Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 408
  • 409
  • 410
  • 411
  • 412
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#8181 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 October 2013 - 07:36 PM

S-ar putea sa fie prea mare poza si de aceea nu o incarca.

#8182 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 01 October 2013 - 07:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 October 2013 - 07:36 PM, a spus:

S-ar putea sa fie prea mare poza si de aceea nu o incarca.


Multumesc! Am micsorat.... incerc iar :rolleyes:

#8183 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 01 October 2013 - 07:40 PM

Again :rolleyes:

Aripi de pui cu sos de ceapa si gogosar + piure :hungry:

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-1535-13806491870097.jpg

#8184 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 October 2013 - 08:50 PM

Waw ce decoratii :rolleyes:

#8185 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 01 October 2013 - 08:55 PM

Si Sf. Valentin ii departe :rolleyes:

#8186 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 October 2013 - 01:30 PM

Eu am mai avut supa de pui cu galuste,fasole batuta si varza cu afumatura(poza aburita ca e fierbinte :occasion14: )

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-405-13808861840572.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-405-13808861898845.jpg

#8187 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2013 - 07:39 AM

ieri am facut din ciuperci proaspete 3 variante de:

supa si ciorbita:

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810385142853.jpg

supa crema de ciuperci

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810385152318.jpg

tarta de broccolli fara blat

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810385115594.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810385130394.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810385163364.jpg

si pizza mea fulger

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810386265827.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-685-13810386258957.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8188 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 06 October 2013 - 08:58 AM

Foarte faine gatelile. Pune te rog reteta la tarta fara blat si la pizza. Multumesc anticipat.

#8189 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2013 - 10:37 AM

Micul, merci!
O tarta de broccolli fara blat, delicioasa.

Reteta mea, facuta ochiometric cu ce aveam la indemana:
- am spalat si desfacut buchetelele micute de broccolli ale unei capatani babane. Tulpina am taiat-o fin de tot la mandolina. Am oparit buchetelele si tulpina 5 minutele in apa sarata doar cat sa le acopere. Le-am scurs in strecuratoare si pozitionat uniform in tava antiaderenta unsa cu ulei de masline extravirgin (cine e amator, unge tava cu unt).
- 300 g iaurt grecesc proaspat si gras l-am mixat cu 4 oua bio si condimente dupa bunul gust al fiecaruia: 1 lingura de legume deshidratate (eu spring onion, usturoi, ceapa, telina); 1 lingura de ierburi aromate, 1 jum de lingurita gram marsala, 1 jum de lingurita de 5 arome, 1 rasnitura buna de piper mozaic, 1 rasnitura buna de sare roz de Himalaya.
- In compozitia de iaurt +ou, de mai sus, se incorporeaza 200 g Parmiggiano Reggiano ras (am avut noroc ca mai am inca din rezerva din cel de 30 luni... mbun). Daca nu aveti la indemana, inlocuiti cu branzeturi topicioase de tipul cascaval, dar sa nu fie afumat ca se schimba gustul ...
- Se adauga in compozitia de iaurt 3 liguri de faina (fie tarate de ovaz, fie faina de naut ori integrala, seminte de in macinate, sau ce fel preferati si va permite dieta). Eu am sarit etapa, pt ca nu agreez deloc faina si derivatele sale in dieta mea. Merg si seminte de in, chia sau similar puse ca atare.
- Se potriveste de sare in functie de sarea continuta in branzeturile (si prosciuto) folosite.
- Optional: 100 g prosciuto crudo taiat fideluta, 1 capatana de usturoi proaspat zdrobit cu lama de la cutit se trag scurt in ulei de masline EV impreuna cu 1 ramura de rozmarin proaspat, pana se fac usor crispy. Se incorporeaza in compozitia de iaurt cu oua. Eu am fost duda si am uitat sa incorporez. Am presarat doar deasupra un pic (risca sa se arda). E f buna si vegana, fara sunca.
- Se toarna compozita peste broccolli opariti.
- Musai se presara parmezan ras pe deasupra - face o crusta divina impreuna cu oul.

Se pozitioneaza tava in cuptorul incins la 200 grade, ventilat, circa 40 minute. Daca se rumeneste prematur acoperiti cu folie de aluminiu.

Pare complicat, dar e simplu se face cu ce avem prin frigi de fapt si ... mai mult mi-a luat sa scriu reteta, decat sa o prepar ...LOL.
In loc de broccolli se pot folosi si alte legume, oparite (dupa caz calite) sau nu depinde cat de repede se coc si cat de apoase sunt.

Se asteapta macar 15 minute pt o taietura perfecta. Noi nu am mai avut rabdare ... mirosea divin si gustul a fost pe masura. Pofta buna si spor la culinareala!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8190 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2013 - 10:48 AM

Micule, pizza mea fulger este din foi Pita (cred ca sunt pt Pita Gyros, le-am gasit in Carrefour si asa le zice Pita, e un pachetel cu vreo 6 cred) iese cel mai bine, in lipsa se poate fol cu succes lipie libaneza ori similar (foaie de tortilla/quesadilla ...are pe la toate hipermarketurile).
Pe asta o ung cu pasta de tomate pt pizza (e una la cutiuta de carton speciala de pizza - mai vascoasa, dar nu ca bulionul), sau in lipsa suc de rosii amestecat cu busuioc, oregano, piper proaspat rasnit. Apoi o presar cu mozzarella rasa. De aici folosesti topingurile preferate de fiecare: rondele de ceapa rosie/ciuperci proaspete taiate fin de tot (la mandolina), masline, sunca daca doriti si iar mozzarella rasa deasupra si oregano. Stropit cu ulei EV (pepperoncino rasnit daca va place) si introdus (pe o tava antiaderenta) la cuptorul incins bine, pentru 7 minute ventilat la 220g. Sau dupa cum o vezi ca se rumeneste frumos, oricum se face in circa 7-10 min max si montajul ia cateva minutele. De aceea ii zic pizza fulger pt ca e cu blat de-a gata si e gata in 15 min cu totul.
Daca ai amatori de a intra pt cateva minutele in bucatarie (mai ales copii), dai fiecaruia sa si-o toppinguiasca cu ce doreste ... Imagine postata si e un timp amuzant petrecut inainte de masa ... Imagine postata
O duminica super tuturor!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8191 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 October 2013 - 03:38 PM

nu-i de azi, ii de ieri dupa-masa (pranzo-cina, cum ar veni), da' trebuia sa ma laud si aici cu platoul si farfuriile :hug:
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-142-13810665937176.jpg

de-aproape
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-142-13810666396362.jpg
fiica dacilor

#8192 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2013 - 03:41 PM

Sa le stapanesti cu placere si sanatoasa! sunt tare dragute si farfuriile culori inchise scad apetitul. Vreau si eu caprese Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8193 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 October 2013 - 03:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 October 2013 - 03:41 PM, a spus:

Sa le stapanesti cu placere si sanatoasa! sunt tare dragute si farfuriile culori inchise scad apetitul. Vreau si eu caprese Imagine postata



sar'na, sar'na, abia le-am cumparat dar mi-s tare, tare dragi

si daca efectul culorii asupra apetitului se adevereste si la mine, atunci o sa-mi fie si mai dragi si o sa completez si cu castronase si farfurii adanci ...si ce-oi mai gasi din aceeasi familie
fiica dacilor

#8194 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 October 2013 - 05:52 PM

Minunate Bris',sa le stapanesti sanatoasa :D mi s-a facut o pofta de o tarta sarata Dany'!!! (dupa ce am mai vazut si quiche cu galbiori a lui Dana) :)
La noi azi in sf. soare,senin si frumos ,asa ca domnul Geany' a poftit la mici (pe balcon ,ca am balconul inchis si cum a batut soarele se incalzise bine ) :P

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-405-13810746681526.jpg

#8195 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 October 2013 - 06:27 PM

ai viața mea și eu care voiam să pap numai porumb fiert la prînz. acum mi-e poftă de tot ce postarăți.:)

#8196 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 October 2013 - 07:48 PM

Vezi postareaDexter, la 06 October 2013 - 06:27 PM, a spus:

ai viața mea și eu care voiam să pap numai porumb fiert la prînz. acum mi-e poftă de tot ce postarăți.:)

Asa bravos ,acum mi-e pofta si de porumb fiert :D :P

#8197 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 06 October 2013 - 08:06 PM

Dani, mersi mult de retete. Si acum daca tot ai descris asa frumos, spune-mi te rog si de unde cumperi ceapa deshidratata.
Multumesc.

#8198 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2013 - 08:12 PM

Cu placere, Micule, ma bucur daca te-am putut inspira.
Gasesti in cantitati mici la Mega Image la condimente ceapa, echalota, ceapa rosie, usturoi deshidratate, dar si la hipermarketuri. In cantitati generoase gasesti pe site-urile de condimente.
Am gasit de curand la raionul unde sunt oleaginoase crude din Carrefour si telina deshidratata in punga mare....si o bag in rasnita de condimente impreuna cu altele.
Spring onion deshidratat f bun si borcanel mai maricel am gasit la Lidl, la fel 2 tipuri de mix de ierburi, precum si ghimbir deshidratrat. In schimb lemon gras deshidratat de la ei nu il apreciez, e lemnos.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8199 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 07 October 2013 - 01:35 PM

Printre alte chestii banale, un chec aperitiv cu telemea, rosii uscate si ciuperci. Si cu juma' de ardei verde ratacit prin frigider.
Din pacate, n-am avut rabdare sa-l tai dupa ce s-a racit complet.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-146-13811455655516.jpg


#8200 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 07 October 2013 - 04:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 October 2013 - 08:12 PM, a spus:

Cu placere, Micule, ma bucur daca te-am putut inspira.
Gasesti in cantitati mici la Mega Image la condimente ceapa, echalota, ceapa rosie, usturoi deshidratate, dar si la hipermarketuri. In cantitati generoase gasesti pe site-urile de condimente.
Am gasit de curand la raionul unde sunt oleaginoase crude din Carrefour si telina deshidratata in punga mare....si o bag in rasnita de condimente impreuna cu altele.
Spring onion deshidratat f bun si borcanel mai maricel am gasit la Lidl, la fel 2 tipuri de mix de ierburi, precum si ghimbir deshidratrat. In schimb lemon gras deshidratat de la ei nu il apreciez, e lemnos.



Multumesc mult. Am sa caut si eu la Carrefour, la Mega ajung mai greu si mai rar. Pupici Beutei.

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 408
  • 409
  • 410
  • 411
  • 412
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi