mica taiata fin ca pt. salata de vinete,sare piper,menta eu la porc nu asi mai pune dar daca vrei sa incerci sa stii ca e buna combinatia ,cam ciudatica totusi,dar poti pune cimbru de exemplu daca-ti place sau fulgi de ardei iute,sau condiment pt. carne de porc/vita,framanti tot cu 2 linguri de apa si 1-2 linguri de iaurt daca ai ,pe fiecare foaie intinzi in strat subtire(cam 50 de gr. ) din compozitia asta,la fel procedezi la cele cu branza doar ca pui branza sarata si iute de oi framantata,ungi bine bordurile cu apa si pliezi avand grija sa sigilezi bine bordurile scotand aerul dinauntru,deci presezi bine ,sa nu ti se sparga,prajesti in ulei profund incins ca la gogosi,le scoti cu spumiera pe un servet absorbant...la inceput sunt tari,dure apoi imediat cand se racoresc putin devin fragede si bune!